Alanya'da otel lojmanında yangın
Alanya'da otel lojmanında yangın
Antalya'da balıkçılardan tekneli kortej
Antalya'da balıkçılardan tekneli kortej
Aspendos'ta gençlik ve spor gösterisi
Aspendos'ta gençlik ve spor gösterisi
Manavgat Irmağı'nda su gösterisi
Manavgat Irmağı'nda su gösterisi
8 Ağustos 2011 Pazartesi - 09:41

Kim bu şifreli AKP'li

Başbakanlık tarafından hazırlanan “şifreli raporda” ismi ve belediyesi gizlenen bir belediye başkanının “Bu kadarına pes” dedirtecek yolsuzluklara imza attığı saptandı.

Kim bu şifreli AKP li
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Rapora göre AKP’li belediye başkanı evinde çalıştırdığı kişinin maaşını bir kez yoksullara yönelik sosyal yardımdan karşılamış. Bir akrabasının niteliklerini tarif eder şekilde Türkiye İş Kurumu’ndan eleman istemiş ve bu şekilde akrabasını belediyeye sokan başkan, aynı yöntemle ablasının torununu istisnai kadro olan “özel kalem müdürlüğüne” getirerek KPSS’den muaflaştırmış. Şanslı akraba bu yolla binlerce kişinin sırada beklediği öğretmenliğe kolayca geçiş yapmış. Başkanın belediyede resmi görevli olmayan bir kişiyi temin yoluyla yapılan alımlarda görevlendirdiği kişi, alımlar için kendi şirketi adına da teklif vermiş.

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu, etik dışılıkla ilgili kararlarını 2010 yılına kadar Resmi Gazete’de yayımlıyordu. Kurul bu yolla, AKP’li Erzurum Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve eski Bursa Mustafakemalpaşa Kaymakamı Adem Saçan ile çok sayıda bürokratla ilgili etik ihlali kararlarını kamuoyuna bu yolla deşifre etmişti. Ancak Anayasa Mahkemesi, 2010 yılında kararların Resmi Gazete’de yayımlanmasına “hayır” demişti. Bunun üzerine yeni bir formül geliştiren Kurul, raporlarını “şifreleyerek” hazırlamaya başladı. Bunun ilk örneğini de bir belediye başkanı ile ilgili karar oluşturdu. AKP’li bir il belediye başkanına ait olduğu öğrenilen şikayetler üzerine harekete geçen Kurul, belediye başkanının savunmasını da alarak hazırladığı karar metninde çarpıcı saptamalara yer verdi. Belediye başkanının “A”, Başkanın akrabalarının “C”, “E” ve “F”, belediye şirketinin “XX A.Ş” olarak tanımlandığı metinde yer alan “skandal” saptamalardan bazıları şöyle:

Kişiyi tarif eden eleman ilanı: Türkiye İş Kurumu (…) Şubesi’nden “C”nin niteliklerini tarif eder biçimde geçici işçi olarak istemesi ve buna bağlı olarak Belediye’de görevlendirmesinin, aynı şahsı mevzuata aykırı olarak Belediye Başkan danışmanı olarak görevlendirmesinin ve Belediye ile ilgili doğrudan temin usulü ile ilgili alımlardaki bir belgenin ihale yetkilisi kısmına Başkan Danışmanı sıfatı ile imza atmasına göz yummasının, Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’in 9. maddesinde öngörülen “Kamu görevlileri; tüm eylem ve işlemlerinde yasallık, adalet, eşitlik ve dürüstlük ilkeleri doğrultusunda hareket ederler…Kamu görevlileri, takdir yetkilerini, kamu yararı ve hizmet gerekleri doğrultusunda, her türlü keyfilikten uzak, tarafsızlık ve eşitlik ilkelerine uygun olarak kullanırlar” ve 20. maddesindeki “Yönetici kamu görevlileri, kurumlarının amaç ve politikalarına uygun olmayan işlem veya eylemleri engellemek için görev ve yetkilerinin gerektirdiği önlemleri zamanında alırlar” ilkelerine aykırı olduğuna karar verilmiştir.

Önce özel kaleme oradan sınavsız öğretmenliğe: Türkiye İş Kurumu (…) Şubesi’nden akrabası “E”nin niteliklerini tarif eder biçimde geçici işçi olarak istemesinin ve buna bağlı olarak istihdam etmesinin ardından kısa bir süre sonra ilgili şahsı Özel Kalem Müdürü olarak atamasının, Yönetmelik’in 9. maddesindeki ilkeye aykırı olduğuna karar verilmiştir. (Söz konusu kişi istisnai kadro olan özel kalem müdürlüğünden kısa süre sonra öğretmen olarak atandı.)

İhalenin başındaki kişi kendi şirketinden teklif almış: Belediye’de resmi bir görevi olmayan “İ”yi, doğrudan temin yöntemiyle yapılan alımlarda görevlendirmesinin, Yönetmelik’in 9. maddesinde öngörülen ilkeye aykırı olduğuna karar verilmiştir. Doğrudan temin yöntemiyle yapılacak alımlar için görevlendirilen İ’nin aynı zamanda şirketi “X” adına teklif vermesi ve bu teklifin değerlendirilmeye alınmasının; ayrıca “J”nin kardeşi “K”ye ait firmadan teklif alınarak işin söz konusu bu firmaya verilmesinin etik davranış ilkelerine uygun olmamakla beraber, bu konuda Başkan’ın doğrudan sorumlu tutulmasına ilişkin belge ve bilgi bulunmadığından, etik davranış ilkeleri bakımından işlem yapılmasına yer olmadığına karar verilmiştir.

Hizmetçisinin 1 maaşı yoksul fonundan: “B” adlı şahıs belediye başkanının evinde bir seneye yakın çalışmış ve çalışmanın ilk ayında kendisine belediyenin fakirlere yönelik sosyal yardımından bir defaya mahsus olmak üzere bu hizmet karşılığı olduğu anlaşılan bir ödeme yapılmış, bundan haberdar olan belediye başkanı hizmet karşılığı olan paranın kendisi tarafından ödeneceğini ifade etmiş ve takip eden ödemeler kendisi tarafından yapılmış olmakla birlikte belediye sosyal yardımından karşılanan paranın iade edildiğine ilişkin herhangi bir belge ve bilginin ibrat edilmemesinin, ilgili yönetmeliğin 10. maddesinde düzenlenen “saygınlık ve güven” ve 16. maddesindeki “kamu kaynakları ve kullanımı” ilkelerine aykırı olduğuna karar verilmiştir.

Mevzuata aykırı danışman almış: Belediye’nin şirketi XX A.Ş.’de Genel Müdür olarak görev yapan “H”yi, mevzuata aykırı biçimde Belediye Başkanı danışmanı olarak görevlendirmesinin, bu statüde işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına imza atmasına göz yummasının ve şirketten ayrıldıktan kısa bir süre sonra söz konusu şahsa, Zabıta Müdürlüğü personeline eğitim semineri işinin doğrudan temin yöntemiyle verilmesinin, Yönetmelik’in 9., 10. ve 21. maddesinde öngörülen ilkelere aykırı olduğuna karar verilmiştir. (Cumhuriyet)

 
Ankara polisi Antalya'da operasyon yaptı
 
8 bin 704 milyonerimiz oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemer kaymakamı Sakarya'ya atandı
Tayini çıkınca "Ne şerefsizlik yapmışım, açıklayın" diyerek istifa eden ...
Kılıçdaroğlu'nun küçük misafiri
İlköğretim ikinci sınıf öğrencisi Bora Şenay, kendi söyleyişiyle ‘Kılıçlaroğlu’ ...
CHP'li Tekin sokakta iftar verecek
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhuriyet Halk Evleri Başkanı Gürsel Tekin, ...
 
Alaaddin Yüksel’in yeni görevi ne olacak?
Hükümetin dar kapsamlı bir Valiler kararnamesi hazırladığı ve değiştirilmesi ...
CHP’li kadınlardan Balbay ve Haberal’a mektup
CHP Antalya İl Kadın Kolları üyeleri, CHP'nin tutuklu milletvekilleri ...
Gazete çıkarıp tv kuracak
Enerji sektöründeki yatırımlarıyla dikkat çeken İşadamı - CHP Kahramanmaraş ...
 
Karayalçın'dan Ankara il başkanlığı sitemi
CHP Ankara İl Yönetimi’nin Çarşamba günü istifalarla düşmesinin ardından ...
AKP'li vekiller sorunları masaya yatırdı
AK Parti Antalya Milletvekilleri, İl Başkanı Mustafa Köse başkanlığında ...
Acar’dan Başbakan Erdoğan’a ‘YAŞ’ soruları
CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva