Kamu İhale Kurulu Başkanlığı'na yeni yönetim
Kamu İhale Kurulu Başkanlığı'na yeni yönetim
ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
Serik'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem
Serik'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem
10 Ocak 2012 Salı - 09:38

Kılıçdaroğlu'nun ilk tepkisi: Beni de mi Silivri'ye götürecekler ?

CHP Sözcüsü Birgül Ayman Güler, yaptığı açıklamada Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun soruşturma haberini duyduğunda ilk tepkisinin sorulması üzerine, "Beni de mi Silivri'ya götürecekler' gibi bir şey dedi yanılmıyorsam" diye yanıtladı.

Kılıçdaroğlu nun ilk tepkisi: Beni de mi Silivri ye götürecekler ?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

MYK sonrası açıklamada bulunan CHP Sözcüsü Birgül Ayman Güler, hükümetin pek çok önemli davada, dava daha mutfaktayken bilgileri basın yoluyla halkla paylaştığını ve Uludere konusunda konuşmayı yasakladığını iddia etti. Uludere soruşturmasına gizlilik kararı getirildiğini hatırlatan Güler, "Bu gizlilik kararına karşın çok net birkaç sorumuz var; Uludere olayındaki faciayı yaşamıza sebep olan istihbaratı kim verdi? Başbakan neden suskun? AKP Uludere olayından sonra neden Uludere'de yoktu? Üstelikte devletin kaymakamı darp edilmişken. Ve bir de Barzani'nin neden tazminat ödediğini de merak ediyoruz. Bu sorulara açıklık getirilmesi gerekir" diye sordu.

GENELKURMAY ESKİ BAŞKANI'NIN TUTUKLANMASI HAZMEDİLMESİ GÜÇ BİR OLAY

Güler, Genelkurmay eski Başkanı Başbuğ'un tutuklanmasının Türkiye için hazmedilmesi güç bir olay olduğunu söyledi. Birgül Ayman Güler, Başbuğ'u yargılama yetkisinin, Anayasal olarak özel yetkili mahkemelerde olmadığını savunarak, "Bu tutuklamayla ve daha önce gerçekleştirilmiş bütün tutuklamalarla ilgili olarak darbe gerekçesini aşan boyutların artık dikkati çektiğini söyleyebiliriz. Öyle görünüyor ki, iktidar sadece kendi 10 yılının hesabını değil, adeta Cumhuriyet dönemi ile hesaplaşmanın içine girmiştir. Bugün tutukladığı ve ordunun bir numarası olan subay, AKP iktidarı döneminde göreve gelmiş ve emekli olmuştu. Eğer ortada bir suç varsa, o suç belgelerine AKP'li bakanların da imza attığını da hatırlatmak gerekir. Emekli olduktan 1.5 sene sonrasını bekleyecek kadar önemli ne vardı sorusuna cevap bekliyoruz. Eğer görevli olduğu süre içerisinde AKP iktidarı döneminde ve AKP'li bakanlar ile birlikte darbe hazırlıkları yapmışsa, neden o süre içerinde soruna iktidarın el koymadığını merak ediyoruz" dedi.

ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER, SIKIYÖNETİM MAHKEMELERİNİ ARATIYOR

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nun CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlamasını değelendiren Güler, "Bugün, yargı eliyle baskın yapmalar ne yazık ki, bizim partimize ve partimizin genel başkanına sıçradı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, yargıyı etkilemek nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için bir fezleke hazırladı. Ve bu fezlekeyi yürütebilmek için Adalet Bakanlığı'na dokunulmazlıkların kaldırması talebiyle başvurdu. Daha önce üniversiteleri susturan, askeri yönetimin hiyerarşisini alt üst eden, yargıyı siyasallaştıran ve yargıyı güvenilmez kurum kılan AKP iktidarı, şimdi bütün bu diktotaryal gelişmelere karşı direnen ana muhalefet partisini de hedef almış görünüyor. Sıkıyönetim mahkemlerini aratan özel yetkili mahkemenin genel başkanımız hakkında fezleke hazırlamasını, dokunulmazlığının kaldırılmasını istemesini acaba çok doğal mı karşılamalıyız ? Bir yanıyla doğal karşılıyoruz. Çünkü bu mahkemeler siyasi iradenin emrinde olan mahkemelerdir. Bu tür mahkemelerden başka bir şey yapmalarını zaten beklemiyoruz. Gün ağırmadan yapılan baskınlarla gözaltıları başlatmak, gözaltı sürelerini tutuklama kararı verecek heyete denk düşürmek, sanıklardan suçlamalarını gizlemek ve savunmalarını engellemek, AKP'nin bunaldığı anlarda gündemi değiştirecek ve dikkatleri başka yana çekecek kararlara imza atmak özel yetkili mahkemelerin günlük işi haline geldi" dedi.

CHP, 'AKP'YE VE ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELERE HODRİ MEYDAN' DİYOR

Türkiye'de hiç kimsenin güven içinde olmadığını ifade eden Güler, şunları söyledi:
"Bugün toplumu terörize etmek ve korku imparatorluğuna biat ettirmek için CHP'nin Genel Başkanı'nı hedef seçtiler. Çünkü ayakta kalan tek ve güvenilir kale CHP ve Genel Başkanı'dır. Bu nedenle CHP, AKP'ye ve özel yetkili mahkemelere hodri meydan diyor. Sayın Genel Başkanımızın dokunulmazlığını kaldırabilirler. Bizim dokunulmazlık zırhına AKP yöneticilerinin ihtiyacı olduğu gibi ihtiyacımız yoktur. Türkiye'de hiç kimse güven içinde değildir. Türkiye'yi komşularıyla savaşa sürekleyen AKP, içine girdiği bataklığı gizleyebilmek için giderek saldırı noktalarını çoğaltmaktadır. Ancak dış politikadaki bu büyük çöküş, 2012'de iç politikada yaşayacağımız büyük çöküşler bu baskı tedbirleri ile önlenemez. AKP, bundan böyle Türkiye'de 'ileri demokrasi' adını verdiği diktatörlüğün partisidir. Ve bu özelliğine uygun bir muhalefet ile karşılaşacağını defterine not etmelidir."

Bir basın mensubunun soruşturma haberi aldığında, Kılıçdaroğlu'nun ilk tepkisini sorması üzerine Birgül Ayman Güler, "'Beni de mi Silivri'ye götürecekler" gibi bir şey dedi yanılmıyorsam. O nedir diye sorduğumuzda Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı benim için fezleke hazırlamış, gündemimizi kesmedik, daha sonra devam ettik" diye yanıtladı.

ANKARA, (DHA)

 
Sağlık merkezi önünde ses bombası patladı
 
Ölüme atlayan çiftin olay fotoğrafı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık merkezi önünde ses bombası patladı
Kartal'da aile sağlığı merkezi önüne bırakılan ses bombası büyük bir gürültüyle ...
Hintli yolcunun şüpheli ölümü
Hintli yolcu Lakhwinder Sıngh'in Türkiye aktarmalı Milano’ya gitmek için ...
Kimyasal yüklü kamyon yan yattı
Kağıthane'de, kimyasal madde yüklü kamyon yeni yapılan köprülü kavşakta ...
 
Memura yeni yılın ilk şoku
Yaklaşık 2,5 milyon memur, 15 Ocak'ta ilk kez zamsız maaş alacak. 2012'ye ...
Kuşku: Adalet özelleşiyor mu?
Kişiler arasında uzlaşmayı sağlayacak olan 'arabuluculuk' ile ilgili yasa ...
İşitme engelli futbolcuların kavgasını polis önledi
Rize’de maç yaptıktan sonra dönüş yolunda Trabzon’da bir lokantada yemek ...
 
Veliler okulu geri istiyor
Çanakkale'de Merkez İlköğretim Okulu’nun, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle ...
Batman'da tangocu üzüntüsü
Batman'da, Valiliğin Halk Eğitim Merkezi ile 80'inci Yıl Çocuk Gençlik ...
3 liralık çakmakları, 6 kişiye 20 bin liraya satmış
İstanbul'da, külçe altın şeklindeki promosyon çakmakların, İran'dan getirdiği ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva