Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
8 Ocak 2020 Çarşamba - 13:01

Komşu cinayetinin ayrıntıları iddianamede

ANTALYA'da eşiyle ilişkisi olduğunu iddia ettiği komşusu Bayram Kır'ı (38) sokak ortasında tabancayla vurarak öldüren Celil Dumanlı'nın (51), ömür boyu hapsi istendi.

Komşu cinayetinin ayrıntıları iddianamede
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, geçen yıl 6 Ekim günü saat 21.30 sıralarında Kepez ilçesi Sütçüler Mahallesi'nde meydana geldi. İnşaat işçisi, 2 engelli çocuk babası Celil Dumanlı'nin eşi S.D., bir süre süre önce evi terk etti. 3546 Sokak üzerinde arkadaşlarıyla birlikte evin bahçesinde oturan, adliyede şoförlük yapan Bayram Kır'ı gören Celil Dumanlı, aynı sokak üzerindeki evine giderek tabancasını aldı. Eşinin kendisini aldattığından sorumlu tuttuğu Kır'ın yanına gelen Celil Dumanlı, bağırmaya başlayarak tetiği çekti. Tutukluk yapan silah ateş almayınca, Kır koşarak kaçmaya başladı.

Bayram Kır'ı aynı sokak üzerinde yakalayan Celil Dumanlı, tabancasıyla 5 el ateş etti. Kır kanlar içerisinde yere yığılırken, Dumanlı kaçtı. Çevre sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Kepez Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Bayram Kır, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Celil Dumanlı ise aynı sokak üzerindeki evinde motorize yunus ekipleri tarafından yakalandı. Olayda kullanılan tabanca ise şüphelinin oturduğu evde bulundu. Dumanlı, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

CİNAYETİN TÜM AYRINTILARI YER ALDI

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Cinayet Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianame, Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Cumhuriyet Savcısı Haki Çeliker imzalı iddianamede, cinayetin tüm ayrıntılarına yer verildi. Celil Dumanlı'nın aşırı derecede kıskanç ve eşine şiddet uygulayan bir kişi olduğu belirtilen iddianamede, üzerine kayıtlı daireyi boşamak istediği eşine vermemek için çeşitli yollara başvurduğuna dikkat çekildi.

Dumanlı'nın, mahkeme huzurunda eşini haksız çıkarmak için, eşinin başka birisiyle ilişkisi varmış izlenimi uyandırmaya çalıştığına vurgu yapılan iddianamede, şöyle denildi:

"Şüpheli kendi üzerine kayıtlı olan ve eşinin kullandığı cep telefonunun dökümlerini çıkartmıştır. Sonrasında ise eşinin maktul ile görüştüğünü iddia etmiştir. Ancak şüphelinin eşi maktul ile değil, maktulün kız kardeşi ve annesi ile komşuluk ilişkileri çerçevesinde görüşmeler yapmış olabileceği anlaşılmıştır. Ayrıca, şüpheli evini satılığa çıkarmış ve ilana da eşinin kullandığı cep telefonunu yazmıştır. Maktul bu ilanı evinin değerini öğrenmek için aramıştır. Fakat şüpheli söz konusu telefon numarasından maktulün eşi ile görüştüğünü ve ilişkisi olabileceği düşüncesiyle bu eylemi gerçekleştirmiştir."

'MAKTULLE İLİŞKİSİ TESPİT EDİLEMEDİ'

Maktulün şüpheli ve eşine karşı 'haksız eylem' olarak nitelendirilebilecek herhangi bir eyleminin bulunmadığına dikkat çekilen iddianamede, "Şüphelinin eşinin maktulle herhangi bir ilişkisi tespit edilemediği, telefonla görüşmeleri olsa bile bunun bir insanı öldürmek için haksız tahrik olarak değerlendirilemeyeceği, dolayısıyla şüphelinin maktulü bilerek, kasten, sebepsiz ve haksız yere öldürdüğü, herhangi bir cezai indiriminden de yararlanmaması gerektiği kanaat ve sonucuna varılmıştır" ifadelerine yer verildi. Celil Dumanlı'nın, ömür boyu hapisle cezalandırılması istendi.

Sanık Celil Dumanlı ise savcılıktaki ifadesinde, eşinin olay tarihinden 3 ay öncesine kadar kendisinden boşanmak istediğini belirterek, "Eşimin beni aldattığından şüphelendim. GSM operatöründen aldığım telefon görüşme dökümlerinde maktulün telefonlarını tespit ettim. Maktulü aynı mahallede oturduğumuzdan dolayı tanırım" dedi.

Şüphelinin eşi S.D. ise savcılıktaki ifadesinde, Bayram Kır ile bir ilişkisi olmadığını belirterek, "Maktul annesi ve engelli kız kardeşi ile yaşıyordu. Maktulün engelli kardeşine zaman zaman yemek ve çay götürürdüm. Hem anne hem de engelli kızın bende telefonları kayıtlıydı. Ancak maktulle herhangi bir görüşmem olmadı. Eşim bana zaman zaman şiddet uygulardı ve beni babamın evine gönderirdi. Eşim beni boşamak ve evden pay vermemek için başkalarıyla ilişkim varmış gibi gösteriyor. Maktul haksız yere öldürülmüştür" ifadelerini kullandı.

Bayram Kır'ın annesi Emine Kır ise sanığın aşırı kıskanç olduğunu, oğlunun haksız yere öldürüldüğünü söyledi.

Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

ANTALYA'DA ESI S.D.YLE ILISKISI OLDUGUNU IDDIA ETTIGI KOMSUSU BAYRAM KIR'I (38) SOKAK ORTASINDA TABANCAYLA OLDUREN CELIL DUMANLI'NIN (SOLDA), OMUR BOYU HAPSI ISTENDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA ESI S.D.YLE ILISKISI OLDUGUNU IDDIA ETTIGI KOMSUSU BAYRAM KIR'I (FOTODAKI) SOKAK ORTASINDA TABANCAYLA OLDUREN CELIL DUMANLI'NIN (51), OMUR BOYU HAPSI ISTENDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA ESI S.D.YLE (FOTODAKI) ILISKISI OLDUGUNU IDDIA ETTIGI KOMSUSU BAYRAM KIR'I (38) SOKAK ORTASINDA TABANCAYLA OLDUREN CELIL DUMANLI'NIN (51), OMUR BOYU HAPSI ISTENDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Robert Prosinecki: Takımı ligde tutacağız
 
Beyninde tümör olan minik Nisa, ışın tedavisi bekliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da FETÖ/PDY operasyonu
ANTALYA'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ...
ASSİM'de alternatif eğitim tartışıldı
ABDULLAH Sevimçok Sivil Toplum ve İnavasyon Merkezleri (ASSİM), Muratpaşa ...
Minibüs refüjdeki bariyere çarptı: 1 ölü, 3 yaralı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan minibüsün refüjdeki ...
 
Demre'de tapu tahsis belgeleri dağıtıldı
ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Bozdağ mevkisinde gecekondu önleme bölgesinde ...
Eşen HES'e teknik gezi
AKDENİZ Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu Elektrik programı öğrencileri, ...
Kaymakam Burhan'dan HEM'e ziyaret
MURATPAŞA Kaymakamı Orhan Burhan, ilçedeki Azize Kahraman Halk Eğitim ...
 
'Memleketim' gündüz gösterimi ile sahnede
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), 'Memleketim' müzikalini 11 Ocak ...
'Gangsterlik yaptık, banka soyduk çek çek'
ANTALYA'da at arabasındaki iki kadının komşusunun bahçesinden plastik ...
Kaleiçi'nde Hırvat sergisi
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Hırvatistan Başkonsolosluğu ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva