Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
11 Temmuz 2019 Perşembe - 11:06

Korkunç cinayetin detayları kan dondurdu

ANTALYA'da, tartıştığı arkadaşı Atıf Ergen'i (25) bıçaklayarak, öldüren Emre Kuru'nun (24) tutuklu yargılanmasına başlandı.

Korkunç cinayetin detayları kan dondurdu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ergen'in, eşi hakkında kötü konuştuğunu iddia eden Kuru, "Bana 'Eşinin, senden hamile olduğu ne malum?' demesi üzerine Atıf'la tartıştık. Alkolün de etkisiyle onu kaç kez bıçakladım, hatırlamıyorum" dedi.

Seydişehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 18 Şubat sabahı, Seydişehir- Antalya yolunda yapılan kontrol ve arama sırasında, plakasız otomobilin sürücüsünü durdurmaya çalıştı. Sürücünün kaçması üzerine jandarma ekipleri peşine düştü. Güzergahtaki Seydişehir Emniyet Müdürlüğü ve Seydişehir Bölge Trafik Amirliği ekipleri, arama- tarama çalışması yaptı. Arama sonucu araç, Gevrekli Mahallesi'nde terk edilmiş bulundu. Jandarma ekipleri, Emre Kuru olduğu belirlenen sürücüyü, yol altındaki menfezde saklanırken buldu.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Gözaltına alınan Emre Kuru, ifadesinde, Antalya'nın Kepez ilçesinde, arkadaşı Atıf Ergen'in babasına ait 07 BIG 56 plakalı araçla Baraj Mahallesi'nde gezdiklerini, daha sonra tartıştığı arkadaşını karın ve sırt bölgesinden bıçakladığını, yaralı halde kaçmaya çalışan Ergen'in Kepez Baraj Göleti'ne ait sulama kanalına düştüğünü söyledi. Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce bölgede yapılan aramada, Ergen'in cansız bedeni, gölette bulundu.

'Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlamak'tan arandığı da belirlenen Emre Kuru, 'cinayet' suçundan sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

'ÖNCE 3 KİŞİYDİK'

Tutuklu sanık Emre Kuru, 5 ay sonra ilk kez hakim karşısına çıkarıldı. Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya; Emre Kuru, Atıf Ergen'in ailesi, taraf avukatları ile tanıklar katıldı. Savunmasında, pazarda esnaflık yaptığını belirten Emre Kuru, Atıf Ergen'i mahalleden tanıdığını ve 6 yıldır arkadaş olduklarını söyledi. Olay günü Ergen'i arayarak, bir şeyler yapma teklifinde bulunduğunu anlatan Kuru, "Atıf, yarım saat sonra yanında bir arkadaşıyla geldi ve beni aldı. Hakkımda yakalama kararı olduğu için çarşıda gezmek istemedim. Varsak'ta bulunan bir yerden alkol aldık. O esnada araçta 3 kişiydik. Sonra beni bir tanıdığım aradı, onu da aldık, beraber gezdik. Yanımızdakileri bıraktıktan sonra maktulle birlikte Varsak'ta ormanlık alana gittik" dedi.

'ARAMA GEÇMİŞİNİN ÜST SIRASINDA EŞİMİN ADI VARDI'

Atıf Ergen ile dertleştiğini öne süren Emre Kuru, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Atıf, bana evliliğimin nasıl gittiğini sordu. Ben de iyi gitmediğini, aramızdaki sorunlar nedeniyle eşimin evi terk ettiğini söyledim. Eşim beni telefonundan ve sosyal medya hesaplarından engellediği için paylaştığı gönderilere bakamıyordum. Ben de Atıf'tan telefonunu vermesini rica ettim. Amacım, eşimin sosyal medya hesabında paylaştığı fotoğraflara bakmaktı. Atıf, ilk başta vermek istemedi. Hatta bana 'Bakıp da ne yapacaksın. Yine canın sıkılır' dedi. İstemeyerek de olsa verdiği telefondan sosyal medya hesabına girdim. Arama geçmişinin en üst sırasında eşimin kullanıcı adı yazıyordu. Sorduğumda ise bana yanlışlıkla arattırdığını söyledi; ama çok kaçamak cevaplar veriyordu. Ardından bana hakaret etmeye başladı. Bana 'Eşini evlenmeden önce tanıyordum. Başka kişilerle de konuşuyordu. Eşinin hamile olduğunu söylüyorsun. Senden olduğu ne malum? Hastaneye götürdün mü?' dedi ve küfürler etmeye başladı. Ben bu lafların ardından arabadan indim, o da benimle birlikte indi."

'KAÇ KEZ BIÇAKLADIM, HATIRLAMIYORUM'

Atıf Ergen'e "Karnında benim çocuğumu taşıyan kadın hakkında nasıl böyle konuşursun?" dediğini kaydeden Emre Kuru, şöyle konuştu:

"Atıf, bana küfrederek arabadan indi. Üzerime yürüdü, yumruk attı. Üzerimde, pazarda ürün kestiğim bıçak vardı. Atıf üstüme doğru gelince kendimi korumak için bıçağı gösterdim. O da bıçağın üstüne yürüdü yaralandı ama durmadı. Bana yine ağır hakaretler etmeye başladı. Ben de sarhoştum zaten. Alkolün de etkisiyle onu kaç kez bıçakladım, hatırlamıyorum. Zaten dar bir alanda kavga ediyorduk ve Atıf bu sırada dereye düştü. O sudayken elimi uzatıp, çıkarmak istedim ama bana tepki vermedi. Yere düşen arabanın anahtarını alarak, olay yerinden kaçtım. Sonrasında kanlı gömleği değiştirdim. Eşimi bu olayların içine katmak istemediğim için polis ve savcılıkta farklı ifadeler verdim. Keşke böyle bir şey olmasaydı. Pişmanım."

OĞULLARINI SAVUNDULAR

Sanık avukatı ise müvekkilinin öldürme kastı olmadığını savunarak, 'haksız tahrik' hükümlerinin uygulanmasını istedi.

Atıf Ergen'in babası Mehmet Ali Ergen de oğlunun kötü yapıya sahip olmadığını belirterek, "Sanık yalan konuşuyor. Oğlumun aracını da yağmalamıştır. Olaydan sonra kredi kartından para çekmiştir. Oğlumu eziyet ederek öldürdüğünü düşünüyorum. Ayrıca ona birileri de yardım etmiş olabilir" diye konuştu. 

Anne Emine Ergen ise oğlunun küfreden biri olmadığını savunarak, sanık tarafından haince tuzağa düşürüldüğünü kaydetti.

Kız kardeş Merve Ergen de sanığın, hayatındaki en değerli kişiyi elinden aldığını ve en ağır cezaya çarptırılmasını istediğini söyledi.

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanık Emre Kuru'nun tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

ANTALYA'DA TARTISTIGI ARKADASI ATIF ERGEN'I (25) BICAKLAYARAK OLDUREN EMRE KURU'NUN (FOTODAKI) YARGILANMASINA BASLANDI.
(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA TARTISTIGI ARKADASI ATIF ERGEN'I (25) BICAKLAYARAK OLDUREN EMRE KURU'NUN (FOTODAKI) YARGILANMASINA BASLANDI.
(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA TARTISTIGI ARKADASI ATIF ERGEN'I (FOTODAKI) BICAKLAYARAK OLDUREN EMRE KURU'NUN YARGILANMASINA BASLANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA TARTISTIGI ARKADASI ATIF ERGEN'I (FOTODAKI) BICAKLAYARAK OLDUREN EMRE KURU'NUN YARGILANMASINA BASLANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA TARTISTIGI ARKADASI ATIF ERGEN'I (FOTODAKI) BICAKLAYARAK OLDUREN EMRE KURU'NUN YARGILANMASINA BASLANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

 
Bülent Korkmaz: Lucescu'ya teşekkür ediyorum
 
Jason Derulo, Antalya'da konser verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manavgat'ta 30 dönümlük ormanlık alan zarar gördü
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde çıkan yangında 30 dönüm ormanlık alan zarar gördü.
Amazon'un kurucusu Bezos, Antalya'da tatilde
AMAZON'un kurucusu Jeff Bezos'un (55) Ege ve Akdeniz koylarını gezdiği ...
Başpehlivan Gürbüz, babasının kabrini ziyaret etti
EDİRNE'de, 658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı elde ...
 
Kapılar koçbaşları ile kırıldı içeri girildi
ADANA ve Antalya'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyon ...
Davut Çetin’in kayınpederi toprağa verildi
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin’in dün vefat ...
Nebahat, iki kadının elinden kaydı, ölüme gitti
ANTALYA'da, falezlerden atlayan Nebahat Y. (25), polisin dakikalarca kalp ...
 
Denizde, boynunda iki plastik kelepçe olan ceset bulundu
ANTALYA'da, denizde boynunda iki plastik kelepçe olan, 60 yaşlarında ve ...
Manavgat'ta TOKİ kurası çekildi
ANTALYA'nın Manavgat ilçesi Çeltikçi Mahallesi'nde Çevre ve Şehircilik ...
Madde bağımlısı parkta bu halde bulundu
ANTALYA'da, madde bağımlısı Metin Lafçı (46), parkta ölü bulundu.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva