Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
27 Ekim 2020 Salı - 09:49

Komşuları, 116 bin lira dolandırdı

KAHRAMANMARAŞ'ta Harun Göktaş (46) ile eşi Ümmühani Göktaş'ın (37), internet bankacılığı şifrelerini ele geçiren komşuları Ökkeş K. ve Erdem Ş., çift adına 116 bin TL tutarında banka kredisi çekti.

Komşuları, 116 bin lira dolandırdı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İddiaya göre, Ümmühani Göktaş'ın bir dönem işlettiği şekerlemeci dükkanından komşuları olan Ökkeş K. ve Erdem Ş.,  çiftin internet bankacılığı şifrelerini ele geçirdi. İkili, geçen mayıs ayında da çiftin banka hesaplarına girip, önce iletişim numaralarını kendi cep telefonu numaralarıyla değiştirdi ardından da kredi başvurusu yaptı. 3 bankadan toplam 116 bin TL tutarında kredi çeken Ökkeş K. ve Erdem Ş., parayı farklı hesaplara aktardı. Bankalar tarafından gönderilen başvurunun alındığını ve kredinin onaylandığını bildiren mesajlar da şüphelilerin numaralarına gitti. Bu nedenle Göktaş çiftinin adlarına çekilen kredilerden haberi olmadı.

BANKAYA GİDİNCE ÖĞRENDİLER

Harun Göktaş, daha önce kullandığı kredinin taksitini ödemek için gittiği banka şubesinde, görevlinin "Sonradan çektiğiniz kredilerin ödenmeyen taksitleri var" uyarısıyla karşılaştı. Göktaş'ın kredi çekmediğini belirtmesi üzerine kredilerin kullanıldığı tarihler ile tutarları gösterilerek, gerekli bilgilendirmelerin de cep telefonuna gönderildiği bildirildi.

Yapılan kontrol sırasında mesajların gönderildiği telefon numaralarının komşularına ait olduğunu gören Harun Göktaş, Ökkeş K. ve Erdem Ş.'nin 2 ayrı bankadan kendi adına 106 bin liralık, eşi Ümmühani Göktaş adına da 10 bin liralık kredi kullandığını öğrendi. Bunun üzerine Göktaş çifti, Ökkeş K. ve Erdem Ş. ile görüştü. İkili ödeyeceklerini söyledikleri krediyi ödemedi. Ardından da kayıplara karıştı. Harun-Ümmühani Göktaş, avukatları Hacı Ali Akbaba aracılığıyla Cumhuriyet savcılığına, suç duyurusunda bulundu.

'BANA YAKLAŞMASININ SEBEBİ BENİ DOLANDIRMAKMIŞ'

Bir tekstil fabrikasında asgari ücretle çalıştığını ve mağdur olduğunu belirten Harun Göktaş, taksitleri 6 bin liranın üzerinde olan kredi borcunu ödeyemediğini söyledi. Göktaş,

"Dükkan komşum bana iyilikle yaklaştı. Ben de kendisini dost bilmiştim ancak bana yaklaşmasının sebebi beni dolandırmakmış. İnternet bankacılığı şifremi haberim olmadan ele geçirmiş. Aldığı bu bilgilerle internet bankacılığı üzerinden benim adıma 106 bin liralık kredi çekilmiş. Adıma kredi çekildiğini 3 ay sonra bankaya gittiğimde öğrendim. Krediyi çektiği zaman kendi cep telefonu numarasını vermiş, bu nedenle hiç haberim olmadı. Komşuma kredi çekip çekmediğini sorduğumda kendisinin yaptığını ve parayı geri ödeyeceğini söyledi ama bir daha ulaşamadık."

'DOLANDIRDIKLARINA DAİR SES KAYITLARI VAR'

Ümmühani Göktaş da dolandırıldığını, kaybettiği banka kartının yenisini çıkarmak için gittiği bankada öğrendiğini belirterek, "İki sene önce kredi çekmiştim. Adıma kart çıkmış ama haberim yoktu. Ökkeş K. internet bankacılığı şifremi alarak, 10 bin liral çekmiş. Kartımı kaybetmiştim, almaya gidince bankada, adıma 10 bin lira çekildiğini söylediler. 'Haberim yok' dedim. Telefon numarasını sorduğumda Ökkeş'in numarasını söylediler. Ökkeş'e 'Bu herhalde Erdem'in işi' dedim o da 'Yenge suçlu arama, biz yaptık bunu' dedi. Ben de ses kayıtlarını aldım, 59 dakikalık ses kaydı var, başkalarını dolandırdıkları var içinde. Savcılığa gidip, suç duyurusunda bulundum" diye konuştu.

'NİTELİKLİ DOLANDIRICILIKTAN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK'

Göktaş çiftinin avukatı Hacı Ali Akbaba ise adli süreci başlattıklarını belirterek, "Müvekkiller daha önceki kendilerine ait kredi borçlarını ödemek için bankaya gittiklerinde kredi borçlarının daha fazla olduğunu, kendilerinin bilgisi dâhilinde olmadan başka kredilerin çekildiğini öğreniyorlar. Buna ilişkin olarak tarafımıza geldiler. Biz de Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na, ‘Nitelikli dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma' suçlarından suç duyurusunda bulunduk. Şu anda soruşturma dosyamız devam ediyor. Aynı zamanda Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri de bu olayın takipçisi. Müvekkillerin mağduriyetinin giderilmesi için biz de elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

KAHRAMANMARAS'TA HARUN GOKTAS (46) ILE UMMUHANI GOKTAS (37) CIFTI, KOMSULARI TARAFINDAN ELE GECIRILEN INTERNET BANKACILIGI SIFRELERI ILE ADLARINA CEKILEN 116 BIN LSRALIK KREDI ILE DOLANDIRILDIKLARINI ONE SURDU. CIFT, AVUKAT HACI ALI AKBABA ARACILIGIYLA KOMSULARI HAKKINDA SAVCILIGA GIDIP SUC DUYURUSUNDA BULUNDU. FOTO: OMER KOC-KAHRAMANMARAS-DHA

KAHRAMANMARAS'TA HARUN GOKTAS (46) ILE UMMUHANI GOKTAS (37) CIFTI, KOMSULARI TARAFINDAN ELE GECIRILEN INTERNET BANKACILIGI SIFRELERI ILE ADLARINA CEKILEN 116 BIN LSRALIK KREDI ILE DOLANDIRILDIKLARINI ONE SURDU. CIFTIN AVUKATI HACI ALI AKBABA. FOTO: OMER KOC-KAHRAMANMARAS-DHA

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ (DHA)

Etiketler:
 
Güzelleşmek ve Gençleşmek Sizin Elinizde!
 
4 yılda 51 şehri otostop çekerek gezdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelleşmek ve Gençleşmek Sizin Elinizde!
Estetik bir görünüm beraberinde temiz bir cilt görüntüsü de gerektirmektedir. ...
40 yıl önce gelin geldiği köye muhtar oldu
MARDİN'in Derik ilçesine bağlı kırsal Alagöz Mahallesi'ne 40 yıl önce ...
İstanbul'da toplu ulaşımda yoğunluk
İSTANBUL'da sabah saatlerinde toplu taşıma araçları ve duraklarında yoğunluk ...
 
Anamur’da muz müzesi hedefi
MERSİN’in Anamur ilçesinde muz üzerine çalışmalar yürüten Ziraat Yüksek ...
Bege Harman Şarkısı Mp3 Nasıl İndirilir?
Berkcan Güven son zamanlarda harman şarkısıyla ün kazanmış Youtube fenomenidir. ...
Kuşlar, brandayı delerek hububata ulaşmaya çalışıyor
MUŞ'ta özel bir tarım işletmesinin bahçesine depolanarak üzerine naylon ...
 
Kocanın yaptığı katliamda Gizem de yaşamın yitirdi
İZMİR'in Gaziemir ilçesinde, boşanma aşamasındaki astsubay Köksal Doğru’nun ...
10 metrekarelik atölyede 70 yıl
ZONGULDAK'ın Gökçebey ilçesinde yaşayan İsmail Gider (89), 10 metrekarelik ...
Ölmeden kendine türbe gibi mezar yaptırdı
RİZE’nin Ardeşen ilçesinde emekli inşaat ustası İsmail Delibaş (86), 31 ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva