Son 53 yılın en sıcak nisan ayı yaşandı
Son 53 yılın en sıcak nisan ayı yaşandı
Kadın liderliği Akdeniz Üniversitesi'nde öne çıkıyor
Kadın liderliği Akdeniz Üniversitesi'nde öne çıkıyor
Ali Bahar: Yeniden ayağa kalkma zamanı
Ali Bahar: Yeniden ayağa kalkma zamanı
Antalya'daki sevgiliye tokat cinayetinde tutuklama
Antalya'daki sevgiliye tokat cinayetinde tutuklama
27 Mart 2011 Pazar - 15:48

Kılıçdaroğlu aday adaylarına hitap etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda CHP’li milletvekili aday adaylarına hitap etti.

Kılıçdaroğlu aday adaylarına hitap etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan gazeteci Ahmet Şık’ın “İmamın Ordusu” kitabının taslağına el konulması ve imha kararına yönelik Başbakan Erdoğan’ın “Yargının kararıdır” açıklamasına tepki göstererek, “Biz şimdi 12 Eylül zulmü dolayısıyla kimi suçluyoruz? O dönem karar veren yargıçları mı? O dönem kitapları toplayıp terör örgütünün suç unsuru olarak gösteren tabloları mı suçluyoruz? Hayır, darbeyi yapanları suçluyoruz” dedi.

Türkiye’nin 12 Eylül dönemindeki tabloyu daha derinden yaşadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Basılmamış kitaplar imha ediliyor. Aklı olanların aklına gelmeyecek bir şey, ancak şeytanın aklına gelebilecek bir şey” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda CHP’li milletvekili aday adaylarına hitap etti. Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini, demokrasi ve özgürlük söylemleriyle baskıcı politikalar uygulandığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Sabah evinizin kapısı biraz erken çaldığında yurttaşların içine bir kuşku düşüyor, ne oldu acaba? Bu kaygıyı 21. yuzyılın Türkiye’sine yakıştırabiliyor musunuz? Daha basılmamış, taslak olan bir kitap imha ediliyor, yok ediliyor mahkeme kararıyla. Ve dönüp siyasal iktidar ‘Biz bu konuda ne yapalım, yargının kararıdır’ diyor. Biz şimdi 12 Eylül zulmü dolayısıyla kimi suçluyoruz? O dönem karar veren yargıçları mı? O dönem kitapları toplayıp terör örgütünün suç unsuru olarak gösteren tabloları mı suçluyoruz? Hayır, darbeyi yapanları suçluyoruz. Aynı tabloyu, daha derinden, daha ince yaşıyoruz. Basılmamış kitaplar imha ediliyor. Aklı olanların aklına gelmeyecek bir şey, ancak şeytanın aklına gelebilecek bir şey. Hem düşünce özgürlüğü diyeceksiniz, özgür Türkiye diyeceksiniz; kitaptan korkacaksınız, düşünceden korkacaksınız.”

-“YERİ GELDİĞİ ZAMAN YARGIYA EN AĞIR ELEŞTİRİLERİ YAPTIN”-

Kılıçdaroğlu, “Düşünme, yazma” denilerek baskı kurulduğunu ancak Başbakan Erdoğan’ın “Bunlar yargının işi” dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Yeri geldiği zaman en ağır eleştirileri yargıya yaptın, niçin bunlara karşı suskunluğunu koruyorsun? Senin iki Bakan’ın kadar cesaretin olmadığı çıktı ortaya. Bir de bu ülkede çıkıp Başbakanlık yapıyorsun. Sen Başbakan olamazsın. Sen çağdaş bir ülkeye başbakan olamazsın” diye konuştu.

-“BASKICI REJİMLER KAĞITTAN KAPLAN GİBİ YIKILIYOR”-


Eleştirilseler dahi saygılı olacaklarını, çünkü demokrasiye ve özgürlüklere inandıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Baskıyı bir toplum üzerine inşa etmek, toplumu baskı altında tutmanın 21. yüzyılın dünyasında yeri yoktur. Görüyorsunuz baskıcı rejimleri, birer birer kağıttan kaplan gibi yıkılıyorlar. O baskıcı rejimlerin altında yaşayan halk, Türkiye’ye özlem duyuyor. Bizim yöneticilerimiz de onların baskıcı rejimlerine özlem duyuyor” dedi. Türkiye’nin içinden geçtiği süreci değiştireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Sadece bana değil, her birinize tek tek görev düşüyor. Her biriniz diyeceksiniz ki ‘Ben, Genel Başkan’dan daha fazla çalışıyorum.’ Bunun için yola çıktık, bunun için çizmeleri giydik, bunun için Anadolu’nun tozlu yollarına döküldük” diye konuştu.

-“AKP 9 YILDIR YOKSULLUK ENVANTERİ ÇIKARMADI”-


CHP’ye bugüne kadar “politika üretmiyor” eleştirilerinin getirildiğini ancak son süreçte CHP’nin politikalarını açıklamasının ardından AKP’lilerin “paniğe kapıldığını” söyleyen Kılıçdaroğlu, “Eğer onlar paniğe kapılmışsa bilin ki biz doğru şeyler söylüyoruz. Onlar korkuyorsa bilin ki biz doğru şeyler söylüyoruz. Bizim projelerimiz halkın nezdinde kabul görmüşse bilin ki biz doğru şeyler söylüyoruz” dedi.
Resmi rakamlara göre Türkiye’deki yoksul sayısının 12 milyon 715 bin olduğunu, yoksul sayısının son 1 yılda 818 bin arttığını kaydeden Kılıçdaroğlu, bu yoksulluğa çözüm olarak Aile Sigortası’nı getirdiklerini, Aile Sigortası ile Türkiye’yi 21. yüzyılın refah devleti haline getireceklerini belirtti. Aile Sigortası’nın uygulanması için ilk olarak yoksulluk envanterini çıkartacaklarını bildiren Kılıçdaroğlu, “Ama AKP’nin yaptığı gibi değil. AKP’nin ilk acil eylem planını unutmayın. Diyor ki, ‘İlk 3 ay içinde yoksulluk envanteri çıkarılacaktır. Bırakın 3 ayı, bırakın 3 yılı, 9 yıl geçti yoksulluk envanteri yok. Biz söz verdik mi sözümüzde duracağız” diye konuştu.

-“AİLE SİGORTASI HAKTIR”-

Kılıçdaroğlu, 12 milyon 715 bin yoksula da “Sizin yoksulluğunuzu tarihe gömeceğiz. Sizin yoksulluğunuzu sosyal devletin şemsiyesi altında gidereceğiz. Yoksulların da onuru vardır, onların onuru bizim onurumuzdur diyeceğiz” diye seslendi.
Aile Sigortası’nda ödenecek olan bedelin bir “hak” olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Eğer bu benim hakkımsa, 600 lira ile geçinemeyecekse siyasetçinin önüne çıkacak, ‘Ben, 600 lira ile geçinemiyorum, bunu artırın’ diyecek emekli gibi memur gibi. Hak kavramı budur. Hak kavramı, kişinin sandığa özgürce gidebileceği yol demektir” diye konuştu.

-“BİZE OY VERSELER DE VERMESELER DE TAŞERONU BİTİRECEĞİZ”-

Kılıçdaroğlu, taşeron işçilerinin güvencesiz bir şekilde düşük ücretle çalıştığını, taşeronu reddeden tek partinin de CHP olduğunu ifade ederek “Bize oy verse de vermese de taşeronluğu bu ülkede bitireceğiz. O işçiler grevli, toplu sözleşmeli, sendikal hakları olan kadrolu işçiler haline gelecekler halkın iktidarında” dedi. Kılıçdarolu, 2 milyon taşeron işçisinden CHP’ye oy vermelerini istedi.

-“MEMLEKET SAVUNULACAK KONUMA GELİRSE CHP SAVUNUR”-


Kılıçdaroğlu, askerlik süresini kademeli olarak önce 9, sonra 6 aya indireceklerini, öğrencilere yaz tatilinde askerlik yapma imkanı vereceklerini ifade ederken maddi durumu kötü olanlara bedelsiz, durumu iyi olanlara da bedelli askerlik imkanı tanıyacaklarını ve buradan gelecek parayla yurt yapacaklarını kaydetti. Askerlikle ilgili vaatleri üzerine Başbakan Erdoğan’ın “Bu memleketi kim savunacak” diye tepki gösterdiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, “Bu memleket savunulacak konuma gelirse hiç meraklanma Sayın Başbakan, memleketi savunacak olan, CHP’dir. Memleketi savunmak sana kaldıysa hiç şakası yok bu işin. Sabah akşam zigzag yapıyorsun. Hiç meraklanma, CHP’nin dokularında, genlerinde, hücrelerinde Kuvayı Milliye’nin ruhu yatar” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekili aday adaylarına “Bir şeyde uzlaşacağız; eğer biz halkın iktidarını özlüyorsak, halktan yana politika güdüyorsak listede olalım olmayalım, hep beraber çalışacağız” diye seslendi. “Liste sonrasında kavga, kargaşa istemiyorum” mesajı veren Kılıçdaroğlu, “Kendi içinde barışık bir CHP görmek istiyor halkımız. Onun için bunu yapacağız” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda CHP’li milletvekili aday adaylarına hitap etti. Cumhuriyet tarihi boyunca ilk defa AKP iktidarında ithal kurbanlık getirildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Buradan bütün çiftçilere, bütün hayvan üreticilerine, 72 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Cumhuriyet tarihi boyunca yurt dışından ithal kurbanlık koyun getiren bir iktidarı unutma diyorum. Bugün kurbanlık koyun getirir, yarın senin yiyeceğin yiyeceği getirir” dedi.

-“GÜNDEMİMİZDE YAPAY KONULAR YOK”-

Türkiye’nin her tarafında fabrikaların kapandığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
“Anadolu kaplanlarına da sesleniyorum, onlara kaplanlık işlevini biz kazandıracağız. Onları yüreklendireceğiz. Göreceksiniz onlar halkın iktidarında daha fazla üretecekler, daha fazla istihdam yaratacaklar, daha fazla ihracat yapacaklar. Çünkü biz, bu ülkenin insanı için çalışıyoruz. Ayrılık, gayrılık yok. Yapay gündemler yok bizim gündemimizde. Bizim gündemimizde doğrudan caddede, sokakta yürüyen, tarlada, fabrikada çalışan, kahvede oturan emekli var, çalışan var, üretici var. Bizim gündemimizde yapay konular yok. Bizim gündemimizde bütün bunların üstünde demokrasi ve özgürlükler var.”
Kılıçdaroğlu, salondaki bir partilinin “Atanamayan öğretmenler var” diye bağırması üzerine “Atanamayan öğretmen kavramı halkın iktidarında olmayacak” dedi. Başka bir partilinin “İthal öğretmen getiriyorlar” diye bağırması üzerine ise Kılıçdaroğlu, “İthal öğretmen getireceklermiş. Kurbanlık koyundan sonra sıra ona geldi” diye konuştu.

-“LİSTEDE OLALIM OLMAYALIM HEP BERABER ÇALIŞACAĞIZ”-

Kılıçdaroğlu, CHP’nin politikalarını partililerin her yerde anlatması ve “Bu mahalle bize oy vermiyor” denilerek ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.
Kılıçdaroğlu, CHP’ye yoğun bir aday adayı başvurusu olduğunu, 2 milletvekili çıkacak bazı illerden 20 aday adayı başvurusunun yapıldığını ifade ederek bundan memnun olduklarını ancak gösterebilecekleri milletvekili aday sayısının sınırlı olduğunu vurguladı. Aday adaylarına “Bir şeyde uzlaşacağız; eğer biz halkın iktidarını özlüyorsak, halktan yana politika güdüyorsak listede olalım olmayalım, hep beraber çalışacağız” diye seslenen Kılıçdaroğlu, listede olmayan aday adaylarının bir burukluk yaşayabileceklerine dikkat çekerek şöyle konuştu:
“Ama bu burukluğu insan olarak, ülkenin idealleri, çağdaşlaşması, sorunları adına alıp bir köşeye baş koyacağız. ‘Ben bu yola baş koydum’ diyeceğiz, bunun mücadelesini yapacağız. Bu ülkenin bir sıradan neferi olarak adım milletvekili listesinde olsa da olmasa da ülkesini seven bir yurtsever olarak bunun mücadelesini yapacağım diyeceksiniz.”

-“AKP’NİN EZBERİNİ TAMAMEN BOZACAĞIZ”-

Kılıçdaroğlu, önümüzdeki günlerde yeni projelerini açıklayacaklarını ve AKP’nin “ezberini” tamamen bozacaklarını dile getirerek “Merak ediyorlar bunlar ne söyleyecek diye. Merak etsinler, belki dilleri tutulur milletin karşısına çıktıklarında. Sadece dilleri tutulmayacak, akılları da tutulacak onların. Çünkü biz haklıyız, güçlüyüz, kararlıyız, azimliyiz” diye konuştu.
Listeler açıklandıktan sonra listenin sonlarına düşen adayların da olacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, 2002’de siyasete girdiğinde İstanbul’da listenin son iki sırasındaki milletvekili adayıyla birlikte propaganda çalışması yaptıklarını, o adayların seçilmeyeceklerini bile bile parti için çalışmasını sürdürdüğünü anlattı.

-“ÖNYARGILARI YIKMAMIZ LAZIM”-

Kılıçdaroğlu, her gün yeni acılar ve sevinçler yaşanabileceğini ifade ederek aday adaylarının, acılarında halkın yanında olması gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, aday adaylarından, kendilerine itiraz edilse dahi itirazları dinledikten sonra “İzin verirseniz ben de konuşabilir miyim” diyerek CHP’nin politikalarını anlatmalarını da isterken “Bizim insanımızın yüreğinde insan sevgisi vardır, hoşgörülüdür, herkesi kucaklamaya hazırdır. Kuşkusuz önyargılı olanlar olabilir. Kuşkusuz geçmişten aldığı kültürün gereği olarak kafasında bazı kalıplar oluşabilir. Ama onları yıkmamız lazım” dedi.

-“ESNAFTAN YETERLİ DESTEĞİ GÖREMİYORUZ, ONLARA GİDİN”-

Kılıçdaroğlu, önlerine gelen bazı anketlerde esnaftan yeterli desteği görmediklerini bildiren Kılıçdaroğlu, “Eğer biz bir araya gelemediysek esnafın kabahati değil, bizim kabahatimiz. Onun için sizden isteğim, esnafa gidin, onlara özür borcunuz varsa özür borcunuzu yapın, ‘Size daha az geldik, sizden özür diliyoruz’ deyin. Onlarla beraber olun. Onları dertlerine ancak biz derman olabiliriz. AVM’lerle ilgili kanun teklifini biz verebiliriz” dedi.
Arabaları olan CHP’lilerin, bagajlarından parti broşürlerini eksik etmemelerini, her gittikleri yerde bunları vatandaşlara vermelerini de isteyen Kılıçdaroğlu, kendisinin Grup Başkanvekilliği döneminde benzin alırken bile parti broşürlerini benzin istasyonu çalışanlarına dağıttığını anlattı. Kılıçdaroğlu, çiftçilere, işçilere, memurlara, işsizlere ve halkın tüm kesimlerine CHP’nin politikalarının anlatılması gerektiğini vurguladı.

-“LİSTE SONRASINDA KAVGA İSTEMİYORUM”-

Kılıçdaroğlu, milletvekili adaylarının bazı yerlerde önseçim, bazı yerlerde eğilim yoklaması, bazı yerlerde de merkez yoklamasıyla belirleneceğini kaydederek “Hatamız olabilir. Sizden bir isteğim daha var. Liste sonrasında kavga, kargaşa istemiyorum” dedi.
Bir partilinin “Sayın Genel Başkanım, tabanın sesi” diye bağırması üzerine “Elbette tabanın sesini dinleyeceğiz. Kendi içinde barışık bir CHP görmek istiyor halkımız. Onun için bunu yapacağız” diye konuştu.

-“BENİM İÇİN TEK TAKVİM 12 HAZİRAN”-

Kılıçdaroğlu, 81 ile gideceğini, bir şehre gerekirse birden fazla gideceğini belirterek “Benim için Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı diye bir kavram yok. Benim için saat yok. Benim için takvim yok. Bir takvim var, 12 Haziran” dedi.
Kılıçdaroğlu, bugün YGS’ye giren 1 milyonun üzerindeki öğrenciye de başarı dilediği sırada salondan bir partilinin “Sayın Genel Başkanım engelliler” diye bağırması ve başka sesler yükselmesi üzerine Kılıçdaroğlu, “Bak arkadaşım, CHP terbiyesinde Genel Başkan konuşurken konuşulmaz. CHP’yiz diyoruz, sosyal demokrasiyi getiren partiyiz diyoruz, insan haklarına saygılı bir partiyiz diyoruz, özgürlüğü ve demokrasiyi getirmekte kararlı bir partiyiz diyoruz. Bu ülkede bir çocuğun bile yatağa aç girmediği bir Türkiye’yi savunan bir partiyiz diyoruz. O zaman hep beraber kararlılığı sergileyeceğiz. Tek hedefimiz var, tek takvimimiz var, 12 Haziran” dedi.

 
Tiyatro seyircisi arttı
 
Sınav heyecanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakandan sabah sporunda maaş hesabı
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim bölgesi Gaziantep'te sabah sporunda ...
SP yaşlıları unutmadı
Saadet Partisi Konyaaltı Teşkilatından Hanımlar Yaşlılar Haftası nedeniyle ...
Antalya AKP'de temayül oyları için şok iddia
AK Parti Genel Merkezi tarafından 2011 Genel Seçimleri için Antalya’da ...
 
CHP'nin en çalışkan aday adayı kim
Gün Haber Yazarı Dursun Gündoğdu, CHP'nin Türkiye'deki en çalışkan aday ...
CHP'den seçmenin işini kolaylaştıran uygulama
CHP Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, ...
Ülken, Akaydın'a kızdı
CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken, aday adaylıkları, Büyükşehir, Muratpaşa ...
 
Baykal: 'Bu nasıl anlayış'
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, tutuklu gazeteci ...
Kılıçdaroğlu'nun kayınpederi vefat etti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kayınpederi 82 yaşındaki Ali ...
Hangi parti ne kadar oy alıyor
Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi’nin (AKAM) seçim anketine göre AKP’nin ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva