Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
29 Ağustos 2015 Cumartesi - 15:10

Kılıçdaroğlu alevilerle ilgili bu sözü etti mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun alevilerle ilgili bir cümlesi bugün Milliyet Gazetesi'nde yer aldı. Kılıçdaroğlu'nun, bazı bölgelerde doğru aday gösterilmemesi yüzünden Alevilerin oylarını kaybettiklerini söylediği öne sürüldü.

Kılıçdaroğlu alevilerle ilgili bu sözü etti mi?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Seçime hazırlanan CHP yönetimi, ön seçimle gelen 86 milletvekilini koruma konusunda ilke kararı alsa da, merkez kontenjanıyla atanan milletvekilleri de dahil olmak üzere vekil seçilemeyen sıralarda yer alan adayları değiştirmek için nabız yokluyor. Alınan bilgilere göre, CHP’de Iğdır için, bir süre önce MHP’den ihraç edilen eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’ın ismi geçiyor. Şanlıurfa, Tunceli, Kahramanmaraş, Adıyaman gibi vekil çıkarılamayan kentlerle oy oranını düşüren Gaziantep ve Kocaeli için sıralamalarda değişikliğe gidilebileceği konuşuluyor. Kulislerde, istifa eden İhsan Özkes’in yerine Murat Karayalçın’ın aday olacağı, tiyatrocu Levent Üzümcü’nün de isminin geçtiği ifade ediliyor.

CHP yönetimi, dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında MYK’sını topladı. Toplantıda geçen hafta yapılan yönetmelik değişikliği doğrultusunda seçimlerde 85 seçim çevresinde adayların merkez yoklaması yöntemiyle belirlenmesi kararlaştırıldı. Ayrıca toplantıda milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin 31 Ağustos Pazartesi ile 7 Eylül Pazartesiarasında genel merkeze başvurmaları gerektiği kararı çıktı. Alınan karar doğrultusunda kadın ve genç aday adaylarından 2 bin 500 TL, erkek aday adaylarından 5 bin TL alacak olan parti, engelli aday adaylarından ücret almayacak. Toplantıda alınan kararlar genelge ile il ve ilçe başkanlıklarına gönderildi.

YENİDEN BAŞVURACAK

Genelgede, “YSK henüz açıklayıcı bir karar vermediğinden, 7 Haziran seçimlerinde başvuran milletvekili adaylarımızın da müracaat dosyası hazırlayıp vermeleri gerekmektedir” denildi.

Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalarını da tüm hızıyla sürdürüyor. Önceki gün İstanbul’da akademisyenlerden oluşan bir heyet ve İstanbul il yönetimiyle ayrı ayrı görüşen Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimlerinde 7 Haziran seçimlerinde listeye ön seçimle gelen ve vekillik hakkı elde eden 86 ismi listede aynı sıralarda tutmak istiyor. Ancak Kılıçdaroğlu’nun, merkez yoklaması sistemiyle ya da kontenjan yöntemiyle aday listelerine giren isimlere yönelik bazı değişiklikler yapmak istediği belirtiliyor.

Kulislerde 7 Haziran seçimlerinde “başarısız” olarak görülen illerde değişiklik yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Alınan bilgilere göre, Kılıçdaroğlu yakın çevresine “Bazı seçim çevrelerinde Alevilerin oylarını kaybettik. Bunun için doğru adaylar belirlemeliyiz” telkininde bulundu. Alınan bilgilere göre CHP kurmayları, hafta başı MHP’den ihraç edilen eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’a, Iğdır’dan adaylık teklif etmeye hazırlanıyor. Oğan ile henüz resmi bir temas kurulmadığı da öğrenildi.

KARAYALÇIN GÜNDEMDE

Kılıçdaroğlu’nun İstanbul, Ankara ve İzmir’deki kontenjan sıralamalarına da bazı rötuşlar yapacağı belirtiliyor. CHP’den istifa eden İhsan Özkes’in yerine İstanbul 1. bölge 9. sıra için en güçlü aday eski Başbakan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın olarak değerlendiriliyor. Karayalçın’ın aday olması durumunda 31 Ağustos’a kadar il başkanlığı görevinden istifa etmesi gerekiyor. İstanbul için Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş ile eski vekil Umut Oran’ın seçilebilir bir sıraya yerleştirilebileceği belirtiliyor.

ÜZÜMCÜ SESLERİ

Bir süre önce Şehir Tiyatroları’ndaki göreviyle ilişiği kesilen tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü’nün CHP listelerinde aday gösterilmesini talep eden bazı parti yöneticileri olduğuöğrenildi. Ancak Üzümcü ile şu ana kadar resmi bir temas kurulmadığı belirtiliyor.

Kaynak: Milliyet

Etiketler:
 
Organlarıyla 5 kişiye umut oldu
 
Manavgat'ta yangın
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte yeni kabine
Başbakan Davutoğlu, yeni Bakanlar Kurulu üyelerini açıkladı. Geçici Bakanlar ...
CHP'de adaylık için başvuru tarihi belli oldu
Cumhuriyet Halk Partisi’nde milletvekilliği adaylık başvuruları 31 Ağustos Pazartesi başlıyor.
Zeybekci: İzmir turizmin başkenti olmalı
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, "İzmir- Antalya hızlı tren. İzmir'den çıktığınızda ...
 
Sihirli ev
Geçici Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Seçim Hükümetini oluşturmaya çalışması ...
Baykal: Ankara'da kıyamet kopuyor burada sen...
MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Akdeniz Üniversitesi'nin ...
Baykal'dan 3 sayfalık red
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın geçici hükümeti kurma görevi verdiği ...
 
Sırada Fatih Erbakan mı var?
1 Kasım'da yapılacak seçim öncesi kurulacak olan seçim hükümeti için önerilen ...
CHP'yi sevindiren karar
CHP’nin 1 Kasım Genel Seçim’i için aday belirleme yöntemine mahkemeden ...
Bahçeli'nin korkulu rüyası
MHP'den ihraç edilen Iğdır eski Milletvekili Sinan Oğan olağanüstü kongre ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva