Antalya'da 2 bin hemodiyaliz hastası var
Antalya'da 2 bin hemodiyaliz hastası var
Emekli subaylardan anneler gününde 'kadın' farkındalığı
Emekli subaylardan anneler gününde 'kadın' farkındalığı
Şero CHP Genel Merkezi'ne döndü
Şero CHP Genel Merkezi'ne döndü
Yaş engeline takıldılar
Yaş engeline takıldılar
16 Nisan 2023 Pazar - 15:36

Kılıçdaroğlu, Turgut Özal Anı Mekanı’nı açtı

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’daki 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal Anı Mekanı’nın açılış töreninde konuştu.

Kılıçdaroğlu, Turgut Özal Anı Mekanı’nı açtı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kılıçdaroğlu, "Biz şimdi Türkiye'nin içinde bulunduğu zort şartlar ve bu krizden çıkması için 6 siyasi parti bir araya geldik. Temel hedefimiz demokrasi, düşünce özgürlüğü, siyasetçinin eleştiriye tahammülü.  Bunları yeniden Türkiye'ye getirdiğimizde büyük bir ülke olacağız. Bunları yapmaya kararlıyız. Liderler burada, kendilerine şükran borçluyum" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Topkapı’daki anıt mezarının yanına yapılan ‘Turgut Özal Anı Mekanı’ bugün açıldı. Açılış törenine Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Turgut Özal’ın eşi Semra Özal, oğlu Ahmet Özal katıldı. Törenden önce Özal için dua edildi, ardından Turgut Özal Anı Mekanı gezildi. 

MILLET ITTIFAKI CUMHURBASKANI ADAYI VE CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU, ISTANBUL’DAKI ‘8. CUMHURBASKANI TURGUT OZAL ANI MEKANI’NIN ACILIS TORENINDE KONUSTU. FOTOGRAF: ROJDA ALTINTAS (DHA)

Törende konuşan Kılıçdaroğlu, "Devleti tanımak farklı bir şeydir. Devleti ayrı bir yere koymak, siyasi partiyi ayrı yere koymak gibi bir özelliği vardı rahmetli Özal’ın. Devlete ve devletin kurumlarına her zaman her ortamda saygı gösteren bir kişiydi. Özal’ın bu ülkeye yaptığı büyük katkıları her ortam ve yerde saygı ile ifade ettim, anlattım. Devleti yönetenlerin partiyle devleti karıştırmaması lazım. Devletin kurumlarıyla beraber, o kurumların devlete hizmet ettiğini, elbette siyasi iktidarın hedef perspektif doğrultusunda çalışmaları gerektiğini de biliyoruz. Bunların yeniden Türkiye'de oluşturulması lazım. Siyasetçilere büyük görev düşüyor. Dört eylemi birleştirdi Özal. Biz şimdi Türkiye'nin içinde bulunduğu zort şartlar ve bu krizden çıkması için 6 siyasi parti bir araya geldik. Temel hedefimiz demokrasi, düşünce özgürlüğü, siyasetçinin eleştiriye tahammülü.  Az önce söyledim; Gırgır Dergisi’nde kendisini en sert eleştiren kapağı Başbakanlık konutuna çerçeveletip asan bir anlayış ile eleştiriye asla tahammül edemeyen bir anlayış 180 derece farklı. Bunların değişmesi lazım. Eğer bunları yeniden getirdiğinizde Türkiye, büyük bir ülke, güzel bir ülke, zengin bir ülke. Tüm bu imkanları büyüme ve kalkınmaya seferber etmek gerekir. Bunları yapmaya kararlıyız. Liderler burada, kendilerine şükran borçluyum.  Cumhurbaşkanı Yardımcıları burada. Kendilerine şükran borçluyum. Birlikte yola çıktık, mücadele edeceğiz, birlikte kazanacağız.  Ayrımcılık bitecek. Bu güzel ülkede hep beraber yaşayacağız. İşte o zaman Özal'ın hedef koyduğu gelişen Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Buranın yapımında emeği geçen Ekrem İmamoğlu'na da teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

İmamoğlu ise "Cumhuriyetimizin bir asırdır yürüdüğü yolu değiştirmeye niyetli zihniyetin açtığı tahribatı gidermek için hep birlikte çalışıyoruz. Devletimizin kurumsal yapısında, demokrasisine zararlı olacak her şeyi gidermek için çalışıyoruz. Bu çabanın simgeleştiği Millet İttifakı, bu ülkenin ana siyasi akımlarını içinde barındırır. Hepimizin özlem duyduğu büyük uzlaşmadır. Bu sebeple siyasi yelpazenin her kesiminden insanın ortak Cumhurbaşkanı Adayı sayın Kılıçdaroğlu etrafında buluşturulabilmiştir" dedi


Rojda ALTINTAŞ – Ömer HASAR - /İSTANBUL,(DHA)

 
Kepez’den Habibler’e 58 bin ton asfalt
 
Antalya 100 yıldır hasretle bekliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rekabet Kurumu'ndan 'kırmızı et' açıklaması
REKABET Kurumu Başkanı Birol Küle, kırmızı et fiyatlarına ilişkin çalışmaların ...
Bu ne cüret
İSTANBUL'da çökertilen Barış Boyun suç örgütü üyelerinin lüks araçların ...
Aslıhan Sinem'in ailesinin hüzünlü bayramı
İZMİR'de iş görüşmesi için evden çıkıp, geri dönmeyen ve 1 gün sonra hastanede ...
 
Polisten 'Uyuyan şüpheli' operasyonu
AFYONKARAHİSAR'da park halindeki araçta uyur vaziyette bulunan iki şüphelinin ...
İçme suyu, akvaryumdaki balıklara emanet
BURSA Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (BUSKİ) arıtma ...
Bingöl-Antalya 'Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 8 tutuklama
BİNGÖL merkezli iki ilde polisin uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlediği ...
 
2 kuzenin öldürülmesinde 17 yıl sonra yeni rapor
BALIKESİR'in Savaştepe ilçesinde kuzenler Büşra Karabacak (10) ve Tuğçe ...
Marmara'da endişelendiren görüntü
KADIKÖY sahilinde bu sabah denizde görülen kütleler müsilaj şüphesi yarattı. ...
Adana'da 4.2 büyüklüğünde deprem
ADANA'nın Saimbeyli ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.2 büyüklüğünde deprem ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva