'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
30 Nisan 2018 Pazartesi - 10:00

Kitap Dostları, 12 yıldır her ay Manavgat’ta toplanıyor

Kitap Dostları Grubu 12 yıldır Manavgat’ta hiç aksatmadan her ay sessiz sedasız toplanmaya devam ediyor.

Kitap Dostları, 12 yıldır her ay Manavgat’ta toplanıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

35 yıldır Anestezi Uzmanlığı yapan ve 4 yıldan bu yana da Antalya’da İşyeri Hekimliği görevini yürüten Dr. Ali Haydar Yedek ve Ortopedi Uzmanı Dr. Hakan Bilbaşar ile 2006 yılında hastanedeki odalarında otururken yaptıkları sohbette kitap okuma ile ilgili etkinliklerin nasıl düzenlenebileceği, okuduklarını nasıl paylaşabilecekleri tartışılırken ortaya atılan fikirle kuruldu.

Dr. Ali Haydar Yedek, kitap okuma etkinliklerine ilk olarak 4 çift olarak evlerde başladıklarını ancak ikram ve çay nedeniyle ev sahibi ve ona yardımcı olan bir kişinin de devre dışı kaldığını görünce bu toplantıları dışarıda yapmaları gerektiğine karar verdiklerini dile getirdi.

Dr. Yedek, bundan sonraki süreçte çevrelerine kitap okuma etkinliklerini anlatarak yeni üyelere ulaştıklarını ve bunu devam ettirme düşüncesinde olduklarını kaydetti. Dr. Yedek, kitapseverlerin toplandığı bir grup olarak 12 yıldır her ay Manavgat’ta bir restoranda kendilerine ayrılan özel bölümde yemekli toplantıda bir araya geldiklerini ve herkesin kendi hesabını ödeyerek kimsenin kimseye yük olmadığını söyledi.

Yedek; “Kitap Dostları Gurubunu Antalya’da da oluşturmak istiyoruz”

Grubun düzenini bozmayacak şekilde kitap okumayı sevenlerin bir araya geldiği ortama dinleyicilerin de gelebileceğini vurgulayan Dr. Yedek; “Hastanedeki odamda bulunan küçük kitaplıkta “Al oku, geri getir” sloganıyla meslektaşlarımız, hemşirelerimiz, hastane çalışanlarımız ve hastalarımızın yararlanabileceği kitap köşemiz vardı. Ben Manavgat’taki görevimden ayrıldıktan sonra Antalya’ya yerleştiğimizden dolayı eşimle birlikte son 4 yıldır Manavgat’taki bu toplantılara katılmak için her ay Antalya’dan düzenli olarak gelerek dostlarımızla bir araya geliyoruz. Bir ara geçirdiğim bir rahatsızlıktan dolayı da grup arkadaşlarımız birkaç ay bu toplantılar nedeniyle benim için 3-4 kez Manavgat’tan Antalya’ya geldiler. 2006 yılından bu yana her ay birçok konuda kitaplar okunarak bilgilerin paylaşıldığı grubumuzda; iklim değişiklikleri, yenilenebilir enerji, Kafkasya, tarikatlar, Şamanizm, sanat, edebiyat, tarih, şiir, araştırma, görgü kuralları gibi her ay önerilen farklı konuları konuştuk. Burada tartışma ve kimsenin herhangi bir zorunluluğu, çıkarı ya da beklentisi yok ancak saygı çerçevesinde bilgi paylaşımı var. Kimse kimseyi kırmadan olgunlukla bu toplantılarımızı sürdürerek, Kitap Dostları adıyla kurduğumuz WhatSapp grubunda da çeşitli bilgi paylaşımlarında bulunuyoruz. Kitap Dostları Gurubunu özellikle Antalya’da da oluşturarak etkinliklerimizi sürdürmek istiyoruz. Kütüphane Müdürümüz Hidayet Oktay’ın sunumundan sonra kitap okuma etkinliklerimizin önemi bir kez daha anlaşılmış ve ülkemizde yayılarak çoğalması ihtiyacı artmıştır.”dedi.

Dr. Bilbaşar; “Mayıs’ta Lev Tolstoy’un Savaş ve Barış’ı var”

Kitap Dostları Grubunun kurucularından olan Ortopedi Uzmanı Dr. Hakan Bilbaşar ise, her toplantılarının sonunda bir sonraki ay neyi okuyacaklarını ve hangi konuda bilgi alışverişinde bulunacaklarını kararlaştırdıklarını ifade etti. Dr. Bilbaşar; “”Mayıs ayında yapacağımız toplantıda Rus yazar Lev Tolstoy’un Savaş ve Barış adlı eserini okuyarak gurubumuzda yazar ve kitabı ile ilgili fikirlerini, düşüncelerini, edebiyatını konuşacağız. Nefesimiz yettiği sürece bu grubumuzu devam ettirmek ve okuyan sayısını arttırmak arzusundayız.”diye konuştu.

Oktay; rakamlarla kitap okuma kültürü hakkında sunum yaptı

Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü ve Yazar Hidayet Oktay ise gruptan aldığı davet üzerine, kitap okuma kültürü hakkında bir sunum yaptı. Daha çok öğrenciler için hazırladığı kitap okuma kültürü ile ilgili sunumu Kitap Dostları Gurubu’na yönelik olarak ayrı bir hazırlık ve çalışma yaparak kendilerine aktararak rakamlardan söz ettiğini kaydeden Oktay; “Neden okumadığımız ve kitap okuma alışkanlığımızın neden az olduğundan bahsettim, çünkü elimizde bu konuda kötü rakamlar var. Okuyan bir topluluk karşısında olmak benim için bir sevinç ve onur kaynağı oldu.”dedi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek; “Kitap okuma sayısı binde bir”

Geçtiğimiz günlerde bir fuar açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin kitap okuma oranlarına değinerek çok düşük olduğunu dile getirmiş, internet ve televizyona ayrılan sürenin uzunluğundan şikayet etmiş ve kitap okuma alışkanlığının gelişmesinin gerektiğini aktararak; “Türkiye’de kitap okuyanların oranı, bir çalışmaya göre binde bir. Son derece zayıf ve vahim bir şey. Batıda metroya, otobüse bindiğiniz zaman insanların harıl harıl kitap okuduğunu görürsünüz. Kitaba da para harcamıyoruz. Türkiye’de kişi başına basılan kitap sayısında çok ciddi bir artış var. Son 10 yılda kişi başına basılan kitap sayısı 4’ten 8’e çıkmış. Hakikaten yoğun bir çaba var. Yazarlarımız iyi bir üretici.” diye açıklama yapmıştı.

 
Can kurtardı, dönüş yolunda kaza yapan ambulansta can verdi
 
Kumluca Yağlı Güreşleri'nde Ali Gürbüz başpehlivan oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamyonetle uçuruma yuvarlandılar: 2 ölü, 3 yaralı
Gazipaşa Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Tekin’in anne ve babası ...
Aman Erdoğan görmesin...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ağaç kesimi konusunda CHP’yi eleştirirken, ...
Erdoğan, Menderes Türel'in telefonundan aradı ve...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Ruslar 5 milyar dolarlık satışa imza attı
ANTALYA'da, bu yıl Türkiye'de ilki düzenlenen şova dayalı ‘Eurasia Airshow'un ...
Antalya'da 100'ncü yıl böyle kutlandı
ANTALYA'da yaşayan Letonyalılar, ülkelerinin bağımsızlık gününün 100'üncü yılını coşkuyla kutladı.
Muratpaşa'daki yangın büyümeden söndürüldü
ANTALYA'da, kullanılmayan kulübede çıkan yangın, yan taraftaki izolasyon ...
 
Muratpaşa işçisine maaş promosyonu
MURATPAŞA Belediyesi'nde hizmet sözleşmesiyle çalıştırılırken işçi statüsüne ...
Antalya gazeteci İsmail Küçükkaya'yı ağırladı
ANTALYA'da düzenlenen söyleşiye katılan ve büyük ilgili gören gazeteci ...
Kumluca'da Muazzez Ersoy konseri
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde sanatçı Muazzez Ersoy konser verdi.
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva