Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
5 Eylül 2019 Perşembe - 11:33

Küçük Duru'yu öldüren sanığa müebbet hapis

İZMiR'in Konak ilçesinde boşandıktan sonra birlikte yaşamaya devam ettiği Gönül Akça ile tartıştığı sırada havaya ateşlediği tabancadan çıkan mermi, balkonda uyuyan 11 yaşındaki Duru Öğtem'e isabet ederek, ölümüne neden olan Eşref Nekiz (46), müebbet hapis hapis cezasına çarptırıldı.

Küçük Duru yu öldüren sanığa müebbet hapis
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hilal Mahallesi 1215 Sokak'ta 2016 yılında meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti;

Korsan taksicilik yapan Eşref Nekiz, olaydan 3 yıl önce boşandığı Gönül Akça ile birlikte yaşamaya başladı. Ancak ikili arasında anlaşmazlık çıktı. 3 gün eve gitmeyen Nekiz, olay sabahı binanın önüne geldi. Çift burada tartışmaya başladı. Tartışmaya kadının, üst katında yaşayan yakınları da dahil oldu. Bu sırada Gönül Akça, eve girerek balkona çıktı. Akça balkonda  Nekiz binanın giriş kapısı önünde oldukları halde tartışmaya devam etti.

Aracından tabancasını alan Nekiz, havaya doğru ateş etti. Ancak tabancadan çıkan kurşunlardan biri Akça'nın evinin üst katındaki dairenin balkonunda uyuyan, teyzesinin kızı Duru Öğtem'in başına isabet etti. Ağır yaralanan küçük kız, gelen ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak hayatını kaybetti.

Polis, Eşref Nekiz'i gözaltına aldı. 4 ayrı suçtan poliste kaydı olduğu ortaya çıkan Nekiz, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

'MERMİ BİR ŞEKİLDE İSABET ETMİŞ'

Hakkında İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada tutuklu yargılanan Nekiz, son savunmasında olayın kaza olduğunu iddia ederek, "Sokakta tartıştıktan sonra eski eşim eve çıktı. Balkondan bana küfür etmeye başladı. Bu sırada üst balkonda birinin olduğunu bilmiyordum. Eşimle tartışırken, tabancayla havaya ateş ettim. Ayağım tökezlediği için hedef alarak ateş etmedim. Ateş ettiğim mermi bir şekilde gidip küçük Duru'ya isabet etmiş" dedi. Sanık avukatı da suçun 'taksirle ölüme sebebiyet verme' şeklinde işlendiğini öne sürerek, müvekkilinin bu doğrultuda yargılanması gerektiğini iddia etti.

Davaya müdahil olan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Pınar Melli, sanıktan şikayetçi olduklarını, kasten öldürme suçundan en ağır cezanın verilmesini istediklerini ifade etti. Savcı da mütalaasında sanığın 'kasten öldürme' suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme, Nekiz'i, 'kasten öldürme' suçundan müebbet, 'ruhsatsız silah kullanma' ve 'silahlı tehdit' suçlarından da 3 yıl 5 ay 12 gün hapis cezasına mahkum etti.

Sanık avukatının temyiz ettiği kararı, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi onadı.  Dosyanın gönderildiği Yargıtay'ın da onaması halinde karar kesinleşecek.

IZMIR'IN KONAK ILCESINDE 3 YIL ONCE, BOSANDIKTAN SONRA BIRLIKTE YASAMAYA DEVAM ETTIGI G.A. (GONUL AKCA) ILE ARALARINDA CIKAN VE AILESININ DE KARISTIGI TARTISMA SIRASINDA, SOKAKTA TABANCAYLA ATES EDEREK, UST KATTAKI EVIN BALKONUNDA UYUYAN 11 YASINDAKI DURU OGTEM'IN (FOTOGRAFTA) OLUMUNE NEDEN OLAN ESREF NEKIZ, MUEBBET HAPIS ILE 3 YIL 5 AY 12 GUN HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. (FOTO: IZMIR DHA) (ARSIV)

IZMIR'IN KONAK ILCESINDE 3 YIL ONCE, BOSANDIKTAN SONRA BIRLIKTE YASAMAYA DEVAM ETTIGI G.A. (GONUL AKCA) ILE ARALARINDA CIKAN VE AILESININ DE KARISTIGI TARTISMA SIRASINDA, SOKAKTA TABANCAYLA ATES EDEREK, UST KATTAKI EVIN BALKONUNDA UYUYAN 11 YASINDAKI DURU OGTEM'IN (FOTOGRAFTA) OLUMUNE NEDEN OLAN ESREF NEKIZ, MUEBBET HAPIS ILE 3 YIL 5 AY 12 GUN HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. (FOTO: IZMIR DHA) (ARSIV)

IZMIR'IN KONAK ILCESINDE 3 YIL ONCE, BOSANDIKTAN SONRA BIRLIKTE YASAMAYA DEVAM ETTIGI G.A. (GONUL AKCA) ILE ARALARINDA CIKAN VE AILESININ DE KARISTIGI TARTISMA SIRASINDA, SOKAKTA TABANCAYLA ATES EDEREK, UST KATTAKI EVIN BALKONUNDA UYUYAN 11 YASINDAKI DURU OGTEM'IN OLUMUNE NEDEN OLAN ESREF NEKIZ, MUEBBET HAPIS ILE 3 YIL 5 AY 12 GUN HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. (FOTOGRAFTA OLAYIN MEYDANA GELDIGI YER) (FOTO: IZMIR DHA) (ARSIV)

Mehmet CANDAN / İZMİR, (DHA)

Etiketler:
 
Lüks binalar arasındaki Roma Hamamı, yüzyıllara meydan okuyor
 
Paşanın Melekleri İzmir'den kupayla döndü
YORUMLAR
 Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tuvalette bileklerini kesip intihar etti
AYDIN'ın Söke ilçesinde Cezmi A. (66), evinin tuvaletinde bıçakla bileklerini keserek, intihar etti.
Güven-İş İle Kaliteyi Yakalayın
1975 tarihinde kurulan firma, kurulduğu tarihten bu yana sunduğu hizmetlerinde ...
Çocuğa içki içiren çifte, Uşak'ta gözaltı
BURSA'da yaşayan Serkan D.'nin, 12 yaşındaki kızına içki içirdiği videoları ...
 
Elektrik akımına kapılan inşaat işçisi öldü
DENİZLİ'nin Merkezefendi ilçesinde, inşaatta çalışırken, elektrik akımına ...
Manisa Ovası üzüm sergisine döndü
MANİSA'daki bağlardan kesilen dünyaca ünlü Sultaniye üzümlerinin kurutulma ...
3 kişilik aile, alev alan otomobilden kurtarıldı
TEKİRDAĞ'ın Çorlu ilçesinde, kontrolden çıkıp, bariyerlere çarpan otomobil, ...
 
Edirne'de 70 kaçak göçmen yakalandı
EDİRNE'nin Enez ilçesinde, lastik botlarla yasa dışı yollardan Yunanistan'a ...
Su kanalına düşen atı itfaiye kurtardı
SARIYER'de sahibinin elinden kurtularak kaçan at, su kanalına düştü. At, ...
Saman yüklü kamyon yandı
ANKARA'da seyir halindeki saman yüklü kamyon, motor kısmından çıkan yangın ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva