Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
29 Haziran 2011 Çarşamba - 08:49

Kılıçdaroğlu: bazı örgütler iyi çalışmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay’ın yemin etmelerinin önünde bir tek engelin olmadığını belirterek, “Siz insanları içeri atıyorsunuz, düşünce özgürlüğüne, seçme-seçilme hakkına engel oluyorsunuz” dedi.

Kılıçdaroğlu: bazı örgütler iyi çalışmadı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Her çözüme açık olduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, yemin etmemelerine ilişkin olarak da “Bizim mücadelemiz sıradan bir mücadele değil” değerlendirmesinde bulundu.
Kılıçdaroğlu, Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı. CHP’nin seçimlerde beklenenden düşük bir oy oranına ulaşmasının nedeninin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Elde ettiğimiz sonuç başarı değildir. Ama hezimet de değildir. Sonuçları değerlendiriyoruz. Ayın 4’ünde Parti Meclisi var. Seçim sonuçları için raporlar hazırlıyoruz. Bağımsız otoritelere de değerlendiriyoruz” dedi.

-"BAZI YERLERDE ÖRGÜTLER İYİ ÇALIŞMADI"-

Projelerinin hala bazı yerlerde tam kavranamadığını da gördüklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Belki şöyle başlamamız gerekirdi. Önce örgüte anlatıp sonra Türkiye’ye anlatmak lazımdı” diye konuştu. Bazı yerlerde örgütlerin iyi çalışmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Örgütte değişikliği yaparken performansı sağlıklı ölçmemiz lazım. Objektif verilerden yola çıkmamız lazım. Örneğin Doğu, Güneydoğu’da örgütler çalışmadı demek haksızlık olur. Orada artış oldu ama oyumuz zaten düşüktü. Bursa’da, Çanakkale’de iyi sonuç aldık. Hatay’da, Mersin’de daha iyi olabilirdik. İstanbul beklediğimiz başarıyı yakalayamadığımız bir yer. İstanbul’u diğer kentlerden ayırıp farklı bir çerçevede değerlendirmek gerekiyor. İstanbul Türkiye’nin aynası gibi.

-SEÇİM STARTI 1 EYLÜL’DE-

Kılıçdaroğlu, 1 Eylül’den sonra seçim startını vereceklerini ifade ederek, “Türkiye’yi gezeceğiz. Arkadaşlarımız Ekim’den itibaren parlamentoda çalışacak. Büyük grup da gezecek. Bir ilde, ilçede kahvede oturup yurttaşlarla sohbet etmek. Sanayicileri, STK’ları ziyaret etmek... Onlara doğrudan “Neden bize oy vermediniz?” diye soracağız. Biz de onlardan ders çıkaracağız” dedi.

-"KURULTAY TOPLAMAK AYIP BİR ŞEY DEĞİL"-

Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının ardından gündeme gelen kurultay tartışmalarına ilişkin şunları söyledi:
“Ben Sayın Baykal’la da, Sayın Sav’la da bu konuları hiç konuşmadım. Bir kurultay toplama ihtiyacı içinde oldukları belli. Hiçbir zaman da suçlama yapmadım. Biz diğer partilerden farklıyız. Kişiler düşüncelerini özgürce ifade edebilirler. Koşullar yerine gelirse kurultayı toplarız. Yani hiçbir tereddüdüm yok bu konuda. Kurultay toplamak ayıp bir şey değil. Demokrasiye inanıyorsak bunlar olacak. Kurultay toplanabilir, eleştiri de olabilir. Ama eleştiri partiyi yıpratma noktasına gelmemeli. Her parti üyesi bu konuda dikkatli olması lazım.”

-"HİÇ HİLE YOK DEMEK DOĞRU OLMAZ"-

Türkiye genelinde yapılan bir seçimde “Hiç hile yok” demenin doğru olmayacağına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Ama ben sonucu etkileyecek bir hilenin olduğunu düşünmüyorum” dedi. Seçime “devletle mücadele ederek” girdiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Açıkça valiler AKP için çalıştı. Ben hükümetin valisiyim, diyor. Yurttaşımız bilmeyebilir ama o valinin devletin valisi olduğunu bilmesi lazım” diye konuştu.

-STOCHOLM SENDROMU-

CHP lideri Kılıçdaroğlu, AKP’nin seçimde yüzde 50’ye yakın oy almasına ilişkin yaptığı “Stockholm Sendromu” açıklamalarını da değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “MYK’da seçim sonuçları tartışılırken espriyle bu konu da gündeme geldi. Ama ‘AKP’ye oy verenler bu sendromla oy verdi’ diye bir şey gündeme gelmedi. Sanki AKP’nin oyunu buna bağlamışız gibi yorumlandı haberlerde. Söz konusu haberin içinde bütün seçmenlerin böyle bir duyguyla oy kullanmadıklarına dair ifadeler de vardı. Ama manşet öyle görününce bu şekilde yorumlandı” ifadesinde bulundu.

-“HUKUK FALAN YOK ORTADA”-

Kılıçdaroğlu tutuklu milletvekillerinin durumuna ilişkin, evrensel hukukun gereği olarak hiç kimsenin 800 gün tutuklu kalamayacağını vurguladı. Kılıçdaroğlu, "Öteden beri tutukluluğun uzun sürmesini haksızlık olarak görüyoruz. Sadece Balbay ve Haberal için söylemiyoruz” dedi.
Evrensel hukukun gereğinin yerine getirilmesi gerektiğini işaret eden Kılıçdaroğlu, “Yargıçlar birileri adına karar veriyorsa o da tartışılır. Hukuk falan yok ortada. Kanun devleti. Onların yemin etmeleri karşısında bir tek engel yoktur. Hangi gerekçeyle içeri atıyorsun. Yargılanmaya devam etsinler. Dokunulmazlıklar kalksın diyoruz. Ama siz insanları içeri atıyorsunuz, düşünce özgürlüğüne, seçme-seçilme hakkına engel oluyorsunuz. Millet seçti... ‘Kusura bakma ben senin oyunu çöpe attım’ deniyor. İki kişi ‘Sen milletvekili olamazsın’ diyor” şeklinde konuştu.

-“PARLAMENTO BUNU AŞAR”-

Kılıçdaroğlu, herkes için demokrasi istediklerini belirterek, “Sadece iki CHP’linin durumu için değil. Bu sorunu parlamento zemininde çözmek zorundayız. Yasal çözümü de vardır. Üst mahkemenin karar vermesi lazım. Sonrası tekrar düşünülür. Ben hukukçu değilim. Ama parlamento bunu aşar. Erdoğan için aşmadık mı? Her türlü çözüme biz açığız. Bizim istediğimiz dünyaya rezil olmayalım. Samimi söylüyorum dünyaya rezil olacağız. Yarın demeyecekler mi dünyanın çeşitli parlamentolarında ‘Bu milletvekilleri niye hapiste?’ İki kişinin takdiri ile olur mu böyle bir şey. Hukuk herkes için vardır. Madem biz bu ülkenin vatandaşlarıyız hukuk herkes için geçerlidir” değerlendirmesinde bulundu.

-“MÜCADELEMİZ SIRADAN BİR MÜCADELE DEĞİL”-

Meclis’teki yemin töreninde CHP’li milletvekillerinin yemin etmemesi konusunu da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Biz seçmenlerimizi temsil ediyoruz. Demokrasi ve özgürlüğü sağlayamayan bir meclis, meclis olamaz” dedi. “İnsan hakları mücadelesi veriyoruz, bizim mücadelemiz sıradan bir mücadele değil” diyen Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede hukukun üstünlüğü herkes için sağlanacak” diye konuştu. Bazen Meclis’e girmemenin de bir mücadele olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlı, “Bugün Meclis’te CHP toplandı. Bugün bir CHP’li Meclis’i açtı. Biz Meclis’e saygı duyarız. Ama vereceğiniz tepkiyle dünyanın ilgisini çekersiniz. Biz bunu dünyanın her yerine taşıyacağız. Türkiye’ye ya demokrasi gelecek ya demokrasi gelecek” şeklinde konuştu. (ANKA)

 
Ülken’den garip bir açıklama-ma
 
Üzerinde 38 kilo arı var
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP TABAN HAREKETİ 29 Haziran 2011 Çarşamba 22:29

BU NE PİŞKİNLİK,SANKİ YCHP YÖNETİCİLERİ ÇARŞAF LİSTEYLE PM,ÖNSEÇİMLE MİLLETVEKİLİ YAPMAK İSTEDİLER MEVCUT ANTİ DEMOKRATİK TÜZÜK ENGEL OLDU.CHP TABANININ AKLIYLA ALAY EDİYORLAR.SAYIN YCHP YÖNETİCİLERİ CHP SEÇMENİ CHP TÜZÜĞÜNÜ BİLEMEYEBİLECEĞİ İÇİN ONLARI ALDATABİLİRSİNİZ.AMA HER CHP ÜYESİ ŞUNU BİLMEKTEDİRKİ MEVCUT TÜZÜKLE HEM ÇARŞAF LİSTEYLE PM SEÇİMİ HEMDE ÖN SEÇİMLE VEKİLLER BELİRLENEBİLİRDİ.AMA YAPMADINIZ.ÇÜNKÜ AMACINIZ CHP NİN KİMYASIN BOZMAKTI.PARTİ EMEKCİLERİNİ DIŞLAMAK FETTULLAH ÖVÜCÜLERİNİ,TESEV RAPORTÖLERİNİ,YETMEZ AMA EVETCİLERİ BİR YERLERE TAŞIMAKTI.ŞİMDİLİK BUNU BAŞARDINIZ.CHP NİN TAVANINI DİZAYN ETTİNİZ.EĞER OLAĞANÜSTÜ PM SEÇİMLİ KURULTAY OLMASSA TABANINI DA DEVŞİRMEYİ BAŞARACAKSINIZ.BEN SİZLERİ SUÇLAMIYORUM BÜTÜN BU GERÇEKLERİ BİLİPTE İKBAL İÇİN SİZİNLE BİRLİKTE OLAN MENFEATCİLERE KIZIYORUM AMA OLAĞAN ÜSTÜ KURULTAY YAPILACAK YCHP VE MENFAATCILARIN OYUNLARI BOZULACAK

Yorumu oyla      3      3  
29 Haziran 2011 Çarşamba 15:40

Antalya İl örgütü ve başkanı özer kadar başarısız bir il başkanı hayatım boyunca tanımadım.bence görevde kaldığı hergün partiye büyük zarardır.Acilen görevden alınmalıdır.

Yorumu oyla      4      3  
Özer İstifa 29 Haziran 2011 Çarşamba 09:12

En başarısız ve çalışmayan, partililer,vatandaşlar,basın mensupları,sivil toplum örgütleri ve delegeler tarafından sevilmeyen tek il başkanı Özer ülkendir.En başarısız il örgütü Antalya'dır.1O vekil çıkarıcaz diye nutuk atarken iyiydi.5. vekili kıl payı çıkardı.Neredeyse 4 vekişde kalıyordu.Yazık sana ey özer.Baykal'ın iki dudağı arasında başkanlık yapınca başarılı olunmaz tabiki.Genel Merkez bunları okusun ve görsün nasıl birisi var Antalya'da.Özer istifa etmelisin.

Yorumu oyla      3      3  
29 Haziran 2011 Çarşamba 08:55

Antalya'nın dibe çakıldığını söylemeyi unutmuş. Bir rotasyon yapaılacaksa üssü kesinlikle Antalya olmalıdır.Antalya'ya yakışan bir il başkanı atanmalıdır.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ülken’den garip bir açıklama-ma
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Özer Ülken, yazılı bir açıklama yaptı, ...
Kılıçdaroğlu konuştu Baykal ayağa kalkmadı
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Grup toplantısında Nur ...
Antalyalı 14 vekilden 8’i yemin etti
TBMM’de 24’ncü dönem milletvekillerinin and içme töreninde 14 Antalya ...
 
Oktay Ekşi açılışta ne dedi?
Meclis'teki en kritik yemin töreni başlıyor. Meclis'i en yaşlı üye sıfatıyla ...
Yemin etmiyor
Tutuklu Milletvekilleri Mehmet Haberal ile Mustafa Balbay'ın durumundan ...
Deniz Baykal bugün Meclis'e gelecek mi?
Milliyet Gazetesi Yazarı Aslı Aydıntaşbaş, Deniz Baykal'la konuştu, bugünkü ...
 
CHP'de imza bilmecesi
CHP’de seçim sonrası yaşanan ‘Kurultay toplansın PM değişsin’ gerilimi ...
Vekiller bugün yemin edecek
TBMM'nin 24'üncü dönemi krizlerin gölgesinde bugün başlıyor. Bazı açılış ...
Baykal CHP'nin tanışma kokteyline gelmedi
CHP’nin milletvekilleri tanışma kokteylinde CHP’li yeni vekiller seçimden ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva