Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
4 Mart 2021 Perşembe - 09:24

Taciz iddiasıyla yargılanan oyuncakçının beraatine itiraz

ADANA'da babası R.Ç. (41) tarafından kendisine 15 dakikalığına emanet edilen 6 yaşındaki Y.Ç.'yi elle taciz ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan oyuncakçı M.A. (66), son duruşmada delil yetersizliğinden beraat etti.

Taciz iddiasıyla yargılanan oyuncakçının beraatine itiraz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 9 Ekim günü öğle saatlerinde merkez Çukurova ilçesi Belediye Evleri Mahallesi’nde meydana geldi. Bir marketin deposunda çalışan R.Ç., izin gününde kızı Y.Ç.'yi de alıp, alışverişe çıktı. Seyyar oyuncakçı M.A.'nın tezgahının önünden geçtikleri sırada küçük kız, oyuncaklara bakmak istedi. R.Ç. de bunun üzerine kızını oyuncakçıya emanet edip, markete gitti. 15 dakika sonra geri dönen R.Ç., kızını alıp eve gitti. Anne T.Ç., kızının stresli halini fark etti. Y.Ç., annesinin ne olduğunu sorması üzerine oyuncakçının kendisini elle taciz ettiğini söyledi. Aile hemen polise giderek, şikayetçi oldu. Polis, şüpheli M.A.’yı evinde gözaltına aldı. Emniyetteki ifadesinde taciz iddiasını reddeden M.A., adliyeye sevk edildi. Şüpheli, mahkemece ev hapsine çarptırıldı. Davanın 5 Şubat 2021'de görülen karar duruşmasında ise sanık M.A.’nın, tanıkların ifadesi ve delil yetersizliği gerekçisiyle beraatine karar verildi. Karar sonrası yıkılan aile, avukatları aracılığıyla bir üst mahkemeye itiraz dilekçelerini sundu.

'YAPMA DEDİĞİMDE 'BIRAK BİRAZ DAHA OYNAYAYIM' DEDİ’

Emniyette M.A.’yı teşhis eden Y.Ç.'nin, "Oyuncakçı adam benim özel bölgeme dokundu. Ben bu kişinin adını bilmiyorum. Ben bu yere babamla gitmiştim. Babam markete gidince bu kişi benim özel bölgemi kıyafetimin üstünden elledi. Vücudumu sıktı. Bu dokunması çok uzun sürdü. Benim canım yandı. 'Yapma' dediğimde 'bırak biraz daha oynayayım' dedi. Babam geldiğinde bu adam beni bıraktı" diye konuştuğu pedagog eşliğinde alınan ifadesini, karar duruşmasında da yinelediği öğrenildi.

Şüpheli M.A.’nın ise polisteki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, "Kendisiyle fiziki temasım dahi olmamıştır. Bu iddialar asılsızdır. Ben 66 yaşındayım, üç tane çocuğum var” dediği belirtildi.

‘GECELERİ UYUYAMAZ OLDUK’

Kızı Y.Ç.’nin bu süreçte psikolojisinin bozulmaması için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen R.Ç., mahkemede çıkan karar sonrası aile olarak büyük bir yıkım yaşadıklarını belirtti. Kızının yaşadıklarının cezasız kalmaması gerektiğini dile getiren R.Ç., şokun etkisinden hala çıkamadıklarını ifade etti. Karara itiraz dilekçesini sunduklarını belirten R.Ç., "Kızımızın ve davamızın sonuna kadar arkasındayız. Bu kişinin en azından 3-5 yıl ceza almasını bekliyorduk. Kız babası olarak kötü duygular içindeyim. Geceleri uyuyamaz olduk. Adalet istiyoruz” diye konuştu. 

Kızının bugüne kadar böyle bir olay yaşamadığını ve yaşadığını dile getirebilecek kadar bilinçli olduğunu belirten anne T.Ç. ise tek isteğinin M.A.’nın sokaklarda elini kolunu sallayarak gezmemesi olduğunu kaydetti.

‘TANIKLARIN İFADELERİ DOĞAL AKIŞA AYKIRI’

Sanığın daha önceki duruşmada ev hapsi cezasının kaldırıldığını ve o karar gibi beraat kararının da yanlış olduğunu savunduklarını belirten mağdur ailenin avukatı Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Adana Hukuk Koordinatörü Avukat Ayça Kara Sığırcı, karar duruşmasında ortaya çıkan tanıkların ifadelerine değindi. Tanıkların, dakikalar içinde gerçekleşen bir olayı sürekli o bölgeyi izliyormuş gibi mahkemede ifade verdiklerini kaydeden Sığırcı, "Tanıklar ısrarla ‘biz hep oraya bakarız, hiç böyle bir şey görmedik’ tarzı ifadeler verdiler. Bu ifadeler doğal akışa aykırı. Çünkü olayın gerçekleştiği yer görüş açılarında olan bir yer değil. Yine de karar bu yönde çıktı. Çocuğumuzun ifadeleri gayet nettir. Uzmanların da doğruladığı rapora rağmen karar çocuğumuzdan yana çıkmadı. Sanığın değil, çocuğun beyanı esas alınmalıydı" diye konuştu.

ADANA'DA 66 YASINDAKI OYUCAKCI M.A. 6 YASINDAKI KIZ COCUGU Y.C.'YI TACIZ ETTIGI IDDIASIYLA YARGILANDIGI DAVADAN BERAAT ETTI. FOTO: CAN CELIK/ADANA, (DHA)

KIZLARI Y.C.'YI(ORTADAKI) TACIZ ETTIGINI IDDIA ETTIKLERI M.A.'NIN BERAAT EDILMESINE TEPKI GOSTEREN ANNE T.C. (SOLDAKI) VE BABA R.C. (SAGDAKI) KARARA ITIRAZ DILEKCESI SUNDUKLARINI SOYLEDI. FOTO: CAN CELIK/ADANA, (DHA) *ARSIV*

Can ÇELİK- Yusuf KANTARLI/ADANA, (DHA)

Etiketler:
 
'Pandemide bisiklet kullanımı, 2-3 kat arttı'
 
Prof. Dr. Şener: "Sarı ve turuncu renkli illere dikkat"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Pandemide bisiklet kullanımı, 2-3 kat arttı'
TÜRKİYE Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, pandemi nedeniyle ...
Baba- oğul birer gün arayla koronavirüsten öldü
KOCAELİ'nin Körfez ilçesinde, Sümmani Kale (63) ile babası Alaaddin Kale ...
Magandalar, köy tabelasını hedef tahtası haline getirmiş
KARS’ta bazı köy tabelaları, magandaların hedef tahtası haline geldi. ...
 
Yerlere atılan maskeleri topluyor
BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde yaşayan Ahmet Nedim Hergül (67), sokağa ...
Otomobil ile beton mikseri çarpıştı: 3 yaralı
SAKARYA’nın Kocaali ilçesinde otomobil ile beton mikserinin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.
Hırsızlıktan tutuklanan kadının 24 sabıkası çıktı
ESKİŞEHİR’de çok sayıda evden hırsızlık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan ...
 
Konya'da 1 mahallede koronavirüs karantinası
KONYA'nın Bozkır ilçesinde Hacılar Mahallesi'nde hem Covid-19 hem de mutasyonlu ...
Sinop'ta yaşlı kadın, 200 kişiye virüs bulaştırmış
SİNOP'ta geçen yıl mart ayında eşi vefat eden yaşlı kadının 6 günde girip ...
Bodrum'da cadde ve sokaklarda kontrollü normalleşme hareketliliği
MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde restoran ve kafeler açıldı. Vatandaşlar, güzel ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva