Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Holding binasına ateş açıldı
Holding binasına ateş açıldı
29 Ağustos 2014 Cuma - 13:44

Kılıçdaroğlu'nun vazgeçemediği tek isim

CHP 'de 5-6 Eylül'de yapılacak olağanüstü kurultay için hazırlıklar sürerken kulislerde parti meclisinin büyük oranda değişeceği yönünde bilgiler dolaşıyor.

Kılıçdaroğlu nun vazgeçemediği tek isim
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Taban örgüt ağırlıklı bir PM listesi talebinde bulunuyor, illerde toplantılar yaparak herkes kendi adayını Genel Merkez’e teklif ediyor. İstanbul başta olmak üzere illerde delegeler PM’ye aday sunmak için toplantılar yapıyor. Özellikle il başkanlarının talebi üzerine en az üç il başkanın PM’ye gireceği konuşuluyor. Kılıçdaroğlu’nun 2015 yılı seçimlerini göz önüne alarak partinin vitrinini de değiştireceği konuşuluyor. Ancak CHP Genel Başkanlığına 4 yıl önce seçilen Kılıçdaroğlu, şu ana kadar yaptığı 6 vitrin değişikliğinde 2009 yerel seçimlerindeki yol arkadaşı Gürsel Tekin ile Faik Öztrak, Sencer Ayata Sezgin Tanrıkulu, Erdoğan Toprak en fazla vitrinde olan isimler oldu.

5 KURULTAY, 6 VİTRİN DEĞİŞİKLİĞİ

CHP Genel Başkanlığı’na 2010 yılında seçilen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu , ikisi tüzük gündemli 3’ü seçimli 5 kurultay yaşadı. 4 yılda 162 ismi de partinin vitrinine taşıdı. Kılıçdaroğlu’nun 4 yılda yaptığı değişiklikler göz önüne alındığında 60 kişilik PM’de üyelerin en az yarısının değişeceği konuşuluyor. Dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın görevinden istifasının ardından dönemin CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın desteğini arkasına alan Kemal Kılıçdaroğlu 22 Mayıs 2010’da yapılan kurultayda genel başkanlık koltuğuna oturdu. PM ve MYK’ya Sav damga vurdu. Kısa süre sonra Sav ve ekibiyle ters düşen CHP lideri, 3 Kasım 2010’da MYK’da revizyona gitti. 16 ismi MYK dışında bırakan CHP lideri, teşkilatlardan sorumlu iki numaralı koltuğu Gürsel Tekin’e emanet etti. 18 Aralık 2010 tarihinde partiyi olağanüstü kurultaya götüren Kılıçdaroğlu 80 kişilik PM’den çoğunluğu Önder Sav’a yakın isimler olmak üzere 49’unu liste dışında bıraktı. Binnaz Toprak, Sezgin Tanrıkulu, Sencer Ayata, Osman Korutürk, Muhammet Çakmak, Faruk Loğoğlu, Sena Kaleli, Gülseren Onanç gibi isimleri partiye kazandıran Kılıçdaroğlu, 25 Aralık’ta atadığı MYK’da da köklü revizyona gidip 10 ismi değiştirdi. 2011 genel seçimlerinde oy oranı artmasına rağmen istenen seviyeye çıkmayınca CHP lideri 17 Ağustos 2011’de MYK’da bir kez daha değişikliğe gitti ve MYK’da bu kez 9 ismi değiştirdi.

TÜZÜK KURULTAYI

MYK’daki değişim partide suların durulmasına yetmedi. Yönetimden tasfiye olan parti içi muhalefet, bu kez tüzük seçeneğini masaya sürdü. 2012 yılında iki tüzük kurultayı birden yapan CHP lideri PM’nin üye sayısı da 80’den 60’a düşürüldü. 17-18 Temmuz 2012’de Seçimli Olağan Kurultay’da vitrin değişikliğine devam eden Kılıçdaroğlu PM’de bulunan 46 ismi liste dışı bıraktı. İlhan Cihaner, Tekin Bingöl ve Durdu Özbolat çarşaf listeyi delmeyi başardı. Kurultayın ardından CHP lideri yeni MYK’yı Gülseren Onanç, Bülent Tezcan, Şafak Pavey gibi yeni yüzlerle takviye etti.

YEREL SEÇİMİN FATURASI MYK’YA KESİLDİ

Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra seçimin faturası MYK’da belediye başkan adaylarını belirleyen komisyona kesildi. MYK’da altıncı kez revizyona giden CHP Lideri, 5’li komisyonun 4 üyesinin de aralarında yer aldığı 6 kişiyi liste dışında bıraktı. Veli Ağbaba, Burhan Şenatalar, Emel Yıldırım, Seyhan Erdoğdu, Tekin Bingöl ve Aytun Çıray vitrinin yeni yüzleri oldu.

REKOR TEKİN'DE

Kılıçdaroğlu'nun bugüne kadar vazgeçemediği isimlerin başında Gürsel Tekin geliyor. Tekin, CHP liderinin oluşturduğu bütün MYK’larda görev alan tek isim oldu. CHP Lideri’nin vazgeçemediği diğer isimlerin başında Faik Öztrak geliyor. Öztrak, 6 MYK’nın 5’inde görev alırken; Sencer Ayata, Sezgin Tanrıkulu ve Erdoğan Toprak 4 MYK'da görev aldı.

KAYNAK: Radikal


 

 
Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı oldu
 
Altın Portakal jürisi belli oldu
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
31 Ağustos 2014 Pazar 16:23

Sosyal demokrasiden sapmadan kaybedilenler tekrar elde edilir diye düşünüyorum.r

Yorumu oyla      3      3  
koray erkol 31 Ağustos 2014 Pazar 16:18

kalktın diye ironi yaparlar.maalesef tutmuyor gerçek sağcısı varken sonradan olmaya çalışana güvenmiyor.sosyal demorasiyi benimsemekten başka çare yok yeni projeler üreterek halkın diliyle konuşararkk

Yorumu oyla      3      3  
koray erkol 31 Ağustos 2014 Pazar 16:10

SN.KEMAL KILIÇTAROĞLU değer verdiğim bir başkan partisini iyi niyetiyle yüceltmeye çalışıyor bunun içinde sağdan oy almak hayaliyle sağcı kesime yaklaşıyor.bizde adama -"solundanmı kalktın " diyöxdi

Yorumu oyla      3      3  
Bendeniz 30 Ağustos 2014 Cumartesi 19:30

Bazı güdük akıllı yada aymaz kişiler (takiyye değil ise)CHP'nin baraj altı kalmasını çözüm sanıyorlar,oysa sn.D.Baykal döneminde bu yaşandı ve Antalya da Başkanlığı kazanan sn.B.Kumbul üzüntüden ağlarken tüm kanallar canlı yayın yapıyorlardı.Ogün partiyi baraj altı bırakanlar ve yandaşları bugün tekrar sahnedeler.Türkiye'ye,Cumhuriyet'e ve Atatürk'ün hedef gösterdiği muassır medeniyete ulaşmak için CHP'ye ihtiyaç olduğu unutulmamalıdır...

Yorumu oyla      3      4  
baraj altı kalmalı 30 Ağustos 2014 Cumartesi 13:19

O kimden vazgeçmiyor bizi hiç ilgilendirmiyor.Biz halk olarak kılıçdaroğlundan çoktan vazgeçtik.inşallah ilk genel seçimde ömrümde sağa oy vermeyen biri olarak oyumu AKP ye vereceğim.Büyük bir zevkle chp nin baraj altı kalması için çalışacağım.baraj altı kalırsa fareler partiyi terk eder.böylece chp nin önü açılır.

Yorumu oyla      5      5  
yeni türkiye 29 Ağustos 2014 Cuma 15:10

chp dönemi bitmiştir.cumhurbaşkanımızın en yakın zamanda devlet başkanı olmasını istiyoruz.yeni türkiye döneminde eski kafalı siyasetçilere yer yok

Yorumu oyla      9      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı oldu
Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı oldu.
Kırat kavgası
Demokrat Parti (DP), “Kırat”ı amblem olarak kullanan Doğru Yol Partisi ...
Akaydın; PM'ye aday değilim ama...
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Mustafa Akaydın, CHP Parti ...
 
Pamuk Değirmenci CHP PM adayı
CHP’nin 5-6 Eylül tarihinde yapılacak kurultayında Parti Meclisi'ne Antalya’dan ...
Türel'den MHP İl Başkanı Çetin'e tazminat davası
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Finike Belediye Başkanı ...
Umut Güneş'ten Devrim Kök'e şok suçlamalar
Kemer'den CHP Adayı olarak seçime giren kurultay delegesi Umut Güneş, ...
 
Çırılçıplak dolaşan CHP PM 'Adayı'
Usta gazeteci Melih Aşık, 'Çırılçıplak dolaşan CHP PM adayı' başlıklı ...
Oktay Ekşi; Ancak şaka olabilir
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mehmet Bekaroğlu'nu partiye davet ...
Davutoğlu genel başkan
AK Parti kongresinde seçimler sonuçlandı. Ahmet Davutoğlu, oy kullanan ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva