Isparta'da cip ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı
Isparta'da cip ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı
Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
30 Ekim 2021 Cumartesi - 15:05

Konyaaltı’na yakışan cumhuriyet kutlamaları

Konyaaltı Belediyesi’nin ev sahipliğindeki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılan vatandaşlar, gün boyunca devam eden etkinliklerde eğlendi.

Konyaaltı’na yakışan cumhuriyet kutlamaları
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, kurtuluşun cumhuriyette olduğunu belirterek, ‘Cumhuriyet adliyede adalet, hastanede şifa, okulda eğitim, tarlada verimlilik, sanayide üretim, bilgisayar başında ufuk demektir’ dedi.

Konyaaltı Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 98’inci yılı dolayısıyla Antalya’daki farklı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle HayatPark’ta organize ettiği Cumhuriyet Bayramı Şenlikleri’nde çok sayıda etkinlik gerçekleştirildi. KONYSİAD, YÖRSİAD, OSİAD, ANTİKAD, ANTGİAD, ANSİAD,ALSİAD, AGİDER, BAKSİFED gibi Antalya’nın önde gelen iş insanlarının oluşturduğu kuruluşlar, organizasyona destek veren kurumlar oldu. Öğle saatlerinde başlayan ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren etkinliklere çok sayıda vatandaş katıldı. Çocuklar ve yetişkinler için iki ayrı sahnede gün boyunca etkinlikler devam etti. Çocuklar için alanda oluşturulan atölye çalışmaları, miniklerin ilgi odağı oldu. Akşam saatlerinde ise konserler, vatandaşları cumhuriyet coşkusuna ortak etti.

STK’LAR ORTAK OLDU

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen de HayatPark’taki etkinliklere katıldı. Gecenin finalinde vatandaşlara seslenen Esen, yıllarca Kaş’taki cumhuriyet kutlamalarının örnek gösterildiğini kaydetti. Kutlamaları da halkın organize ettiğine vurgu yapan Esen, ‘Biz de Kaş’taki kutlamaların denemesini Konyaaltı’nda yaptık. Vatandaşlarımızın katılımıyla da çok güzel oldu. Biz bu kutlamaları tek başımıza yapmadık. Pek çok paydaşımız vardı. Özellikle Antalya’daki bütün iş insanları dernekleri coşkuya sponsor ve paydaşlar olarak ortak oldu’ dedi.

CUMHURİYETİ VATANSEVERLER KURDU

Cumhuriyetin sürekli duyulan bir kavram olduğunu belirten Esen, ‘Cumhuriyet, varlığına şükrettiğimiz, her şeyimizi borçlu olduğumuzu bildiğimiz ama bazen anlamını tam da düşünmeye zaman ayıramadığımız bir kavram. Cumhuriyetöncelikle bir devlet şekli, egemenliğin millete ait olduğu ve egemenlik hakkını belli süreliğine siyasetçilere verdiği yönetim şeklidir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti bir grup siyaset teorisyenin, iç grup siyasi dengenin mücadeleleri sonrası ya da iç savaş sonrası kurulmuş bir cumhuriyet değil. 98 yıl önce 7 düvelin Türkiye’yi parsel parsel yemek için çöktüğü bir dönemde ortaya çıkmış bir grup vatanseverin ortaya koyduğu bir kavramdır’ diye konuştu.

CUMHURİYET NEDİR

Kuva-yimilliyecilerin, atalarımızın vatan için kanlarını döktüğüne dikkat çeken Esen, ‘Biz memleketimizi, düşman çizmesine çiğnetmeyiz dediler. Onları minnet ve saygı ile anıyorum. Atalarımızın hazırladığı cumhuriyetin kuruluş felsefelerinden asla ayrılmamalıyız. Bunu sürekli söylüyoruz. Çünkü bunun anlamını çok iyi biliyoruz. Cumhuriyet adliyede adalet demektir, cumhuriyet hastanede şifa, cumhuriyet okulda eğitim, cumhuriyet tarlada verimlilik, sanayide üretim,bilgisayar başında ufuk demektir. Bizim kurtuluşumuzdur cumhuriyet. Türkiye Cumhuriyeti’nde hiçbir siyasetçi vazgeçilmez ve kutsal değildir. Hiçkimsenin varlığı ya da yokluğu bin yıllık devlet geleneğinden daha büyük değildir. Bizler çocuklarımıza borçluyuz. Çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Gözleriniz umarım bu memlekette hep güzel şeyler görecek’ dedi.

FARKLI ETKİNLİKLER

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen farklı etkinliklere de katıldı. Antalya Akvaryum'un Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bu yıl 11'incisini düzenlediği Online Resim Yarışması Sergisi'nin ödül törenine katılan Esen, dereceye giren minik ressamlara ödüllerini verdi. Başkan Esen, Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi'nde devam eden 2021 Cumhuriyet Kupası Açık İkili Briç Şampiyonası'nın da açılışını gerçekleştirdi.

 

 

 

 
Türkiye'nin ilk kamyoncular kooperatifinde üye buluşması
 
Antalyalı plakalı araca operasyon; 3 polis yaralı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Atatürkçü 30 Ekim 2021 Cumartesi 15:53

Halk kendine yakışanı yapıyor da belediyeler de keşke büyük hizmetler yapıp bu güzel günde açılışını yapsa. Belediyeler hizmet olarak bu halka yakışanı yapamıyor.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manavgat'ta 15 kaçak göçmen yakalandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde yasa dışı yollarla yurt dışına gitmeye ...
Demir adamlar Antalya'da yarışacak
ANTALYA'nın Serik ilçesinde yarın düzenlenecek Ironman 70.3 Turkey yarışlarında ...
Turistleri taşıyan minibüs kaza yaptı
ANTALYA'da havalimanına turistlerin transferini gerekleştiren minibüsün ...
 
Kemer başhekimi trafik kazasında yaralandı
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde yaşanan trafik kazasında Kemer Devlet Hastanesi ...
Toroslara yılın ilk karı düştü
ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı Gömbe Yaylası ile Muğla'nın Seydikemer ...
Side'de jandarma Türk Bayrağı dağıttı
Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı dünyaca ünlü Side'de 29 Ekim Cumhuriyet ...
 
Serik'te Cumhuriyet Golf Turnuvası
ANTALYA'nın Serik ilçesinde bir golf kulübü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet ...
Demre'de Cumhuriyet coşkusu
ANTALYA'nın Demre ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 98'inci ...
Kemer'de Haluk Levent rüzgarı
CUMHURİYET'in kuruluşunun 98'inci yıl dönümü dolayısıyla Haluk Levent Kemer'de konser verdi.
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva