ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
Serik'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem
Serik'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem
Burdur'da adliye lojmanları için imza
Burdur'da adliye lojmanları için imza
15 Şubat 2013 Cuma - 13:44

Konyaaltı'nda dere taşıyor bir can sularda kayboluyor

ANTALYA'da dün akşam etkili olan sağanak yağış sırasında sele kapılan otomobilde kaybolan 3.5 yaşındaki Emine Irmak Reyhaniye'yi arama çalışmaları sabah yeniden başladı.

Konyaaltı nda dere taşıyor bir can sularda kayboluyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da dün öğleden sonra başlayan ve akşam 4 saat boyunca şiddetini artıran yağmur,daha çok merkeze bağlı Konyaaltı İlçesi'nde etkili oldu. Liman ve Hurma mahallelerinde ev ve işyerlerini su bastı, taşan Sarısu Deresi otomobilleri sürükledi.

Su baskınında evlerinde mahsur kalanlar zodyak botlarla kurtarılırken, otomobilleri sele kapılan 4 kişilik Reyhaniye ailesi ise faciayı yaşadı.

Hatay'daki ailesinin yanına giden 24 yaşındaki eşi Filiz, küçük kızı Emine Irmak ve 2 yaşındaki oğlu Ali Atlas'ın 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle erken dönmesi üzerine onları havalimanı yolundaki otobüs terminalinden çalıştığı turizm şirketine ait 07 DBE 73 plakalı otomobille alan 34 yaşındaki Sinan Reyhaniye, evine yaklaştığı sırada sele kapıldı.

Ailenin içinde bulunduğu otomobil, Liman Mahallesi'ndeki evlerine ulaşmaya kısa süre kala selle birlikte taşan Sarısu Deresi yatağına sürüklendi. Filiz ve Sinan Reyhaniye çifti ile oğulları Ali Atlas kurtuldu, Emine Irmak Reyhaniye ise sel sularıyla birlikte kayboldu.

Otomobil 300 metre sürüklendiği dere içinde bulundu, ancak içerisinden Emine Irmak Reyhaniye çıkmadı. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), dalgıç polisler ve itfaiye ekiplerinin botlarla derede yaptığı arama çalışması gece geç saatlere kadar sürdü. Sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başlatılan aramalara polis helikopteri de havadan destek verdi. Selde sürüklenen otomobilden çıkan Filiz ve Sinan Reyhaniye çifti ile 2 yaşındaki Ali Atlas Reyhaniye'nin tedavisi kaldırıldıkları Özel Olimpos Hastanesi'nde sürüyor.

İHMAL YOK TALİHSİZLİK

Konyaaltı Kaymakamı Bayram Yılmaz, bir süre izlediği arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, olaydan üzüntülü duyduklarını söyledi. Yılmaz, "Gün içinde kayıp kızımıza ulaşmayı umuyoruz. Taramalar, küçük kızın kaybolduğu yerden denize kadar olan 1.5 kilometrelik mesafede gün boyunca devam edecek. Suyun küçük kızı araziye sürüklemiş olabileceği de düşünülerek bölgede de arazi taraması yapılıyor" dedi. Kaymakam Yılmaz, "İhmal var mı" sorusuna, "Karayolları geçen yıl bölgede 8 menfez yaptı. Biz yeni bir sel felaketiyle karşılaşacağımızı ummuyorduk. İhmal yerine talihsizlik demeyi tercih ediyorum" yanıtını verdi.

4 SAATTE 108 KİLOGRAM YAĞIŞ

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, dün akşam merkeze bağlı Konyaaltı İlçesi'nin Liman, Hurma ve Çakırlar mahallelerinin aşırı yağış aldığını söyledi. Duman, “Yağış özellikle yüksek kesimlerde etkili oldu. Dağlardan gelen yağış dereleri doldurdu. Dün akşam 17.00 ile 21.00 saatleri arasındaki 4 saatte bu bölgede metrekareye 108 kilogram yağış düştü. Bu etkili yağış Sarısu Deresi’ni taşırdı" dedi.

Kent merkezinde metrekareye 62,8 kilogram, havalimanı bölgesine 23,8 kilogram, Kemer İlçesi'ne 37 kilogram yağış düştüğünü belirten Duman, havalimanı bölgesindeki kümülonimbus (CB) bulutlarının etkili olduğuna dikkati çekti. Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Duman, “Atmosfer üzerindeki aşırı soğuma nedeniyle kent merkezine ve Kundu bölgesine birikecek kadar da dolu yağdı. Orta Akdeniz üzerinden gelen bu sistem etkisini pazartesi gününe kadar gösterecek" diye konuştu.
Emre BAYLAN- Akif ARICI- Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA) -

 

 
Çevre dostu ozonun kullanım alanı yayılıyor
 
Kızını sel sularına kaptıran Antalyalı turizmci dehşet anını anlatıyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aziz yavuz 21 Şubat 2013 Perşembe 01:45

hepizin bası sagol cok üzüldük ne yapalım

Yorumu oyla      3      3  
Salih Güler 16 Şubat 2013 Cumartesi 14:37

İnanamıyorum; Kaymakam, meteoroloji il müdürü ve herkes bir ağızdan aynı şeyi söylüyor; ihmal yokmuş. A bre vicdansızlar! O arabanın içine düştüğü derenin etrafında herhangi bir bariyer, korkuluk, işaret, ışık var mı? Yok. Peki bunu yapmak kimin görevi; Muhittin Böcek'in görevi. Peki Böcek nerede? açılışta, düğünde, yemekte veya son 4 yıldır her nerdeyse orada. Bu 100% bir ihmal sonucu ölüme sebebiyet verme vakasıdır. Ama maalesef Antalya'da bunu yazmaya cesaret edebilecek, ve bunu manşetine taşıyabilecek ancak 1-2 yerel yayın organı çıkmıştır. Başta Muhittin Böcek ve Konyaaltı Kaymakamı Bayram Yılmaz olmak üzere Sarısu'ya hizmet götürmeyen bütün belediye çalışanlarını ve meclis üyelerini kınıyorum.

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çevre dostu ozonun kullanım alanı yayılıyor
KULLANILDIĞI her alanda hijyen sağlayan ozon, Türkiye'de de yaygın kullanılır hale geldi.
Otomobil çarptığı motosikletteki kadının bacağı koptu
ANTALYA'da aşırı hız ve dikkatsizlik nedeniyle karşı şeride geçen otomobil ...
Laf atma cinayetine 15 yıl
ANTALYA'da, kız kardeşine laf attığı için uyardığı kişiler tarafından ...
 
Öğretmenlere okul sütü semineri
DEMRE İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ...
8 gün kesinti
AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'da 8 gün ...
Replik Tiyatro perde açıyor
REPLİK Anlatım İletişim Sanat Eğitimleri Kurumu, tiyatro eğitimine başladı.
 
İstanbul'a bir transfer daha
AKDENİZ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni başarıyla bitirdikten ...
Gasp yalanını polis yutmadı
ANTALYA'da 4 kişi tarafından gasp edildiğini ileri süren taksi şoförü, ...
Kılıçdaroğlu'nun Batı seferi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Batı Antalya' programı, tüm detaylarıyla belli oldu.
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva