İş insanı Bıdı'nın torun acısı
İş insanı Bıdı'nın torun acısı
Barış Manço'nun aracı Belçika'dan getiriliyor
Barış Manço'nun aracı Belçika'dan getiriliyor
Komedyenlerin polemiğine dahil oldu
Komedyenlerin polemiğine dahil oldu
GSF'de 'linolyum baskı resim' sergisi
GSF'de 'linolyum baskı resim' sergisi
10 Ekim 2020 Cumartesi - 09:25

Koronavirüsü semptomsuz geçiren doktor, plazma bağışladı

İZMİR'de Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi'nde görev yapan Dr. Özgür Bakan, 1 ay önce yaptırdığı antikor testi sonucunda koronavirüsü atlattığını öğrendikten sonra, iyileşmeyi bekleyen Covid-19 hastaları için immün plazma bağışında bulundu.

Koronavirüsü semptomsuz geçiren doktor, plazma bağışladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İzmir'de Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi'nde 10 yıldır görev yapan Dr. Özgür Bakan (38), 1 ay önce yaptırdığı antikor testi sonucunda Covid-19 geçirdiğini öğrendi. Kızılay'ın kan ve plazma bağışı servisinde görev yapan Dr. Bakan, hastalığı semptomsuz geçirdiği için şaşkınlık yaşadı. Hastanelerin yoğun bakım servislerinde tedavi olmak için plazma bağışı bekleyen koronavirüs hastalarının ve yakınlarının mücadelesinden etkilenen Dr. Bakan, Türk Kızılay'a bağışçı olmak için başvurdu. Antikor testinden 28 gün sonra ilk bağışını yapan Dr. Bakan, virüsü atlatmış herkesin 8 kez bağış yaparak, 16 kişiye şifa olabileceğine söyledi. Dr. Bakan, "Plazma miktarı maalesef ihtiyacı karşılamıyor. Sürekli olarak koronavirüsü atlatmış kişilere bağış için davetlerde bulunuyoruz. Ama ne yazık ki istediğimiz kadar plazma bağışçısı toplayamıyoruz. Kimisi bağış yaparsa antikoru azalır diye korkuyor, kimisi canının yanacağını düşünüyor. Fakat böyle bir durum söz konusu değil. Can acıtan bir işlem değil, antikorlarda gerileme olmuyor" diye konuştu.

'PLAZMA BAĞIŞI BİZİM İNSANLIK GÖREVİMİZ'

Koronavirüsü ayakta geçirdiğini ve hiçbir şikayeti olmadığını aktaran Dr. Bakan, "Plazma bağışı vücudu rahatlatan bir işlem. 3 ay içinde 8 defa plazma bağışı yapabiliyorsunuz. Vücut yeniden üretiyor, günlük işlerinizde sıkıntı yaşamıyorsunuz. İhtiyaç olarak kan bağışının bile önüne geçebilecek durumda. Talepler fazla ama bağışçımız az. Normalde kan ve trombosit bağışçısıyım. Plazma bağışı yapmamın en büyük nedenlerinden biri de bize hasta yakınlarının çok fazla müracaat etmesi. 28 günün sonunda şartların uyduğu ilk gün itibarıyla bağış yaptım. Diğer insanlardan da bu şekilde duyarlı olmalarını bekliyorum. Plazma bağışçısı olmak bizim insanlık görevimiz. İhtiyaç ne yazık ki azalmıyor, tersine artıyor. Hepimizin başına gelebilir" dedi.

'BEN HİSSETMEDİM, ÇEVREMDEKİLERDEN BAZILARI SIKINTILI GEÇİRDİ'

Karantinaya alındığını ve sonrasında yapılan antikor testi sonucunda virüsü geçirdiği ortaya çıkan Yunus Emre Göktaş ise, "Çevremdeki arkadaşlarımda vardı. Ben geçirdiğimi anlamadım. Kimse kendine güvenmesin. Anneniz, babanız, çocuklarınız hiç hissetmeden atlatıyor olabilir. Size geçirebilir. Çevremde bazı insanların sıkıntılı şekilde hastalığı geçirdiğini gördüm. Yakın bir dostumun annesini kaybettik. İmkanı olan arkadaşlar lütfen bağış yapıp toplum sağlığına katkı sağlasın" diye konuştu.

 IZMIR'DE TURK KIZILAYI EGE BOLGE KAN MERKEZI'NDE GOREV YAPAN DR. OZGUR BAKAN, 1 AY ONCE YAPTIRDIGI ANTIKOR TESTI SONUCUNDA KORONAVIRUSU ATLATTIGINI OGRENDIKTEN SONRA, IYILESMEYI BEKLEYEN COVID-19 HASTALARI ICIN IMMUN PLAZMA BAGISINDA BULUNDU. DR. BAKAN, VIRUSU ATLATMIS HERKESIN 8 KEZ BAGIS YAPARAK, 16 KISIYE SIFA OLABILECEGINE SOYLEDI. YUNUS EMRE GOKTAS (SOLDA).(FOTO: MELIS KARAKUZULU IZMIR DHA)

IZMIR'DE TURK KIZILAYI EGE BOLGE KAN MERKEZI'NDE GOREV YAPAN DR. OZGUR BAKAN (SOLDA), 1 AY ONCE YAPTIRDIGI ANTIKOR TESTI SONUCUNDA KORONAVIRUSU ATLATTIGINI OGRENDIKTEN SONRA, IYILESMEYI BEKLEYEN COVID-19 HASTALARI ICIN IMMUN PLAZMA BAGISINDA BULUNDU. DR. BAKAN, VIRUSU ATLATMIS HERKESIN 8 KEZ BAGIS YAPARAK, 16 KISIYE SIFA OLABILECEGINE SOYLEDI.(FOTO: MELIS KARAKUZULU IZMIR DHA)

IZMIR'DE TURK KIZILAYI EGE BOLGE KAN MERKEZI'NDE GOREV YAPAN DR. OZGUR BAKAN, 1 AY ONCE YAPTIRDIGI ANTIKOR TESTI SONUCUNDA KORONAVIRUSU ATLATTIGINI OGRENDIKTEN SONRA, IYILESMEYI BEKLEYEN COVID-19 HASTALARI ICIN IMMUN PLAZMA BAGISINDA BULUNDU. DR. BAKAN, VIRUSU ATLATMIS HERKESIN 8 KEZ BAGIS YAPARAK, 16 KISIYE SIFA OLABILECEGINE SOYLEDI. YUNUS EMRE GOKTAS (FOTOGRAFTA).(FOTO: MELIS KARAKUZULU IZMIR DHA)

Melis KARAKUZULU/İZMİR, (DHA)

Etiketler:
 
Samatya açıklarında balıkçı teknesi battı; 2 ölü
 
Van'da arıcının yüzü bu yıl gülmedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Samatya açıklarında balıkçı teknesi battı; 2 ölü
Fatih Samatya Sahili açıklarında içinde 13 kişinin olduğu balıkçı teknesi ...
Eski futbolcu, halı saha maçında hayatını kaybetti
VAN’ın Erciş ilçesinde yaşayan Ercan Akıncı (62), arkadaşları ile birlikte ...
'Hayalet' kıyafetli koronavirüs uyarısı
KARABÜK’te 2 arkadaş, beyaz örtüyü üzerlerine alıp, "Hayaletlere koronavirüs ...
 
Düzce'de dolandırdı, İstanbul'da yakalandı
DÜZCE’de, telefonda aradığı bir kişiyi, kendisini polis olarak tanıtıp, ...
16 milyon lira değerinde 258 kilo eroin ele geçirildi
ŞANLIURFA'da, polisin düzenlediği operasyonda TIR'ın dorsesine gizlenmiş ...
İnteraktif Kuran Videoları
Kuran meallerinin videolu olarak çeşitli mecralar üzerinden paylaşılması, ...
 
Pınar'ın katilinin ifadeleri tüyler ürpertti
MUĞLA'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i (27) öldürüp cesedini varil ...
Fuarda mezar sergileyen firmadan şaşırtan yazı
ÇANAKKALE’nin Biga ilçesinde düzenlenen Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri ...
Tuğba'ya saldıran köpekler, evin bahçesinde tutulmaya devam ediyor
SAMSUN’un Havza ilçesinde, pitbull cinsi 3 köpeğin saldırısına uğrayan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva