Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
25 Ağustos 2020 Salı - 11:14

Köpeğe tecavüz ederken yakalandı, köylüler tepkili

SİVAS'ın Gemerek ilçesi Hacıyusuf köyünde, köpeğe tecavüz ederken yakalandıktan sonra tarım ilacı içerek intihar teşebbüsünde bulunan Şükrü B.'nin (75) köylüleri, psikolojilerinin bozulduğunu söyleyerek, "Köpeğe tecavüz eden bir kişiyle yaşamak istemiyoruz" dediler.

Köpeğe tecavüz ederken yakalandı, köylüler tepkili
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 17 Ağustos'ta ilçeye bağlı Hacıyusuf köyünde yaşandı. Köyde çobanlık yapan Hakan Göktürk (42), koyun sürüsünü yaylaya götürdü. Ancak kısa süre sonra köpeği, gözden kayboldu. Hakan Göktürk, köpeğinin yiyecek bulmak için yanından ayrıldığını düşünürken, aynı bölgede bulunan köylülerden Murat Koçer ve Adil Adıgüzel, çalılıklar arasından gelen sesi fark etti. Çalılığı kontrol eden ikili, Şükrü B.'yi köpeğe tecavüz ederken gördü. Koçer, Şükrü B.'nin yarı çıplak halini cep telefonu kamerası ile görüntüledi. 

TARIM İLACI İÇEREK İNTİHARA KALKIŞTI

Koçer ve Adıgüzel'in ihbarı üzerine gelen jandarma ekipleri, Şükrü B.'yi gözaltına aldı. Hakkında 'mala zarar vermek' suçundan işlem yapılarak serbest bırakılan Şükrü B., 19 Ağustos'ta tarım ilacı içerek intihar teşebbüsünde bulundu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Şükrü B., yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

'BU YÜZDEN MUHTARLIKTAN OLDUM'

2013 yılında Şükrü B.'yi köpeğine tecavüz ettiği gerekçesiyle döven ve aldığı 3 yıl hapis cezası nedeniyle görevden alınan köyün eski muhtarı Sedat Soytürk, yıllar sonra haklı çıktığını söyledi. Yakınlarının Şükrü B.'yi, köpeklerine tecavüz ederken gördüğünü anlatan Soytürk, "Kendisini uyarmamıza rağmen aynı hareketlere devam etti. Bize 'köpek değil mi?' diye yanıt verince zoruma gitti. Konuşamayan kendisini savunamayan bir canlı. O zaman bunu kanıtlayamadık. Benden şikayetçi oldu. Yıllar sonra cezaevine düştük. 3 sene 1 ay 15 gün hapis cezası aldık. Şimi kanıtlandı ve ortaya çıktı. Biz mağdur kaldık. Hapis yattık. Köy muhtarıydım kanıtlayamadığım için cezayı fazla aldık. Köy muhtarlığından olduk. Bu vatandaştan daha önce de köylüler şikayetçi oldu. Bu vatandaşa gerekli cezanın verilmesini istiyorum"dedi. 

ARTIK BU PİSLİK TEMİZLENSİN

Şükrü B.'yi yarı çıplak halde cep telefonu kamerası ile görüntüleyen Murat Koçer ise, "Bu olayın olduğu gün bir arkadaşla tarlada balya yapıyorduk. Yanımdaki arkadaşın, tarlamın yaklaşık 500 metre aşağısında yoncası vardı. Onun yoncasına gittik. Çalılık bir alan var. Şükrü B.'yi köpeğe tecavüz ederken yakaladım. Bizi görünce, çalıların arkasına geçti. Telefonumun kamerasıyla kaydettim. Bu olayı gördüğüm gün hep bana 'delilin var mı' diye soruyorlardı. Daha önce hep bu konunun üzeri örtüldü. Benimde elimde delil olsun diye telefonla kayıt ettim. Köyde sırf bu yüzden dışlandım. Benim evim köyün dışında. Gelirim olmadığı için sıkıntıya girdim. Yevmiyeli çalıştığım yer bu insanın akrabası. Bu yüzden işten de ayrılmak zorunda kaldım. Bu insanın ceza almasını istiyorum. Artık bu pislik temizlensin" diye konuştu. 

'KÖPEĞİM KORKAK BİR HALDE GELDİ'

Köpeğin sahibi çoban Hakan Göktürk de "Ben bu köyde aylıkçı çalışan bir çobanım. Köpek benim. Koyun otlatırken devamlı kullandığım bir güzergah var. Bu adamı uzaktan sürekli görüyordum. Köpeğim bu güzergahta hep kayboluyordu. Bir ay kaybolmuştu ve 10 gün önce gelmişti. Kangal köpeği. Köpeğim geldiğin de korkak bir halde gelmişti. Olayın videosunu gördüğümde inandım. Daha öncede böyle şeyler yaptığını duydum. Benim köpeğime de yapınca şikayetçi oldum. Bu adama gerekli cezanın verilmesini istiyorum" dedi.

'AYNI TOPLUMDA YAŞAMAK RAHATSIZ EDİYOR'

Olaya tanık olan Adil Adıgüzel, "Şahsı ağaçların arasında köpekle uygunsuz bir halde gördüm. Jandarma ekiplerine olan biten her şeyi anlattık. Böyle bir insanla aynı toplumda yaşamak bizi rahatsız ediyor. Umarım adalet yerini bulur ve cezasını alır" ifadelerini kullandı. 

'KÖPEĞE TECAVÜZ EDENİN HAPSE ATILMASI GEREKİYOR'

Yaşanan tecavüz olayını DHA'ya değerlendiren İstanbul Gelişim Üniversitesi'nden Psikolog Arzu Somay şunları söyledi:

"Bu kişi düzelmeyecek, düzelmemesinin altında psikolojik ve nefsi boyutta yaşadığı sıkıntılar yatıyor. Ama bu kişilerin mağdur ettiği hayvanlara maruz kalınca bizlerin, toplumun psikolojisi bozuluyor. Hiç kimsenin buna hakkı yok. Köpeğe tecavüz edenin hapse atılması gerekiyor, diğer türlü zulüm oluyor. Birçok kez aynı hatayı yapmış olan kişilerin, suçlarının cezasını çekmeleri lazım. Bu sadece bir yaptırıma bakar, tutuklanır. Hayvan ve insan hakları bağlamında cezasını çekmelidir. Bu olayın iki boyutu hayvana bir canlıya eziyet ediyor, aynı zamanda bunu gören insanların psikolojileri etkileniyor. Bir çocuğun tecavüz olayına şahit olduğunu düşünün. Sonra çocuğun psikolojisiyle uğraşacağız. Hem bir hayvanın yaşam hakkını işgal ediyor hem de bir çocuğun hayvanlara bakarak mutlu bir şekilde büyüme hakkını işgal ediyor. Bu işgalin cezai yaptırımı olmalıdır."   

SIVAS'IN GEMEREK ILCESINDE YASAYAN SUKRU B., (75) KOPEGE TECAVUZ EDERKEN YAKALANDI. BU ANLAR ISE CEP TELEFONU KAMERASI ILE GORUNTULENDI. SUKRU B., DAHA SONRA ISE TARIM ILACI ICEREK INTIHARA KALKISTI. OLAYLA ILGILI DHA MUHABIRINE KONUSAN KOYLULER PSIKOLOJILERININ BOZULDUGUNU BELIRTEREK, KOPEGE TECAVUZ EDEN BIR KISI ILE AYNI TOPLUMDA YASAMAK ISTEMEDIKLERINI SOYLEDI. (SUKRU B. TARAFINDAN CINSEL SALDIRIYA UGRAYAN KOPEK)
(FOTO:HUSNU UMIT AVCI/SIVAS-DHA)

SIVAS'IN GEMEREK ILCESINDE YASAYAN SUKRU B., (75) KOPEGE TECAVUZ EDERKEN YAKALANDI. BU ANLAR ISE CEP TELEFONU KAMERASI ILE GORUNTULENDI. SUKRU B., DAHA SONRA ISE TARIM ILACI ICEREK INTIHARA KALKISTI. OLAYLA ILGILI DHA MUHABIRINE KONUSAN KOYLULER PSIKOLOJILERININ BOZULDUGUNU BELIRTEREK, KOPEGE TECAVUZ EDEN BIR KISI ILE AYNI TOPLUMDA YASAMAK ISTEMEDIKLERINI SOYLEDI. KOPEGIN SAHIBI HAKAN COBAN HAKAN GOKTURK (FOTOGRAFTAKI), KONUNUN TAKIPCISI OLACAGINI BELIRTEREK GEREKEN CEZANIN VERILMESINI ISTEDI.
(FOTO:HUSNU UMIT AVCI/SIVAS-DHA)

SIVAS'IN GEMEREK ILCESINDE YASAYAN SUKRU B., (75) KOPEGE TECAVUZ EDERKEN YAKALANDI. BU ANLAR ISE CEP TELEFONU KAMERASI ILE GORUNTULENDI. SUKRU B., DAHA SONRA ISE TARIM ILACI ICEREK INTIHARA KALKISTI. OLAYLA ILGILI DHA MUHABIRINE KONUSAN KOYLULER PSIKOLOJILERININ BOZULDUGUNU BELIRTEREK, KOPEGE TECAVUZ EDEN BIR KISI ILE AYNI TOPLUMDA YASAMAK ISTEMEDIKLERINI SOYLEDI. OLAYA TANIK OLAN ADIL ADIGUZEL (FOTOGRAFTAKI) ISE GORDUKLERI KARSISINDA PSKILOJISININ BOZULDUGUNU BELIRTEREK, BOYLE INSANLARLA AYNI TOPLUM ICERISINDE YASAMAK ISTEMEDIKLERINI SOYLEDI.
(FOTO:HUSNU UMIT AVCI/SIVAS-DHA)

SIVAS'IN GEMEREK ILCESINDE YASAYAN SUKRU B., (75) KOPEGE TECAVUZ EDERKEN YAKALANDI. BU ANLAR ISE CEP TELEFONU KAMERASI ILE GORUNTULENDI. SUKRU B., DAHA SONRA ISE TARIM ILACI ICEREK INTIHARA KALKISTI. OLAYLA ILGILI DHA MUHABIRINE KONUSAN KOYLULER PSIKOLOJILERININ BOZULDUGUNU BELIRTEREK, KOPEGE TECAVUZ EDEN BIR KISI ILE AYNI TOPLUMDA YASAMAK ISTEMEDIKLERINI SOYLEDI. DAHA ONCE BU NEDENDEN DOLAYI SUKRU B., ILE MAHKEMELIK OLDUGUNU SOYLEYEN SEDAT SOYTURK'TE (FOTOGRAFTAKI) SUKRU B., YUZUNDEN MUHTARLIGININ ELINDEN ALINDIGINI BELIRTEREK, MAGDURIYETININ GIDERILMESINI ISTEDI. 
(FOTO:HUSNU UMIT AVCI/SIVAS-DHA)

SIVAS'IN GEMEREK ILCESINDE YASAYAN SUKRU B., (75) KOPEGE TECAVUZ EDERKEN YAKALANDI. BU ANLAR ISE CEP TELEFONU KAMERASI ILE GORUNTULENDI. SUKRU B., DAHA SONRA ISE TARIM ILACI ICEREK INTIHARA KALKISTI. OLAYLA ILGILI DHA MUHABIRINE KONUSAN KOYLULER PSIKOLOJILERININ BOZULDUGUNU BELIRTEREK, KOPEGE TECAVUZ EDEN BIR KISI ILE AYNI TOPLUMDA YASAMAK ISTEMEDIKLERINI SOYLEDI. SUKRU B.'NIN KOPEGE TECAVUZ EDERKEN YAKALAYN VE CEP TELEFONU ILE GORUNTULEYEN MURAT KOCER DE (FOTOGRAFTAKI) SUKRU B. ILE AYNI TOPLUMDA YASAMAK ISTEMEDIGINI SOYLEDI.
(FOTO:HUSNU UMIT AVCI/SIVAS-DHA)

SIVAS'IN GEMEREK ILCESINDE YASAYAN SUKRU B., (75) KOPEGE TECAVUZ EDERKEN YAKALANDI. BU ANLAR ISE CEP TELEFONU KAMERASI ILE GORUNTULENDI. SUKRU B., DAHA SONRA ISE TARIM ILACI ICEREK INTIHARA KALKISTI. OLAYLA ILGILI DHA MUHABIRINE KONUSAN KOYLULER PSIKOLOJILERININ BOZULDUGUNU BELIRTEREK, KOPEGE TECAVUZ EDEN BIR KISI ILE AYNI TOPLUMDA YASAMAK ISTEMEDIKLERINI SOYLEDI. (SUKRU B.'NIN OLAY SIRASINDAKI GORUNTUSU)
(FOTO:SIVAS-DHA)

SIVAS'IN GEMEREK ILCESINDE YASAYAN SUKRU B., (75) KOPEGE TECAVUZ EDERKEN YAKALANDI. BU ANLAR ISE CEP TELEFONU KAMERASI ILE GORUNTULENDI. SUKRU B., DAHA SONRA ISE TARIM ILACI ICEREK INTIHARA KALKISTI. OLAYLA ILGILI DHA MUHABIRINE KONUSAN KOYLULER PSIKOLOJILERININ BOZULDUGUNU BELIRTEREK, KOPEGE TECAVUZ EDEN BIR KISI ILE AYNI TOPLUMDA YASAMAK ISTEMEDIKLERINI SOYLEDI. 
(FOTO:HUSNU UMIT AVCI/SIVAS-DHA)

SIVAS'IN GEMEREK ILCESINDE YASAYAN SUKRU B., (75) KOPEGE TECAVUZ EDERKEN YAKALANDI. BU ANLAR ISE CEP TELEFONU KAMERASI ILE GORUNTULENDI. SUKRU B., DAHA SONRA ISE TARIM ILACI ICEREK INTIHARA KALKISTI. OLAYLA ILGILI DHA MUHABIRINE KONUSAN KOYLULER PSIKOLOJILERININ BOZULDUGUNU BELIRTEREK, KOPEGE TECAVUZ EDEN BIR KISI ILE AYNI TOPLUMDA YASAMAK ISTEMEDIKLERINI SOYLEDI. KONUYLA ILGILI ISTANBUL GELISIM UNIVERSITESI'NDEN PSIKOLOG ARZU SOMAY DHA'YA ACIKLAMALARDA BULUNDU.
(FOTO:GUL KABA/ISTANBUL-DHA)

SIVAS'IN GEMEREK ILCESINDE YASAYAN SUKRU B., (75) KOPEGE TECAVUZ EDERKEN YAKALANDI. BU ANLAR ISE CEP TELEFONU KAMERASI ILE GORUNTULENDI. SUKRU B., DAHA SONRA ISE TARIM ILACI ICEREK INTIHARA KALKISTI. OLAYLA ILGILI DHA MUHABIRINE KONUSAN KOYLULER PSIKOLOJILERININ BOZULDUGUNU BELIRTEREK, KOPEGE TECAVUZ EDEN BIR KISI ILE AYNI TOPLUMDA YASAMAK ISTEMEDIKLERINI SOYLEDI. (SUKRU B.'NIN OLAY SIRASINDAKI GORUNTUSU) (FOTO:SIVAS-DHA)

Hüsnü Ümit AVCI-Gül KABA-Doğan GÜNDOĞDU-Mehmet BOZDUMAN/ İSTANBUL-SİVAS, (DHA)

 
Koronavirüs tekrar bulaşır mı?
 
Kazada yaralanan asker, hastanede şehit oldu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakan 25 Ağustos 2020 Salı 18:53

İnsanlık adına en iyisi hadım etmektir

Yorumu oyla      1      1  
taş 25 Ağustos 2020 Salı 13:01

Gemerek eskiden beri bir şekilde ülke gündemine geliyor.Son MHP kurultayının iptali de bu ilçeden çıkmıştı.Yani Ankara'da ilçe kalmamış gibi gidip Gemerek'te bir mahkeme buldular.Ne oldu peki kongre yaptırmadılar,böylelikle İyi Parti doğmuş oldu.Birden sosyal gündeme oturmuştu,bu Gemerek'te nere diye,şimdide köpeğe tecavüzle gündeme geliyor.Bir şekilde gündem oluyor işte,kırsal kesim kapalı toplumların kanayan yarası hayvana tecavüz,geçenlerde de Antalya,Varsak ta böyle bir olay olmuştu.Yaşlarına bakın ikisi de 70 üstü,evet ortada bir sapıklık var,ama bu sadece sapıklık deyip geçilemez,sosyolojik bir olay,buna yetişme tarzı deyin ne derseniz deyin,bu bir vak'a sonunda.Bunu yapanlar normal görüyorlar,esas sorunda bu yani.Cezalandırılmalı mı,evet bir an önce bunlara ağır yaptırımlar getirilmelidir.Kısacası ahlaksızlık,bunlar yakalananlar,ya yakalanmayanlar.Sonrada kalk hamaset yap biz şöyleyiz biz böyleyiz.Sen önce hayvana tecavüzü önle,hangi bir sorunu yazacaksın,güve düşmüş yün yumağı gibi nere elini atsan elinde kalıyor.Kısacası her yönden bir çürümüşlük ve kokuşmuşluk hat safhada.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gurbetçi kardeşler, baba ocağını müzeye çevirdi
KAYSERİ'nin Bünyan ilçesinde gurbetçi kardeşler Hasan Bayrakdar (58) ve ...
'Bebeğin de şovun içerisinde mi?' sorusuna kahreden cevap: 'Evet'
SOSYAL medya hesabında bebeği olduğu iddia edilen çocukla birlikte fotoğraf ...
Otomobilden 9 kilo uyuşturucu çıktı
Beykoz'da bir otomobilde yapılana aramada 9 kilo 320 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
 
Pamukta 'Basra böceği' ve 'kırmızı örümcek' tehdidi
AYDIN'ın Söke ilçesinde pamuk üretimi yaparak, geçimini sağlayan çiftçiler, ...
Çıldır Gölü'nde yün yıkama telaşı
ARDAHAN'ın Çıldır ilçesinin Güvenocak köyünde yaşayan kadınlar, yaylada ...
Meşhur Çanakkale domatesinin hasadı sürüyor
ÇANAKKALE'nin Türkiye genelinde lezzeti ve görüntüsüyle aranan meşhur ...
 
Yol kenarına sızan adamı uyandırma çabası sonuç vermedi
ANKARA'da yol kenarında uyuyan O.K. polis ve sağlık ekiplerine zor anlar ...
Selde kaybolan ailenin son sözleri 'kurtarın' olmuş
GİRESUN’da sağanak sonucu meydana gelen, 3'ü asker 8 kişinin hayatını ...
Uyuşturucu satıcılarına şafak operasyonu
İZMİR’de, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva