3 ilde 'Mahzen-13' operasyonu: 25 gözaltı
3 ilde 'Mahzen-13' operasyonu: 25 gözaltı
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Milli Takım'ın yeni forması tanıtıldı
Milli Takım'ın yeni forması tanıtıldı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kar uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kar uyarısı
21 Aralık 2020 Pazartesi - 18:06

Komşunun tehdit ettiği genç kızlar: Can güvenliğimiz yok

İZMİR'in Konak ilçesinde, sokağa çıkma kısıtlamasında yan binadaki komşuları Sevda Berna Güntekin (23) ve Derya Kılıç'a (23) pencereden küfrederek, tabancasını gösterip, tehdit ettiği ileri sürülen ve hakkında 'silahla tehdit' suçundan dava açılan D. Ö.'nün (34) yargılanmasına yarın başlanacak.

Komşunun tehdit ettiği genç kızlar: Can güvenliğimiz yok
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Konak'ta yaşayan üniversite öğrencileri Sevda Berna Güntekin ve Derya Kılıç, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı 12 Nisan'da evde oturdukları sırada gelen sesleri duyup, balkona çıktı. İddiaya göre, iki kadın, pencereden kendilerine seslenen yan binadaki komşuları D.Ö.'nün elindeki tabancanın şarjörünü gösterip, "Buna mermi doldurup, üzerinize boşaltacağım" diye bağırarak, küfür ve hakaretlerine maruz kaldı. Sevda Berna Güntekin polisi ararken, Derya Kılıç ise bu anları cep telefonun kamerasıyla kaydetti. İki genç kadın, gelen polisle karakola gidip D.Ö.'den şikayetçi oldu. Şikayet üzerine polis D.Ö.'yü gözaltına aldı. D.Ö. ifadesinde, "Bana hakaret edip, tahrik ederek, sinirlendirdiler. Telefonları ile beni videoya çekmeye başladılar. Kendilerine silah veya şarjör göstermedim. Biraz alkol almıştım. Benden şikayetçi olan iki kişinin evlerine gelenler, sürekli olarak kapımı çaldığı için ve sürekli gürültü yaptıkları için onlara sinirlendim" dedi. D.Ö., polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Güntekin ve Kılıç'ın şikayeti üzerine savcılık soruşturma başlattı. Soruşturmanın ardından D.Ö. hakkında İzmir 32'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde önce 'tehdit ve hakaret' suçlarından açılan dava, kamera kayıtları incelendikten sonra 'silahla tehdit' suçu nedeniyle kamu davası olarak değiştirildi. Davanın ilk duruşması yarın yapılacak.

'EVİMDE GÜVENDE DEĞİLİM'

Olay anında çok korktuklarını ve evlerini değiştirmek zorunda kaldıklarını anlatan Sevda Berna Güntekin, "Kısıtlama vardı, hepimiz evdeydik. Gece bir ses duyduk, merak edip balkona çıktık. 'Evde bunaldım' diyerek bağırıyordu. Şahıs beni görünce, 'Bu sarı o…… da burada' dedi. Ben de 'Neden böyle diyorsun?' diye sordum, daha sonra hakaretler etmeye devam etti. Alkol de almıştı. Zaten sürekli elinde şişe görüyorduk. Daha önce de sarışın bir kadın sokaktan köpeğiyle birlikte geçerken, ona da laf atmıştı. Olay anında ona kendisini videoya çektiğimizi söyledik. Bu sefer bana iftira atmaya başladı. Bana kötü kadın olduğumu, müşterilerimin onun zilini çaldığını söyledi. Annem ve babam vefat etti. Üniversite öğrencisi bir insanım, geçimimi babamdan kalan maaşla sağlıyorum. Biz videoya çekerken bize gülüyordu, sonra sinirlenmeye başladı. Önce öksürerek, size 'Koronavirüs bulaştıracağım' dedi. Bizi soyup, bir arkadaşına dövdürerek videomuzu çektireceğini ve sosyal medyada paylaşacağını söyledi. Biz içeri girdik, sonra tekrar bağırınca çıktık ve elindeki şarjörü gördük. Bu süre zarfında çok yıprandım. Alkol almıştı, beni vurabilirdi. Yaşadığım sürece bu davanın peşini bırakmayacağım. Koronavirüs sürecinde evimde güvende değilim. Bu kişinin başka bir olay nedeniyle denetimli serbestliği var. Yaşamım tehlikede" diye konuştu. Güntekin, olaydan birkaç gün sonra, oturdukları binanın önüne birkaç kişinin gelip, pencerelerine bakarak, "Benim kardeşim demek, top tüfek demek" diye bağırdıklarını söyledi.

'SİLAHIN KURUSIKI OLDUĞUNU SÖYLEYİP, KENDİLERİNİ SAVUNDULAR'

Adaletin yerini bulmasını istediklerini söyleyen Derya Kılıç ise "Olaydan sonra D.Ö.'nün babası bize silahın çatıda besledikleri güvercinler için alındığını ve kurusıkı olduğunu söyledi. Fakat bu hiçbir şey ifade etmiyor. Kurusıkı olsa bile yakın mesafeden yaralayıp, öldürebilir. Yeni evimize güvenlik kamerası taktırdık. Halen kendimi güvende hissetmiyorum. Evde tek başıma kalamıyorum. Bu kişinin artık bu kadar rahat hareket etmesini istemiyoruz" dedi.

IZMIR'IN KONAK ILCESINDE, SALGIN NEDENIYLE SOKAGA CIKAM KISITLAMASINDA YAN BINADAKI KOMSULARI SEVDA BERNA GUNTEKIN (23) (SOLDA) VE DERYA KILIC'A (23) (SAGDA), PENCEREDEN KUFUR EDIP, HAKARETLERDE BULUNUP, TABANCASINI VE SARJORUNU GOSTERIP, "BUNA MERMI DOLDURUP, USTUNUZE BOSALTACAGIM' DIYEREK TEHDIT ETTIGI ILERI SURULUP, HAKKINDA 'SILAHLA TEHDIT' SUCUNDAN DAVA ACILAN DENIZ O.'NUN (34) YARGILANMASINA YARIN BASLANACAK. OLAYIN ARDINDAN EVLERINI DEGISTIRMEK ZORUNDA KALDIKLARINI BELIRTEN SEVDA BERNA GUNTEKIN, "YASAMIM TEHLIKEDE" DERKEN, DERYA KILIC ISE "HALEN KENDIMI GUVENDE HISSETMIYORUM" DEDI.(FOTO: MELIS KARAKUZULU IZMIR DHA)

IZMIR'IN KONAK ILCESINDE, SALGIN NEDENIYLE SOKAGA CIKAM KISITLAMASINDA YAN BINADAKI KOMSULARI SEVDA BERNA GUNTEKIN (23) VE DERYA KILIC'A (23), PENCEREDEN KUFUR EDIP, HAKARETLERDE BULUNUP, TABANCASINI VE SARJORUNU GOSTERIP, "BUNA MERMI DOLDURUP, USTUNUZE BOSALTACAGIM' DIYEREK TEHDIT ETTIGI ILERI SURULUP, HAKKINDA 'SILAHLA TEHDIT' SUCUNDAN DAVA ACILAN DENIZ O.'NUN (34) YARGILANMASINA YARIN BASLANACAK. OLAYIN ARDINDAN EVLERINI DEGISTIRMEK ZORUNDA KALDIKLARINI BELIRTEN SEVDA BERNA GUNTEKIN, "YASAMIM TEHLIKEDE" DERKEN, DERYA KILIC ISE "HALEN KENDIMI GUVENDE HISSETMIYORUM" DEDI.(FOTO: MELIS KARAKUZULU IZMIR DHA)

Melis KARAKUZULU/ İZMİR (DHA)

Etiketler:
 
Eski Bakan Günay'ın deniz keyfi
 
İçişleri Bakanlığı'ndan 'yılbaşı programları' ile ilgili genelge
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Sahte içkiden zehirlendim' dedi, hastaneye kaldırıldı
BURSA’da sahte içki içtiği için zehirlendiğini öne süren Özgür Ü., ambulansla ...
İki arkadaş, dağda elleri ve ayakları bağlı halde bulundu
MALATYA'da, Uğur K. ile Muzaffer G., husumetli oldukları Mehmet A. tarafından ...
Foça'da 'kaldırım taşı' polemiği sürüyor
İZMİR'in turistik ilçesi Foça'daki yeni kaldırım taşı döşeme çalışmaları ...
 
Kestiği ağacın altında kalarak yaralandı
BURSA'nın İnegöl ilçesinde kestiği ağacın altında kalan Mehmet Culuk (60) yaralandı.
Avukatın 8'inci kattan düşmesi kamerada
KAYSERİ'de, avukat Hayriye Sena B.'nin (25), 8'inci kattan düşerek ölmesi ...
Sanayi sitesi bekçisi, tartıştığı 2 kardeşi bıçakladı
ŞANLIURFA’da, sanayi sitesinde bekçilik yapan Mahmut Suna (34), dün sokak ...
 
Kuyuya düşen köpek, ip merdivenle kurtarıldı
BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde, tarladaki 6 metrelik kuyuya düşen köpek, ...
Sındırgı’ya karakılçık buğdayı ekildi
BALIKESİR’in Sındırgı ilçesinde iyi tarım uygulamaları kapsamında 15 dönümlük ...
'Çal karası' üzümüne coğrafi işaret
DENİZLİ'nin Çal ilçesinde yetiştirilen, 'Çal karası' üzümüne Türk Patent ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim değil geçim
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva