Kutsal görev için teşekkür etti
Kutsal görev için teşekkür etti
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
41 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı
41 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı
27 Ocak 2011 Perşembe - 13:17

Komisyondan geçti

TBMM Milli Savunma Komisyonu’nda, 10 yıllık polislerin askerlikten muaf olmasını öngören Askerlik Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edildi.

Komisyondan geçti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

TBMM Genel Kurulu’nda da tasarının kabul edilmesi halinde Emniyet teşkilatında 10 yılını doldurmuş polisler askerlik yapmayacak.

TBMM Milli Savunma Komisyonu’nda kabul edilen polise askerlik muafiyeti getiren tasarı tartışma yarattı. MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi, “İlk defa Anayasa’nın 72. maddesine aykırı hareket ediliyor, askerlik konusunda. Siz şerefli Türk polisini her Türk’ün hakkı ve ödevi olan bir konudan neden soyutluyorsunuz?” diye sordu. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’de, “Anayasa’nın 72. maddesini hatırlatarak, “Her Türk diyor, her erkek demiyor. Niye hanımlar askerlik yapmıyor. Kanun öngörmediği için hanımlar askerlik yapmıyor, kanun öngörürse askerlik yaparlar” dedi.

-KOMİSYONA İKİ BAKAN KATILDI-

Komisyona, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay hükümeti temsilen katıldı. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, tasarıyı, “Hizmetlere karşı vefa olarak görülebilir” diye değerlendirdi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay’da, Emniyet teşkilatında 213 bin 959 polis olduğunu, 36 bin 213’ünün henüz askerliğini yapmadığını, 2 bin 202’sinin ise halen askerlik hizmetini gerçekleştirmekte olduğunu belirterek, “Emniyet teşkilatında askerlik hizmetini tamamlamamış 38 bin 415 personel bulunmaktadır” dedi. Bakan Atalay, hiçbir Avrupa ülkesinde polislerin askerlik yapmadığına da dikkat çekti.

-“ANAYASA’NIN 72. MADDESİNE AYKIRI HAREKET EDİLİYOR”-

Tasarıyı eleştiren MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi, “Temelden karşıyım” dedi. Anayasa’nın “Vatan Hizmeti” başlıklı 72. maddesini hatırlatan Sipahi, “İlk defa Anayasa’nın 72. maddesine aykırı hareket ediliyor, askerlik konusunda. Çok büyük bir vebal altına girersiniz. Farazilere dayanılarak yasa yapılmaz. Siyasi birtakım art niyetlerden kaynaklanan faraziyelere dayanılarak farz edilerek yasa yapılmaz. Siz şerefli Türk polisini her Türk’ün hakkı ve ödevi olan bir konudan neden soyutluyorsunuz? Siz polisi vatan hizmeti kapsamı dışına mı çıkarıyorsunuz” dedi.

-“SAPLA SAMAN ART NİYETLE BİRBİRİNE KARIŞTIRILDI”-

Sipahi, gerekçe olarak "yığılma" gösteriliyorsa bunun yerine kısa dönem askerlik ya da temel askerlik görevlerinin yaptırılabileceğine işaret etti.
Konunun siyasi istismar yapıldığını kaydeden Sipahi, “Sapla saman art niyetle birbirine karıştırıldı” dedi.

-“ASKERLİĞİNİ YAPMAMIŞ EVLATLARIMIZ POLİS KIYAFETİ GİYDİRİLEREK CİZRE’YE GÖNDERİLDİ”-

1984 yılında Şırnak’ta güvenlik komutanlığı yaparken başından geçen bir olayı anlatan Sipahi, askerlik yapmamış polislerin Cizre’ye gönderildiğini ifade etti. Cizre’ye PKK tarafından polisleri hedef alacak şekilde saldırı yapıldığını belirten Sipahi, “O gün polisimizin yaşadığı dağınıklığı biliyorum. Terörle mücadele çocuk oyuncağıymış gibi askerliğini yapmamış, siyasal istismar konusu birçok evladımız polis kıyafeti giydirilerek Cizre Emniyet Müdürlüğünde görevlendirilmişti. Birkaç polisimiz maalesef şehit düştü” dedi.

-“APARTMAN GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIRKEN BİLE ASKERLİK YAPMA ŞARTI ARANIYOR”-

“Apartman güvenlik görevlisi alırken askerlik yapma şartı arıyorsunuz” diyen Sipahi, “Polisin askerlik yapmamasının nedenini bana söyleyin?” diye sordu.
Polise büyük bir kötülük yapıldığını belirten Sipahi, “Bundan sonra polis hedef tahtasında olacak. İki gün sonra öğretmenler, doktorlar çıkacak; 'benim ki vatan hizmeti değil mi' derse ne diyeceksiniz” diye sordu.

-“ONUN HESABI AYRICA GÖRÜLECEK”-

"İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın Jandarma Genel Komutanlığı bütçesi görüşülürken biraz fazla rahatsız olduğunu hissetmiştim" diyen Sipahi, "Onun hesabını ayrıca göreceğiz. Çünkü ben ayrıldıktan sonra hakkımda sarf ettiği sözleri ben burada kendisine misli ile iade ediyorum. Onun tartışma yeri Meclis Genel Kurulu’dur. O konunun hesabı ayrıca görülecek” dedi. Sipahi, şöyle dedi:
“Milli Savunma Bakanı’nın görev alanına İçişleri Bakanı’nın sürekli müdahale etme merakını ki, İçişleri Bakanı’nın, Milli Savunma Bakanı’nın görev alanlarına girdiği rejimlerin adına ya faşizm ya molla rejimi denir.”

-SİPAHİ’NİN SÖZLERİ TARTIŞMA YARATTI-

Sipahi’nin sözlerine AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan tepki gösterdi. Sipahi’nin Cizre’de yaşanan bir olayı örnek göstermesini eleştiren Arslan, polisin zafiyet içinde gösterildiğini ifade etti.

-TANSİYON YÜKSELDİ-

Arslan’ın sözleri üzerinde komisyonda tansiyon yükselirken Sipahi, “Tam aksine, asker ile polisin çatışmasından en çok ben rahatsız olurum. Çarpıtmayın konuyu” dedi. Arslan’da, “Benim konuşma hakkıma saygı duymak durumundasınız” derken Sipahi’de, “O zaman siz de doğru konuşmak zorundasınız” diye tepkisini dile getirdi.

-“10 YIL BOYUNCA SİLAH KULLANAN İNSANA MUTFAKTA SOĞAN DOĞRATMAK TEMEL HİZMET DEĞİLDİR”-

“Ben dört aylık eğitimde bir kere uzun namlu silah kullandım. 3 veya 4 tane mermi attım” diyen Arslan, “Polisimizin benim bu eğitimimden daha az ne eğitimi gördü. 10 yıl polislik görev yapan bir vatandaşımız çok ciddi bir eğitim görmüş sayılır. 10 yıllık boyunca silah kullanan insanı götürüp mutfakta ona soğan doğratmak temel hizmet değildir” dedi.

-“NİYE HANIMLAR ASKERLİK YAPMIYOR”-

Eleştirilere yanıt veren Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Anayasa’nın 72. maddesini hatırlatarak, “Her Türk diyor, her erkek demiyor. Niye hanımlar askerlik yapmıyor. Kanun öngörmediği için hanımlar askerlik yapmıyor, kanun öngörürse askerlik yaparlar” dedi.

-ÖNERGELER-

Tasarının üzerinde verilen önergenin kabulü ile, “Geçici süreli görevlendirmeler, yurt dışı misyon koruma, yurt dışında eğitim ve diğer görevler sebebiyle geçirilen süreler de on yıllık hizmet süresinin hesabında dikkate alınır” ibaresi tasarıya eklendi.

-YOKLAMA KAÇAĞI VE BAKAYA SUÇLARINDAN ADLİ TAKİBAT YAPILMAYACAK-

Verilen bir başka önerge ile kanunün yürürlüğe girdiği tarihte askerlik hizmetini yerine getirmekte olanlar ile askerlik işlekleri nedeniyle haklarında adli takibat yürütülen ve karar verilen personel ile ilgili yapılacak işlemlere açıklık getirilerek, "hakkında; saklı, yoklama kaçağı ve bakaya suçlarından adli takibat yapılmaz ve bu suçları işlediklerinden dolayı adli tahkikata başlanılmış olanların işlemleri ile bu suçlara ilişkin kesinleşmiş kararların infazı durdurulur" denildi.
Emniyet hizmetleri sınıfına mensup olarak 10 yıl ve daha fazla süre ile görev yaptıktan sonra herhangi bir nedenle Emniyet teşkilatından ayrılan, başka kuruma nakledilen, meslekten ilişiği kesilen personel, askerlik hizmetinden muaf tutulmayacak.

 
Karne heyecanı
 
Kızını ve yeğenini kurtardı, oğlu öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karne heyecanı
Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimde yaklaşık 16 milyon öğrenci karne ...
Sınav ücreti artmıyor
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, KPSS’de 2 milyon 419 bin 778 adaya ...
Trafik terörü bu kez Şanlıurfa'da
Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, hatalı sollama yapan TIR ile otomobil ...
 
Modellerin kaplıca keyfi
Alman Top Modeller, Bursa'ya kaplıca keyfine geliyorlar. İşte, o modeller...
“Balbay aday gösterilsin”
Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteci Mustafa Balbay'ın, CHP'den ...
Tecavüz şantaj çıktı
Bursa'da üç kişinin tecavüzüne uğradığını söyleyip şikayetçi olan ve doktor ...
 
Hamza idam edildi
KANAL D'de yayınlanan ve büyük ilgi gören Hanımın Çiftliği dizisinin yeni ...
Devlet Tiyatroları yolda
Devlet Tiyatroları, Şubat ayında 14 değişik oyunla 33 turne temsili gerçekleştirecek. ...
Gayri resmi Hürrem
Van Devlet Tiyatrosu “Gayri Resmi Hürrem” adlı oyunu ile Şubat ayında ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva