Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
24 Aralık 2019 Salı - 14:46

Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıda yeni gelişme

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğramasıyla ilgili soruşturma tamamlandı. İddianamede, 36 sanık için 1 ay 15 gün ile 28 yıl 10 ay arasında değişen yıllarda hapis cezası istendi.

Kılıçdaroğlu na yönelik saldırıda yeni gelişme
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kılıçdaroğlu'na yumruk atan şüpheli Osman Sarıgün'le birlikte 36 şüpheli yer alırken, Kemal Kılıçdaroğlu, Yıldırım Kaya, Murat Emir, Deniz Demir, Barış Bozkurt, Kenan Nuhut, Cahit Yetişir ile CHP müşteki, Aytuğ Kaan Gök ve Remzi Kaygusuz da mağdurlar arasında yer aldı. İddianamede, Ayhan Bedava, Ayhan Onbaşı, Ayşe Ortapınar, Ayşe Resimci, Büşra Kırık, Cahit Köse, Cihan Karahisar, Elif Gölyeri, Engin Horat, Engin Üce, Eray Kuş, Fahrettin Abacı, Gurbet Sarıyer, Güngör Aşık, Halis Daştan, İrfan Topal, Koray Demirel, Mehmet Küçük, Metin Aslan, Mustafa Amir, Mustafa Baş, Mutlu Bedava, Niyazi Altuntaş, Oğuz Şimşek, Osman Sarıgün, Salih Ateşyürekli, Salih Azder, Salih Çataltepe, Sami Şekerci, Sevim Gölyeri, Vahit Delibaş, Yakup Karakoç, Yakup Karakoç (Yunus oğlu), Yunus Cansız, Yunus Karakoç ve Yusuf Bedava şüpheli olarak yer aldı.

SARIGÜN'ÜN 3 YIL 10 AYA KADAR HAPSİ İSTENDİ  

Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün'ün 'kamu görevlisini kasten yaralamak' ve 'kamu görevlisine alenen hakaret' suçlarından 1 yıl 8 aydan 3 yıl 10 aya kadar hapsi istendi. Diğer şüphelilerin de 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama', 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralamaya teşebbüs', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'görevi yaptırmamak için direnme', 'suç işlemeye tahrik', 'alenen hakaret' ve 'siyasi partilerin maliki olduğu eşyaya zarar vermek' suçlamalarından 1 ay 15 gün ile 28 yıl 10 ay arasında değişen sürede hapis cezaları talep edildi. 28 yıl 10 ay hapis cezası istenen sanıkların, 'Suç işlemeye alenen tahrik kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret, siyasi partilerin varisi olduğu veya kullanımında olduğu eşyaya zarar verme, kişinin yerine getirdiği kam görevi nedeniyle birden fazla kişi tarafından hürriyetinden yoksun bırakılma' suçlamasıyla cezalandırılmaları istendi.

KALABALIK 'YAKIN O EVİ' DİYE BAĞIRDI

İddianamede, şehit cenazesinde sözlü protesto ile başlayan olaylar sırasında şüpheli Osman Sarıgün’ün Kılıçdaroğlu’na yumruk attığı belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun sığındığı eve kalabalığın taş, sopa ve pet şişe attığı belirtilen iddianamede, kalabalıktan bazı kişilerin eve girmek istediği, olayların devamında evin önünde ‘yakın o evi’ sloganları atıldığı belirtildi.

Kalabalıktan bazı kişilerin, evin önüne yaklaşmaya çalışan CHP'ye ait minibüse taş atarak zarar verdiği anlatılan iddianamede, Kaymakam ve Emniyet Genel Müdürünün de aralarında bulunduğu bazı kişilerce yatıştırıcı konuşmalar yapılmasına rağmen kalabalığın tamamen dağılmadığı, Milli Savunma Bakanı'nın kalabalığa konuşma yapması ve Milli Eğitim Bakanı ile eve girmesinin ardından takviye kuvvetlerin güvenliği sağlamasıyla Kılıçdaroğlu ve yanındakilerin evden saat 15.10 sıralarında çıkarıldığı anlatıldı.  İddianamede, Kılıçdaroğlu'nun şehit cenazesine katılacağına ilişkin resmi bilgi vermediğine ilişkin tutanaklara da yer verildi.

'GAYRİ İHTİYARİ YUMRUĞU SAVURDUM'

İddianamede şüpheli Osman Sarıgün’ün de ifadesine yer verildi. Sarıgün, kalabalığın Kılıçdaroğlu'nu yuhalamaya başladığı sırada kendisinin cep telefonuyla görüntü çektiğini belirterek, "Daha önceki açıklamalarında PKK ve PYD terör örgütlerinin terör örgütü olmadıklarını söylemesinden dolayı Kılıçdaroğlu'na yönelik hiddetli bir ruh halindeydim. Kargaşada Kılıçdaroğlu'nun korumalarından birinin omzuma vurması üzerine gayri ihtiyari yumruğumu savurdum. Olaylar sırasında Kılıçtaroğlu'nu görmedim ama yumruk ona denk geldi” dedi. Sarıgün, ifadesinde yaşanan olaydan ötürü pişman olduğunu da söyledi.

CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU, ANKARA'NIN CUBUK ILCESINDE KATILDIGI SEHIT CENAZESINDE BIR GRUBUN SALDIRISINA UGRAMISTI. FOTO-HARUN OZALP-ANKARA-DHA-ARSIV

ANKARA, (DHA)

 
Jandarma balkondan girdi, şüphelileri uyurken yakaladı
 
9 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye götürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Jandarma balkondan girdi, şüphelileri uyurken yakaladı
DÜZCE’de, 'Suriye’ye yardım’ adı altında topladıkları parayı terör örgütlerine ...
Balıkçılar deniz deşarjına karşı eylem yaptı
BURSA'nın Gemlik ilçesinde özel bir firmanın derin deniz deşarjı istemesine ...
Çiçek açan şeftali ağacı şaşırttı
KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin ...
 
Afgan genç, arkadaşları tarafından öldürüldü
BALIKESİR'in Savaştepe ilçesinde, Afganistan uyruklu Nasip Khan Beytullah ...
Kayıp kadının demir yolunda parçalanmış cesedi bulundu
KÜTAHYA’da ailesinin kayıp başvurusu üzerine polis ekiplerince aranan ...
Kuyumcuyu soyarken yakalandı
KAYSERİ'de 2 kuyumcu dükkanını soyan Ahmet K. (33), Kahramanmaraş'ın Afşin ...
 
Otomobil şarampole devrildi: 4 yaralı
MALATYA'da, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobilin şarampole devrilmesi ...
Yanan otomobil, beton mikserinden sıkılan suyla söndürüldü
ESENLER'de alev alev yanan otomobil beton mikserinden su sıkılarak söndürüldü. ...
Öğrencinin 3 lirası ile saatini gasbeden sanığa 5 yıl hapis
KAYSERİ'de ortaokul öğrencisi H.K.'nin (12) okula giderken önünü keserek, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva