Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
25 Mart 2019 Pazartesi - 12:57

Köpeğin saldırdığı küçük kız ölümden döndü

ADANA'nın Yumurtalık ilçesinde babaanneleri Zeynep Tunca (62) ile sahilde yürüyüşe çıkan Almila Tunca (2) ve Mehmet Yasin Tunca (7) kardeşlere, U.A.'ya ait Rottweiler cinsi 'Dark' adlı köpek saldırdı.

Köpeğin saldırdığı küçük kız ölümden döndü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Mehmet Yasin köpeğin saldırısında kolundan yaralanırken, Almila'nın başı ve vücudunun birçok yeri parçalandı. Şok yaşayan babaanne Zeynep Tunca, torununun öldüğünü zannettiğini belirterek, "Sahibini uyardım. 'Bir şey yapmaz' dedi. Büyük torunuma saldırdı kolunu ısırdı. Sopayla köpeğe vurdum bıraktı ve daha sonra küçük torunuma saldırmaya başladı. Her tarafını ısırmaya başladı. Durduramadım. Sahibi müdahale etmedi. Son bir çabayla torunumu köpekten kurtardım. Kucağıma aldım ve oradan kaçırdım" dedi. Baba Ahmet Tunca (37) ise "Benim çocuğumu bu hale getiren köpeğin sahibi hala elini kolunu sallayıp gezebiliyor. Bir an evvel ceza almasını istiyorum. Olayla ilgili tüm hukuki mücadelemizi vereceğiz" diye konuştu.

Yumurtalık ilçesi Haylazlı Mahallesi'nde 10 Mart günü torunlarıyla sahile dolaşmaya giden Zeynep Tunca'nın karşısına iddiaya göre, Rottweiler cinsi 'Dark' adlı köpeğini gezdiren U.A. ve bir arkadaşı çıktı. Köpek ilk olarak Tunca'nın torunlarından Mehmet Yasin Tunca'ya saldırıp, kolundan yaraladı. Köpeğin sahibi U.A., bir daha saldırmayacağını söylemesine rağmen, hayvan bu kez  Almila Zeynep Tunca'ya saldırdı. Köpek, başını ve vücudunun çeşitli yerlerini ısırdığı küçük kızın birçok yerini parçalayarak, ağır yaraladı.

'TORUNUM ÖLDÜ SANDIM'

Olayın ardından yaşanan dehşet anlarını anlatan babaanne Zeynep Tunca, şoka girdiğini ve torununun öldüğünü zannettiğini belirtti. Torunlarının saldırı öncesi denize taş atmak istedilerini aktaran Tunca, "Hiç bilemedim. Aniden bir köpek saldırdı. İlk etapta bir şey olmadı. Sahibini uyardım. 'Bir şey yapmaz' dedi. Sonra büyük torunuma saldırdı, kolunu ısırdı. Sopayla köpeğe vurdum bıraktı ve daha sonra küçük torunuma saldırmaya başladı. Her tarafını ısırmaya başladı, durduramadım. Her tarafım kan içindeydi. Elimi köpeğin ağzına soktum. Sahibi de oradaydı ama yeterli müdahaleyi yapmadı. En sonunda dedim ki 'Torumun öldü, kafası koptu' diye düşündüm. Son bir çabayla torunumun ceketinin düğmelerini koparttım. Köpekten onu kurtardım. O anda ben torunumu kucağıma aldım ve oradan kaçırdım. Komşularım yardım ettiler ve bizi hastaneye götürdüler" diye konuştu. Olay sonrası uyuyamadığını söyleyen babaanne Tunca, torunu ölmediği için şükrettiklerini dile getirdi.

'KIZIM PARAMPARÇAYDI'

Olayın yaşandığı gün Yumurtalık dışında olduğunu belirten baba Ahmet Tunca ise telefon gelir gelmez hastaneye gittiğini ve gördüğü manzara üzerine yıkıldığını söyleyerek, şöyle konuştu:

"Babam aradı. 'Çocuklarına köpek saldırdı' dedi. Çok korktum. Oğlum sadece kolundan yaralanmıştı. Ama kızımın her yeri paramparçaydı. Başı, omzu paramparçaydı. İçindeki etler görünüyordu. Yani bu kadar kötü yaralanmasına rağmen benim çocuğuma yardım etmeyip kaçan insan hala elini kolunu sallayıp köpeğiyle gezebiliyor. Bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Bir an evvel sorumluların ceza almasını istiyorum. Olayla ilgili tüm hukuki mücadelemizi vereceğiz. Kızım fiziki açıdan çok şükür toparlanmaya başladı. Ama 5 dakikadan fazla uyuyamıyor. Yalnız kalamıyorum. Herhangi bir ses duyduğunda çok korkuyor ve ağlıyor. Tanımadığı biri yanına yaklaştığı zaman bağırmaya başlıyor. Doğru düzgün bir şey yemiyor." Ahmet Tunca, "Köpeğin sahibi farklı kişiler aracılığıyla bize mesaj iletmeye çalıştı. Şikayetimizden vazgeçmemizi istediler. Bunu yapıcı bir tavırla da yapmadılar. Kızım benim canım ciğerim. Acımızı hafifletecek bir şey yok. Kızıma yardımcı olmak yerine olayın üstünü kapatmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Yalan ifadelerle hukuku yanıltmaya kalkıyorlar; 'Biz böyle bir köpek görmedik' diyorlar. Komşuları köpeğin onların olduğunu doğruladı" diye konuştu.

Savcılığın olayla ilgili soruşturmasının devam ettiği öğrenildi.

'KARDEŞİMİN MÜDAHALE ETMEYİP KAÇTIĞI İDDİASI DOĞRU DEĞİL'

Almila Tunca'ya (2) saldıran Rottweiler cinsi köpeğin sahibi U.A.'nın aile bireyleri, Tunca ailesinin bazı iddialarını kabul etmediklerini söyledi. Olay günü kardeşinin köpekle sahilde gezmediğini kaydeden U.A.'nın ağabeyi Onur A., köpeklerinin bahçeden ayrılıp, sahile gittiğini, kardeşinin de peşinden koştuğunu söyledi. Onur A., "Yıllardır köpeğimiz 'Dark' bizimle. Hiçbir şekilde saldırganlık gösteren bir hayvan değildi. Biz de olayın derin üzüntüsü içindeyiz ve şoktayız. Fakat Tunca ailesinin iddia ettiği gibi olay olduğunda kardeşimin müdahale etmediği, oradan kaçtığı iddiası doğru değil. Kardeşim bizzat köpeğin saldırısının durması için elini 'Dark'ın ağzına sokmuş. Hatta olay günü Adana Seyhan Devlet Hastanesi'ne gidip tedavi oldu. Köpeğin burnunu dahi ısırmış, saldırı sonlansın, diye. Biz olayın ilk gününden itibaren ailenin yanında olmaya çalıştık. Almila'yı bizzat hastanede gidip ziyaret ettik. Küçük bir kızın canı yandı. Bizim buna duyarsız kalmamız mümkün mü? Biz elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da hazırız. Ayrıca Tunca ailesinin iddia ettiği gibi köpeğimiz 'Dark' şu an serbest dolaşmıyor. Hukuki kararla Adana Büyükşehir Belediyesi'nin barınağında karantina altında. Biz de meydana gelen bu talihsiz olay için çok üzgünüz" diye konuştu.

ALMILA ZEYNEP TUNCA KOPEGIN SALDIRISI SONUCU BASINDAN VE VUCUDUNDAN CIDDI SEKILDE YARALANDI
FOTO: ADANA,(DHA)

ALMILA ZEYNEP TUNCA KOPEGIN SALDIRISI SONUCU BASINDAN CIDDI SEKILDE YARALANDI
FOTO: ADANA,(DHA)

ALMILA ZEYNEP TUNCA KOPEGIN SALDIRISI SONUCU KAFASI VE VUCUDUNDAN CIDDI SEKILDE YARALANDI
FOTO: ADANA,(DHA)

SAHILDE GEZDIKLERI SIRADA TORUNLARINA KOPEK SALDIRDIGINI SOYLEYEN BABAANNE ZEYNEP TUNCA, ERKEK TORUNU MEHMET YASIN TUNCA'NIN HAFIF YARALANDIGINI FAKAT KIZ TORUNU ALMILA ZEYNEP TUNCA'NIN VUCUDUNUN BIRCOK YERININ PARCALANDIGINI SOYLEDI
FOTO: CAN CELIK/ADANA,(DHA)

AHMET TUNCA VE KIZI ALMILA ZEYNEP TUNCA
FOTO: ADANA,(DHA)

DARK ISIMLI ROTWEILER KOPEGIN SAHIBI OLDUGU IDDIA EDILEN U.A FOTO: ADANA,(DHA)

'DARK' ISIMLI KOPEGIN SAHIBI U.A.'NIN AGABEYI ONUR.A. (FOTOGRAFTA), TUNCA AILESININ BAZI IDDALARINI KABUL ETMEDIKLERINI, KARDESININ OLAY ANINDA SALDIRIYI DURDURMAK ICIN ELINDEN GELDIGINI YAPTIGINI SOYLEDI. FOTO :CAN CELIK/ADANA,(DHA)

'DARK' ISIMLI KOPEGIN SAHIBI U.A.'NIN AGABEYI ONUR.A., TUNCA AILESININ BAZI IDDALARINI KABUL ETMEDIKLERINI, KARDESININ OLAY ANINDA SALDIRIYI DURDURMAK ICIN ELINDEN GELDIGINI YAPTIGINI SOYLEDI. FOTO: ADANA,(DHA)

ONUR A., BASIN MENSUBUNA GOSTERDIGI FOTOGRAFTA KARDESI U.A.'NIN OLAY ANINDA KOPEGIN SALDIRISINI DURDURMAK ICIN ELINI AGZINA SOKTUGUNU VE ELINDEN YARALANDIGINI SOYLEDI. FOTO: ADANA,(DHA)

ADANA'NIN YUMURTALIK ILCESINDE ALMILA TUNCA VE MEHMET YASIN TUNCA KARDESLERE SALDIRAN ROTTWEILER CINSI 'DARK' ADLI KOPEK. FOTO:ADANA,(DHA)

Can ÇELİK/ADANA, (DHA)

Etiketler:
 
Mesanesinden 522 gramlık tek parça taş çıktı
 
Ördek avcısına 10 bin lira para cezası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mesanesinden 522 gramlık tek parça taş çıktı
SAMSUN'da işçi emeklisi Mustafa Aytürk'ün (62) mesanesinden ameliyatla 522 ...
Kamyonetteki kerestenin üzerinde yolculuk yaptı
SAKARYA'da kereste yüklü kamyonetin kasasında yatarak yolculuk yapan inşaat ...
Beşiktaş'taki hırsızlık anı kamerada
BEŞİKTAŞ'ta, bir haftada ikinci kez hırsız şoku yaşayan kadının kira parasını ...
 
Arkadaşını ölü bulduğunu söyledi, bakın gerçek ne çıktı ?
KONYA'nın Çumra ilçesinde, jandarmayı arayarak, arkadaşı Veysel Akman'ı ...
Telefon gaspçıları tutuklandı
MERSİN'de, N.S. isimli kadının cep telefonunu gasbettikleri iddiası ile ...
5 yaşındaki çocuk üniversiteli oldu
İSTANBUL Aydın Üniversitesi’nin (İAÜ) Çocuk Üniversitesi 6 yıldır hizmet vermeye devam ediyor.
 
Eşini boğup, bıçakla öldüren kocaya 21 yıl hapis
İZMİR'in Tire ilçesinde, ayrı yaşadığı eşi Kader Korkmaz'ı ütü kablosuyla ...
Yangında dumandan zehirlenen felçli adam öldü
DÜZCE’nin Çilimli ilçesinde evde çıkan yangında kısmi felçli olan İbrahim ...
Balık karnında kokain sevkiyatı
MERSİN'de polisin durduğu otobüsün bagaj kontrolü sırasında kutudaki balıklardan ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva