Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Plajlarda sezon hazırlıkları
Plajlarda sezon hazırlıkları
Ajet uçağına bomba ihbarı
Ajet uçağına bomba ihbarı
3 Mart 2011 Perşembe - 16:15

Koltuk farkı değil boy farkı

Antalya’daki Bayındırlık ve İskan İl Müdürleri Toplantısı’nda Bakan Mustafa Demir ile yan yana oturan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ın görüntüsü, yeni bir “ ‘alçak koltuk’ krizi mi?” dedirtti. Ancak gerçek çok farklıydı.

Koltuk farkı değil boy farkı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bayındırlık ve İskan İl Müdürleri Toplantısı, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Sueno Otel'de başladı. Toplantıda yan yana ayrı koltuklarda oturan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile Antalya Valisi Ahmet Altıparmak arasındaki boy farkı hemen dikkatleri çekti. Akıllara ilk olarak ‘Bakan alçak koltuğa mı oturtuldu” sorusu geldi. Bakan, daha geniş bir koltuğa oturtulmuştu, ama yüksekliği dikkate alınmamış olabilirdi. Ancak durum açıktı: Aradaki fark, Ahmet Altıparmak’ın uzun boyundan kaynaklanıyordu…
Şimdi “boy farkı”nı bırakıp, haberimize geçelim…
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Türkiye'de geçmişteki hatalı uygulamalara karşın son 8- 9 yıldır tüm alanlarda yetki ve sorumluluk kullanan kamu birimlerinin çok önemli değişim geçirdiğini belirterek, bu değişimin devam edeceğini söyledi. Bakan Demir, "Devlet ve kamuda yakalanan büyüme ve istikrar ile Anadolu adeta kanaviçe gibi işleniyor" dedi.

Bayındırlık ve İskan İl Müdürleri Toplantısı, Antalya'nın Manavgat İlçesi'ndeki Sueno Otel'de başladı. Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, açılışta yaptığı konuşmada, bu yılın ilk il müdürleri toplantısının yapıldığını, çalışmaların ve hedeflerin ele alınacağı toplantının yıl sonunda yeniden düzenleneceğini kaydetti. Bakan Demir, toplantılarda, il müdürleri ve yetkili görevlilerin çalışmalarının, başarılarının, etkin, seri hizmeti nasıl yaptıklarının ve varsa aksaklıklarının değerlendirileceğini vurguladı.

'MARMARA DEPREMİNDE YANLIŞLIKLARI GÖRDÜK'

Türkiye'de geçmişteki mimar ve mühendislik alanında yapılan hatalara değinen, bu hataların en önemlisinin ve acı sonuçlarının Marmara depremi ile anıldığını kaydeden Demir, mimarlık ve mühendisliği erken teşhis ve hayat kurtaran yönüyle doktorluk mesleğine benzetti. Mimar ve mühendisliğin de doktorluk gibi acı sonuçların önlenmesinde önem taşıyan bir meslek olduğuna dikkati çeken Demir, "Yaptıklarımız ve yapmadıklarımız nedeniyle Marmara depreminde sayıları 10 binleri bulan yapıları, resmi rakamlara göre de sayısı 17 bin dolayında olan insanımızı kaybettik. Mühendislik ve mimarlık, geçmişte bir kısım meslektaşlarımız tarafından yanlış icra edildi" dedi.

Kendisinin de askerlik görevi sırasında kontrol mühendisliği yaptığını, çalışan tüm meslektaşlarının öyle olmasa da 'her şeyi bildiğini' gördüğünü anlatan Demir, görevlerini iyi yapan meslektaşlarını şükranla anarken, 10- 20- 30 mimarın imzası olan inşaatların nasıl yanlış inşa edildiğini de bildiğini vurguladı.

'KURUMLARIMIZ HIZLA GELİŞTİ'

İnşa alanında projeden, onay ve teslime kadar olan tüm titiz ve uzun inceleme süreçlerine karşın, geçmişte yetki ve sorumlulukların gereğince yapılmaması nedeniyle depremlerde önce kamu yapılarının yıkıldığı dönemlerin yaşadığını dile getiren Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son 8- 9 yıldır tüm alanlarda kamu adına yetki ve sorumluluk kullanan tüm birimler çok önemli değişim geçirmiştir. Geçirmeye de devam edecek. Planlama, projelendirme, yapım ve bu alanla ilgili malzeme üretimi, dolaşımı ve kullanımı ile yönetim safhalarını, dünyada artık en iyi işleten sistemi oluşturmuş durumdayız. Bu halimize rağmen hala eksikliklerimiz var. Bu eksiklikler de yapılan çalışmalarla giderilecektir."

Devlet ve kamuda yakalanan büyüme ve istikrar ile dünyada yaşanan ekonomik krizin Türkiye'de aynı boyutlarda yaşanmaması, bu doğrultuda inşaat sektörünün de kalkınması ve ekonomik faaliyetlerin merkeze oturmasından dolayı gelişmenin hızla sürdüğünü dile getiren Demir, şunları söyledi:

"Türkiye'de özel sektör yatırımları artarak devam ediyor. Kamu yatırımları artan hızla devam ediyor. Tüm faaliyetler, dönüşüm noktasında, geçmişteki aksaklıklar düzeltilerek devam ediyor. TOKİ'nin konut ve yapı alanındaki yatırımları, diğer projeler, altyapı ve üstyapı ile Anadolu adeta kanaviçe gibi işleniyor."

İNŞAATTA ÇİN'DEN SONRA İKİNCİ

Demir, inşaat alanında Türk müteahhitlerin hizmetlerde Çin'den sonra dünyada ikinci sırada olduğunu belirterek, müteahhitlerin birincilik başarısını yakalayacaklarına inandıklarını söyledi.

Yapılan düzenlemelerle Bayındırlık ve İskan Bakanlığı teşkilat yapısının önemli değişim geçirdiğini, daha etkin bir teşkilat yapısına kavuşacaklarını dile getiren Demir, bu yıl tamamlanacak yapısal değişikliklerle tüm illerdeki bakanlık teşkilatlarında teknik ve donanım açısından daha etkin hizmetin sağlanacağını bildirdi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Demir'in çeşitli sunumları ve oturumları izleyeceği Bayındırlık ve İskan il Müdürleri Toplantısı, yarın sona erecek.

 
Bir babanın yıkıldığı an
 
Kim bu kraldan fazla kralcılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir babanın yıkıldığı an
Antalya’nın Kumluca ilçesinde 24 yaşındaki Emre Sabanlı'yı aramaya çıkan ...
İmitasyona dikkat
Antalya'da seçtiği kişilere imitasyon saat ve çakmakları altın diye satan ...
Teleferiğe bakım molası
Kemer yakınındaki Tahtalıdağ’da kurulu Olympos Teleferik hattı, dört gün ...
 
'Dolandırıcı' gelin
Antalya'da tanıştığı 74 yaşındaki Mehmet Aksoy'u evlenme vaadiyle kandırıp ...
Manavgat'taki kazada üç kişi öldü
Antalya'nın Manavgat ilçesinde aşırı hız nedeniyle yoldan çıkıp takla ...
Yargıtay; eski yerine koyun
Antalya'nın Kemer ilçesinde 'müstehcen' olduğu gerekçesiyle yerinden kaldırılan ...
 
Antalya’da 110 bin Karadenizli var
İlk hedefleri 2011 yılı içinde üye sayısını 30 bin’e çıkarmayı hedefleyen ...
Masajla hayata döndü
Antalya'nın Akseki ilçesinde tek başına geldiği hastanenin acil girişinde ...
Polisten kaçamadı
Antalya’nın Kumluca ilçesinde bir gazinoda çıkan kavgada 41 yaşındaki ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva