Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
20 Aralık 2014 Cumartesi - 10:16

Kılıçdaroğlu, fikret otyam'ın doğum gününde...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Belediyesi tarafından yazar ve ressam Fikret Otyam'ın 89. yaşını kutlamak amacıyla düzenlenen Doksana Bir Kala programına katıldı.

Kılıçdaroğlu, fikret otyam ın doğum gününde...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kılıçdaroğlu, Bir toplumun yaşam kalitesini belirleyen temel ögenin sanattır. Sanatına önem vermeyen hiçbir toplumun tarihte varlık gösterdiği bilinmiyor dedi.
 
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın ev sahipliğinde Cevahir İstanbul Asia Hotel'de gerçekleştirilen doğum günü kutlamasına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Fikret Otyam'ın ailesi ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Etkinlikte bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, bir toplumun yaşam kalitesini belirleyen temel ögenin sanat olduğunu belirterek, Sanatına önem vermeyen hiçbir toplumun tarihte varlık gösterdiği bilinmiyor. Sanat aslında düşüncenin yoğunlaşması demektir. Bazen bu bir resimdir, bazen bir filmdir, bazen bir karikatür, bazen bir roman, bazen bir öyküdür dedi.
 
Fikret Otyam'ı yıllar önce Cumhuriyet gazetesindeki röportajlarıyla tanıdığını dile getiren Kılıçdaroğlu, insanların Otyam'ın fotoğraflarıyla Güneydoğu'yu, bölgeyi, bölgenin dramını ve kültürünü tanıdığını söyledi.
 
Kılıçdaroğlu, sanatın gücünü vurgulamak için şu öyküyü anlattı:
 
"Alexandre Dumas romanını yazıyor, Paris'te bir gazetede günlük tefrika halinde yayımlanıyor. Parisliler sabahın erken saatlerinde gazete büfelerinin önünde bekliyorlar, romanın devamını okumak için. Yaz ayları geliyor, Alexandre Dumas gazetenin patronuna 'Ben tatile gideceğim, dönüşte romanı yazarım' diyor. Patronu, 'Olur mu bütün Parisliler seni bekliyor, mümkün değil. Bitireceksin, ondan sonra' diyor. Dumas, 'Bitirmeyeceğim' diyor. Patronu, Dumas'yı mahkemeye veriyor. Dava görüşülürken, yargıç 'Sen Parislileri bekletemezsin, romanını bitirmek zorundasın' diyor. Dumas, bir kağıt kalem getirilmesini istiyor, romanın aktörünün ismini yazıyor, 'Ayakları titredi, yere düştü ve öldü', altına son yazıyor ve 'Götürün yayımlayın, roman bitmiştir' diyor. Patronu, 'Ne yapıyorsun' deyince, Dumas, 'Ben sana tatile gideceğimi söyledim' diyor, iznini alıyor ve tatile gidiyor."
 
'SANAT BİR TOPLUM İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR'
 
Kılıçdaroğlu, sanatın bir toplumun yaşam kalitesini belirlediğini vurgulayarak, O nedenle sanat bir toplum için çok önemlidir. Sanatı olmayan bir toplumu düşünmek zaten mümkün değildir. Düşünceyi yoğunlaştırıyorsanız, bir şiirde bazen her şeyi yoğunlaştırabilirsiniz şeklinde konuştu.
 
 
 
Fikret Otyam'ın sanata katkı yapan önemli kilometre taşlarından biri olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, Bir dönem politik yazılarıyla, bir dönem sanatıyla, bir dönem resimleriyle sanat dünyamıza, röportaj dünyamıza, gazete dünyamıza damga vuran ender insanlardan biridir. 89'uncu yılı dolayısıyla kendisiyle aynı masada olmaktan, onunla aynı havayı teneffüs etmekten onur ve gurur duyduğumu belirtmek isterim diye konuştu.
 
Fikret Otyam adına bir müze açılmasının önemine işaret eden Kılıçdaroğlu, böylece Fikret Otyam adının kalıcılığını sürdüreceğini belirtti.
 
Sanatçı Fikret Otyam da, Bunun adı vefadır. Eğer birey vefa yoksa, toplumda vefa yoksa, bırakın gitsin kaya dibine. Ben, vefayla yaşadım, beni yaşatan insanların vefası, sevgisi olmuştur. Burada toplandık, güzel bir rüya görüyorum gibi oldu. Sağolun, hoşgeldiniz, ayaklarınıza bin sağlık diye konuştu.
 
Kemal Kılıçdaroğlu ve Ali Kılıç tarafından Fikret Otyam'a Fikret Otyam Sanat ve Eğitim Vakfının Vakıf Senedi sunulurken, Otyam  doğum günü pastasının üzerindeki mumları üfleyerek, pastayı kesti.
 
Etkinlikte, gazeteci Nebil Özgentürk'ün Fikret Otyam için hazırladığı belgesel de gösterildi.

Mehmet AKTARAN / İstanbul, (DHA)
CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU, MALTEPE BELEDIYESI TARAFINDAN YAZAR VE RESSAM FIKRET OTYAM'IN 89. YASINI KUTLAMAK AMACIYLA DUZENLENEN "DOKSANA BIR KALA" PROGRAMINA KATILDI. FOTOGRAF: ISTANBUL, (DHA)

CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU, MALTEPE BELEDIYESI TARAFINDAN YAZAR VE RESSAM FIKRET OTYAM'IN 89. YASINI KUTLAMAK AMACIYLA DUZENLENEN "DOKSANA BIR KALA" PROGRAMINA KATILDI. FOTOGRAF: ISTANBUL, (DHA)
 

 
Darianna antalya'yı anlattı
 
Ahmet kumbul seçim ofisini açtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
14 Aralık soruşturmasında karar açıklandı
14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ...
RTÜK’ten dans kriteri
RTÜK’ten Kanal D’deki yarışma programıyla ilgili tartışılacak karar.
Türkiye en pahalı benzini kullanmaya devam edecek
Başbakan Yardımcısı Babacan açıkladı: Vergi oranlarında değişiklik yok!
 
Hülya Avşar’dan Kılıçdaroğlu’na zeytin dalı
Hülya Avşar - Kılıçdaroğlu tartışmasında yeni açıklama...
Bu anket çok konuşulacak
Avrupa Birliği tarafından Türkiye'de yaptırılan anketin sonuçları dikkat ...
BBC Erdoğan'ın sıfırlama kaydını yayınladı!
BBC, dönemin Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasındaki ...
 
Tır sürücüsü esrar sevkiyatından tutuklandı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde yol kontrolü yapan polisin durdurduğu TIR'da, ...
Sümer Tilmaç yine korkuttu
Uzun yıllar Antalya'da yaşayan Türk sinemasının usta ismi Sümer Tilmaç hastaneye kaldırıldı.
Bir acı daha
DOKUZUNCU Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in en küçük kardeşi 87 yaşındaki ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva