Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
Fatih Altaylı'dan Hakan Ural eleştirisi
Fatih Altaylı'dan Hakan Ural eleştirisi
Gülse Birsel'den 'Avrupa Yakası' uyarısı
Gülse Birsel'den 'Avrupa Yakası' uyarısı
15 Nisan 2018 Pazar - 12:44

Kılıçdaroğlu: İnsanın öldürülmesinden zevk alan, insan sayılmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yeni bombalar denenirken, bu ülkeyi yöneten Ankara'daki beyler, 'Çok iyi oldu, iyi ki bomba attı' diyorlar. Bunu söyleyenlerin yüreğinde insanlık sevgisi yoktur. İnsanın öldürülmesinden zevk alan kişi, insan sayılmaz" dedi.

Kılıçdaroğlu: İnsanın öldürülmesinden zevk alan, insan sayılmaz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Antalya'nın Kemer ilçesinde, partisinin Kadın Kolları Genel Başkanlığı'nca düzenlenen, 81 ilin kadın kollarının buluştuğu 'Eşgüdüm Toplantısı'na katıldı. Burada konuşan Kılıçdaroğlu, ABD'nin, Fransa ve İngiltere ile birlikte Suriye'ye yönelik düzenlediği hava saldırısını değerlendirdi. En güçlü silahların Ortadoğu'da denendiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Arap halkı üzerinde, insanlar üzerinde deneniyor. Kendi ülkelerinde yapmıyorlar, başka bir ülkede, başka insanlar üzerinde deniyorlar. Dünyanın dört bir tarafına dağılan Suriyeli kadınlar var. Eğer onların acısını yüreğimizde hissetmiyorsak kendimizi insan sınıfına koyamayız" diye konuştu. 

Hükümete yönelik eleştirilerde de bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Bombalar yağıyor, kadın ve çocukların üzerine; ama sesleri, dünyada bizim hissettiğimiz yankıyı yaratmıyor. Yeni bombalar denenirken, bu ülkeyi yöneten Ankara'daki beyler, 'Çok iyi oldu, iyi ki bomba attı' diyorlar. Bunu söyleyenlerin yüreğinde insanlık sevgisi ve insanlık yoktur. Meydan meydan çıkıp, 'demokrasi, insan hakları' diye konuşuyorlar. İnsanın öldürülmesinden zevk alan kişi, insan sayılmaz" dedi.

"MÜCADELE ETMEYEYİM DEME LÜKSÜMÜZ YOK"

Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyeti kurarken, bir kadın devrimi olarak gördük. Yurttaş olma gücüne kavuştuk kadınların verdiği mücadeleyle. Yeni bir mücadelenin içindeyiz. Çalışıyım mı çalışmayım mı deme lüksümüz yok. Mücadele ediyim mi, etmeyeyim mi deme lüksümüz yok. Sadece CHP'li kadınlar olarak değil, tüm kadınlar olarak yapmalısınız. Hakkarili, Bayburtlu, Muğlalı, Çankırılı kadına da gideceksiniz. Bu ülkenin kuruluşunda sizin acınız, kanınız ve gözyaşınız var. Aynı kararlılıkla 2019'da da yapacağız. Birileri ülkeyi babasının çiftliği gibi görüyor. Bu ülke kimsenin çiftliği değildir. Bu ülkenin harcı gözyaşı, acı ile yoğrulmuştur. Bu ülke Gazi Mustafa Kema ve arkadaşlarının emeğiyle kurulmuştur."dedi.

"BÜTÜN KADINLARI SİYASETE ÇEKİN"

'Milli Mücadele sıradan bir mücadele değildir' diyen Kılıçdaroğlu, "Bütün dünyaya örnek olmuştur. Cumhuriyet İran'dan Suriye'ye her yere örnek olmuştur. Şimdi cumhuriyeti yıkmak, dikta rejimi kurmak istiyorlar. Bunun millete maliyeti ağırdır. Çelik irade ile bunu karşı çıkmalıyız. Getirilmek istenen dikta rejimine karşı en güçlü mücadeleyi göstereceğiz. Ana aktör kadınlar olacaktır. Sizin haklarınız kağıt üzerinde var. Kağır üzerinde seçme-seçilme hakkı var. Belediye Başkanı, muhtar olma hakkı var. Uygulamaya gelince kadın erkek eşitliğini göremiyoruz. Ozaman kadınlara bir görev düşüyor. Tıpkı Hatay'daki gibi oyladılar ve girdiler. Bütün kadınları siyasete çekin. Gönlümdeki şudur; bu ülkenin 40 milyon kadını gelsin CHP'ye üye olsun. Kapılarımız sonuna kadar açık. Mücadele zordur. 13-14 yaşında çocuğu Çanakkale'ye göndereceksiniz savaşsın diye, kolay değildir bu. Kanı arabalarında silah taşıyorsun, kolay değil bu." şeklinde konuştu.

"BEN HER KAPIYI ÇALIP GİREMEM, SİZ KADINLAR GİREBİLİRSİNİZ"

'Her evde kadınlarla görüşeceksiniz' diyen Kılıçdaroğlu, "Ev ev dolaşacaksınız. Resmi rakamlara göre 16 milyon aile yoksul. En çok acıyı çeken kadınlar. 16 milyon yoksul aileye CHP'nin aile sigortasını anlatmak, yoksulluğun bu topraklara gömüleceğini anlatmak sizin görevinizdir. Benim değil sizin göreviniz diyorum. Ben her kapıyı çalıp giremem , ama siz kadınlar girebilirsiniz. Her kadının gezip görmek hakkıdır. Bunu onlara anlatacaksınız. Yoksul ailelere bunların tamamını anlatacaksınız. Onlara sosyal devleti anlatacaksınız. Yoksulsa her ay düzenli bir para yatacak, çocuğa ayrı yatacak. Çocuğun aileye 5 kuruş masrafı olmayacak. Kaleminden silgisine devlet karşılayacak. Aile bizim ailemizdir. Geçen seçimlerde aile sigortasını yeterince anlatamadık, yeterince evlere giremedik. Bu seçimde gireceğiz, anlatacağız." diye konuştu.

"KADINLARIN GÖREVİ, ERKEKLERE GÖRE İKİ KAT DAHA FAZLA"

'Bu ülkeye barışı ve huzuru getirmekle yükümlü bizler herkesi kucaklamalıyız' diyen Kılıçdaroğlu, "Saadet Parti'li olabilir, DSP'li olabilir. Ailenin sorunu varsa o sorun bizim sorunumuzdur. Bizde kimlik, inanç, yaşam tarzı ayrımı yoktur. Biz insana insan olarak bakarız, sorunu varsa çözmek bizim görevimizdir diyeceksiniz. İşsizlik var özellikle kadınlarda. Üniversite bitirmiş çalışmak istiyor, katkı vermek istiyor. İş yok kadına. Yüzde 47'si kayıtsız çalışıyor. Aile sigortası bu yüzden önemli. Bir tek kişi sigortasız kalmayacak. Lütuf değildir sosyal güvenlik, herkesin hakkıdır. Kadınların üstlendiği görev erkeklere göre 2 kat daha fazla. Madem ki sizin hisleriniz daha kuvvetli, madem ki siz anaçsınız, göreviniz daha fazla. Erkekler en önemli zamanlarda bile kahveye gidip kağıt oynayabilirler. Ama kadın öyle değildir." ifadelerini kullandı.

"KADIN HEDEF KOYARSA ULAŞILIR, EŞİMDEN BİLİYORUM"

'2019'a değinmek istiyorum' diyen Kılıçdaroğlu, "Dikta rejimini biliyorum. Sizi engellemeye çalışacaklarını biliyorum. Haklıyı haksız duruma nasıl getiririz diye mücadele ettiklerini de iyi biliyorum. Bizim 2019'da en az yüzde 60 almamız lazım. Öyle yok yüzde 50+1 falan. AK Parti'li kardeşlerimin içinde demokrasiyi savunanlar var, ülkücü kardeşlerimin arasında da var. Cumhuriyeti 2019'da demokrasi ile taçlandıracaksak mücadeleyi yine birlikte vereceğiz. Evde, sokakta, fabrikada, parklarda huzur olsun istiyoruz. Huzurun yolu demokrasiden geçiyor. Ne demek her şeyi ben bilirim. O zaman bütün meslekleri, üniversiteleri kapatalım. Bunun adı kölelik sistemidir. Sparteküs baş kaldırmıştı kölelik sistemine. Biz kölelik sistemini kabul etmiyoruz. İnançlarımız farklı olsa bile bayrağımız bir, vatanımız bir, birlikte yaşamak istiyoruz. Bunu yapacak olanlar kadınlar, erkekler değil. Bunu açık söylüyorum. Kadınların sesi ne kadar gür çıkarsa hedefe o kadar kolay varırız. Kadınlar bir hedef koyarsa o hedefe ulaşırız. Bunu evimden de biliyorum, eşimden biliyorum. Bir hedef koyarsa nasıl ulaşıldığını biliyorum." diye konuştu.

 
Kemer'de huzur operasyonu
 
Beslenme Dostu Okul etkinliği
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halil 15 Nisan 2018 Pazar 14:03

Esed binlerce insanı katlederken sesin çıkmayacak, dut yemiş bülbül gibi olacaksın.Esed''in boşalttığı ve bir kişinin bile ölmediği 50-100 füze atılınca çığırkanlık yapacaksın.Esed ile bu neyin kardeşliği be mübarek.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O başkan kararını verdi, işte yeni partisi...
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı Meral Akşener liderliğinde kurulan ...
Dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlık
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı ...
Yerel seçim üzerine...
Dursun GÜNDOĞDU yazdı
 
Baykal'dan haber var
Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk'ün "Deniz Baykal'dan haber var" başlıklı köşe yazısı şöyle:
Ahmet Hakan; CHP'den hangi ilde kim aday?
Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan, bugün CHP'nin belediye başkan adayları ile ...
CHP'nin Aylin Nazlıaka kararı
Nazlıaka'nın CHP hayali bitti
 
Antalya'dan CHP Genel Merkezi'ne acı fatura
CHP Antalya hizmet aldığı reklam şirketine olan borcunu bir türlü ödemeye ...
AKP’de gündem: Kongre öncesi ‘sınırlı kabine revizyonu’
AKP'de Haziran sonunda beklenen kongre ve gelecek yıl yapılması öngörülen ...
Uyanık AA Antalya’da başkanları birbirine kırdıracak
Dursun GÜNDOĞDU yazdı
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva