TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
30 Ağustos 2021 Pazartesi - 10:09

Koranavirüsü yendi, aşı olmayanlarla görüşmeme kararı aldı

Covid-19 nedeniyle 3 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra tedavisi 5 ayda tamamlanan Selim Yılmaz (48), hastalığı yenmeyi başardı.

Koranavirüsü yendi, aşı olmayanlarla görüşmeme kararı aldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden emekli olduktan sonra Manisa'ya yerleşen Selim Yılmaz'ın hayatı, virüse yakalanması ile değişti. 5 aydır İzmir'deki hastane odasından çıkamayan Yılmaz, tedavisiyle ilgili ümitlerin kesildiği sırada hayata döndü. Taburcu olmak için gün sayan Yılmaz, hastaneden çıkınca ilk iş olarak memleketi Erzurum'a gideceğini ama aşı olmayan kişilerle görüşmeyeceğini söyledi.

'3 AY YOĞUM BAKIMDA KALDIM, HİÇ HATIRLAMIYORUM'

İzmir'deki Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki hekim ve hemşirelerin desteğiyle yaşama tutunduğunu anlatan Yılmaz, "İlk şikayetim, ramazan ayının birinci günü başlamıştı. Orucu açtıktan sonra kendimi çok kötü hissettim ve ambulans çağırdım. Halsizdim, yediğimden tat alamıyordum. Hastaneye gittikten sonra yoğun bakım sürecini hiç hatırlamıyorum. 3 ay yoğun bakımda kaldım. 2 aydır servisteyim. Başka bir hastalığım yoktu. Ömrümde sigara kullanmadım. Maske kullanıyordum ama bağışıklık sistemim herhalde çok güçlü değildi ki, koronavirüsü bu kadar ağır geçirdim" dedi.

'MİLLETTEKİ İNATLAŞMAYI ANLAMIYORUM'

Aşı olmadan önce virüse yakalandığını belirten Yılmaz, şunları söyledi: "Aşı olmayanlar, kendisini kandırıyor. Bütün dozları herkes vurulsun. Kimse kendini kandırmasın. Yatağa bağlı olmak çok kötü. 20 yıl saha amirliği görevi yaptım. Köylere gidiyordum, cıvıl cıvıl bir insandım. Sağlık gittikten sonra insan farkına varıyor. Yoğun bakımdan çıktıktan sonra fiziksel olarak iyi değildim. Ağızdan beslenemiyordum. Yeni yeni yürüteçle yürümeye ve yemek yemeye başladım. Milletteki inatlaşmayı anlayamıyorum. Buradan çıktıktan sonra memlekete gideceğim. Aşı olmayanlarla görüşmeyeceğim. Bu çok ciddi bir olay. Ateş düştüğü değil, her tarafı yakar."

'YAPAY AKCİĞER CİHAZINA BAĞLANDIK'

Manisa'dan sevk edilen Yılmaz'ın çok ağır bir durumda olduğunu ve solunum desteğine ihtiyacı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Cenk Kıraklı, hastaya yapay akciğer makinesi görevini gören ECMO cihazına bağlamak zorunda kaldıklarını söyledi. Kıraklı, şöyle devam etti: "Solunum cihazının işe yaramadığı durumlarda hastanın kanını bir damardan alıp dışarıda oksijenlendirip tekrar vücuda geri vermek üzerine kurulu ECMO cihazından destek alıyoruz. Akciğeri tamamen devre dışı bırakıyorsunuz. Cihaz, yapay bir akciğer gibi çalışıyor. Bu cihazla yaklaşık 15 gün hastayı tedavi ettik. Daha sonra hasta düzelmeye başladı. Yavaş yavaş cihazdan ayırıp uyandırdık, ventilatörden de ayırdık. Bu süreç çok uzundu. Şu an yoğun bakımda yaşadığı kas kaybı ve uzun süreli yatmaya bağlı olan problemler nedeniyle fizyoterapi görüyor. Kalçasında çok derin enfekte bir bası yarası oluştu. Fizyoterapistlerin desteğiyle yatak içi ve yatak dışı egzersizler uygulandı. Artık yürümeye, konuşmaya ve normal beslenmeye başladı."

'GENÇ HASTA SAYISI ARTIYOR VE BUNLAR AŞISIZLAR'

Ağır durumda olan hastaların genellikle hiç aşı yaptırmadığını belirten Kıraklı, aşılamanın başladığı Ocak ayından itibaren yatan hastaları analiz ettiklerini, en ağırlarının aşısız genç hastalardan oluştuğunu söyledi.

Kıraklı, şunları dile getirdi:

"Servisimizde 27, 35, 40 yaşlarında hastalarımız var. Pandeminin ilk dönemlerinde bunu görmüyorduk. Bu hastaların ortak noktası; aşı olmamaları. Varyantların oluşmasının nedeni de aşılamanın düşük olması. Virüs tam aşılama olmadığı zaman, sürekli bulaşmaya devam ediyor. Böyle bulaştıkça açık kapılar bulduğu için de sürekli form değiştiriyor. Bir anda bütün toplumu yüzde 100 aşılarsanız artık virüs yerleşecek bir konak bulamayacağı için ne varyant üretebilecek ne de çoğalabilecek. O nedenle aşılama çok önemli. Hastalık geçirenlerin de 6 ay sonra aşılanmasını öneriyoruz."

KORONAVIRUS NEDENIYLE 3 AYI YOGUN BAKIM SERVISINDE OLMAK UZERE 5 AYDIR IZMIR'DE TEDAVI GOREN SELIM YILMAZ (48), ZORLU BIR MUCADELENIN ARDINDAN HASTALIGI YENMEYI BASARDI. PROF. DR. CENK KIRAKLI (FOTOGRAFTA) HASTAYI AKCIGER DESTEGI ICIN YAPAY AKCIGER MAKINESI GOREVINI GOREN ECMO CIHAZINA BAGLAMAK ZORUNDA KALDIKLARINI BELIRTTI(FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR, DHA)

KORONAVIRUS NEDENIYLE 3 AYI YOGUN BAKIM SERVISINDE OLMAK UZERE 5 AYDIR IZMIR'DE TEDAVI GOREN SELIM YILMAZ (48) (ORTADA), ZORLU BIR MUCADELENIN ARDINDAN HASTALIGI YENMEYI BASARDI. UZUN SURE AGIZDAN BESLENEMEYEN VE FIZYOTERAPI DESTEGIYLE YENIDEN YURUMEYE BASLAYAN YILMAZ, "SAGLIK GITTIKTEN SONRA INSAN DEGERININ FARKINA VARIYOR. MILLETTEKI INATLASMAYI ANLAYAMIYORUM. HERKES ASISINI OLSUN. BUNDAN SONRA ASI OLMAYANLARLA GORUSMEYECEGIM" DEDI.(FOTO: NEVRAC UCKAC / IZMIR DHA)

KORONAVIRUS NEDENIYLE 3 AYI YOGUN BAKIM SERVISINDE OLMAK UZERE 5 AYDIR IZMIR'DE TEDAVI GOREN SELIM YILMAZ (48) (ORTADA), ZORLU BIR MUCADELENIN ARDINDAN HASTALIGI YENMEYI BASARDI. UZUN SURE AGIZDAN BESLENEMEYEN VE FIZYOTERAPI DESTEGIYLE YENIDEN YURUMEYE BASLAYAN YILMAZ, "SAGLIK GITTIKTEN SONRA INSAN DEGERININ FARKINA VARIYOR. MILLETTEKI INATLASMAYI ANLAYAMIYORUM. HERKES ASISINI OLSUN. BUNDAN SONRA ASI OLMAYANLARLA GORUSMEYECEGIM" DEDI.(FOTO: NEVRAC UCKAC / IZMIR DHA)

KORONAVIRUS NEDENIYLE 3 AYI YOGUN BAKIM SERVISINDE OLMAK UZERE 5 AYDIR IZMIR'DE TEDAVI GOREN SELIM YILMAZ (48) (SOLDA), ZORLU BIR MUCADELENIN ARDINDAN HASTALIGI YENMEYI BASARDI. UZUN SURE AGIZDAN BESLENEMEYEN VE FIZYOTERAPI DESTEGIYLE YENIDEN YURUMEYE BASLAYAN YILMAZ, "SAGLIK GITTIKTEN SONRA INSAN DEGERININ FARKINA VARIYOR. MILLETTEKI INATLASMAYI ANLAYAMIYORUM. HERKES ASISINI OLSUN. BUNDAN SONRA ASI OLMAYANLARLA GORUSMEYECEGIM" DEDI.(FOTO: NEVRAC UCKAC / IZMIR DHA)

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)

 
Maganda terörü bitmiyor!
 
ANTİAD zafer coşkusunu tenor Hakan Aysev'le yaşadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Maganda terörü bitmiyor!
ADANA'da laf atma tartışması sonrası pompalı tüfekle rastgele ateş açan ...
Uluslararası Eşya Taşıma Fiyatları ve Firma Seçimi
Uluslararası şekilde eşya taşırken dikkat edilmesi gereken pek çok husus ...
Ders kitapları sıralara konulmaya başlandı
YENİ eğitim ve öğretim yılı ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ...
 
İran sınırına 43 kilometre beton duvar örüldü
VAN'ın İran sınırındaki Çaldıran ilçesinden başlatılan Ağrı'nın Doğubayazıt ...
Bursa’da 6 noktada eş zamanlı yangın
BURSA, merkez Yıldırım ilçesine bağlı Cumalıkızık ve Yiğitler Mahallesi’nde ...
Zafer Treni Eskişehir’e ulaştı
30 AĞUSTOS Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ...
 
4 katlı apartmanda yangın paniği
Üsküdar Selami Ali Mahallesi'nde 4 katlı binanın üçüncü katında buzdolabı ...
6 FETÖ şüphelisi Yunanistan'a kaçarken yakalandı
MUĞLA'nın Bodrum ilçesinden Yunanistan'a kaçmaya çalışan, eski TSK mensuplarından ...
Sudan koyun geçirme yarışması
DENİZLİ'nin Çal ilçesinde, 8 asırdır sürdürülen UNESCO'nun Somut Olmayan ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva