Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
10 Mayıs 2021 Pazartesi - 11:37

Kırcami, Muratpaşa konforuyla buluşacak

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, yerel mahkemenin imar planlarını iptal ettiği Kırcami'de ana ulaşım aksı gibi çalışan Şehitler, 9 Eylül ve Yalı caddelerinin içinde bulunduğu 43.5 kilometrelik yol ağında asfalt kaplama çalışması yapacaklarını açıkladı.

Kırcami, Muratpaşa konforuyla buluşacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Muratpaşa Belediyesi, Antalya'nın sürdürülebilir ve sağlıklı bir kent olarak gelişmesini, yaşam kalitesinin artırılmasını sağlayacak, ancak imar planları yerel mahkeme kararıyla iptal edilen Kırcami'de, asfalt çalışması için harekete geçti. 1477 hektar büyüklüğüyle 8 mahallenin tamamını, Fener ve Çağlayan mahallelerinin belli bölümlerini içeren bölgede çalışmalar, kadastro yolu olmasına rağmen ana ulaşım aksı gibi kullanılan 43.5 kilometrelik cadde ve sokakta gerçekleştirilecek.

MURATPAŞA YENİLENDİ

Başkan Uysal, Muratpaşa'da başta doğalgaz olmak üzere altyapı çalışmaları tamamlanan cadde ve sokaklarda büyük yenileme çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi. 'Antalya'nın kalbi' olarak nitelendirilen ve kentin en eski yerleşim yerlerine sahip ilçede, belediyenin sorumluluk alanındaki cadde ve sokakların yüzde 80'den fazlasının yenilendiğini aktaran Başkan Uysal, üstelik bu çalışmaların belediyenin ürettiği asfaltla yapıldığını söyledi.

GERİ ADIM YOK

Muratpaşa, bu alanda Türkiye rekorunun da sahibi olurken Başkan Uysal, bu yenileme çalışmalarını plan süreçleri nedeniyle Kırcami bölgesinde gerçekleştiremediklerini aktardı. Yaklaşık 40 yıldır devam eden Kırcami imar sorununda, planlamanın tamamlandığını ve yaklaşık 2 yıl inşaat ruhsatı verebilir halde beklediklerini aktaran Başkan Uysal, sonrasında ise mahkemelerden iptal kararlarının gelmeye başladığını söyledi.

Antalya 1'inci İdare Mahkemesi'nin iptal kararında İçişleri Bakanlığı'nın Eylül 2013 tarihli 'kamu yararı kararı' hakkında Danıştay'da devam eden dava ve Antalya, Burdur, Isparta'yı kapsayan Çevre Düzeni Planı'nın henüz tamamlanmamış olmasını gerekçe gösterdiğini hatırlatan Başkan Uysal, kararda uygulama planlarıyla ilgili gerek şehircilik ilkeleri gerek sürdürülebilir ve sağlıklı kentleşme gerekse kamu yararı açısından tek bir eleştirinin dahi yer almadığına dikkat çekti. Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Mahkemenin iptal kararına karşı istinaf yoluna gittik. Süreç devam ediyor. Ama kararlılığımızdan geri adım atmadan mücadelemiz devam edecek. Hem parselasyonumuzun hem de bütün planlarımızın arkasında olmaya devam edeceğiz. Ama yargıdan böyle kararlar gelebiliyor. İnanıyorum ki, nihayetinde, her türlü etkiden, siyasi müdahaleden uzak, sağlıklı bir zeminde Kırcami imar planımızı gerçekleştireceğiz."

SÜREÇ UZUYOR

Bölgede hem devam eden plan süreci hem de planlamaya bağlı altyapı çalışması ihtiyacınedeniyle asfalt çalışmalarına bugüne kadar başlayamadıklarını aktaran Başkan Uysal, “Plan noktasında kararlılığımız ve mücadelemiz devam edecek. Geri adım atmayacağız. Ancak süreç uzuyor. Hiç olmazsa, bu arada komşularımızın yol kullanımı ana güzergahlarda rahatlatalım istiyoruz. Yollarımızı en düşük maliyetle daha elverişli bir kullanıma kavuşturacağız. Asfalt kaplama yapacağız" şeklinde konuştu. Başkan Uysal, konunun 17 Mayıs Pazartesi toplanacak Muratpaşa Belediye Meclisi'nde de gündeme geleceğini söyledi.

ANAYOL GİBİ ÇALIŞIYOR

Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yeşilova Muhtarı Ahmet Akcan, belediyenin çalışma kapsamına aldığı cadde ve sokakların kentin özellikle Lara bölgesini havalimanı, Serik ve Manavgat ilçelerine bağladığını söyledi. Kent içinde yaşanan trafik sıkışıklığı karşısında bu yolların alternatif olarak da kullanıldığına dikkat çeken Akcan, “Bunların yapılması çok uygun olacak" dedi.

MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL, YEREL MAHKEMENIN IMAR PLANLARINI IPTAL ETTIGI KIRCAMI'DE ANA ULASIM AKSI GIBI CALISAN SEHITLER, 9 EYLUL VE YALI CADDELERININ ICINDE BULUNDUGU 43.5 KILOMETRELIK YOL AGINDA ASFALT KAPLAMA CALISMASI YAPACAKLARINI ACIKLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

 
Koronavirüsün bir etkisi daha ortaya çıktı: Erken ergenlik
 
Antalyaspor'da goller yabancılardan
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tamer şenoğlu 10 Mayıs 2021 Pazartesi 15:21

başkanım birde,bu yol çalışmalarından sonra mahkemeden tekrar olumsuz karar çıkarsa,umutlarını anlandırdığınız bu insanların düşeceği durumu empati kurup düşünebiliyormusunuz,bizler artık sözün bittiği noktadayız ve bu dakikadan sonra kırcami imarına gerçek anlamda katkı koyan,katkı koymayıpta katkı koyuyormuş gözüken ve tabiki engel olan odaları çok yakından tüm kırcami bölgesi olarak adı adım takip ediyoruz başkanım.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karavanla tatile geldikleri Türkiye'ye hayran kaldılar
KARAVANLA seyahate çıkan Polonyalı 2 aile, 15 gün önce Edirne'den giriş ...
Tartıştığı kocasını bıçakla öldürdü
ANTALYA’nın Elmalı ilçesinde Hülya K. (64) çıkan tartışmada kocası Salih ...
Konyaaltı'da kaza; 4 yaralı
ANTALYA'da, iki otomobilin çarpıştığı kazada 1’i ağır 4 kişi yaralandı. ...
 
Tarım ilçesi Finike'ye yakışmadı
ANTALYA'nın Finike ilçesinde, silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptıkları ...
Antalya'ya geliyordu, kazada öldü
İZMİR'den Antalya'ya meyve taşınan kamyonun, kente 30 kilometre kala kontrolden ...
Hem gerçek hem sanal mağazaları olacak
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, hediyelik eşyalardan birbirinden ...
 
Myra'daki tiyatro maskları ilgi çekiyor
ANTALYA'nın Demre ilçesinde bulunan ve Antalya bölgesinin en fazla ziyaretçi ...
Devlet kaç adet balon balığı alacak?..
AKDENİZ ve Ege'de en tehlikeli istilacı tür olan ve zehrinin siyanürden ...
Üniversitelilerden kadına şiddet filmi
TÜRKİYE'nin çeşitli üniversitelerinde çoğunluğu sahne sanatlarıyla ilgilenen öğrenciler, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva