Oscar ödüllü oyuncuya 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi
Oscar ödüllü oyuncuya 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi
Armağan Şenol yaşamını yitirdi
Armağan Şenol yaşamını yitirdi
Cannes jürisinde Türk isim
Cannes jürisinde Türk isim
Eşini av tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti
Eşini av tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti
22 Ağustos 2011 Pazartesi - 13:42

Komşu, pazar alışverişine Kaş'ta geliyor

Yunanistan'ın Meis Adası sakinleri, her hafta kurulan 'cuma pazarı' için tekneyle 3 mil uzaklıktaki Antalya'nın Kaş İlçesi'ne gelerek haftalık sebze, meyve alışverişini yapıyor. Ada ve Kaş arasında arabalı vapur seferlerinin başlaması ile birlikte Meisliler bozulan araçlarını Kaş'a getirerek tamir ettiriyor.

Komşu, pazar alışverişine Kaş ta geliyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kıyılarımıza sadece 3 mil uzaklıktaki Meis Adası'nın sakinleri, özellikle ilçede cuma günü kurulan pazara geliyor. Sabah erken saatlerde teknelerle turistik ilçeye gelen Meisliler, adada bulmakta zorluk çektikleri başta sebze meyve olmak üzere birçok ihtiyacını Yunanistan yerine Kaş pazarından alıyor. Meisliler, pazar alışverişinin yanında tarihi ve turistik yerleri de ziyaret ediyor. Alışverişlerini tamamlayan ada sakinleri, akşam teknelerle tekrar adaya dönüyor.
 
Komşu Meis ve Kaş arasından gelişen sıcak ilişkiler sayesinde güçlü dostlukların kurulması da sağlamış durumda. Bu nedenle Meisliler, telefonla Kaş esnafını arayarak sipariş dahi veriyor. Kaş esnafı, giden Türk teknelerine Meislilerin siparişlerini yüklüyor. Tekneleri karşılayan Meis esnafı, gönderilen sebze, meyveyi alarak parasını gönderiyor. Meis- Kaş arasında yolcu taşıyan teknelerin yanı sıra arabalı vapur seferleri de başladı. 'Kahramanlar' adlı Türk feribotu, belirli günlerde adaya sefer düzenliyor. Meisliler bu sayede arabalarıyla da Kaş'a gelme şansı buluyor. Ada sakinleri, arızalanan araçlarını tamir etmek için zaman zaman Kaş'a getiriyor.
 
Kaş'tan da Meis Adası'na her gün 2 Türk feribotu yolcu taşıyor. Vize uygulaması nedeniyle adaya sadece yeşil pasaport ve Şengen vizesi bulunan Türkler gidebiliyor. Türk feribotları adaya giderken, Meis'ten de tekneler Kaş'a yolcu taşıyor. Denizde karşılaşan tekneler korna çalarak birbiini selamlıyor. İki komşu arasındaki deniz yolculuğu 15 dakika sürüyor. Adaya ayak basan Türkler, sakin adada tatil yapıyor. Adanın doğal yapısını bozulmaması için yapılaşmaya da izin verilmiyor. Bu nedenle adada yeterince otel bulunmadığı için Meisliler, evlerini pansiyon gibi kiraya veriyor. Yıllarca Türk yurdu olarak kalan Meis'e gidenler, özellikle, restore edilerek müze haline getirilen Osmanlı Camii'ni ziyaret ediyor. Türklerin adaya yaptığı ziyaretler sayesinde Meislilerin Yunanistan'da yaşanan ekonomik krizi fazla hissetmediği belirtildi.
İLİŞKİLERİN GELİŞMESİNDEN MEMNUNLAR
Meis Belediye Başkanı Pavlos Panagaris, "Türk- Yunan ilişkilerinin gelişmesine paralel olarak, Yunan adalarına Türk turistler yoğun olarak gelmeye başladı. Türk komşularımızın adaya gelmesi bizleri mutlu ediyor. Ayrıca ülkemizde yaşanan ekonomik krizi, Meis Adası ve diğer adalar bu nedenle fazla hissetmiyorlar" dedi.
Meis Adası'nda lokanta işleten, aynı zamanda Meis Belediye Meclisi Üyesi de olan Ceongios Lazarakis de, "Kaş ve Meis Festivaliyle başlayan ilişkiler her geçen gün gelişiyor. Bu ilişkiler, karşılıklı ekonomik canlanmayı da getirdi. Ayrıca birbirimizi tanıyarak daha çok yakınlık kuruyoruz. Dostluk ve kardeşlik gelişiyor. Çok güzel ilişkilerimiz var" diye konuştu.
Meis adasına ilk kez giden doktor Lale Tuvay, "Güzel bir yolculuk geçirdik. Burayı çok merak ediyordum. Türkiye'yi andıran bir yer Meis. Çok sevimli, şirin bir ada" dedi.
Yurt dışında yaşayan elektronik mühendisi Bülent Özdemir ise "Kaş'a tatile geldim. Kaş'a gelmişken Meis Adası'nı da ziyaret etmek istedim. Burası gayet güzel bir yer. Bizden de izler taşıyor. İki ülke arasında kesin bir barışın sağlanması için ilişkilerimizi geliştirmeliyiz" diye konuştu.
DHA-Antalya / Kas - Ahmet ACAR

 
İngiliz turist yolda yürürken öldü
 
Tablo gibi halılara büyük ilgi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İngiliz turist yolda yürürken öldü
Antalya'nın Alanya ilçesinde tatil yapan Hindistan asıllı İngiliz vatandaşı ...
Zirveye gün doğumu turu
Olympos Teleferik ‘Zirvede Sunrise’ konseptiyle yeni bir etkinlik oluşturuyor. ...
Norveçli turist denizde boğuldu
ANTALYA’nın Alanya İlçesi'ne 3 gün önce ailesiyle birlikte tatile gelen ...
 
Alanya'da terör protestosu
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, bölücü terör örgütü PKK'nın düzenlediği ...
Sagalassos Antik Kenti'nde evlendiler
ANTALYALI öğretim üyesi Yrd: Doç. Dr. Nalan ile turist rehberi Erhan Ceylan ...
Leylekler Gazipaşa'yı elektriksiz bıraktı
ANTALYA’nın Gazipaşa İlçesi’nden güneye göç eden yüzlerce leyleğin, elektrik ...
 
Antalya'da kaza: 2 ölü, 4 yaralı
ANTALYA'da cumartesiyi pazara bağlayan gece bir saat arayla meydana gelen ...
Otomobiline binerken düşüp öldü
ANTALYA’da oturan 40 yaşındaki Hasan Koca evinin önünde park palinde bulunan ...
Cesedi şelalede bulundu
Manavgat Irmağı’nda akıntıya kapılarak kaybolan 14 yaşındaki Resul Koca'nın ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva