Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı
23 Ocak 2023 Pazartesi - 12:02

Köpeğin öldürülmesinde sanıklara verilen cezayı az bulan savcılıktan itiraz

KONYA Cumhuriyet Başsavcılığı, köpeğin kürekle öldürülmesine ilişkin açılan davada tutuksuz yargılanan sağlık teknisyeni Murat Bacak (27) ile Sefa Çakmak'a (28) 1 yıl 3'er ay hapis cezası verilerek, hükmün açıklanması geri bırakılması kararına itirazda bulundu.

Köpeğin öldürülmesinde sanıklara verilen cezayı az bulan savcılıktan itiraz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde sağlık teknisyeni Murat Bacak'ın köpeğe kürekle vurup öldürmesi ve Sefa Çakmak'ın da hayvanı sürükleyerek götürmesine ait görüntüler, 24 Kasım'da sosyal medyada paylaşıldı. 16 Kasım'da yaşandığı belirtilen olayın görüntüleri, tepkilere neden oldu. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında Murat Bacak ve Sefa Çakmak, 'bir ev hayvanı veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan tutuklandı. 

Bacak ve Çakmak hakkında 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamede olayın nasıl yaşandığı anlatıldı. Ölen köpek için ‘can dostumuz’ vurgusu yapılan iddianamede, "Hayvan barınağında gerçekleştiği tespit edilen olaya ilişkin 11 saniyelik görüntüde işçi olarak çalışan şüpheli Murat Bacak'ın, elinde bulanan kürekle 3 defa sert şekilde köpeğe vurduğu, yine aynı yerde çalışan diğer şüpheli Sefa Çakmak'ın, köpeği yakalama aparatıyla tuttuğu ve hayvanın kaçmasına engel olduğu, Murat Bacak'ın köpeğe 3 defa kürekle vurduktan sonra, köpeğin hareketsiz şekilde yere yığıldığı, Sefa Çakmak'ın hareketsiz kalan köpeği sürükleyerek kenara doğru çektiği görüntülerde köpek tarafından yapılan bir saldırı olmadığı tespit edilmiştir" denildi.

1 YIL 3'ER AY HAPİS CEZASI 

Olayın ardından tutuklanan ve 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nce yargılanan Murat Bacak ve Sefa Çakmak, 2 Ocak'ta görülen ilk duruşmada tahliye edildi. 20 Ocak günü görülen 2’nci duruşmada ise mahkeme heyeti, Murat Bacak ile Sefa Çakmak'a 1'er yıl hapis cezası verdi. Heyet, daha sonra bu cezayı 'nitelikli hal'den 1 yıl 6 aya çıkarttı. Sanıkların pişmanlık duyması nedeniyle cezayı 1 yıl 3'er aya indiren heyet, hükmün açıklanmasını ise geri bıraktı.  

SAVCILIK, KARARA İTİRAZ ETTİ 

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, verilen cezayı az bulup itirazda bulundu. Savcılığın itirazında, ''Konya 14.Asliye Ceza Mahkemesince 20.01.2023 tarihinde sanıklar M.B ve S.Ç hakkında karar verilmiş olup Cumhuriyet Başsavcılığımızca her iki sanık hakkında alt sınırdan daha fazla uzaklaşılması (daha fazla ceza verilmesi) gerektiği ve haklarında verilen hükmün açıklamasının geri bırakılmaması gerektiği gerekçeleri ile karar aleyhine 23.01.2023 tarihinde itiraz yoluna başvurulmuştur. İtirazın değerlendirilmesi süreci devam etmektedir' 'denildi.

 KONYA CUMHURIYET BASSAVCILIGI, BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NE AIT HAYVAN REHABILITASYON MERKEZI'NDE KOPEGIN KUREKLE OLDURULMESINE ILISKIN ACILAN DAVADA TUTUKSUZ YARGILANAN SAGLIK TEKNISYENI MURAT BACAK (27) ILE SEFA CAKMAK'A (28) 1 YIL 3'ER AY HAPIS CEZASI VERILEREK, HUKMUN ACIKLANMASI GERI BIRAKILMASI KARARINA ITIRAZ BULUNDU. VERILEN CEZAYI AZ BULAN SAVCILIK ITIRAZINDA,  HER IKI SANIK HAKKINDA ALT SINIRDAN DAHA FAZLA UZAKLASILMASI  GEREKTIGI VE   HAKLARINDA   VERILEN   HUKMUN   ACIKLAMASININ   GERI   BIRAKILMAMASI   GEREKTIGINI BELIRTTI (FOTO:ARV-HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

    KONYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NE AIT HAYVAN REHABILITASYON MERKEZI'NDEKI ELINDEKI KUREKLE KOPEGE VURARAK OLUMUNE NEDEN  OLAN SAGLIK TEKNISYENI MURAT BACAK (27)   VE KOPEGI SURUKLEYEREK GOTUREN SEFA CAKMAK'A(28)(FOTOGRAFTA),  BU CEZA NITELIKLI HALDEN 1 YIL 6 AYA CIKARTILDI. PISMANLIKLARINDAN DOLAYI CEZAYI 1 YIL 3 AY INDIRILIP, HUKMEN ACIKLANMASI GERI BIRAKILDI.   ARSIV FOTO:SALIH BUYUKSAMANCI/KONYA,DHA)

   KONYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NE AIT HAYVAN REHABILITASYON MERKEZI'NDEKI ELINDEKI KUREKLE KOPEGE VURARAK OLUMUNE NEDEN  OLAN SAGLIK TEKNISYENI MURAT BACAK (27) (FOTOGRAFTA) VE KOPEGI SURUKLEYEREK GOTUREN SEFA CAKMAK'A(28),  BU CEZA NITELIKLI HALDEN 1 YIL 6 AYA CIKARTILDI. PISMANLIKLARINDAN DOLAYI CEZAYI 1 YIL 3 AY INDIRILIP, HUKMEN ACIKLANMASI GERI BIRAKILDI.   ARSIV FOTO:SALIH BUYUKSAMANCI/KONYA,DHA)

Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA)

 
Ünlü oyuncu annesini kaybettiğini açıkladı
 
Orhan Erinç hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlü oyuncu annesini kaybettiğini açıkladı
Oyuncu Berat Efe Parlar, Instagram hesabından annesi Dilek Parlar'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.
Emine'nin öldüğü kazada, sürücü HTS kayıtlarından belirlenecek
KÜTAHYA'da 7 ay önce köy yolunda otomobille öğretmen Emine Güder’e (32) ...
Balkondan düşen 1,5 yaşındaki Zeynep öldü
AKSARAY'da akraba ziyaretine gidilen müstakil evin 2'nci katındaki balkonundan ...
 
Kız çocuğuna istismara 54 yıla kadar hapis istemi
KAHRAMANMARAŞ'ın Pazarcık ilçesinde kendisini 'öğretmen' olarak tanıtıp, ...
Akıllara durgunluk veren olay!
YALOVA'da bademcik iltihabı ile orta kulak enfeksiyonu teşhisi konulup, ...
26 dolandırıcılık şüphelisi adliyede
ŞANLIURFA merkezli 5 ilde kendilerini 'hakim', 'savcı' ve 'asker' olarak ...
 
Sahte parfüm operasyonu
KÜÇÜKÇEKMECE'deki operasyonda farklı markalara ait 71 bin 190 sahte parfüm ...
Kiracısını çıkarabilmek için tavanı deldi, sarımsaklı su döktü
LALELİ'de dükkan sahibi M.Ş.'nin, kiracısını çıkarabilmek için delikler ...
Otomobilin tamponundan 11,7 kilo esrar çıktı
ADANA’da polisin takibiyle uygulama noktasında durdurulan otomobilin tamponunda ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva