Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
8 Ekim 2014 Çarşamba - 08:55

Kılıçdaroğlu; Hükümet hala IŞİD'e yardımcı oluyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Radikal gazetesi yazarı Murat Yetkin'e konuştu. Kılıçdaroğlu uyardı: "Türkiye'yi savaş ortamına çekmek isteyenler var. Bu oyuna gelinmemeli. Türk askerinin de böyle düşündüğüne inanıyorum. Allah Türkiye'yi savaştan korusun"

Kılıçdaroğlu; Hükümet hala IŞİD e yardımcı oluyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


Yetkin'in yazısı şöyle;
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti IŞİD saldırısı altındaki Kobani’ye her türlü insani yardımı yapmaya, oradaki insanları koruma altına almaya ama Suriye toprağına asker göndererek savaşın bir parçası olmamaya çağırdı.

“Türk askeri Suriye toprağına girmemeli” diyen Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi Orta Doğu’daki savaş ortamına çekmek isteyenlerin “oyununa gelinmemesi” gerektiğini “Türk askerinin de böyle düşündüğüne inandığını” söyledi.

CHP lideri, Türkiye’nin “hala IŞİD’e yardımcı olduğunu”, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın özrünün yardım konusunda değil Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile gizli kalması gereken görüşmeyi yanlış aksettirmesinden dolayı olduğunu Amerikalı yetkililerin açıklamış olduğuna dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun IŞİD’le mücadele etmek istiyorsa önce Türkiye içinde ve sınırlarındaki IŞİD faaliyetini durdurması gerektiğini söyledi. CHP lideri buna örnek olarak, tedavi gören IŞİD militanlarının durumunu gösterdi ve “İnsanlık bakımından tedaviyi yapacaksınız, savaşması için geri gitmesine izin vermeyeceksiniz, tutuklayacaksınız; bu yardım etmektir” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu dün telefonda yaptığımız görüşmede şunları söyledi:
“Kobani’ye CHP heyeti de gitti. Bizim aldığımız son bilgiler Kobani’de sivil halkın pek kalmadığı yönünde. Kalanlar da Türkiye’de koruma altına alınabilir. Türkiye Kobani’ye tabii ki her türlü insani yardımı yapmalı, ama savaşın bir unsuru olmamalı yani savaşa girmemeli.

'MİLİTANI TEDAVİ EDEBİLİRSİNİZ AMA...'

“Ben hükümetin hala IŞİD’e yardımcı olduğuna inanıyorum. Ellerindeki silahların bir kısmının, paranın bir kısmının Türkiye’den gittiğine dair bilgiler var. Zaten IŞİD yetkilileri de bunu dile getirmekten çekinmiyorlar. Dikkat ederseniz ABD Başkan Yardımcısı Biden Türkiye yardım etmiştir dediğinden dolayı özür dilemedi; Erdoğan ile gizli kalması gereken bir görüşmeyi aksettirdiği için özür diledi. ABD’den gelen son açıklama da bu yönde.
Mesela IŞİD militanları Türkiye’de tedavi ediliyor. İnsanlık bakımından tedaviyi yapacaksınız elbette. Ama sonra o militanın tekrar savaşması için geri gitmesine izin vermeyeceksiniz, alıkoyacaksınız, gerekiyorsa tutuklayacaksınız. Bunlar ne yapıyor? Geri gönderiyor, bu yardım etmektir. Hükümet IŞİD ile mücadele etmek istiyorsa, önce IŞİD’e yardımı kessin. Türkiye’de IŞİD’e eleman devşiren hücreleri kontrol etsin, yurt dışından gelip Türkiye üzerinden IŞİD’e katılan militanlara Türkiye sınırlarını kapatsın… Özetle IŞİD’e karşı sınırlarda ve Türkiye içinde tedbir alsın.

'ASKERİN DE BÖYLE DÜŞÜNDÜĞÜNE...'

“Hükümetin önceliği IŞİD değil, Suriye’deki rejim. Ama ABD’nin ve batı ittifakının da önceliği Suriye değil, IŞİD… Nitekim tezkere görüşmelerinde bunu açıkça ifade ettik. Bugün Davutoğlu bu gerçeği kendi ağzından dünyaya açıkladı. Hükümet IŞİD’ı gerekçe göstererek Suriye’yle savaşmak istiyor… Ben ABD’nin Suriye’de bir savaşa gireceğine, Türkiye’nin de girmesini isteyeceğine fazla ihtimal vermiyorum. Bakın, “Kara birliği yönlendirilebilir” ifadesinin NATO açıklamasından çıkarıldığı bildiriliyor. Ayrıca ABD’nin Suriye konusunda Rusya ile gizli bir anlaşması da olabilir, bu yönde duyumlar da alıyoruz.
“Türk askeri Suriye toprağına girmemeli. Türkiye’yi Suriye toprağına, Orta Doğu’daki savaş ortamına çekmek isteyenler var. Bu oyuna gelmemeli. Ben Türk askerinin de böyle düşündüğüne inanıyorum.”

'ALLAH TÜRKİYE'Yİ SAVAŞTAN KORUSUN'

“Tayyip Erdoğan olağanüstü liderlik özentisiyle bütün devlet yetkilerini elinde toplamaya hevesleneli beri, durmadan olağanüstü haller yaratıyor. Önce bir "darbe" vehmiyle başladı, Ergenekon ve Balyoz davaları üzerinden olağanüstü bir durum yarattı. Bu hayalin mumu sönmeye başladığında, imdadına Gezi yetişti, yeni bir darbe ve "lobiler" hayalini bir altı ay kadar sürdürdü. Hemen sonra "paralel yapıya” geçti. Son olarak da Suriye ile ucuz bir savaş hayaline kapıldı. Ancak bu savaşın sanıldığı kadar "ucuz" olmayacağı ortaya çıktığında kendisini frenlemeyi başaramadı. Ne diyelim, Allah Türkiye’yi kendisini olağanüstü gören liderlerden, savaştan korusun.”
 

 
Diyarbakır'a uçak seferleri iptal
 
Alanya-Gazipaşa Havalimanı yolu kapanabilir
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
IŞİD için Esad şartı
CNN'in ünlü programcısı Christiane Amanpour'a konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ...
Bahçeli; CHP milliyetçi değil ulusalcı
MHP Lideri Devlet Bahçeli Mecliste geçmesi için olumlu oy kullandıkları ...
AK Partili vekile saldırı
AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk Van'ın Çaldıran ilçesinde saldırıya uğradı.
 
Üç dönemliklere 'Üç' teklif
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Köşk’e çıkmasının ardından üç dönem ...
Vekilin önünde AKP'liye tokat
AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, kahvede vatandaşların bayramını kutlarken, ...
MHP'de bayramlaşma
KURBAN Bayramı dolayısıyla MHP Serik İlçe Teşkilatı'nda bayramlaşma töreni düzenlendi.
 
Ak Parti'de bayramlaşma
AK Parti'nin Antalya İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine ...
Kök, helallik istedi
CHP'nin bayramlaşma töreninde 2 dakikalık konuşma yapan İl Başkanı Devrim ...
Erken seçim geliyor
Hükümet 2015'teki seçimleri nisan ayı sonu ya da mayıs ayının hemen başında yapmaya hazırlanıyor.
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva