12 farklı bitki ile hazırlanan ve adını hanedan mutfağından alan Osmanlı çayı, kış aylarının yaklaÅŸmasıyla beraber raÄŸbet görmeye baÅŸladı.
Tropikal meyveler ve gül kurusunun da bulunduÄŸu 12 çeÅŸit bitkiden hazırladığı Osmanlı çayını geçen sene yapmaya baÅŸladıklarını dile getiren Semir Eraslan, bu sene daha da çeÅŸitlendirerek müÅŸterilerine sunduÄŸunu anlattı. Hazırladığı çayın, vücut direncini artırıcı bir özelliÄŸi olduÄŸunu savunan Eraslan, özellikle havaların soÄŸumasıyla beraber, içerisindeki deÄŸerli bitkiler sayesinde düÅŸen vücut direncinin desteklendiÄŸini ifade etti. Bağışıklık sistemine dost olan Osmanlı çayının aynı zamanda içeriÄŸinde kiÅŸiyi zinde tutan bitkiler bulunduÄŸunu aktaran Eraslan, "Bu çayı sıradan çaylardan farklı olarak, Osmanlı mutfağında çokça kullanılan kurutulmuÅŸ gül ve tropikal meyvelerle destekledik. Tropikal meyvelerle ve kurutulmuÅŸ gül kullanarak vücudun C vitamini ihtiyacını ve daha birçok vitamin ihtiyacını karşılıyoruz. Osmanlı çayı tadı itibarı ile içmesi oldukça keyifli bir çaydır" dedi.
100 GRAMI 10 LİRA
İçerisinde kurutulmuÅŸ zencefil, havlıcan, zerdeçal gibi birinci dereceden kök bitkilerin yanı sıra ıhlamur, adaçayı, kurutulmuÅŸ gül, karanfil, hibiskus, adaçayı, melisa, papatya, kuru gül yaprağı, çubuk tarçın, biberiye ve bunlara ek olarak kurutulmuÅŸ elma ve limon bulunduÄŸunu dile getiren Eraslan, yüz gramını 10 TL’den satışa sunduklarını söyledi. Fiyatı aÅŸağıda tutmaya çalıştıklarını kaydeden Eraslan, en düÅŸük karla Osmanlı çayını ürettiklerini anlattı.
Osmanlı çayını severek tükettiklerini ve kış ayları gelmeden önce evlerinde bulundurduklarını ifade eden Ebru NevÅŸioÄŸulları ise, "Yapımı çok kolay, içimi çok rahat. Herkesin evinde bulunması gereken bir çay. Bağışıklık sistemini koruyor, vücudu dinç tutuyor. Bir takviye olabilir diye düÅŸünüyorum. Severek tüketiyoruz ve gerçekten faydasını görüyoruz" diye konuÅŸtu.



İzzet NAZLI/HATAY, (DHA)