Konyaaltı’nda parklar aydınlanmaya başladı
Konyaaltı’nda parklar aydınlanmaya başladı
Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Görme engelliler için siyah kurdele...
Görme engelliler için siyah kurdele...
Ruslar, Hoşgörü Bahçesi'nde dua etti
Ruslar, Hoşgörü Bahçesi'nde dua etti
27 Ekim 2015 Salı - 10:38

Kimse Manavgat Belediyesi'ni ihanetle suçlayamaz

MANAVGAT Belediye Başkanı Şükrü Sözen, geçen gün aşırı yağışlar nedeniyle yaşanan su baskınlarından Manavgat Belediyesi'nin sorumlu tutulduğunu belirterek, "Kimse Manavgat Belediyesi'ni ihanetle suçlayamaz. Buna izin vermeyiz" dedi.

Kimse Manavgat Belediyesi ni ihanetle suçlayamaz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, geçen günlerde aşırı yağışlar nedeniyle yaşanan su baskınlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de katıldığı toplantıda Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü İbrahim Büküş'e yönelik sert eleştirilerde bulunan Başkan Sözen, "Kimse Manavgat Belediyesi'ni ihanetle suçlayamaz. Buna izin vermeyiz. Siz 8 bin rögar kapalıymış da bu yüzden Manavgat'ı sel basmış gibi gösteremezsiniz. Kendi zafiyetinizi, eksikliğinizi, iş bilmezliğinizi Manavgat Belediyesi'ne mal edeceksiniz. Yıllardır Manavgat Belediyesi'nin rutin yaptığı rögar temizliklerini bir kez dahi yaptınız mı? Daha yağmur suyu drenaj hattı temizlik ihalesini bile yapmadınız" dedi.

'KOORDİNATÖRLÜK SİSTEMİNİ TANIMIYORUM'

Koordinatörlük sistemini asla tanımadığını, tanımayacağını, bu sistemin yasal olmadığını ve halka hakaret olarak gördüğünü aktaran Başkan Sözen, "Manavgat ve Alanya ilçelerinde yağmur suyu hatları temizlik ihalesini bile yapmamışsın. Dolayısıyla sen kış girerken, rutin yapman gereken hizmeti vermemişsin. Daha bir adet rögar bile temizlememişsin. Sen hiçbir şekilde kendine düşeni yapma, kalk Manavgat Belediyesi'ni suçla. Belediye başkan yardımcılarım, birim müdürlerim, büyükşehrin sorumluluğunda olan altyapıyla ilgili sorumluluk noktasında olan ekiplere yardım edebilmek adına sokaktaydı. Benim gurur duyduğum bir ekibi Manavgat'a benimle birlikte ihanet etmekle suçlayacaksın. Haddinizi bileceksiniz, ölçünüzü bileceksiniz. Böyle bir saygısızlık, terbiyesizlik ve amacını aşan bir ifade tarzı ne siyasette vardır, ne çalışma anlayışında vardır. Kimler akıl veriyorsa bir an önce bu çalışma anlayışından dönsün" diye konuştu.

'MENDERES BAŞKAN HALKI YANLIŞ BİLGİLENDİRDİ'

Geçen günlerde katıldığı arıtma tesisi açılış töreninde yanlış ifadeler ve rakamlar kullanılarak Manavgat Belediyesi'nin küçük düşürüldüğünü de anlatan Başkan Sözen, şöyle dedi:

"Bugüne kadar Manavgat'a hizmet eden herkese teşekkür ettik. Bu anlayışımızla kısa zaman önce atıksu arıtma tesisinin açılışına iştirak ettik. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile eski bakan Mevlüt Çavuşoğlu da katılmıştı. Arıtma tesisi açılışında Büyükşehir Belediye Başkanımız halkı açık ve net olarak yanlış bilgilendirdi. Bizim gözümüzün içine baka baka Büyükşehir Belediye Yasası farklı yorumlanıyor. 'Manavgat Belediyesi'nden aldığımız rakam bu, Manavgat'a yaptığımız yatırım bu' diyerek halkı yanlış bilgilendirme hakkını kimse kendinde göremez. Manavgat Belediyesi kimsenin öteleyeceği, kimsenin cezalandıracağı bir kurum değil. Bu kurumu cezalandırdığınız takdirde bunun hesabını bir gün ödersiniz. Bu halk bugün olmasa yarın illa ki sorar."

'BELDELER ADINA 75 MİLYON TL BORÇ ÖDEDİK'

Manavgat Belediyesi'nin kısa zamanda 14 milyon TL'lik gelirinin elinden alındığını vurgulayan Başkan Sözen, 30 Mart'tan bu yana kapanan beldeler adına 75 milyon lira borç ödediklerini kaydetti. Büyükşehir Yasası'nın Manavgat Belediyesi'nin sırtına bindirdiği bütün yükün de şeffaflıkla ifade edilmesi gerektiğine dikkati çeken Başkan Sözen, "Bizimle alakalı olmayan yasanın bizi mecbur kıldığı borçları da dile getirin orada. Biz de deriz ki 'Bu kadar büyük gelirlere sahip olan Antalya Büyükşehir Belediyesi sadece devletin, bakanlıkların yatırımını kendi yaptığı yatırımlar gibi göstermemeli. Kendiniz yapıyorsanız bunları ortaya koyun ve gündeme getirdiğiniz düşünülen projeleri de yapılmış gibi yatırım bütçelerinde teslim alınmış gibi ifade etmeyin. Yaptıktan sonra bunu da ifade edin biz de gelip elinizi sıkalım, teşekkür edelim" dedi.

'ANTALYA VENEDİK GİBİ'

Geçen yılki sel felaketinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in 'en kısa sürede altyapıyı yapacağız' dediğini hatırlatan Başkan Sözen, şöyle dedi:

"Bunun üzerinden 1 yıl geçti. Hiçbir şey yok. Son günlerde yağmur suyu çalışmaları göstermelik, programsız bir şekilde yapılıyor. Manavgat'ta sorumlu aramaya çalışan yapılar, Antalya'yı bir sorgulasın. Dünya turizminin gözde kenti Antalya, Venedik gibiydi. Yasal sorumluluğunuz varsa oturacaksınız, üstleneceksiniz, yapamadığınızı da halka ifade edeceksiniz. Bizler büyükşehrin yapması gerektiği işleri yapmaya gayret ediyoruz. Kazılan yerler aylarca kalıyor. Patlaklar tamir edilmiyor, halk hizmet alamıyor, biz gidiyor yapıyoruz halk mağdur olmasın diye."


Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA) - 

 
Alanya'da denizde erkek cesedi bulundu
 
Antalyaspor'u Eto'o kurtaramadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alanya'da denizde erkek cesedi bulundu
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde denizde kayalıklara vurmuş kimliği belirsiz erkek cesedi bulundu.
Lösemi hastası İsmet'e Beşiktaş morali
ANTALYA'da 6 aydır lösemi hastalığıyla savaşan 13 yaşındaki İsmet Palamutçu, ...
Kadınlardan barış yürüyüşü
ANTALYA Kalekapısı'ndaki Attalos Heykeli önünde toplanan bir grup kadın, ...
 
Sokak ressamı, dünya çocuklarıyla resim yapıyor
TÜRKİYE'de 78 il gezerek 100'ün üzerinde köy okuluna resimler yapan Ordu ...
ANSAN ve ÇYDD yeni yerlerinde
MURATPAŞA Belediyesi, Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) ve Çağdaş Yaşamı ...
Elmalı'da şeker pancarı hasadı başladı
ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde şeker pancarı hasadı başladı.
 
Erdoğan'a; Sizinle her görüşmem başıma iş açmıştır
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı ...
Obama geliyor
Obama’nın 14-22 Kasım’da Türkiye, Filipinler ve Malezya’yı kapsayan ziyaretler ...
Avukat Gököz AHD başkanı oldu
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi öğrencilerinin başta yurtdışı ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva