Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
12 Nisan 2018 Perşembe - 11:46

Köyde traktör parçalarıyla çalışarak milli takıma seçildi

SİVAS'ta bilek güreşi sporcusu Ömer Korkmaz (16), köyde motor parçalarından yaptığı aletlerle hazırlanarak Türkiye Şampiyonası'nda ikinci olup, Milli Takıma girmeye hak kazandı. Korkmaz, Mayıs ayında Bulgaristan'da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek için sponsor arıyor.

Köyde traktör parçalarıyla çalışarak milli takıma seçildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Merkeze bağlı Yaramış köyünde oturan Osman ve Gülistan çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü, Ömer Korkmaz, 6 yıl önce bilek güreşi sporuna merak sardı. İlkokuldayken arkadaşlarıyla bilek güreşi yapan Korkmaz, evlerinin yanındaki traktör garajında kendi imkanlarıyla çalışmaya başladı. Traktörün ön ağırlıkları ve bazı parçalarını sökerek kendisine halter ve çeşitli ağırlık aletleri yapan Korkmaz, her gün 1 buçuk saat antrenman yapmaya başladı. Ömer Korkmaz, Aralık 2017'de Ankara'da yapılan Türkiye Gençler Bilek Güreşi Yarışması'nda 50 kiloda birinci oldu. 31 Mart - 4 Nisan tarihleri arasında Antalya'nın Kemer ilçesinde yapılan Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri'nde Türkiye ikincisi olarak milli takıma seçildi.

Sivas Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü sporcusu olan Ömer Korkmaz, Mayıs ayında Bulgaristan'da düzenlenecek Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'na katılabilmek için sponsor arıyor. 

'SIKI ÇALIŞIYORUM'

Küçük yaşlarda kendisinde bilek güreşi merakının başladığını belirten Ömer Korkmaz, "Şu anda yarışmalara sıkı bir şekilde hazırlanıyorum. Traktörün ön ağırlıkları, tenekenin içine kum doldurarak, tahta kapı, variller gibi aletlerle çalışıyorum. Bu şekilde yurt dışında inşallah ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim" dedi. 

Sabah erkenden kalkıp, önce köy işlerini hallederek, ardından çalışmaya başladığını ifade eden Korkmaz, "Büyükbaş hayvanlarımız var. Onlara bakıyorum. Ahır işlerini yapıyorum. Daha sonra iki saat falan geçtikten sonra buraya gelerek 1.5 saat antrenman yapıyorum. Buradaki çalışmamdan sonra dağlarda koşuyorum. Sıklıkla kulübe gidemiyorum. İmkanlar el vermiyor. Bilek güreşi hocamla telefonla görüşüyoruz. Ya da gittiğim zaman bana ne yapacağımı, hareketleri falan söylüyor. Ben de ona göre çalışıyorum. Kendimi ona göre hazırlıyorum" diye konuştu.

Ömer Korkmaz'ın babası Osman Korkmaz ise, "Ben elimden geldiği kadar destek oluyorum. Traktörün ön ağırlıklarını izinsiz söküyordu. Tartışıyorduk oğlumla 'neden söküyorsun' diyordum. Oğlumu her zaman destekliyorum. Her zaman da yanındayım. İnşallah Avrupa ve Dünya şampiyonluğuna kadar gidip ülkemizi en güzel şekilde temsil edecektir" şeklinde konuştu.

AVRUPA'YA GİDEBİLMESİ İÇİN SPONSOR LAZIM

İlk gördüklerinde genetik olarak bilek güreşine yatkın olduğunu anladıklarını söyleyen Ömer'in hocası Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Teknik Kurul üyesi ve ikinci kademe bilek güreşi antrenörü Mustafa Aydın, "Ömer imkanlar kısıtlı olduğu için köyde ikamet ediyor. Buraya sürekli gidip gelme imkanı yoktur. Aile durumu da çok yeterli değil. Ben burada Ömer'e çalışma şeklimizi gösteriyorum. Gösterdiğimiz taktikleri köyde uygulamasını istiyoruz. Çalışırken videolarını bana gönderiyor. Ben de telefondan kendisini yönlendiriyorum. Ömer 26 Mayıs'ta Bulgaristan'da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasına katılacak. Ama federasyonumuzun imkanları kısıtlı olduğu için birinci olanları federasyon kendi imkanlarıyla götürecek. İkinci olan sporculara sponsor ya da kendi imkanlarıyla katılmak hakkı verdi. Ama Ömer'in durumu maddi açıdan sıkıntı olduğu için bin 700 TL para yatırmamız gerekiyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Ömer'e destek olurlarsa seviniriz" ifadelerini kullandı.


SIVAS'IN MERKEZE BAGLI YARAMIS KOYU'NDE YASAYAN BILEK GURESI SPORCUSU OMER KORKMAZ (16), KOYDE KENDI YAPTIGI ALETLERLE HAZIRLANDIGI TURKIYE SAMPIYONASI'NDA KAZANDIGI IKINCILIKLE MILLI TAKIMA GIRMEYE HAK KAZANDI. OMER TENEKENIN ICINE KUM DOLDURARAK YAPTIGI AGIRLIKLA BILEKLERINI GELISTIRIYOR.  (FOTO: IRFAN OZSEKER/SIVAS-DHA)
SIVAS'IN MERKEZE BAGLI YARAMIS KOYU'NDE YASAYAN BILEK GURESI SPORCUSU OMER KORKMAZ (16), KOYDE KENDI YAPTIGI ALETLERLE HAZIRLANDIGI TURKIYE SAMPIYONASI'NDA KAZANDIGI IKINCILIKLE MILLI TAKIMA GIRMEYE HAK KAZANDI. KORKMAZ, BIR YIL ICINDE KAZANDIGI MADALYALARLA POZ VERDI.

(FOTO: IRFAN OZSEKER/SIVAS-DHA)

Hüsnü Ümit AVCI- İrfan ÖZŞEKER/SİVAS, (DHA)

Etiketler:
 
Antalya'da polisi alarma geçiren olay
 
AÜ'den işbirliği çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Soylu'nun telefonları dinlenmiş
Uzun zamandır Enerji Bakanı Albayrak ile aralarında ‘veliaht’ savaşı olan ...
Döviz artışı hakkında bakan bakın ne dedi?
EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci kurdaki yükselişle ilgili, "Bunlar geçicidir. ...
Motorine zam geliyor
Motorinin litresine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 17 kuruş zam geliyor.
 
Polis memuru veli okulda dehşet saçtı
BURSA'da merkez Nilüfer ilçesindeki ilkokula gelen polis memuru veli, henüz ...
Erdoğan ile Baykal ne konuştu?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise dün Baykal’ı hastanede ziyaret ...
'Kanal 6 ile yayın hayatına hazırız'
Çok yakında, ulusal içerikte yayın hayatına başlayacaklarını açıklayan ...
 
Türkiye'de günde 4,9 milyon ekmek israf oluyor
ANKARA Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. ...
Nereye gitmiyoruz?..
K. Kemal Derin yazdı
Yolcu dolu otobüste korku dolu anlar
ATAŞEHİR'de özel halk otobüsü şoförü ile bir yolcu arasında kavga çıktı. ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva