Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
15 Mart 2021 Pazartesi - 09:03

Koronavirüs döneminde avokadoda talep patlaması

KORONAVİRÜS salgınıyla birlikte doğal beslenmeye yönelen insanlar vitamin açısından da zengin meyveleri tercih etmeye başladı. Bunların başında da çok sayıda vitamini içerisinde barındıran ve eskiye nazaran birçok kesimin tüketmeye başladığı avokado geliyor.

Koronavirüs döneminde avokadoda talep patlaması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Tüm dünyayı bir yıldan fazladır etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla birlikte insanlar doğal beslenmeye daha çok önem vermeye başladı. Koronavirüsten korunmak için bağışıklık sistemini güçlü tutmaya çalışan kişiler vitamini bol meyveler tüketmeye özen gösteriyor. Bunlardan birisi de Alanya'da da yoğun şekilde yetişen avokado. Avokado, içerisinde magnezyum, manganez, bakır, demir, çinko, fosfor, A vitamini, B1, B2 ve B3, C vitamini barındırıyor. Oldukça faydalı olan bu meyveye talep artarken, eskiden çok fazla bilinirliği olmayan avokado artık herkes tarafından bilinmeye ve tüketilmeye başlandı. Birçok faydası olan, ağırlıklı olarak şeker yerine, sağlıklı yağlar, bol miktarda vitamin, mineral ve antioksidan içeren avokado, koronavirüs döneminde de tüketimiyle enfeksiyon hastalıklarına da faydası olduğunu gösterdi.

'AVOKADO TÜKETİMİNİN COVİD ENFEKSİYONUNDA ÇOK FAYDASI VAR'

Alanya Anadolu Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Murat Eyüp Berdan, "Avokado proteince zengin olan bir meyve. Covid-19 enfeksiyonunda çok faydası olan bir besindir. Avokadonun tek başına alınması tabii ki yeterli değil. Çilek gibi, yaban mersini gibi, nar gibi mor meyvelerle, soğan, sarımsak gibi doğal sebzelerle birlikte tüketildiğinde vücudun bağışıklığını arttırarak etki gösteriyor. Mutasyonlu virüste hastalarımız daha ağır geçirmeye başladı. Bundan dolayı avokadoyu ve diğer meyve ve sebzeleri tüketmemiz daha faydalı olacaktır" dedi.

'AVOKADONUN BİLİNİRLİĞİ ARTTI'

Avokadocular Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen de pandemi dönemiyle avokado satışlarının ülke genelinde arttığını belirterek, "Avokadonun tüketim alanı her geçen gün çoğalıyor. Biz avokadoyu önce bir tanıyalım dedik, onu tanıdığımız zaman onun 7- 8 farklı hastalığa faydası olduğunu, içerisinde bulunan vitaminlerin, minerallerin ne kadar yüksek olduğunu gördük. Mesela C vitamini açısından sadece narenciyeyi düşünürken avokadoda da çok yüksek C vitamini olduğunu gördük. Tabii bu değerlerin yüksek olması avokadonun satışını her geçen gün arttırdı. Bilinirliği arttı" diye konuştu.

'PANDEMİ DÖNEMİNDE AVOKADOYA TALEP ARTTI'

Pandeminin bütün sektörlere zararı olduğunu ifade eden Sevilgen, şöyle konuştu:

"Tarıma biraz faydası oldu. Daha doğrusu tarımın ihtiyaç olduğu ortaya çıktı. Tarım ürünleri içerisinde de bize göre en yüksek tiraj yapan ürün de avokado oldu. Avokadoya talep her geçen gün artıyor. Geçen yılki üretimimizi ancak yakalayabildik. Üstüne çıkmamız gerekiyordu ancak belli sebeplerden dolayı tonajımız düştü. Bunun yanında geçen yılla bu yılın arasında adet başında 2-3 lira fiyat artışı oldu. Bu aşırı talepten dolayı oldu. Bir de koronavirüs hastalığı olunca, avokado panzehir gibi bir şey oldu. Çok faydası var. İstekler, talepler çok arttı."

İNTERNET SATIŞLARI ORTAYA ÇIKTI

Pandemi dolayısıyla pazar yerleri kapanınca avokado satışlarının birçok ürün gibi internet satışlarına döndüğünü de anlatan Sevilgen, şunları söyledi:

"Marketler belli saatlerde açıldı, kapandı ama ihtiyaç hiçbir zaman bitmedi. Bu da bize internet satışını ve hızını ortaya çıkardı. Özellikle Antalya'da, Alanya'da ve Gazipaşa taraflarında avokado üzerinden bir satış yoğunluğu oluştu. Bu hem tüketici açısından hem biz üreticiler açısından satılacak alanın daralması yerine daha da genişlemesi işimize geldi. Her iki taraf için de çok iyi oldu. Biz çok memnunuz."

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE COK YOGUN URETILEN VE YURT ICI, YURT DISI HER YERE GONDERILEN AVOKADO, KORONAVIRUSLE BIRLIKTE TALEP PATLAMASI YASADI. AVOKADOCULAR BIRLIGI BASKANI HILMI SEVILGEN, PANDEMI DONEMIYLE AVOKADO SATISLARININ ULKE GENELINDE ARTTIGINI BELIRTTI.(FOTO:BURCU MUTLU/ALANYA-DHA)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE COK YOGUN URETILEN VE YURT ICI, YURT DISI HER YERE GONDERILEN AVOKADO, KORONAVIRUSLE BIRLIKTE TALEP PATLAMASI YASADI.(FOTO:BURCU MUTLU/ALANYA-DHA)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE COK YOGUN URETILEN VE YURT ICI, YURT DISI HER YERE GONDERILEN AVOKADO, KORONAVIRUSLE BIRLIKTE TALEP PATLAMASI YASADI.(FOTO:BURCU MUTLU/ALANYA-DHA)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE COK YOGUN URETILEN VE YURT ICI, YURT DISI HER YERE GONDERILEN AVOKADO, KORONAVIRUSLE BIRLIKTE TALEP PATLAMASI YASADI. ALANYA ANADOLU HASTANESI DAHILIYE UZMANI DR. MURAT EYUP BERDAN, AVOKADONUN COVID-19 ENFEKSIYONUNDA COK FAYDASI OLAN BIR BESIN OLDUGUNU SOYLEDI.(FOTO:BURCU MUTLU/ALANYA-DHA)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE COK YOGUN URETILEN VE YURT ICI, YURT DISI HER YERE GONDERILEN AVOKADO, KORONAVIRUSLE BIRLIKTE TALEP PATLAMASI YASADI. ALANYA ANADOLU HASTANESI DAHILIYE UZMANI DR. MURAT EYUP BERDAN, AVOKADONUN COVID-19 ENFEKSIYONUNDA COK FAYDASI OLAN BIR BESIN OLDUGUNU SOYLEDI.(FOTO:BURCU MUTLU/ALANYA-DHA)

Burcu MUTLU/ALANYA (Antalya), (DHA)

 
Burdur'da yangın
 
Elif Beste, anne karnındaki kardeşine piyano çalıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da kısıtlamada maskesiz mesafesiz dolaştılar
KORONAVİRÜS vaka sayısının arttığı Antalya'da, pazar günü sokağa çıkma ...
Muratpaşa sporda özel yetenek sınavına hazırlıyor
MURATPAŞA Belediyesi, üniversitelerin özel yetenek sınavıyla girilen spor ...
Kadir İnanır Demre'ye hayran oldu
ÜNLÜ sinema sanatçısı Kadir İnanır, Antalya'nın Demre ilçesini ziyaret ...
 
Palm City Kavşağı'ndaki kazadan tanıdık biri çıktı
Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde bir kişinin öldüğü 5 kişinin de yaralandığı ...
Antalya'da gemi atölyesinde yangın
ANTALYA Limanı Serbest Bölge'de gemi yapım atölyesinde çıkan yangın, kısa ...
Evi imalathaneye çevirmişler; 3 tutuklama
ANTALYA'nın Alanya İlçesinde polisin imalathaneye çevrilen eve düzenlediği ...
 
Antalya Palm City Kavşağı'nda kaza; bir ölü, 5 yaralı var
ANTALYA'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, armatör Bilal ...
Kemer eski Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün oteline saldırı
Antalya’nın Kemer İlçesi’nde uzun yıllar belediye başkanlığı yapan Mustafa ...
Denizin dibinde sema gösterisi...
ANTALYA'da Gazipaşa'dan Kalkan'a kadar uzanan sahil şeridindeki irili ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva