Sigarasız bir hayat mümkün
Sigarasız bir hayat mümkün
Perde Soner Ustaoğlu anısına açılıyor
Perde Soner Ustaoğlu anısına açılıyor
ABBA'ya şövalyelik ünvanı!
ABBA'ya şövalyelik ünvanı!
Erkan Petekkaya'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı var
Erkan Petekkaya'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı var
21 Şubat 2013 Perşembe - 15:38

Köse, 2B'de sorumluluğu bürokratlara yükledi

AKP İl Başkanı Mustafa Köse, 2B'de fiyatların CHP ve MHP'li bürokratlar tarafından bilerek yüksek tutulduğunu, muhalefet partilerin sevinip ellerini ovuşturduklarını ileri sürdü. Vali Altıparmak ise fiyatların düşürülmesei için çalışıldığını söyledi.

Köse, 2B de sorumluluğu bürokratlara yükledi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, muhalefetin tam kadro çıkarma yaptığı Aksu'daki 2B eyleminde vatandaşın tepkisinin normal, CHP ve MHP'nin tavrının ise tahrik edici olduğunu söyledi. Bürokratların Hükümet'in 2B projesinin toplumsal boyutun anlamadığı savunan İl Başkanı Köse, "Muhalefet fiyatlar yüksek çıksın diye bekledi şimdi seviniyorlar, ellerini ovuşturuyorlar" dedi. Köse, Aksu'da köylülerin 2B eylemine destek veren muhalefetin süreci kışkırtmaya çalıştığını iddia etti.

 

Köse, CHP'den İl Başkanı Devrim Kök'le birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, MHP'den Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Kemal Çelik'le birlikte İl Başkanı Osman Çetin ve Aksu'nun bağımsız Belediye Başkanı İsa Yıldırım'ın katıldığı eylemde ortaya konulan söylemlerin hiçbir makul ve gerçek tarafının bulunmadığını savundu. Köse, "Onların beklediği de buydu. Fiyatlar yüksek çıksın diye beklediler; şimdi seviniyorlar, ellerini ovuşturuyorlar" diye konuştu.

 

İSTANBUL'UN EN DÜŞÜK FİYATI BİLE

Konuyla ilgili olarak önceki gün (Pazartesi) Ankara'da ilgili bürokratlarla görüştüklerini ve sıkıntılı bölgelere ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını kaydeden Köse, şöyle devam etti: "Fiyatlar açıklandı. Bu saatten sonra nasıl bir gelişme olur, net bir şey söylemek istemiyorum ama bize ifade edilen İstanbul'daki en düşük fiyatların, Antalya'daki en yüksek fiyatlar kadar bile olmadığıdır. Ayrıca, Aksu'da 11 bin taşınmaz var ve yaklaşık 5 bini 20 bin TL'nin altında fiyata sahip."

 

BÜROKRATLAR ANLAMADI

İl Başkanı Köse, 2B arazilerinin rayiç bedellerinin belirleme çalışmaları sırasında partisinin Antalya milletvekilleriyle birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kadar, oluşabilecek sıkıntılar konusunda görüştüklerini belirterek, bundan kimsenin şüphe duymaması gerektiğini söyledi. O görüşmelerde Başbakan Erdoğan'ın kendisine 'Fiyatları ben mi belirleyeceğim' dediğini aktaran Mustafa Köse, fiyatları belirleyen bürokratların 2B çalışmasının toplumsal boyutunu anlamadıklarını öne sürdü.

 

FİYATI CHP VE MHP'Lİ BÜROKRATLAR BELİRLEDİ

Antalya'da rayiç bedel çalışmasının, Defterdarlık ve Mal Müdürlükleri aracılığıyla yapıldığını kaydeden Ak Parti İl Başkanı Köse, "Konuyla ilgili olarak Antalya Defterdarı'yla da ciddi tartışmalar yaşadık. Tepkileri kendisine ilettik ama vatandaşın yüksek gördüğünü onlar makul olarak yorumladı" görüşünü dile getirdi. Rayiç bedelleri belirleyen komisyonda görevli memurlar arasında CHP'li ve MHP'lilerin bulunduğuna işaret eden Köse şunları söyledi:

 

KOMİSYON'UN İNSAFINA KALMIŞ

"Bürokratlara 'Bizim şu fiyatları belirleyin' deme şansımız yok. Komisyon'un insafına kalmış bir durum. Kaldı ki, komisyonlar çalışmalarını bölgede faaliyet gösteren emlakçılar aracılığıyla yapmış. Bilirkişi olarak raporların üzerinde onların imzaları var. Neden yaptıkları konusunda bir şey söylemek istemiyorum ama yüksek fiyat verdikleri bölgeler var."

 

BİR TEK AK PARTİ ÜZÜLÜYOR

Fiyat yüksekliği nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlara üzülen tek siyasi partinin Ak Parti olduğunu ileri sürün Köse, olası çözümler üzerine çalıştıklarını anlattı. İl Başkanı Mustafa Köse, "Problem varsa çözüm CHP ve MHP'de değil" dedi. Köse, tepkileri normal ve doğal karşıladıklarını ve sorunlu bölgeler için muhtarlardan raporlar istediklerini, raporlar tamamlanınca tekrar Ankara'ya gideceklerini sözlerine ekledi.

2B'de rayiç bedeller düşürülecek

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Aksu bölgesindeki 2B arazileriyle ilgili belirlenen rayiç bedellerin aşağıya çekilmesi noktasında çalıştıklarını söyledi. Vali Altıparmak, Belarus Gıda Bakanı Alexsander Zabella ve beraberindeki heyetin ziyaretinin ardından gazetecilerin 2B arazilerinin rayiç bedelleriyle ilgili sorularını yanıtladı. Rayiç bedellerin yüksekliğinden şikayet ederek eylem yapan Aksulu vatandaşların yaşadığı sorunla ilgili çalıştıklarını anlatan Vali Altıparmak, "Bu eylemden önce biz buraları detaylı olarak takip edip konuşuyorduk. Hem milletvekillerimizle hem de Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları ile 'ne yapılabilir' diye değerlendirdik. Onların da çok büyük gayreti var" dedi.

YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Rayiç bedellerin belirlenmesi konusunda Ankara'dan gelen uzmanların bölgede yaptıkları incelemenin ardından karar verildiğini aktaran Vali Ahmet Altıparmak, şöyle konuştu: "Bu fiyatlar insanlara fazla geliyor. Onlar da kendi çapında haklı. Bu haklılıkları noktasında biz onların davalarını takip ediyoruz. Birkaç gün önce de Başbakanlık'ta bu konuyu anlattım. 'Aksu bölgesi sıkıntılı, fiyatları yeninden ele almamız lazım' dedim. Zaten bu gayret devam ediyordu. Keşke olmasaydı, hiç gerek yoktu. Çünkü hakikaten çok yakından bizler ve siyasiler takip ediyoruz. Uygun bir seviyeye çekmeye çalışıyoruz."

ÇÖZÜM BULMAYA ÇALIŞIYORUZ

Aksu'daki sorunun bir tarafta villa arsaları, diğer tarafta da mülkiyet sorunu olan arsaların bulunmasından kaynaklandığına dikkati çeken Vali Ahmet Altıparmak, şöyle devam etti: "Mülkiyeti sorunlu arsa villa arazisine yakın olunca, gelen uzman ister istemez 'bu bölgenin fiyatı bu' diyor. Bunun için özel çalışmamız gerekiyor. Onu zorluyoruz. Çiftçilerin istediği seviyede olmaz tabii ki ama rayiç bedellerin makul bir seviyeye çekilmesi noktasında çalışmalar devam ediyor. Fiyatlarla ilgili çiftçilerimizin serzenişi olduğunu ifade ediyoruz. Bazı noktalarda haklılıkları olduklarını ifade ediyoruz. Çözüm bulmaya çalışıyoruz."

Emre BAYLAN-Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

 
Tourexpi'den destinasyon ödülleri
 
Belarus; Meyve alıp şeker verelim
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2b magduru 24 Şubat 2013 Pazar 00:06

neremizle gülelim sayın kösw?

Yorumu oyla      3      3  
Yakup Alıcıgüzel 21 Şubat 2013 Perşembe 20:39

Kuvvetsiz adalet ve adaletsiz kuvvet iki büyük felakettir." L:L.sözü ile başlamak istiyorum konuya... Aslında bu sorun parti veya partiler sorunu değildir. Devletin sorunudur. Ama çözecek olan da tabiiki Meclistir. Vatandaş değildir. Gerçekte bu insanlar hep oyalandırılmışlardır. 1. sorun: Türkiye geçmişi olan Osmanlı nın tapularını tanıması gerekir. Tanımıyor. 2. sorun: Kendi yasasına uymuyor. O zaman neden bu yasayı koydun?? Şöyleki, Aksu'da bazı yerler osmanlı tapulu, bazı yerler orman değil, zilyetlik... örneğin benim zilyetlik arazim var. Antalya asliye Hukuk mahkemelerinde haklı olduğum kanıtlandı. Ancak Yargıtay 20. Hukuk Daire Başkanı Sayın Ali Özçelik sözlü olarak hakkımın yendiğini dile getirdi. Yani Devletin yasalarının işletilmediğini açıkça söylemiş oldu. İşte SORUN SORUMLULAR TARAFINDAN BİLİNDİĞİ HALDE ÇÖZÜMLENMEK İSTENMEDİĞİNDENDİR.Hep başkalarını suçlamakla bir yere varılmaz. Herkez bu vatanın sahibidir.. Vatandaş varsa Devlet vardır.. Meclis vardır.. yetkilerine sığınan, sorumluluklarını unutanların olamaz..

Yorumu oyla      3      3  
misafir 21 Şubat 2013 Perşembe 16:48

Mustafa Köse ve Sayın vali, konu ile ilgili bilgi eksiklikleri nedeniyle doğru açıklama yapamamışlar. Bi kere bölgede villa ile tarlalar yanyana değil. Bu fiyatlar köylünün rayiç bedeli değil. Belki emlakçilerde böyle satılan yerler olabilir, ama o zaman buraları para babaları alır. Onlara fırsat veriliyor gibi bi durum ortaya çıktı. Sayın Köse, 5 bin 2b arazisinin fiyatının 20 bin liranın altında olduğunu söylemiş. olabilir neresi bölge peki, Aksu'nun Yurtpınar bölgesi. neden fiyatlar orda düşük peki. Sayın Köse'de çok iyi biliyor. Hüseyin Samani'den kaynaklı. Yurtpınar 11 bin lira. hemen üzerinde pınarlı ve diğer yerler 5 katı yüksek. nerde bu adalet. Adalet olmayınca kalkınma nasıl olacak. Adalet ve Kalkınma Partisi nasıl oy isteyecek buralardan. Nasıl olacak peki bu işler... Oturduğumuz yerlerden konuşmak güzel. Çiftçilerin ağzına birer kaşık bal sürerek bu hale kadar getirdiniz. Artık icraat istiyor bölge halkı, adalet istiyor.

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Su parkında kundaklama şüphesi
ESKİ Lara Caddesi'ndeki Antalya'nın ilk su parkını küle çeviren yangının ...
Ordu'dan geldi arkadaşının boğazını kesti
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Adem Aydın, ...
Maskeli soyguncular çuvalı bırakıp kaçtı
ANTALYA'da ellerinde çuval, kafalarında kar maskesi ile soymayı planladıkları ...
 
Antalya'da su parkı yandı
ANTALYA'da Dedeman Oteli'nin hemen yanında bulunan su parkında henüz belirlenemeyen ...
DTO ile TEB, KOBİ kredisi için el sıkıştı
Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi ...
Fikret Otyam hastanede tedavi görüyor
Antalya'da yaşayan ünlü ressam ve gazeteci-yazar Fikret Otyam, üst solunum ...
 
Domates hırsızı yakalandı
ALANYA'da geçen hafta pazardan 17 kasa domates çaldığı belirlenen 24 yaşındaki ...
Belediye'ye 27 işyerinden 500 bin TL gelir
ALANYA Belediyesi'ne ait 27 işyeri 3 ile 5 yıl süreyle ihaleyle kiraya verildi.
İmamlara sağlık sistemi anlatıldı
FİNİKE Devlet Hastanesi yönetimi ve İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen ...
 
Dursun Gündoğdu
Erdoğan gitti vantilatör geldi
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ukrayna’ya yeşil ışık
İsa Altun
İsa Altun
ÖNLEMEK TEDAVİ ETMEKTEN KOLAY
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Eğitim şart 
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva