Fatih Ürek dolandırılmaktan son anda kurtuldu
Fatih Ürek dolandırılmaktan son anda kurtuldu
Oscar ödüllü oyuncuya 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi
Oscar ödüllü oyuncuya 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi
Armağan Şenol yaşamını yitirdi
Armağan Şenol yaşamını yitirdi
Cannes jürisinde Türk isim
Cannes jürisinde Türk isim
2 Ağustos 2022 Salı - 09:15

Kırmızı ete bir zam daha!

Et fiyatlarına Kurban Bayramı'ndan hemen sonraki hafta, ortalama 10 lira zam geldi. Sektör temsilcileri, bayramdan sonra durgunluk beklediklerini, ancak zammın devam ettiğini belirtiler.

Kırmızı ete bir zam daha!
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Et fiyatlarında artış furyası devam ediyor. Bayramdan sonraki hafta et fiyatlarına ortalama 10 lira zam geldi. Dünya Gazetesinin haberine göre, İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekci, “İstanbul’da et fiyatı kalitesine ve bölgeye göre değişiyor. Sığır etinden kıymanın ortalama fiyatı 160 ile 200 lira, danada ise 130 ile 160 lira arasında. Şu an toptanda kilosu 98 ile 104 lira olan karkas etin bize maliyeti 140 lirayı buluyor” dedi. 

“İSTANBUL’DA HAZİRAN AYINDA 17 KASAP KAPANDI” 

Kasap esnafının işlerinin çok durgun olduğunu ve sıkıntılı bir dönem yaşadıklarını aktaran Tüfekçi, “Biz esnaf olarak fiyatların geri geleceğini tahmin ediyoruz. Ama bu et çokluğu ve hayvan varlığından değil. Maalesef iş yapamamaktan dolayı olacak. Şu an en büyük sıkıntımız elektrik gideri. Yüksek elektrik faturaları kira bedellerini geçti. Hiç değilse bizim gibi küçük esnafa ayrı bir fiyat politikasının uygulanması için TESK Başkanımız Bendevi Palandöken de bu yönde talepte bulundu” diye konuştu.               

İstanbul’da haziran ayında 17 kasabın kapanışına imza attığını söyleyen Tüfekçi, açılan kasap sayısının ise 5 olduğunu bildirdi. Açılan ve kapanan kasap sayısının her ay neredeyse aynı seviyede devam ettiğine dikkat çeken Tüfekçi, “Şu anda esnafımız zarar ediyor. Çünkü sattığı malı yerine koyamıyor. Yaz döneminden dolayı esnafımızın satışları yüksek fiyatlar ve Kurban Bayramı’ndan dolayı yüzde 60’nın işi düşmüş durumda. Ama girdilerimiz buna rağmen yine artıyor” ifadelerini kullandı.

Ankara’da muhitine göre et fiyatlarının kıymada 140 ile 150 lira olduğunu, kuşbaşının ise 160 ile 180 lira arasında değiştiğini aktaran Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ da, önceki hafta başında aşağı yukarı yüzde 10 civarında zam geldiğini bildirdi. Kurban Bayramı’nda Türkiye’nin yaklaşık 2 aylık et ihtiyacı kadar hayvan kesildiğini dile getiren Yalçındağ, “Bu yıl her zamankinden biraz daha az kesim oldu. Bu gerek hayvan fiyatlarının pahalı olması, gerekse halkın satın alma gücünün geçen zaman içinde azalmasından kurban kesimini etkiledi. Ayrıca, birçok insan bağış yoluna ya da yurt dışında kesime yönelmesi de bunda etkili oldu” dedi

“EN UCUZ ETİN KİLOSU 150 LİRA”

Kurban Bayramı’nın hemen ertesi hafta başında et fiyatlarına 10 lira zam geldiğini bildiren Kanarya Et Grup Yönetim Kurulu Başkanı Burak Şahin, satışlarda ise yüksek fiyat ve Kurban Bayramı etkisi ile yüzde 30’a yakın azalma olduğunu söyledi. İstanbul’da bölgelere göre kıyma fiyatları 160 lira, kuşbaşının ise 170-180 lira arasında değiştiğini aktaran Şahin, “En ucuz et fiyatı 150 liradan başlıyor. Bonfileyi 350 liraya satan kasap da var, 450 liraya satan da var” diye konuştu.

 
Op. Dr. Seher Şirin
 
Motosiklet yola fırlayan çocuğa çarptı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 2 Ağustos 2022 Salı 15:11

Şu 782 bin km2.lik alanda yaşayan milletimiz ne yazık ki et yemeye hasret hale geldi.Yüzölçümü bizim yarımız kadar olan Almanya'da büyükbaş ve küçükbaş hayvan etin kilosu 4 Euro ile 6 Euro arasında bir şey.Ete en kolay ulaşılacak bir düzen oluşturulmuş,İçecekler nerede ise bizim yarı fiyatımıza,ayrıca normal geliri olan herkes alım gücü nedeniyle istediği an ulaşabiliyor.Peki bu adamlar hem sanayide Dünya ile yarışırken hem de tarımda en ileri seviyeyi yakalamışlar,üretime yönelik bir politika geliştirmişler.Bizde bulunan topraklar ve 4 mevsim onlarda olsa bırakın Almanya'yı koskoca Avrupa'yı beslerler,kısaca oturmuşlar her alanda planlama yapmışlar,eğitim deseniz öyle,onun içindir ki sokaklara çıkın bakın araçlar Alman markalarından geçilmiyor,her türlü ihtiyaçımız olan araç gereç alırken bakın bir sürü Alman markası bayilerde,peki onlar ikinci Dünya savaşından çıkıp bunları başarmak için çalışırlarken bizim siyasiler ne yapmışlar.72 yıldan beri çoğunlukla 'ÇAPSIZ SİYASİLER'memleketi yönettiği için,önce eş dost diyerek NEPOTİZM'i önceleyerek çalıp çırpmışlar,hatta yetmemiş memleketi parsel parsel satmışlar.Arada bir iyiler gelmişse dahi nefesleri yetmemiş,bu gün geldiğimiz noktaya bakın,1 DOLAR,1 EURO,18 TL,sına bedeller,biz neyi konuşuyoruz,sıradan geliri olan Avrupalı geliyor,bizim memleketimizde yetişen en iyi yiyecekleri,içecekleri 5 yıldızlı otellerde soğuk klimalar altında yatarak yiyip içiyor.Güzelce kumda yatıp yuvarlanıyor,denizede giriyor,sonrada uçağa binip Türkiye ne güzel deyip el sallayıp gülerek gidiyor.Bizde gariban gariban arkalarından bakıyoruz,şu son günlerdeki rezaletlere bir bakın,ne konuşuluyor,faili meçhul cinayetler,mafya babaları,vesaire vesaire birbirine girmişler,yalan dolan herkes kendi penceresinden karşı tarafa bir şey söylüyor.Milletin kafası karıştı ya,hukukun eğemen olduğu yerde kimse konuşamaz,kurallara uymayanlar için hukuk devreye girer ve herkes susar,oysa yıllarca hukuk kör topal olduğu için, devrede ne kadar çıkarcı gruplar varsa adeta at oynatmışlar,şimdi herkes bir organize suç örgütü iddiası ile aranan birinin atacağı mesajlara kitlenmişler.Memleketimiz için ne acı bir süreçten geçiyoruz,oysa olaylar olduğu zamanlarda, kısa zamanda çözülseler idi,bu gün etraf toz duman olmazdı.Biliyorsunuz ortalık duman oldu mu kimse net bir şey görmez,belkide istenen bumu,ayrıca ülkemizde suç işlediği iddiası ile arananlar, nasıl oluyorsa ellerini kollarını sallayarak yurt dışına gidiyorlar,gitseler bile kafa adamları ne yapıp edip getireceksin ki yapanın yanına kar kalmasın.Bakın ABD Sezgin Baran Korkmaz'ı Avrupa'nın göbeğinden aldı götürdü,önemli olan SBK yurt dışına çıkmadan burada hukuk karşısına çıkarılmalı idi.Kısacası bakalım bu filmin sonu nasıl bitecek!!!!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elektriğe yüklü bir zam daha gelebilir
Elektriğin serbest piyasa teklif fiyatında üst limit 3.75 liradan 4 liraya ...
LPG'ye zam geldi
30 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere otogazın (LPG) litre fiyatına 30 kuruş zam geldi.
Milyonlarca emekli bekliyordu! Paralar bugün hesaba yatırılıyor
Emekli sandığı kapsamındaki emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim ...
 
Mukayese ile Mevduat Faizi Hesaplama
İstenildiğinde veya belirlenmiş olan vade sonlarında geri almak üzere ...
İcralık otel sayısında Bodrum lider
İcralık otellerin illere göre dağılımında 47 işlem ile Muğla ilk sırada. ...
TÜİK: Haziranda 150 bin 509 konut satıldı
TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran 2022'ye ilişkin konut satış ...
 
Bitcoin'de kayıplar yüzde 70'i aştı
Kasım 2021'den bu yana Bitcoin’de yaşanan kayıp yüzde 70’i aşmış durumda. ...
Konut fiyatlarında Avrupa'yı 10'a katladık
Türkiye, Avrupa’da konut fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu. 2022’nin ...
TÜİK, işsizlik rakamlarını açıkladı
TÜRKİYE'de işsizlik oranı, mayısta bir önceki aya göre 0,3 puanlık azalışla ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva