Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
28 Mart 2015 Cumartesi - 15:41

Korkuteli'nde örnek işbirliği

ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde Korkuteli Belediyesi tarafından Büyükşehir Yasası öncesi başlatılan ve yasayla Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Fatih Caddesi ve Otogar projelerinin açılışları yapıldı. Açılışı Ak Partili Türel ve MHP'li Gökçe birlikte yaptı.

Korkuteli nde örnek işbirliği
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Korkuteli İlçesi'ndeki otogar ve cadde açılışlarına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti Antalya milletvekilleri Hüseyin Samani ve Gökçen Enç, Korkuteli Belediye Başkanı MHP'li Hasan Gökçe, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve ilçe halkı katıldı. Açılışın ilk konuşmacısı Belediye Başkanı Hasan Gökçe'nin, hizmetin rengi, siyaseti olmayacağını söylemesi üzerine Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Vali Muammer Türker de aynı düşüncelerle destek verdi.

PARTİ AYRIMINA GEREK YOK
Fatih Caddesi açılışında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hizmetin her şeklinin mutluluk verdiğini ve hizmeti birlik ve beraberliğin bereketli kıldığını söyledi. Hizmetin partisinin olmayacağını belirten Çavuşoğlu, “Her şeyden önce halkın iradesine saygı duyacağız. Demokrasi diyorsak tercihlerine saygı duymasını bileceğiz. Çünkü yapılan hizmetler halkın yararınadır. Bazı ilçelerde kısır döngü görüyoruz, bunlar yanlış şeyler. Parti ayrımına gerek yok. Gücümüzü birleştirelim halkımızın yararına olur" dedi. 

YENİ ULAŞIM YATIRIMLARI
Korkuteli'ni Ankara'ya bağlayacak yeni yol çalışmalarından bahseden Bakan Çavuşoğlu, bir şehrin kolay ulaşılabilir olması gerektiğini söyledi. Antalya'da Obama, Putin gibi dünya liderlerinin katılımıyla yapılacak G20 ve Expo 2016'dan da bahseden Bakan Çavuşoğlu, Expo alanı içerisinde 6 bin kişilik kongre merkezi yapıldığını, Antalya'nın kongre turizminin de başkenti haline getirileceğini ve dünyanın önemli diplomatik toplantılarının da burada yapılmasını hedeflediklerini anlattı. Çavuşoğlu, Mayıs ayında NATO üyesi ülkelerle, aday ve işbirliği yapan ülkelerin dışişleri bakanlarının katılımıyla Antalya'da bir toplantı yapılacağını da kaydetti. 

VALİDEN AMELELİK RUHU VURGUSU
Açılış töreninde iki farklı belediyenin halka hizmet için birlikte projeler ortaya koymasını kutlayan Antalya Valisi Muammer Türker, “Bizler bu makamlara hizmet için geldik. Hizmetkarlık ruhu, amelelik ruhu yoksa bu işte bir eksiklik var demektir" dedi. 

ELBİRLİĞİYLE HİZMET
Korkuteli Belediyesi'nin 1 milyon 350 bin TL, Büyükşehir Belediyesi'nin de 2 milyon 135 bin TL harcadığı Fatih Caddesi'nin Korkuteli halkına hayırlı olmasını dileyen Menderes Türel, “Hizmetin hasedi olmaz, elbirliğiyle ortaya çıktığında bundan kazanan ülkemiz olur. Bizden önce projelendirilmiş her projeyi kaldığı yerden devam ettireceğiz. Seçim şarkımızda 'nerede kalmıştık Antalyam' demiştik ve yola devam ilkesiyle yolumuza devam ederiz" dedi. 

Korkuteli Otogarı içinse Korkuteli Belediyesi'nin kamulaştırma işlemlerini yaptığını, Büyükşehir'in de 3 milyon 913 bin TL karşılığında modern bir otogar binasını yaptığını kaydeden Başkan Türel, “Hizmetin siyaseti olmaz, hep birlikte memleketimize hizmet için alışıyoruz. Hizmet noktasında Antalya'da çok şanslı bir dönemi yaşıyoruz. Sayın Dışişleri Bakanımız ve Antalya Milletvekilimiz Mevlüt Çavuşoğlu, 'han' dediğimiz yere hamam yaptırmak için saçını süpürge ediyor. Bu açıdan çok şanslıyız. Antalya'da bu şanslı dönemi bir hizmet sağanağına dönüştüreceğiz" diye konuştu.

BASIN TOPLANTISI
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli açılış törenleri yapılan Korkuteli İlçesi'nde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsinda Düğün Sarayı'nda düzenlenen halka açık basın toplantısına katıldı. Toplantıda Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçedeki hizmetlerini anlattı. Büyükşehir Yasası öncesinde Antalya'nın 539 köyüne içmesuyu, kanalizasyon ve atık su arıtma yatırımları için toplam 10 milyon TL bütçe olurken, sadece Korkuteli'ne 9 milyon 50 bin TL'lik bu üç kalemde yatırım yapıldığını kaydetti.

Antalya'da en önemli yol yatırımlarının Korkuteli'ne yapıldığını da belirten Başkan Türel, sene sonuna kadar Korkuteli'ne toplam 12 milyon TL'lik yol yatırımının tamamlanmış olacağını dile getirdi. İl genelinde köy içi ve ilçe içi yolların yapımına yönelik kendilerine yoğun talep geldiğini de belirten Türel, “Ancak bu mümkün değil. Aksi takdirde yatırım miktarlarını yargı denetimleri neticesinde kendimiz ödemek durumunda kalabiliriz" dedi.

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, GECEN AY KORKUTELI'NIN SULEKLER VE DEREKOY MAHALLELERINDE MEYDANA GELEN DEPREMDE EVLERI ZARAR GOREN VATANDASLARI AFAD TARAFINDAN GONDERILEN KONTEYNIRLARDA ZIYARET ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

BAŞKAN TÜREL DEPREMZEDELERİN YANINDA
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, geçen ay Korkuteli'nin Sülekler ve Dereköy mahallelerinde meydana gelen depremde evleri zarar gören vatandaşları AFAD tarafından gönderilen konteynırlarda ziyaret etti. Vatandaşlarla çay içerek, sohbet eden Menderes Türel, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Türel, “Depremin olduğu ilk günden itibaren sizlerin sorunlarını çözmek için gayret ediyoruz. En kısa zamanda yaralarınız sarılacak. Allah bir daha böyle afetler yaşatmasın" dedi. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Sülekler'de konteynırlarda yaşayan vatandaşları ziyaret etti. Başkan Menderes Türel, konteynırda yaşayan Nimet Can'ın evine misafir oldu. Nimet Can ile sohbet eden Başkan Türel, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Nimet Can, Başkan Türel'e teşekkür ederken, “Konteynırlara yeni taşındık. Allah razı olsun, devletimiz bize sahip çıktı. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımıza kadar bize destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, daha sonra köy meydanında vatandaşlar ile bir araya geldi. Depremin meydana geldiği günden itibaren yaşananlara çözüm için bütün gayretleriyle çalıştıklarını söyleyen Menderes Türel, “Acılarınıza ve üzüntülerinize merhem olmaya çalıştık. Allah böyle afetler göstermesin. Böyle bir olaylarda devletin görevi yaraların sarılmasıdır. İlk günden itibaren hükümet ve devlet burada atılması gereken adımları attı. Acil olarak bölgeye çadırlar getirildi. Bu çadırların içinde evlerin onarımı süresince kalınması mümkün değildi. AFAD Başkanı ile defalarca görüştüm. Özellikle ihtiyaç olan konteynırların buraya taşınmasını rica ettim. Büyükşehir Belediyesi olarak hemen harekete geçerek, konteynırların taşınmasını sağladık" diye konuştu. 

Sorunları çözmek için çalıştıklarını kaydeden Başkan Türel şunları söyledi:

"Büyükşehir Belediyesi olarak 68 konteynırı Sülekler ve Dereköy'e getirdik. Konteynırların elektrik ve su bağlantılarını yaparak vatandaşlarımızın kullanımına hazırladık. Bu bir afet, bütün yaraları sarmak hemen mümkün değil, çalışıyoruz. Ziraat Bankası Kredileri ve Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan alınan süt sığırcılık kredilerinin ertelenmesi noktasında çalışmalarımız sürüyor. Derenin ıslağı ile ilgili ASAT bir çalışma yapacak. DSİ el ele vererek 3 km dere ıslahını en kısa zamanda sağlamış olacağız. Sağlık ocağın bir başka binaya taşıyacağız. Sağlık Ocağı'nın bakım onarımını yaparak, yeniden hizmet verir hale getireceğiz."

Başkan Türel, Dereköy'de de depremde evleri zarar gören köylülere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Menderes Türel, konteynırda yaşayan Ramazan Koç ve Kadriye Koç ailesiyle çay içerek sohbet etti. 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun selamlarını getirdim' diyen Türel, “Antalya sadece şehir merkezinden ibaret değil. Torosları da var. Deprem sonrasında sizin çadırlarla yaşamanız olmazdı. Konteynırların getirilmesi sağlayarak, evlerin tadilatı bitene kadar burada yaşamınızı sürdürebilirsiniz. Allah böyle afetler bir daha yaşatmasın" dedi.
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - 

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, GECEN AY KORKUTELI'NIN SULEKLER VE DEREKOY MAHALLELERINDE MEYDANA GELEN DEPREMDE EVLERI ZARAR GOREN VATANDASLARI AFAD TARAFINDAN GONDERILEN KONTEYNIRLARDA ZIYARET ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

 
Akaydın’ı satanı işten atmış
 
Önce okul, sonra kariyer
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Mart 2015 Pazar 14:46

belediye başkanımıza mhp hasan gökçe yapmiş oldugu hizmetlerden dolayı teşekür ederiz

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akaydın’ı satanı işten atmış
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel bir dizi açılış için ...
Kusmuğunda boğulan 15 günlük Talha öldü
ANTALYA'da annesinin beşiğinde uyuttuğu 15 günlük Talha Özsöğüt, kusmuğunun ...
Kepezli öğrenciler bilgileriyle yarıştı
KEPEZ Belediyesi ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği ...
 
Elektrik teknisyeni alkol komasından öldü
ANTALYA'da konakladığı pansiyonda aşırı miktarda alkol alan elektrik teknisyeni ...
'Koca Seyit' Finike'de anlatıldı
FİNİKE Müftülüğü'nün Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü dolayısıyla ...
Anasınıfı öğrencilerinin kütüphane ve tarih gezisi
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde anasınıfı öğrencileri, belediye kütüphanesi ...
 
Dikkatsiz sürücü tramvaya çarptı
ANTALYA'da Ahmet Cengiz'in kullandığı otomobil ışıklı kavşakta tramvayla ...
'Yeni Kaşlılar' Türkçe öğreniyor
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde yerleşik yabancılar için açılan Türkçe kursları ...
Prof. Dr. Topçu: Gribe antibiyotik yazmak bir felaket
KOCAELİ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ayşe Willke Topçu, Türkiye'de ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva