Armağan Şenol yaşamını yitirdi
Armağan Şenol yaşamını yitirdi
Cannes jürisinde Türk isim
Cannes jürisinde Türk isim
Eşini av tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti
Eşini av tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti
Ege Denizi açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem
Ege Denizi açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem
4 Ekim 2023 Çarşamba - 14:56

Kılıçdaroğlu: Milli Eğitim Bakanlığı, milli olmaktan çıkmıştır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Milli Eğitim Bakanlığı aslında milli olmaktan çoktan çıkmış vaziyette. Milli Eğitim Bakanlığı eğer milliyse bakandan bakana eğitim politikası değişmez. Bakandan bakana eğitim politikası değişiyorsa artık o milli olmaktan çıkmıştır" dedi.

Kılıçdaroğlu: Milli Eğitim Bakanlığı, milli olmaktan çıkmıştır
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu ve Kurul'un görüşmesi yaklaşık yarım saat sürdü. Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ve parti üyeleri eşlik etti. Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve Kurul, ortak basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu, bir sorunu, en iyi yaşayan kişinin anlatacağını belirterek, "Buraya gelmemizin temel nedeni de o; okullarda öğretmen açısından, öğrenci açısından, veli açısından karşılaşılan sorunları dinlemek. Ama bu sorunları yaşayanların bu sorunları geniş kitlelere duyurması gerekiyor. Yaşanan sorunlar nedir? Birincisi Milli Eğitim Bakanlığı; Milli Eğitim Bakanlığı aslında milli olmaktan çoktan çıkmış vaziyette. Milli Eğitim Bakanlığı eğer milliyse bakandan bakana eğitim politikası değişmez. Bakandan bakana eğitim politikası değişiyorsa artık o milli olmaktan çıkmıştır. Kendi siyasal ideolojilerine uygun olarak öğrenci yetiştirmek için eğer Milli Eğitim Bakanlığı'nı kullanıyorsanız o bakanlık Türkiye'yi çağdaş hedeflere, çağdaş amaçlara ulaştırmak, daha doğrusu çağdaşlığı yakalama ve onu aşmak hedefinden uzaklaşır demektir. Liyakatsizliğin egemen olduğu bir bakanlık milli olmaz" dedi.

'7 MİLYON 662 BİN 807 ÇOCUK MADDİ YOKSULLUK ÇEKİYOR'

Br öğretmenin öğrenciyle bağlantı kurması için sınıfta yeter sayının olması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "60, 70, 80 kişilik sınıflarda, öğretmenle öğrenci ilişkisi kurulamaz. Öğrenci yetiştirilemez. Bakın 57 bin 340 dersliğe ihtiyaç var. Bunu biz söylemiyoruz; onlar söylüyorlar. 21 yıldır siz hala 57 bin 340 dersliği yapmamışsanız; siz iktidar olamamışsınız ve halkın taleplerini, öğrencilerin taleplerini, velilerin taleplerine yanıt vermemişsiniz demektir. Öğretmenler de sorunlu. Tabii onların da dünya kadar sorunu var; sözleşmeli öğretmen, kadrolu öğretmen, ücretli öğretmen. Allah aşkına ya öğretmen, öğretmendir. Ne demek kadrolu öğretmen; 657 sayılı yasaya tabi. Ne demek ücretli öğretmen; daha düşük para veriyorsunuz ona. Ne demek sözleşmeli öğretmen; ona da düşük ücret veriyorsunuz. Yani öğretmenin sırtından bütçeden tasarruf yapacaksınız. Bu ülkede insanlar, 'en çok eğitim için vergi istiyoruz' denildiği zaman gönüllü olarak gönüllerinden koparak Milli Eğitim Bakanlığı'na, eğitime mutlaka katkıda bulunurlar, hiçbir şey istemeden. Çünkü bilirler ki çocukları orada ve çocuklarının iyi bir eğitim alması lazım" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, devletin resmi rakamlarına göre çocukların yüzde 33.7'si yani 7 milyon 662 bin 807 çocuğun maddi yoksulluk çektiğini belirterek, "Ve bu çocuklar okula aç gidiyorlar. Sarayın bundan haberi var mı? Milli Eğitim Bakanlığı'nın bundan haberi var mı? 21'inci yüzyıldan söz ediyorum ben. Okullarda hijyen koşulları, eğer velilerden para toplarlarsa mümkün. Yoksa mümkün değil. 60 bin yardımcı hizmet personeline ihtiyaç var. Dışarıda da milyonlarca işsizimiz var. İnternete erişemeyen 3 milyonu aşkın evladımız var. Bu da 21'inci yüzyılın Türkiye'sinden bir rakam" dedi.

'SİYASETÇİ VERDİĞİ SÖZÜN ARKASINDA DURMALI'

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in mülakatlarla ilgili açıklamasına ilişkin, "Bir siyasetçi seçim meydanında verdiği sözün arkasında durmalı. Bir kişi verdiği sözün arkasında durmuyorsa ona bizim toplumda açıkça 'yalancı' denir. Bu kadar açık. 'Mülakatı kaldıracağız' dediler; güzel. E geldiniz, kaldırın. 'Mülakatı mülakat gibi yapacağız' dediler. Demek ki daha önceki mülakat, mülakat gibi değildi. Şimdi, 'mülakatın arkasında duruyorum' diyor. Kime inanacağız? Devletin nasıl yönetildiğini aslında bunlar gösteriyor bize. Sağlıklı ve tutarlı bir devlet yönetiminin olmadığını bize gösteriyorlar" dedi.

'BEDELİNİ TOPLUM ÖDEDİ'

Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Usluer'in Plan ve Bütçe Komisyonunda faiz artırımı ile ilgili açıklamaları sırasında söylediği "Sayın Cumhurbaşkanımız bilime olağanüstü değer ve önem veren bir liderdir" sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Merkez Bankası Başkanı, demek ki bilime önemle değer verdiğini, faizi yükselterek keşfetmiş. Peki daha önceki uygulaması neydi? Onun bilim dışı olduğunu söylüyor kendisi. Merkez Bankası'nın aldığı kararların, ekonomiyi düzeltme yönünde aldığı kararların doğruluğu tartışılabilir. Devlette olması gereken liyakattir ve işi ehline teslim etmektir. Eğer siz devleti, o işi yapacak olan kişiye değil de bütün kararları alma yönünde saraya ve bu konuda yeterli bir ilgisi olmadığını hepimizin bildiği bir kişiye teslim ederseniz Türkiye bugünkü tabloyla karşı karşıya kalacak. Bunun bedelini kim ödedi? Alınan yanlış kararların bedelini kim ödedi? Saray mı ödedi? Hayır. Bunun çevresi mi dedi? Hayır. Hepimiz ödedik. Ve toplum ödemeye de devam ediyor" ifadelerini kullandı. 

Elif ER BULUT- Umutcan ÖREN/ANKARA, (DHA) 

 
Antalya'daki eski binalarda elektrik tesisatından kaynaklı yangın riski
 
Domuz avında arkadaşını vurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener: İttifak siyasetini reddediyoruz
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Milletten değil pazarlıktan medet ...
CHP'li Özel'den Ereğli'nin il olma talebine destek
CHP Genel Başkan Adayı ve Grup Başkanı Özgür Özel, CHP Ereğli İlçe Teşkilatı'nın ...
CHP'li Öztrak: Anayasa laflarının altında seçim hesabı olduğunu görürüz
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, anayasa konusunda ...
 
Bakan Tunç: Olay tüm boyutlarıyla araştırılıyor
ADALET Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanlığı'na yönelik bombalı saldırı ...
CHP'li Tanrıkulu ile 3 milletvekilinin dokunulmazlık fezlekesi Meclis'te
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun da aralarında bulunduğu ...
Erkan Baş adalet yürüyüşüne başlıyor
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, aralarında TİP Milletvekili Can Atalay’ın ...
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Fiyat istikrarını sağlayacağız
CUMHURBAŞKANI Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ''Hep birlikte bir taraftan depremin ...
Remzi Çayır: Emekli maaşı asgari ücretin altında olmaz
MİLLİ Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, “Emeklilerin insanca yaşaması ...
CHP'li Karahasan, genel başkan adaylığını açıkladı
CHP'li Ünal Karahasan, genel merkezde basın toplantısı düzenleyerek genel ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva