Kutsal görev için teşekkür etti
Kutsal görev için teşekkür etti
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
41 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı
41 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı
29 Ağustos 2014 Cuma - 17:26

Köse; Antalya siyasi marka

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Avrupa Birliği Bakanı (AB) Mevlüt Çavuşoğlu'nun Dışişleri Bakanı olmasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın veda kongresine Ankara'nın en uzun üç gününde yaşananları “Antalya siyasi bir marka olarak kendini göstermiştir" sözleriyle değerlendirdi.

Köse; Antalya siyasi marka
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 
Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, bir yanda Ahmet Davutoğlu'nun önce Ak Parti Genel Başkanı seçilmesi ve sonrasında Başbakan sıfatıyla yeni hükümetin kurulması diğer yanda Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'de yemin ederek Cumhurbaşkanlığı görevini Abdullah Gül'den devralmasının yaşandığı sıcak Ankara günlerini anlattı.

DIŞİŞLERİ'Nİ BEKLİYORDUK

İl Başkanı Köse, öncelikli olarak Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun yeni hükümette Dışişleri Bakanı olarak görev almasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kabinede yer değiştiren tek isim olan Çavuşoğlu için Dışişleri Bakanlığı'nın beklenen görev olduğunu belirten İl Başkanı Köse, “Kendisiyle olası Dışişleri Bakanlığı'nı kongre günü konuştuk. Sayın Çavuşoğlu da 'Sayın Başbakan'ın nasıl takdir ederse öyle olur' şeklindeki düşüncesini paylaştı" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun kabinenin içinde gerek 8 aylık Avrupa Birliği Bakanlığı için gösterdiği performans, sahip olduğu bilgi, birikim ve dış politika konularına hakimiyetiyle görevi hak eden en önemli isimlerden biri olduğunu belirten İl Başkanı Köse, “Bu niteliklerine ek olarak Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı olarak edindiği deneyim. Bildiği yabancı diller ve parti içinde yürüttüğü Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle partimizin içindeki en önemli adaydı. Bekliyorduk" diye konuştu.

BÜYÜK SEVİNÇ YAŞANDI

Ak Parti İl Başkanı Köse, Çavuşoğlu'nun olası Dışişleri Bakanlığı'na ilişkin de kendisinin kongre gününde “Torosların evladı Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve Torosların bir başka evladı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla Türkiye hem içeride hem dışarıda layık olduğu şekilde temsil edilecektir" değerlendirmesinin olduğunu belirtti.

Mevlüt Çavuşoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı'nın her ne kadar beklenen bir gelişme olsa da inanılmaz bir sevinç yaşadıklarını kaydeden Köse, “Kendisini arayıp tebrik ettim. Bu görev Antalya açısından çok önemliydi. Dışişleri Bakanlığı icracı bir makam. Türkiye çok önemli merhaleden geçerken bir Antalya milletvekiline bu görevin verilmiş olması bizim açımızdan, Antalya açısından gurur vericidir. Antalya'nın elini Ankara'da nezdinde daha da güçlendiren bir olay" diye konuştu.

Antalya İl Başkanı Köse, Ankara'da Çarşamba günü partisinin olağanüstü kongresiyle başlayan ve Cuma günün yeni kabinenin açıklanmasıyla devam eden süreci “Antalya siyasi bir marka olarak kendini göstermiştir" diye yorumladı.

HEDİYELERİ ANTALYA SEÇTİ

Antalya'nın siyasi markalaşmasında bir diğer gelişme ise İl Başkanı Köse'nin Ak Parti'nin 81 il başkanını temsilen kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediyeler sunması olduğunu söyledi. Bu görevin kongreden 4 gün önce teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu tarafından kendisine bildirildiğini aktaran Köse, hediye seçiminin de kendilerine bırakıldığını söyledi. Mustafa Köse, bunun üzerine iki hediye hazırlamayı uygun gördüklerini aktardı. Erdoğan'ın Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak son kez katıldığı kongrede İl Başkanı Köse'nin sunduğu ilk hediye 81 il başkanı adına oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul sevdasına da gönderme yapan ilk hediyenin Süleymaniye Camii gibi İstanbul'un simge yapılarının siluetinin işlendiği bir ipek dokuma olduğunu kaydeden Köse, ikinci hediyenin ise Antalya'dan olduğunu söyledi. Mustafa Köse, ikinci hediyenin Elmalılı Hamdi Yazır'ın el yazısı Besmele-i Şerife'nin hat sanatıyla yazılmış hali olduğunu söyledi. Antalya, Ak Parti Kongresi'ne Erdoğan'ın son kez parti rozeti taktığı 2 isimden birini de taşımayı başardı. Kongrede MHP'li Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Ak Parti'ye katıldı.

YENİ BAŞBAKAN'LA GÖRÜŞME

İl Başkanı Mustafa Köse, Ankara'da Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla da biraya geldiklerini söyledi. Ak Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ve birkaç ilçe başkanının yer aldığı buluşmada Köse, Antalya'nın tarım ve turizmini geliştirmek için çeşitli projeleri bulunduğunu aktardıklarını, Antalya için özel ilgi beklediklerini söylediklerini belirtti. Başbakan Davutoğlu'nun bu talepleri ise ilgiyle dinlediğini belirten Köse, “Kendisi, bahsettiğimiz konuları rapor haline getirip sunmamızı istedi" dedi.

YENİ KABİNEDE BATI AKDENİZ

Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığında kurulan yeni kabinede Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu Orman ve Su İşleri Bakanı olarak kalırken Burdur'un eniştesi Numan Kurtulmuş Başbakan Yardımcısı olarak kabinede yer alacak. Burdur'un Gölhisar ilçesinden Sevgi Kurtulmuş'la 1988 yılında evlenen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ilçeye son olarak Ocak 2013'te trafik kazasında kaybettiği kayınbiraderi Muhittin Cantürk'ün cenaze töreni için gelmişti. Kabinede Başbakan Yardımcısı olarak koltuğunu koruyan Bülent Arınç'ın annesi Sevdiye Arınç da Alanyalı.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -



 

 
Antalya'da bir günde 3'ncü Bonzai vakası
 
Çift başlı yılan
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YENİ TÜRKİYE 30 Ağustos 2014 Cumartesi 12:06

Tebrikler Sayın Çavuşoğlu.Allah yeni görevinizde başarılar nasıp eylesin.Antalya Teşkilatını da yürekten tebrik ediyoruz.Umarım AK Partinin başarısı ve siyasi çizgideki istikrarı ve parti içindeki vefa örneği,dayanışması kokuşmuş ve bazı zavallı zihniyetlere sahip özellikle chpnin antalya teşkilatında pm veya milletvekilliğini kovalayan ama asla o koltuklara oturamayacak !!!! bazı isimlerine iyi bir ders olur.

Yorumu oyla      6      3  
Timur İnanç 29 Ağustos 2014 Cuma 18:09

Mevlüt beyi bir Antalyalı olarak cani gönülden tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Akparti kendi adamlarına nasıl sahip çıkıyor? nasıl bir ahde vefa var bazı örümcek kafalı siyasetçiler bunu görerek belki kendilerine ders çıkartırlar. Bu parti içerisinde Ahde vefa sürdüğü sürece Sultan Süleyman mezarından çıksa Akpartiyi bu ülkede kimse yıkamaz. HELAL Olsun size herşeye layıksınız.

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köse'den bayram mesajı
AKP Antalya İl Başkanı Mustafa Köse'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı şöyle:
Mevlüt Çavuşoğlu'nu siyasete ben kazandırdım
AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik, yeni kabineyi değerlendirdi. Çelik, Antalya ...
Kılıçdaroğlu'nun vazgeçemediği tek isim
CHP 'de 5-6 Eylül'de yapılacak olağanüstü kurultay için hazırlıklar sürerken ...
 
Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı oldu
Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı oldu.
Kırat kavgası
Demokrat Parti (DP), “Kırat”ı amblem olarak kullanan Doğru Yol Partisi ...
Akaydın; PM'ye aday değilim ama...
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Mustafa Akaydın, CHP Parti ...
 
Pamuk Değirmenci CHP PM adayı
CHP’nin 5-6 Eylül tarihinde yapılacak kurultayında Parti Meclisi'ne Antalya’dan ...
Türel'den MHP İl Başkanı Çetin'e tazminat davası
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Finike Belediye Başkanı ...
Umut Güneş'ten Devrim Kök'e şok suçlamalar
Kemer'den CHP Adayı olarak seçime giren kurultay delegesi Umut Güneş, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva