Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
20 Kasım 2020 Cuma - 12:05

Koronaya karşı yeni kararlar

ANTALYA İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 20 Kasım Cuma günü saat 20.00'den itibaren geçerli olacak şekilde yeni kararlar aldı.

Koronaya karşı yeni kararlar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Temizlik, maske ve mesafe kurallarının öne çıktığı kararlara göre, AVM, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri 10.00-20.00 saatleri arasında açık olacak. Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme-içme yerleri de 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis veya gel-al hizmeti verebilecek. Şehirlerarası karayolları kenarında bulunan ve şehirlerarası toplu ulaşım veya lojistik amaçlı araçlara hizmet veren dinleme tesislerindeki yeme-içme yerleri ise kısıtlamalardan istisna tutulacak.

31 Aralık'a kadar sinema salonları, yeni bir karar alınıncaya kadar ise kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe, elektronik oyun, bilardo ve nargile salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri durduruldu. Çay ocakları masa, sandalye/ taburelerini kaldırmak ve sadece esnafa servis yapmak kaydıyla açık olacak. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10-00-13.00, 20 yaş altındakiler 13.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. SGK kaydı vb. belgeyi ibraz eden çalışanlar hariç tutulacak.

İLK KISITLAMA 21 KASIM'DA

Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları 10.00-20.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Üretim, imalat ve tedarik zincirleri bu kısıtlamadan muaf tutulacak. İlk uygulama kapsamında, 21 Kasım Cumartesi günü saat 20.00'den 22 Kasım Pazar günü saat 10.00'a kadar ve 22 Kasım Pazar günü saat 20.00'den 23 Kasım Pazartesi saat 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması olacak.

MUAF TUTULACAK İŞYERLERİ

Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak işyerleri şöyle; İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışı yapanlar. Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri. Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, acil çağrı merkezleri, AFAD birimleri, afetle ilgili çalışma yürüten kurum/kuruluşlar, Vefa Sosyal Destek Birimleri, Göç İdaresi, PTT vb. doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler. Yurt içi ve dışı taşımacılık ve lojistiğini yapan firmalar. Oteller ve konaklama yerleri. Sağlık hizmetlerinin kapasitesini artırmaya yönelik acil inşaat, donanım vb. faaliyetleri yürüten firmalar. Hayvan barınakları, hayvan çiftlikleri ve hayvan bakım merkezleri. Üretim ve imalat tesisleri. Gazete, radyo ve televizyon kuruluşları, gazete basım matbaaları ve gazete dağıtıcıları. Her 50 bin nüfusa bir adet ve ilçe sınırları içinden geçen şehirlerarası karayolu ve varsa otoyol üzerinde her 50 km için bir adet olmak üzere akaryakıt istasyonu ve lastik tamircisi. Sebze/meyve toptancı halleri.

İSTİSNA KAPSAMINDAKİ ÇALIŞANLAR

Kısıtlamadan muaf tutularak açık olacak işyeri, işletme ve kurumlardaki tüm çalışanlar da sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak. Bunlar dışında muaf tutulacak kişiler ise şöyle; Hayvan otlatanlar ve arıcılık faaliyetini yürütenler. İşyerlerinin kapalı olduğu saatlerde bekçilik yapanlar. Zorunlu sağlık randevusu olanlar ve Kızılay'a yapılacak kan ve plazma bağışçıları. İşyeri hekimleri ve veteriner hekimleri. Otizm, ağır mental retardasyon, down sendromu gibi özel gereksinimi olanlar ile bunların veli veya refakatçileri. Hayvan Besleme Grubu üyeleri ile sokak hayvanlarını besleyecek olanlar. Bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimi, sulaması, işlenmesi, ilaçlaması, hasadı, pazarlanması ve nakliyesinde çalışanlar. İkametinin önü ile sınırlı olmak kaydıyla evcil hayvanlarının zorunlu ihtiyacını karşılamak üzere dışarı çıkanlar. Mahkeme kararı kapsamında çocukları ile şahsi münasebet tesis edecekler. Seyircisiz oynanabilecek spor müsabakalarındaki sporcu, yönetici ve diğer görevliler.

SİGARA YASAĞI

Vatandaşların yoğun olduğu alanlarda sigara içme yasağı devam ettirilecek. Şehir içi toplu ulaşım araçlarındaki yoğunluğu azaltacak, seferlerdeki seyrekleşmeyi sağlayacak şekilde başta sefer sayılarının artırılması olmak üzere her türlü tedbir alınacak. Düğünler ve nikah merasimlerinde maske, mesafe, temizlik kurallarına uyulmasına, asgari düzeyde katılım ve her nikah töreni arasında en az 20 dakika olacak ve en fazla bir saat süre içinde yapılacak. Cenazelerle ilgili toplu taziye yapılamayacak. Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı süreler içinde vatandaşlar özel araçlarıyla şehir içi ya da şehirlerarası seyahate çıkamayacak.

ÖZEL İZİN ALMALARI GEREKENLER

İçişleri Bakanlığı e-başvuru, Alo 199 veya kaymakamlıklardan izin almak şartıyla seyahat izin kurallarına uygun kısılamadan muaf tutulacaklar ise şöyle; Hastaneden taburcu olanlar, daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olanlar. Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan en fazla 4 kişi. Şehre son 5 gün içinde gelmiş ve kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyenler. Askerlik hizmetini tamamlayıp, yerleşim yerlerine dönmek isteyenler. Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olanlar. Ceza infaz kurumlarından salıverilenler.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Mayolar
 
Operetlerden seçkiler Antalya DOB sahnesinde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gömbe Yaylası'nda iki mevsim
ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı Türkiye'nin en güzel yaylalarından Gömbe ...
ANTGİAD'ın konuğu Çıragöz
ANTALYA Genç İş İnsanları Derneği'nin (ANTGİAD) online üye toplantı konuğu, ...
Burdur Belediye Başkanı Ercengiz taburcu oldu
AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde koronavirüs tedavisi gören Burdur Belediye ...
 
Saklıkent'te kar kalınlığı, 10 santimetreyi geçti
ANTALYA'nın Konyaaltı ilçe sınırlarında yer alan, kent merkezine 47 kilometre ...
Antalya'da sır ölüm...
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde seyir halindeki sağlık ekibi tarafından yol ...
Başkandan 'Hoş Geldin Yeni Hayat' projesi
ANTALYA Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, ilçede yeni doğan bebekler ...
 
Tarım sektörü temsilcileri bir araya geldi
ANTALYA'nın Demre ilçesinde turfanda sebze sezonu öncesi geniş katılımlı ...
Kaset bandına dolanan caretta caretta bulundu
DENİZ Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) ...
Yangına uykuda yakalanan Halime nineyi, itfaiye kurtardı
ANTALYA'da 3 katlı apartmanın en üst katında çıkan yangına uykuda yakalanan ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva