Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
20 Ekim 2020 Salı - 10:11

Kollarını kaybeden Samet, protezle hayata dokunmak istiyor

AYDIN'da 7 ay önce inşaatta çalışırken, elektrik akımına kapılıp, iki kolunu da kaybeden Samet Aktepe (17), Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nden protez kol tedavisi için Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne umuda doğru yolculuğa çıktı.

Kollarını kaybeden Samet, protezle hayata dokunmak istiyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 

Aktepe, "Protez kollara kavuşacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum. Bir an önce hayata dokunmak istiyorum" dedi.

Aydın'da 7 ay önce okul harçlığını çıkarmak için inşaatta çalıştığı sırada elinde bulunan metalleri, üzerindeki elektrik tellerini fark etmeyerek, temas ettirmesi sonucu akıma kapılan Samet Aktepe, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada bir dizi ameliyat geçiren ancak her iki kolu da omuz hizasından kesilen Aktepe, basın aracılığı ile sesini duyurarak, hayırsever ve yetkililerden yardım istedi. Aydın'ın İncirliova Belediyesi ve valilik, bu çağrıyı duyarak, Aktepe için kampanya başlattı.

ISPARTA'YA GÖNDERİLDİ

Samet Aktepe'nin normal yaşamına dönebilmesi için Güneydoğu gazilerine Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uygulanan protez kol nakli yapılması planlandı. Ancak nakil öncesi hala kapanmayan yaraların tedavisinin tamamlanmasının gerektiği belirtildi. Bir süre önce hemşehrisi olan SDÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Aktepe'nin tedavisini üstlendi.

'YARALAR İYİLEŞTİ'

Hastanede Samet Aktepe'nin tedavisiyle bizzat ilgilenen Prof. Dr. Baydar, Ankara'ya sevkinden önce son durumla ilgili Demirören Haber Ajansı'na (DHA) şu bilgileri verdi:

"Samet benim Aydın'dan hemşehrim. Bundan yaklaşık 7 ay önce yüksek akıma kaptırarak her 2 kolunu da omuz başlarından kaybetti. Adnan Menderes Üniversitesi'nde epey bir süre tedavi edildi. Ama yaralar kapanmadı. Daha sonra buraya geldi, 1 haftadır da burada. Biz yara bakımını yaptıktan sonra özellikle protez konması veya kadavradan ekstremite nakli seçeneklerinin değerlendirilmesi açısından randevularını planladık. Şimdi Gülhane'ye gönderiyoruz. Gülhane uzun yıllar özellikle Güneydoğu gazilerine ekstremite protezler yapılması konusunda oldukça deneyim kazanmış bir hastanemiz. Her ne kadar şu anda eğitim araştırma hastanesi olarak hizmet veriyor olsa da böyle bir deneyimi var. Oradaki arkadaşlarımız da bizim kardeşlerimiz. Onlar da bundan sonra Samet ile Ankara'da ilgilenecek. Yine Hacettepe'den arkadaşlarla ekstremite transplantasyonu için görüştük, onlar bakıp bir değerlendirme yapacak. Bizim de derdimiz Samet'i bir an önce protez de olsa kadavradan nakil de olsa kollarına kavuşturup, tekrar eski günlerde olduğu gibi kollarını kullanır hale getirmek."

'BİR AN ÖNCE HAYATA DOKUNMAK İSTİYORUM'

Kazadan sonra uzun süre Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gördüğünü belirten Samet Aktepe, protez de olsa kollarına kavuşacağı günü özlemle beklediğini dile getirdi. Aktepe, "Aydın'da uzun süre tedavi görüp bir dizi ameliyat geçirdim. Daha sonra protez kol nakli için yardım istedim ve Aydın Valiliği ile İncirliova Belediye Başkanlığı bu konuda destek oldu. Protez kol takılması için önce Isparta'ya Metin hocama geldik ve burada bazı tedaviler yapıldı. Şimdi Ankara GATA'ya gideceğim. Bir an önce hayata dokunmak istiyorum. Bana bu konuda destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırsever insanlarımız ve kurumlarımıza da bana destek olmaları konusunda çağrıda bulunuyorum" diye konuştu. 

Samet Aktepe'nin Gülhane'de ilk kontrolü yapıldıktan sonra protez kol nakli için tedavi sürecinin başlatılacağı ve kolları temin edecek firmanın maliyeti bildireceği, bu miktarın bir kısmının SGK tarafından karşılanmasına rağmen maliyetinin 1 milyon TL'nin üstüne çıkmasının beklendiği kaydedildi. Aydın Valiliği ve İncirliova Belediyesi'nin, geri kalan kısmı karşılamak için girişimlerde bu

AYDIN'DA 7 AY ONCE BIR INSAATTA CALISTIGI ESNADA ELEKTRIK AKIMINA KAPILARAK IKI KOLUNU BIRDEN KAYBEDEN SAMET AKTEPE (17), SULEYMAN DEMIREL UNIVERSITESI TIP FAKULTESI HASTANESI'NDEN PROTEZ KOL TEDAVISI ICIN ANKARA GULHANE EGITIM VE ARASTIRMA HASTANESI'NE UMUDA DOGRU YOLCULUGA CIKTI. SAMET'IN TEDAVISIYLE BIZZAT ILGILENEN PROF. DR. METIN LUTFI BAYDAR (SAGDA), ANKARA'YA SEVKINDEN ONCE SAMET'IN SON DURUMU ILE ILGILI DEMIROREN HABER AJANSI'NA (DHA) ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:NURETTIN ARKAN/ISPARTA-DHA)

AYDIN'DA 7 AY ONCE BIR INSAATTA CALISTIGI ESNADA ELEKTRIK AKIMINA KAPILARAK IKI KOLUNU BIRDEN KAYBEDEN SAMET AKTEPE (17), SULEYMAN DEMIREL UNIVERSITESI TIP FAKULTESI HASTANESI'NDEN PROTEZ KOL TEDAVISI ICIN ANKARA GULHANE EGITIM VE ARASTIRMA HASTANESI'NE UMUDA DOGRU YOLCULUGA CIKTI. (FOTO:NURETTIN ARKAN/ISPARTA-DHA)

Nurettin ARKAN- Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)

Etiketler:
 
Alanya'da 'Aile Kulübü', ücretsiz destek veriyor
 
Kara yolunda çalışan Seher, olimpiyat vizesi için yarışacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rezidanstaki intihar kadınların işlediği cinayet çıktı
ESENYURT'taki rezidansın 10'uncu katından düşerek ölen Türkmenistanlı ...
Adana’da 1400 litre sahte içki ele geçirildi
ADANA'da polis ekiplerinin kaçak içki üretimi yapılan bir çiftlik evine ...
Adana'da aranan 257 kişi yakalandı, 101 ruhsatsız silah ele geçirildi
ADANA’da polisin son bir haftada düzenlediği operasyonlarda çeşitli suçlardan ...
 
Komşular boyuna bakmadan avlıyor hamsi stokları tükeniyor
KARADENİZ’de bu yıl palamut bolluğu yaşanırken, gözler hamsi avına çevrildi. ...
60 yıl aradan sonra kenevirden Rize Bezi üretildi
RİZE’de, 60 yıl sonra yasağın kalkmasının ardından üretimi yeniden başlayan kenevirden elde ...
Tehlikeyi göze alıp, Zap Suyu'ndan odun topluyorlar
VAN'ın Başkale ilçesi sınırlarında başlayıp Dicle Nehrine kadar uzanan ...
 
'Slime'daki boraks çocukların sağlığını tehdit ediyor
DERMOTOLOJİ Uzmanı Prof. Dr. Neslihan Şendur, çocukların sevdiği oyuncaklar ...
Kariyerini bırakıp, elma üreticisi oldu
BOTAŞ bünyesinde çeşitli kentlerde mühendis olarak çalışırken elma yetiştiriciliğine ...
'İsot yiyerek, sıcakta durarak virüsten korunulacağı algısı doğru değil'
ŞANLIURFA İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, halkta oluşan koronavürüse ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva