Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
12 Aralık 2020 Cumartesi - 14:33

Kreşlerde iki ayrı karara veliler tepkili

ANTALYA İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu'nun koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı anaokullarını kapatması, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı kreşleri bu yasaktan ayrı tutması velilerin tepkisine neden oldu.

Kreşlerde iki ayrı karara veliler tepkili
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İçişleri ve Sağlık Bakanlığı, tüm dünyayı saran koronavirüs (Covid-19) ile etkin mücadele kapsamında ek genelgelerle yerleşim yerlerinde salgının seyrine bağlı olarak resmi anaokulu ve anasınıflarının eğitimlerine 4 Ocak 2021 tarihine kadar ara verme kararı aldı. Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu da 30 Kasım tarihinde 'Yeni kısıtlama ve tedbirler' konulu genelge ile MEB'e bağlı anaokulları kapattı ancak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı kreşler bu yasaktan ayrı tutuldu.

Bu kararın özel anaokullarını, velileri ve öğrencileri çok zor durumda bıraktığını ileri süren özel anaokulu sahipleri sorunun giderilmesi çağrısı yaptı. "Covid-19, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı 0-6 yaş arası kreşlerde etkin değil, 3-6 yaş arası eğitim veren MEB'e bağlı anaokullarında mı yayılıyor?" diyen anaokulu kurucuları, sorunun çözümü için destek bekliyor.

KARARDA AYRIMCILIK VAR

Özel anaokullarının koronavirüs (Covid-19) kapsamında çok bilinçli ve etkin bir şekilde önlemler aldığını ve kontrollü normal yaşamın başladığı 8 Haziran'dan bu yana bir sorun yaşanmadığını söyleyen Antalya Lara Küçükşeyler Anaokulu kurucusu Bahar Bekaroğlu, “Biz aradaki ayrımcılığın kalkmasını istiyoruz. Kreşler ve bakımevleri açıkken MEB'e bağlı anaokullarının kapatılmasının bir mantığı yok" dedi.

Bir çok veli bu çifte standarttan dolayı işyerlerinde sıkıntı ile karşılaştıklarını Bekaroğlu, "İşverenimiz, anaokul kapalıysa sizde çocuğunuzu kreşe verin uyarısında bulunuyor. Çocuklarımız alıştıkları öğretmen ve ortamından kopartılıyor" diye konuştu.

Bahar Bekaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir genelge ile birlikte Mlli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel anaokulları kapatıldı. Ama Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı kreş ve bakımevleri açık kaldı. Aynı yaş grubu öğrencisi olmasına rağmen iki kurumdan bir tanesi kapalı diğeri açık. Biz bunun düzetilmesini istiyoruz. Öğretmenlerimiz ve personelimiz ile okullarımızda can siperane bir çalışma yapıyoruz. Dezenfektan makinamız her gün okulumuz dezenfekte ediyoruz. Gelen öğrencilerimizin bütün ateş ölçümleri yapılıyor. Okula görüşme almıyoruz. Gelen herkesinde ateşini ölçüp HES kodlarını kontrol ediyoruz. Tüm velilerimizin de takibini yapıyoruz. Titizlikte eğitim veriyorduk."

ÖĞRENCİ VELİLERİ MAĞDUR

Özel Oksijen Montessori Anaokulu yöneticisi Fatma Aksu Öz ise alınan kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Özel Bilgin Adımlar Anaokulu yöneticisi Hafize Demirel de her türlü pandemi önlemi almalarına rağmen alınan bu kararı anlamadığını söyledi. Demirel, "Çocuklarımızın anneleri de diğer çocukların anneleri gibi çalışıyor. Çalıştıkları içinde mağdur durumdalar. Haksız bir rekabet yaşanıyor" dedi.

Özel Antalya Bilgin Anaokulu Okul Müdürü Gülnihal Erciyas ise "Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı kreş ve bakımevlerinin açık, MEB'e bağlı özel anaokullarının kapalı olması, çok anlamlandırabileceğimiz bir durum değil" yorumunu yaptı.

DAHA İYİ İZOLE OLUYOR

Öğrenci velisi Yulya Çeliktaş ise pandemi sürecinde çocukların evde kapalı kaldığını, sıkıntılı bir süreç geçirdiklerini söyledi. Çeliktaş, "Kreşler ilk kapatıldığında uzaktan eğitim yapıldı. Ama çocuğum 5 yaşında, ilgisini veremiyor. Oyun sanıyor. Bu yüzden uzaktan eğitimden istediğimi alamadım. 8 Haziran'da anaokulları açılınca önce tekrar göndermek istemedim. Alınan önlemlere ve kurumun gösterdiği titizliğe bakınca kararımı değiştirdim. Çocuğum tam alışmışken, bir kez daha kapama kararı aldılar" dedi.

Kendisinin fen bilgisi öğretmeni olduğunu söyleyen öğrenci velisi Senem Çağlayan da 5.5 ile 3.5 yaşlarında iki oğlu olduğunu, kreşler için iki ayrı kararı alınmasını anlamayamadığını söyledi.

Sağlık sektöründe çalışan Volkan Veli ise kreşler için alınan iki ayrı kararın adaletsiz olduğunu savundu.

ANTALYA IL UMUMI HIFZISIHHA KURULU'NUN KORONAVIRUS (COVID-19) ILE MUCADELE KAPSAMINDA MILLI EGITIM BAKANLIGI'NA (MEB) BAGLI ANAOKULLARINI KAPATMASI, AILE CALISMA VE SOSYAL HIZMETLER BAKANLIGI'NA BAGLI KRESLERI BU YASAKTAN AYRI TUTMASI VELILERIN TEPKISINE NEDEN OLDU. (BAHAR BEKAROGLU - FATMA AKSU OZ - HAFIZE DEMIREL) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA IL UMUMI HIFZISIHHA KURULU'NUN KORONAVIRUS (COVID-19) ILE MUCADELE KAPSAMINDA MILLI EGITIM BAKANLIGI'NA (MEB) BAGLI ANAOKULLARINI KAPATMASI, AILE CALISMA VE SOSYAL HIZMETLER BAKANLIGI'NA BAGLI KRESLERI BU YASAKTAN AYRI TUTMASI VELILERIN TEPKISINE NEDEN OLDU. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA IL UMUMI HIFZISIHHA KURULU'NUN KORONAVIRUS (COVID-19) ILE MUCADELE KAPSAMINDA MILLI EGITIM BAKANLIGI'NA (MEB) BAGLI ANAOKULLARINI KAPATMASI, AILE CALISMA VE SOSYAL HIZMETLER BAKANLIGI'NA BAGLI KRESLERI BU YASAKTAN AYRI TUTMASI VELILERIN TEPKISINE NEDEN OLDU. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA IL UMUMI HIFZISIHHA KURULU'NUN KORONAVIRUS (COVID-19) ILE MUCADELE KAPSAMINDA MILLI EGITIM BAKANLIGI'NA (MEB) BAGLI ANAOKULLARINI KAPATMASI, AILE CALISMA VE SOSYAL HIZMETLER BAKANLIGI'NA BAGLI KRESLERI BU YASAKTAN AYRI TUTMASI VELILERIN TEPKISINE NEDEN OLDU. (SENEM CAGLAYAN)  (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA IL UMUMI HIFZISIHHA KURULU'NUN KORONAVIRUS (COVID-19) ILE MUCADELE KAPSAMINDA MILLI EGITIM BAKANLIGI'NA (MEB) BAGLI ANAOKULLARINI KAPATMASI, AILE CALISMA VE SOSYAL HIZMETLER BAKANLIGI'NA BAGLI KRESLERI BU YASAKTAN AYRI TUTMASI VELILERIN TEPKISINE NEDEN OLDU. (GULNIHAL ERCIYAS) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA IL UMUMI HIFZISIHHA KURULU'NUN KORONAVIRUS (COVID-19) ILE MUCADELE KAPSAMINDA MILLI EGITIM BAKANLIGI'NA (MEB) BAGLI ANAOKULLARINI KAPATMASI, AILE CALISMA VE SOSYAL HIZMETLER BAKANLIGI'NA BAGLI KRESLERI BU YASAKTAN AYRI TUTMASI VELILERIN TEPKISINE NEDEN OLDU. (VOLKAN ALANYA) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
Aztek ‘kafatası kulesinin’ yeni bölümleri ortaya çıkarıldı
 
Seyir halindeki otomobilin üzerine ağaç devrildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazipaşa'ya 61.8 kilogram yağış düştü
ANTALYA'nın ilçelerinde dün etkili olan yağmur ve dolu yağışı hayatı olumsuz ...
Serik'te denizde hortum çıktı
ANTALYA'nın Serik ilçesi açıklarında, denizde hortum çıktı. Hortum kıyıya ulaşmadan gözden kayboldu.
Polis kulaklarına inanamadı hemen tutanak tuttu
ANTALYA'da eski sevgilisi Fatma Y.'nin (28) park halindeki otomobilini ...
 
Antalya'da sokaklar boş kaldı
KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında ...
Kaza yapan sürücüye, kısıtlamayı ihlalden ceza
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle kayganlaşan yolda ...
Muratpaşa, 6'ncı spor salonunu Metin Nuran Çakallıklı'da yapıyor
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Metin Nuran Çakallıklı Anadolu ...
 
Altınyaka Yaylası, kısıtlama günlerinin gözdesi oldu
ANTALYA'nın Kumluca ilçesine bağlı yayla mahallelerinden 800 rakımlı Altınyaka, ...
Yabancı mankenlerle renkli foto safari
MODA fotoğrafçısı aynı zamanda Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ...
Yılbaşına özel kokular vitrinde
ANTALYA'da bir koku markası, yılbaşına özel kokuları ve noel şişeleriyle dikkat çekiyor.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva