'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
11 Kasım 2019 Pazartesi - 16:50

Konuksever'e AVM yapılacak mı?

ANTALYA'da Konuksever'deki alan yeniden ticari alan olarak planlandı. Ancak plan notlarıyla alanın AVM olmaması için engeller oluşturuldu.

Konuksever e AVM yapılacak mı?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclisi, Muhittin Böcek'in başkanlığında toplandı. 90 meclis üyesinin katıldığı toplantıda 39 madde karara bağlandı. Mecliste Antalya'da 9 Kasım'da 4 kişilik ailenin siyanürle son bulan hayatları da gündem oldu. CHP Grubu Sözcüsü Deniz Filiz, gündem dışı konuşmalarında 4 kişilik aileyi andığı konuşmasında duygulandı.

BÖCEK'E ÖDÜL GÖNDERMESİ

AK Parti Sözcüsü Ali Çetin ise gündem dışı konuşmasında Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, HDP eski Eş Genel Başkanı olan tutuklu Selahattin Demirtaş'ın yazdığı kitaptan uyarlanan 'Ah Asuman' isimli kısa filmin yarışmasını esefle kınadıklarını söyledi. Çetin, bu filmin festivali gölgelediğini ileri sürdü. Ali Çetin, Tarihi Kentler Birliği'nce Doğu Garajı Projesi'nin ödüllendirilmesi nedeniyle eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür etti. Projenin Türel döneminde oluşturulduğunu kaydeden Çetin, "Bu ödülü alan Muhittin Böcek'in ödüllü projeler yapması için grubumuzca kendisine destek vereceğiz" dedi.

BÖCEK GÖNDERMELERE YANIT VERDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, partilerin grup dışı konuşmaları sonrası konuştu. AK Parti grubunun eleştirilerine kısa yanıt veren Böcek, hizmetin hasedinin olmayacağını söyledi. Emeği geçen her başkana her zaman teşekkür ettiğini dile getiren Böcek, "Tarihi Kentler Birliği'ndeki konuşmamda önceki başkanlar Türel ve Akaydın'a teşekkür ettim. Bizim dönemimizde proje devam etti" dedi. Altın Portakal'da dikkatli davrandıklarını kaydeden Böcek, 10 bin üzerinde vatandaşı sinema ile buluşturduklarını söyledi.

KONUKSEVER'DEKİ AVM ALANI

Antalya'nın kamuoyunda yıllardan beri tartışma konusu olan Konuksever'deki ticari alan yeniden meclis gündemine geldi. 2008 yılında Menderes Türel döneminde ticari alan planlanan bölge, 2012 yılından beri gündemden düşmüyor. Akaydın döneminde yeniden ticari bölge olarak planlanan alan, 2013'teki plan değişikliğiyle konut alanına dönüştürüldü. Alanın yeniden ticari bölge olarak planlanması için parselin sahipleri mahkemeye başvurdu. Mahkeme kararları sonrası bölge yeniden ticari alana dönüştü. 25 binlik ve 5 bin planları bugünkü mecliste oylandı. Planlamaya AK Parti Grubu çekimser oy verirken MHP oy kullanmadı. CHP, İYİ Parti, DSP ve SP'li meclis üyeleri olumlu yönde evet oyu kullandı, iki madde oy çokluğuyla kabul edildi.

TÜTÜNCÜ: NEYİ OYLADIĞIMIZI BİLMİYORUZ

Madde ile ilgili konuşan AK Partili Hakan Tütüncü, alanla ilgili yeterli bilgiye sahip olmadıklarını, ancak meclisin gündeminden de düşmediğini aktardı. Tütüncü, "Çelişkili mahkeme kararları olduğu söyleniyor ama nedir bilmiyoruz. Bilgilenmeye hakkımız olduğu düşüncesindeyim. Neyi oyladığımı bilmiyoruz" dedi.

BÖCEK: AVM YAPILMAYACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, konuyu açık net bildiğini söyledi. Söz konusu alana AVM yapılmaması için 20 yıldır evet yönünde oy kullanmadığını açıklayan Böcek, "Siyasileri zan altında bırakacak söylemler oldu. Mahkeme kararlarının gerekçelerini yerine getirdiğini söylediler. Burada AVM yapılmadığını Antalya kamuoyu görecektir" yanıtı verdi.

AVM'NİN YAPILMASINA İMKAN OLMADIĞI ANLAŞILACAKTIR

İmar Grubu Başkanı CHP'li Meclis Üyesi Mehmet Hacıarifoğlu da iki gündem maddesi ile mahkeme kararlarını bağladıklarını söyledi. Planların iptal olmasının ardından alanın plansız kaldığını hatırlatan Hacıarifoğlu, "Mahkeme kararları, alanın ticari alan olarak kullanılması gerektiğini kaydetti. Buna yönelik 25 binlik ve 5 binlik planlar hazırlandı. Alan, zorunlu olarak ticari alan olarak imarlaştırıldı. Ancak AVM yapılmasına imkan sağlamayacak plan notları düştük. Ulaşım planları değişmiyor. Çocuk bahçesi de aynı şekilde korunuyor. Birleştirme yapılamayacak. Plan notuyla birlikte AVM yapılmamasına yönelik planlama hazırlandı. AVM'nin yapılmasına imkan olmadığı anlaşılacaktır" açıklamasında bulundu.

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) -

KONUKSEVER'DE BUGÜNE KADAR NE OLDU, NE BİTTİ?.. TIKLAYIN...

 

 
Patates hasadı tamamlandı
 
Bacağı mazgala sıkışan otobüs şoförünü itfaiye kurtardı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sahil Antalya Projesi Kamu Zararı 13 Kasım 2019 Çarşamba 11:23

Sahil Antalya Yaşam projesinde Kamu zararı olduğu çok açık ortada. Belediye Borçlandırılarak 254 Milyon TL ye yapıldı ve belediye kasasına giren yıllık 2 veya 3 milyon TL. Belediye bu parayı ne kadar sürede geri alacak? kendi işletse 10 veya 12 yılda geri dönüşümü mümkünken, özel sektöre kiraya verildiği için düşük rakamlar ile anca 85 yılda anca geri dönüşü olur!! acil bu konuda gerekli yerleri cevap vermeye davet ediyoruz sizlerin aracılığı ile.

Yorumu oyla      3      3  
Eski Real Alanı Ne oldun 13 Kasım 2019 Çarşamba 11:20

Eski Real AVM alanı ne oldu yıllardır kazıldı ve boş şekilde bekliyor. bir çok esnaf orası avm olacak diye etrafına dükkan açtı ama 1 sene dayanabildi çoğu battı. ACİL o alan ile alakalı olarak ne yapılacak bilmek istiyoruz

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da köpek dövüşüne jandarma baskını
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde köpek dövüştüren ve bu dövüşleri izleyen ...
Kemer'de kış hazırlıkları
KEMER Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde kış ...
Kemer Belediyesi'nden sağlık hizmeti
KEMER Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilçedeki yaşlı, hasta ve ihtiyaç ...
 
Zeytin toplarken ağaçtan düşüp öldü
ANTALYA'da Mustafa Erkuş (69), zeytin toplamak için çıktığı ağaçtan düşerek yaşamını yitirdi.
Gürültü yapan motosikletliye jandarmadan af yok
ANTALYA'da jandarma ekipleri tarafından yapılan trafik uygulamasında gürültü ...
AGF’de yeni yönetim görev dağılımını yaptı
Antalya Kemer Fame Residence Otel’de yapılan Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ...
 
Uygulama yapan polise bakarken aracıyla takla attı
ANTALYA'da yolda uygulama yapan polislere bakan Burak Ü.'nün otomobili ...
Gazipaşa'da 820 fidan toprakla buluştu
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde Milli Ağaçlandırma Günü' kapsamında 820 fidan dikildi.
Demre'de fidanlar toprakla buluştu
DEMRE'de 'Milli Ağaçlandırma Günü'nde 400 fidan toprakla buluşturuldu.
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva