Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
7 Ocak 2021 Perşembe - 22:17

Konyaaltı Belediyesi ne saklıyor?..

Antalya Mimarlar Odası, Antalya Konyaaltı Liman bölgesinde AVM, otel ve konut fonksiyonları da bulunan Fenix Center projesinin durdurulması talebiyle dava açtı.

Konyaaltı Belediyesi ne saklıyor?..
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dilekçede, boyu 70 metreyi bulacak projenin kentin siluetini bozacağı savunuldu. Projenin kamu yararına ve şehircilik ilkelerine aykırı olduğuna dikkat çeken Antalya Mimarlar Odası, “Ayrıcalıklı uygulamalar hiç kimsenin hakkı değildir” ifadelerini kullandı.

Mimarlar Odası Antalya Şubesi, Konyaaltı Liman bölgesinde yapımı süren Fenix Center projesi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Projenin kamu yararına, şehircilik ilkelerine aykırı olduğu belirtiler açıklamada; “Ayrıcalıklı uygulamalar hiç kimsenin hakkı değildir” denildi.

 “BELEDİYEDEN YANIT ALAMADIK”

Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Serdar Aykurt, Antalya Konyaaltı ilçesi Liman bölgesinde, bünyesinde AVM, otel ve konut fonksiyonları bulunan, Antalya'nın ilk karma projesi olarak sunulan Fenix Center projesi ile ilgili olarak Konyaaltı Belediyesi'ne ‘ruhsat verilip verilmediği' konusunda başvuru yaptıklarını fakat yanıt alamadıklarını söyledi.  Projenin yüksek katlı olacağı, basından ve sosyal medya mecralarından öğrendiklerini belirten Aykurt; “Liman Mahallesi 8903 ada 1 parselde yapımı süren proje ile ilgili alınan yapı ruhsatının imar planına uygunluğu, emsali ve gabarisinden dolayı, uygulamada karşılaşılacak kentsel sorunlar ve kent siluetine olumsuz etkisinden endişeliyiz. Konyaaltı Belediyesi'nden gerekli bilginin istenmesine rağmen cevap verilmemesinin endişelerini artırdı” dedi.

“KAMU YARARINA, ŞEHİRCİLİK İLKELERİNE AYKIRI”

Aykurt, projeye ilişkin soru işaretlerini şöyle sıraladı; “Atıl durumdaki tamamlanmamış inşaatın yıkılarak yerine yapılan projenin, imar planında ayrıcalıklı bir plan değişikliği yapılmadan, hangi süreçte bu kadar hak kazandığı merak konusu olmuştur. Yatay olarak AVM olabilecek bir ticaret alanı, inşaat hakkı olan emsal ile tekrar yatay bir AVM olarak projelendirilir veya emsali üst katlara kullanılan ofis veya otel bloğu olabilir. Ancak her ikisinin de yüksek yoğunluklu olması soru işaretidir. Antalya’da yüksek yapı için en uygun yer Tünektepe ve Beydağlarının çok yakını ve dolgu alanı olduğunu bildiğimiz, su seviyesi yüzeye çok yakın olan Liman bölgesi midir? Benzer hatalar yıllar önce İstanbul Ataköy ve Bakırköy'de, Zeytinburnu, Beşiktaş'ta ve İzmir Bayraklı’da birkaç güzel bina ile başlamadı mı? Mimari proje şıktır, çağdaş çizgiler taşımaktadır, heyecanlıdır, arkitektoniktir, sürdürülebilir nitelikler ile donatılıdır. Bu konular tartışmaya açıktır. Böyle bir proje için maalesef konum yanlıştır. Kamu yararına, şehircilik ilkelerine aykırı ve ayrıcalıklı uygulamalar hiç kimsenin hakkı değildir”

 “ANTALYA’DA BULUNAN TÜM AVM'LER, EMSAL ALACAK”

“AVM'ler için özel imar ayrıcalıkları mı verilmiştir” diyen Aykurt, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bu uygulama hayata geçerse Antalya’da bulunan tüm AVM'ler, emsal alacağı çıkararak, üzerlerine birer ikişer kule otel veya ofis bloğu inşa edecektir. Yeni yapılacak kentsel dönüşüm projeleri de bu projeleri örnek alacaktır. Antalya, doğal değerlerini ön planda tutarak bir İstanbul veya İzmir yapılaşmasına özenmemelidir. Landmark kule olarak lanse edilen bina aslında narin bir yükseklik değildir. Cadde boyunca duvar etkisi olan geniş bir bloktur. Yıllarca kendini ön bantta olarak bilen, alanın arkasındaki adalarda bulunan mülk sahiplerinin manzaralarının kapanmasının ve mülkiyet değerlerinin düşmesinin sorumluluğu kime ait olacaktır”

“KIYI İLE KENT ARASINA DUVAR”

Basından aldıkları duyumlar üzerine inşaata başlanıldığını, hatta toplamının yüzde 50'sine yakın bağımsız bölümünün satışını gerçekleştiğini dile getiren Aykurt; “Yukarıda açıkladığımız üzere yapı ruhsatı açıkça hukuka aykırıdır. Mahkemece yürütmeyi durdurma kararı verilmediği takdirde inşaat hızla devam edecek, yapı ruhsatı iptal edilirse hem yatırımcı firma, hem ilgili belediye, hem de kamu büyük zarara uğrayacaktır. Konyaaltı Belediyesi özelinde, son yıllarda üzülerek sıkça rastladığımız, kıyı kesimindeki yüksek yoğunluklu, adeta kıyı ile kent arasına duvar olan, Antalya'mızın kent siluetine olumsuz etki edecek, ortak akılla üretilmemiş, ilerleyen süreçte kente ekolojik ve doğal zararlar vermesi muhtemel her türlü faaliyetin karşısında örgütsel gücümüzü sonuna kadar kullanacağımızı, bu alanlarda kamu yararına aykırı her türlü uygulamanın karşısında olacağımızı bildiririz. Bu bağlamda sözkonusu taşınmaza yönelik verilen yapı ruhsatının iptali ve yürütmenin durdurulması amacıyla 28.12.2020 tarihinde Konyaaltı Belediye Başkanlığı'na dava açılmıştır” dedi.

(Sözcü)

Etiketler:
 
Antalyaspor'da Göztepe mesaisi
 
Antalya'daki TOKİ evlerinde yangın
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet 9 Ocak 2021 Cumartesi 19:35

Herseye maydoz oluyor bu ofalar

Yorumu oyla      1      1  
M.e.o. 9 Ocak 2021 Cumartesi 16:34

Saat kulesi benzer park ortak alan olarak kabul ve İnşasi makbul olur

Yorumu oyla      1      1  
İrfan 9 Ocak 2021 Cumartesi 14:09

Sizin bahsettiğiniz projenin arka ve ön tarafı ticari alan ve manzarayı kapatabilecek arka tarafında hiçbir konut alanı yok. Kamuoyuna yanlış ve yanlı haber yapmayın artık. Bu memlekete yanlı haberlerinizle zehirlemeyin artık.

Yorumu oyla      1      1  
Gonul 9 Ocak 2021 Cumartesi 10:44

Maalesef...Antalyamin güzelliklerini betonla kapattılar...Yazık...Çok üzülüyorum.Para her şey mı.Cocuklarimiz geleceğimize kalacak şehrimizi yok ettiler...Lütfen artık durun düşünün...Ben yesil Antalyami istiyorum.

Yorumu oyla      1      1  
Gökhan 9 Ocak 2021 Cumartesi 10:17

Belediyenin dibine koca set gibi diktikleri binadan haberleri olmadı mıki arkaya 3 kat denizin dibine 13 kata izin veren zihniyet çocuklarimiza ayip ettin.

Yorumu oyla      1      1  
Düşünür 9 Ocak 2021 Cumartesi 04:33

Orası zemin olarak bataklık. O kadar yüksek katlı bina olmamalı. Depremde gider..

Yorumu oyla      1      1  
Aylin 9 Ocak 2021 Cumartesi 00:57

İsyan ettik artık 1+1 evlere fais fiyatlar istiyorlar yok yanlış ev demeye bin şahit lazım dediğimiz evler yüksek fiyatlara satıp rant sağlıyorlar dışında yabancılara satıp yerli halkı istemiyorlar bune yani

Yorumu oyla      1      1  
SELMA GÖK 8 Ocak 2021 Cuma 19:51

CHP YLE ALAKASI YOK HANGİ PARTİ GELİRSE GELSİN ADAMIN OLDUMU BÜTÜN KAPILAR AÇIK

Yorumu oyla      1      1  
Mka 8 Ocak 2021 Cuma 16:33

Anılan arsa Hurma mahallesine kayıtlı, Akdeniz Bulvarı başlangıcında, 17.000 m2. Liman mahallesi değil. Ruhsatın bir önceki başkanların, Türel ve Böcek ikilisinin marifeti olduğunu hissediyorum. Bakınız eski Petrol ofisi dolum tesisinin inşaat ruhsatı. Kaçınılmaz son, Emsal olacağı belli idi. Mimarlar odası sesini yine yükselmişti, haklılar.

Yorumu oyla      1      1  
ECE 8 Ocak 2021 Cuma 14:59

İSTANBULDA AKLILLI İNSANLAR EV FİYATLARI ARABA FİYATI PATLAYINCA ADAM 1 MİLYONA SATTIĞI 180M2 EVİ FAİZE KOYMUŞ AYLIK 20 BİN GELİRİ VAR KİRALAR ASGARİ ÜCRETİ GEÇEMEZ BİZİM ÜLKEDE UNUTMA ADAM KİPTAŞTAN BELEDİYENİN AYLIK 2BİN TL TAKSİTLE SIFIR EV ALIYO AYLIK 18BİN TL CEPTE KAR İŞTENDE İSTİFA EDİP OTURUYO EVDE ANTALYADA EVE ADAM Bİ NANE YOK İÇİNDE 2MİLYON FİYAT ÇEKİYO KAÇA KİRAYA VERİRİZ DİYOSUNUZ 2-2500TL DİYO EV KENDİNİ 50SENEDE AMORTİ EDİYO GİDİN KEPEZDEN EV ALIN 250-300BİNE VARSAKTAN ALIN MÜSTAKİL EV YAPIN 250BİN TL 500M2 ARSA 3 KAT DİARE 180M2 ARKADAŞIM 480BİNE MAL ETTİ YEPYENİ SIFIR EV SEN LÜX YAP 600BİN TLYE YAP 250 DE ARSA 850 2 MİLYON NE YA 160M2 EVE FAHİŞ FİYAT MÜTAY İT İ ZENGİN ETMEK DEMEK KARAR SENİN ANTALYAM ZATEN İMARI ALSA DEVLET BELEDİYEDEN BAŞKAN BULUNMAZ MEMLEKETE RANT OLMAYINCA UNDERSTAND

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bacakları kırılan kedi, hissettiği acı nedeniyle karton kutuyu ısırdı
ANTALYA’nın Kemer ilçesinde araç çarpması sonucu arka bacakları kırılan ...
Antalya'da uyuşturucu operasyonuna 8 tutuklama
ANTALYA'da, jandarma ekiplerinin 3 aylık takibi sonucu, aralarında bir ...
Milletvekili Çokal'dan Akseki'ye ziyaret
AK PARTİ Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, Akseki ilçesini ziyaret ...
 
Sağlık çalışanlarına 500 gül
ANTALYA'nın Serik ilçesinde pandemi sürecinde özveriyle ve gece gündüz ...
'Restoranlar açılsın' talebi
ANTALYA Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (AGYİD) Başkanı ...
Antalya böyle ceza görmedi; 962 bin 637 TL
ANTALYA'da, polis, zabıta ve maliye ekipleri, Yeşildere ve Gebizli mahallelerindeki ...
 
CHP'nin Gül'ü soldu
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde birinci kattaki evinin balkonundan beton zemine ...
Antalya'da patenli gençlerin tehlikeli yolculuğu
ANTALYA'da patenli 2 gencin şehir içi yolcu otobüsünün arkasına asılıp, ...
Orman ürünleri fabrikasında çıkan yangın, büyümeden söndürüldü
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde orman ürünleri fabrikasının toz emme silosunda ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva