Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
9 Kasım 2019 Cumartesi - 10:24

Komşusunu gasbettiren kadın ve ortaklarına ceza yağdı

KONYA'da plan yapıp; ağabeyi, yeğeni ve ağabeyinin arkadaşına,komşusu Seyran Ö.'nün içerisinde 45 bin TL değerinde altın ile bin Euro ve 2 bin lira bulunan çantasını gasbettiren Nermin Bektaş (29) 14 yıl, suç ortakları ise 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Komşusunu gasbettiren kadın ve ortaklarına ceza yağdı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Meram ilçesi Uluırmak Mahallesi'nde yaşayan Seyran Ö., 25 Şubat günü komşusu Nermin Bektaş'a misafirliğe gitti. Bu sırada evine hırsız girdi. Hırsız, kadının yastık içine gizlediği altın ve paraları bulamadan kaçtı. Eve döndükten sonra durumu fark eden Seyran Ö., polise şikayetçi oldu. Seyran Ö., komşusu Nermin Bektaş'a da evine hırsız girdiğini, para ve altınların çalınmadığını anlattı. Bektaş ise para ve altınları bankaya yatırmasını söyledi.

KENDİ BİLEZİKLERİNİ DE ÇANTAYA KOYMUŞ

Bir gün sonra Seyran Ö., 45 bin TL değerindeki altınları ile bin euro ve 2 bin TL'yi çantasına koyup, komşusu Nermin Bektaş ile birlikte bankaya gitmek üzere yola çıktı. Bektaş, kendisine ait 2 bileziği de bankaya vereceğini bildirip, Seyran Ö.'nün çantasına koydu. Ancak 2 kadının yolunu, mahallelerindeki mezarlığın yanında, kar maskeli ve elinde bıçak bulunan bir kişi kesti. Saldırgan Seyran Ö.'nün çantasını gasbedip kaçtı. Kadın ise çantasını vermemek için yerlerde sürüklenip, hafif şekilde yaralandı.

ZANLILAR KOMŞU KADININ AĞABEYİ VE ARKADAŞI

İhbar üzerine çalışma başlatan polis, görgü tanıkların ifadesi doğrultusunda Nermin Bektaş'ın hırsızlık ve yağma suçundan kaydı bulunan ağabeyi Yaşar Bektaş'ı (40) gözaltına aldı. Suçlamaları reddeden ağabey tutuklandı. Soruşturmayı genişleten polis, yaklaşık 170 güvenlik kamerasını incelemeye aldı. Mezarlığın güvenlik kameralarına yansıyan, elinde bıçak ve eldiven bulunan şüphelinin daha gönce hırsızlık suçundan cezaevinde kalan Yasin Demirdelen (24) olduğu tespit edildi. Demirdelen de polisin operasyonuyla yakalandı.

İTİRAF ETTİ

Polisteki sorgusunda Yaşar Bektaş'ın cezaevinden arkadaşı olduğunu ve bin Euro karşılığında gasp olayını gerçekleştiğini anlatan Demirdelen, planı Yaşar ve kardeşi Nermin Bektaş'ın hazırladığını, eldiven ve bıçağı da Yaşar'ın oğlu Mehmet Ali Bektaş'ın (20) verdiğini söyledi. Bunun üzerine Nermin Bektaş ve yeğeni Mehmet Ali Bektaş gözaltına alındı. 

Nermin Bektaş, Mehmet Ali Bektaş ve Yasin Demirdelen de tutuklandı. Mehmet Ali Bektaş, bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

15 YILDAN 23 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlananan iddianamede, sanıklar hakkında 'nitelikli yağma' suçundan 15 yıldan 23 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

BERAATİMİ VERİN ZARARLARINI KARŞILAYAYIM

Tutuklu sanıklar Nermin, Yaşar Bektaş ve Yasin Demirdelen ile tutuksuz sanık Mehmet Ali Bektaş'ın yargılandığı davanın bir önceki duruşmasında mahkeme başkanı, müşteki Seyran Ö.'ye zararının sanıklar tarafından karşılanıp, karşılanmadığını sordu. Seyran Ö.,  zararının karşılanmadığını söyledi. Bunun üzerine söz alan sanık Yaşar Bektaş, "Dışarıda kimsem olmadığı için zararı karşılayamıyorum. Beraatimi verirseniz dışarı çıkıp zararlarını karşılayacağım"dedi. 

'GASP YAPARKEN DÜŞÜNSEYDİN'

Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Kararın ardından ayağa kalkan Yaşar Bektaş, mahkeme başkanına yönelik, "Başkanım zararı nasıl karşılayayım, imkan verilmiyor" diye konuştu. Mahkeme başkanı da "Bunu olayı gerçekleştirirken düşünseydin. Bana mı sordun?" diye cevap verdi. 

CEZA YAĞDI

Davanın karar duruşmasına ise tutukluk sanıklar ile müşteki Seyran Ö. ve taraf avukatları katıldı. Son savunmaları sorulan sanıklardan Nermin Bektaş, "Ben suçsuzum. Benim bir suçum, günahım yok" dedi. Yaşar Bektaş ve Yasin Demirdelen de, "İçeride olduğumuz için karşı tarafından zararını karşılayamıyoruz. Dışarı çıkarsak zararlarını karşılarız" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Nermin Bektaş'ın cezasında 'nitelikli yağma' suçundan 14 yıl, Yaşar Bektaş ve Yasin Demirdelen'i 11'er yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırdı. Nermin Bektaş'ın cezasında indirim yapmayan mahkeme davabın tutuksuz sanığı Mehmet Ali Bektaş'ı beraat ettirdi.

KONYA'DA PLAN YAPIP, AGABEYI, YEGENI VE AGABEYININ ARKADASINA KOMSUSU SEYRAN O.'NUN ICERISINDE 45 BIN TL DEGERINDE ALTIN ILE BIN EURO VE 2 BIN LIRA BULUNAN CANTASINI GASBETTIREN NERMIN BEKTAS(ORTADAKI) (29) 14 YIL, SUC ORTAKLARI AGABEYI YASAR BEKTAS (40) VE YASIN DEMIRDELEN (24) ISE 11 YIL 8 AY HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI.(FOTO:ARSIV-TOLGA YANIK/KONYA,DHA)

KONYA'DA PLAN YAPIP, AGABEYI, YEGENI VE AGABEYININ ARKADASINA KOMSUSU SEYRAN O.'NUN ICERISINDE 45 BIN TL DEGERINDE ALTIN ILE BIN EURO VE 2 BIN LIRA BULUNAN CANTASINI GASBETTIREN NERMIN BEKTAS(ORTADAKI) (29) 14 YIL, SUC ORTAKLARI AGABEYI YASAR BEKTAS (40) VE YASIN DEMIRDELEN (24) ISE 11 YIL 8 AY HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI.(FOTO:ARSIV-TOLGA YANIK/KONYA,DHA)

KONYA'DA PLAN YAPIP, AGABEYI, YEGENI VE AGABEYININ ARKADASINA KOMSUSU SEYRAN O.'NUN ICERISINDE 45 BIN TL DEGERINDE ALTIN ILE BIN EURO VE 2 BIN LIRA BULUNAN CANTASINI GASBETTIREN NERMIN BEKTAS (29) 14 YIL, SUC ORTAKLARI AGABEYI YASAR BEKTAS (40) VE YASIN DEMIRDELEN(FOTOGRAFTA) (24) ISE 11 YIL 8 AY HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI.(FOTO:ARSIV-TOLGA YANIK/KONYA,DHA)

Tolga YANIK/KONYA, (DHA)

Etiketler:
 
Karadeniz’de balık bolluğu
 
Balkondan atlayan Özgecan, hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karadeniz’de balık bolluğu
KARADENİZ'de deniz suyunun soğumaya başlamasıyla birliklte balıkçılar, ...
Atatürk sevgisini evlerinin dış cephelerine yansıttılar
ÇANAKKALE merkeze bağlı Karacaören köyünde yaşayanlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin ...
Diyarbakır'da 489 kilo esrar ele geçirildi
DİYARBAKIR'da narkotik polislerinin düzenledikleri 3 ayrı operasyonda ...
 
4 metrelik arazi için komşusunu öldürdü
ADANA'da arazi tartışması sonucu komşusu Zeki Bahçe'yi (43) öldürüp, oğlu ...
Depremde evi hasar gören aile yardım bekliyor
MUĞLA'da 23 Şubat'ta meydana gelen Richter Ölçeği'ne göre 3.6 büyüklüğündeki ...
Muş lalesini ilmek ilmek halıya dokuyorlar
MUŞ'ta kadınlara açılan kursta, türkü ve destanlara konu olan Muş lalesi, ...
 
İşinin hamalı oldu, erkek egemen algıyı yıktı
MANİSA'da inşaat malzemeleri sattığı dükkanının hem çalışanı hem de patronu ...
Arkadaşı sobaya tiner dökünce yüzü ve eli yandı
ERZURUM'da ateşi canlandırmak için arkadaşının sobaya döktüğü tinerle ...
Garajdaki otomobil yandı: Mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
MALTEPE'de dört katlı binanın garajında park halindeki otomobil yandı. ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva