ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
Serik'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem
Serik'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem
Burdur'da adliye lojmanları için imza
Burdur'da adliye lojmanları için imza
5 Eylül 2011 Pazartesi - 11:22

Korgeneral İsmail Hakkı Pekin tutuklandı

İnternet Andıcı Davası kapsamında hakkına yakalama kararı bulunan Korgeneral İsmail Hakkı Pekin çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Suçsuz olduğunu söyleyen Pekin, "40 yıldır şerefle taşığım üniformaya tek bir leke sürmedim. İşlemediğim bir suçtan dolayı karşınızda bulunmaktayım. Bu onur kırıcı durum nedeniyle ızdırap duyuyorum" dedi.

Korgeneral İsmail Hakkı Pekin tutuklandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Korgeneral İsmail Hakkı Pekin Merkez Komutanlığı'na bağlı bir araçla Silivri'deki duruşma salonuna getirildi. İnternet Andıcı davası kapsamında hakkına yakalama kararı çıkarılan Korgeneral İsmail Hakkı Pekin Birinci Ergenekon Davası'nın duruşması için Silivri'de bulunan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar yüzüne okunarak tutuklandı. Mahkeme Birinci Ergenekon Davası'na verdiği ara sırasında Pekin'i tutukladı. İnternet Andıcı Davası'nda tutuklu sayısı 10'a yükseldi. Kimlik tespiti yapılan Pekin korgeneral olduğunu belirterek, iki erkek çocuğu babası ve aylık gelirinin 5 bin 500 TL olduğunu ifade etti.
Pekin yazılı olarak hazırladığı savunmasını cebinden çıkararak okudu. Suçlamalarla ilgili olarak Pekin Kıbrıs gazisi olduğunu belirterek "40 yıldır şerefle taşığım üniformaya tek bir leke sürmedim" dedi. Pekin, Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı olarak ast ve üstleriyle uyum içinde çalıştığını ifade ederek, "Görevim süresince hukukun içinde kaldım ve buna özen gösterdim. Komuta ettiğim binlerce astımı da hukuka uygun davranmaları konusunda motive ettim. İşlemediğim bir suçtan dolayı karşınızda bulunmaktayım. Bu onur kırıcı durum nedeniyle ızdırap duyuyorum" dedi.
'MÜEBBET İSTEMİ ONUR KIRICI'
Suçlamaları kabul etmeyen Pekin, İnternet Andıcı belgesinde kendisine koordine amacıyla paraf açıldığını, kendisinden önce belgeye atılan subay imzalarını görünce kendisinin de parafladığını söyledi. Andıç belgesine dayanılarak hazırlanan sitelerin içeriğinden sorumlu olmadığını söyleyen Pekin, "İnternet Andıcı, 4 yeni sitenin açılışına onay veren andıçtır. On yıldır yayın yapan internet siteleriyle herhangi bir ilgim yok" dedi. Pekin, andıcın paraf edilme amacının ise Türkiye Cumhuriyeti aleyhine yayın yapan örgüt ve sitelere yönelik çalışma yapmak olduğunu savundu. Pekin, sitelerin yayınlarının yüzde 85 oranında açık kaynaklardan alındığını ve "İnternet Yayınlarının Düzenlenmesi ve Bu Yolla İşlenen Suçlarla Mücadele'yi düzenleyen 5651 sayılı yasaya uygun hareket edildiğini savundu.
AVUKATI, PEKİN'İN MAJOR DEPRESYON TEDAVİSİ GÖRDÜĞÜNÜ AÇIKLADI
Avukat Orhan Önder, müvekkili Pekin'nin suçsuz olduğunu söyledi. Basında çıkan haberler nedeniyle zor günler yaşadıklarını ifade eden Önder, müvekkilinin hakkındaki suçlamalar nedeniyle major depresyon tedavisi gördüğünü açıkladı. Doktorunun tavsiyesi üzerine Pekin'in silahını TSK'ya teslim ettiğini anlatan Önder, hava değişiminde olmasına rağmen mahkemeye teslim olduğunu söyledi. Avukat Önder müvekkilinin tutuksuz yargılanmasını talep etti.
Duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel sanığın üzerine atılı suçun mahiyeti, kuvvetli suç şüphesi ve delileri karartma gerekçesiyle tutuklanmasını talep etti. Yaklaşık 15 dakikanın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın üzerine atılı suç, delilleri karartma ve kuvvetli suç şüphesi bulunmasını gerekçe göstererek "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" ve "örgüt yöneticisi olmak" suçlarından Pekin'in tutuklanmasına oy birliğiyle karar verdi.
TUTUKLANAN KOMUTAN ALKIŞLARLA KARŞILANDI
Pekin hakkındaki tutuklama kararının yüzüne okunmasının ardından merkez komutanlığına bağlı subaylar tarafından cezaevine teslim edilmek üzere salondan çıkarıldı. Duruşma solunu çıkışında Ergenekon Davası'nı izlemeye gelenler Pekin'i alkışlayarak destek verdikleri gözlendi.
İDDİANAME 30 TEMMUZ'DA KABUL EDİLMİŞTİ
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Savcı Cihan Kansız'ın hazırladığı internet andıcı iddianamesini 30 temmuzda kabul ederken, 8 Ağustos günü 14 sanık hakkında yakalama kararı çıkmıştı. Şu ana kadar emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Tuğamiral Alaettin Sevim, Albay Sedat Özüer, Albay Fuat Selvi, emekli Albay Gökçeoğlu, emekli Albay Hulusi Gülbahar ve sivil memur Bülent Sarıkahya ve Korgeneral İsmail Hakkı Pekin tutuklandı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, Korgeneral Mehmet Eröz, Tümgeneral Mustafa Bakıcı ve Albay Ziya İlker Göktaş ise teslim olmaları bekleniyor.

DHA-İstanbul / Silivri - Serpil KIRKESER

 
Tecavüzden köpek kurtardı
 
Tita Antalyaspor'a imza attı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünyaca ünlü orkestra şefi korkuttu
Yunanistan'ın Leros Adası'na eşi ve oğluyla birlikte tatile giden ünlü ...
Kayınbirader İslamköy’de defnedilecek
İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde tatil yaparken 69 yaşında hayatını kaybeden ...
Elektrik faturaları artacak
Özelleştirme sonrası elektrikte vurgun yaşanıyor. EPDK’nin özelleştirme ...
 
YURT-KUR'dan öğrencilere danışmanlık hizmeti
YURT-KUR, fakülte, yüksekokul ve yurtlara kayıt için gelen öğrencileri ...
Tunceli'de biri polis 2 şehit, 8 polis yaralı
TUNCELİ'de PKK'lı teröristler halı sahada futbol oynayan polislere uzun ...
Demirel'in kayınbiraderi kalp krizinden öldü
İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde tatil yapan, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ...
 
Komşusuyla sohbet ederken ensesinden vuruldu
DÜZCE'nin Gümüşova İlçesi'nde, evinin bahçesinde komşularıyla sohbet ...
Karabük'te motosikletli çift kazada öldü
KARABÜK'ün Eskipazar İlçesi'nde, otomobil ile çarpışan motosiklette bulunan ...
'Yünüm Böğet Şenlikleri'
BURDUR'un Tefenni İlçesi'nde yaklaşık 750 yıllık geçmişe sahip 'Yünüm ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva