Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
22 Ocak 2015 Perşembe - 13:54

Kulislerde 'transfer toto' tahminleri

ANTALYA'da çok sayıda CHP'li belediye meclis üyesinin kısa bir zaman içinde Ak Parti'ye katılacağı iddiası kentin siyasi gündemini karıştırdı.

Kulislerde  transfer toto  tahminleri
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP'liler ellerinde meclis üye listeleri ilçe ilçe olağan şüpheli listesi hazırlarken tek gerçek istifa CHP Döşemealtı Belediye Meclis üyesi Şevket Özkan'dan geldi.

Antalya Ak Parti'de Rıza Sümer'in il başkanlığına seçildiği kongrenin ardından yeni transfer iddiaları siyasi gündemi çalkalamaya devam ediyor. Aslında, siyasi kulisler Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek Ak Parti kongresinde CHP ve MHP'den belediye başkanı düzeyinde bir katılım bekliyordu. Fakat Başbakan Davutoğlu'nun son dakikada Fransa'da mizah dergisi Charlie Hebdo saldırının ardından düzenlenen yürüyüşe katılmak için programını iptal etmesiyle transfer programının askıya alındığı konuşulsa da görüşmelerini sonuca ulaşamadığı da iddialar arasında yerini aldı. 

Kongrenin ardından transfer iddiaları meclis üyesi düzeyine inmiş olsa da belediye meclislerinde sandalye dağılımını değiştirecek sayıda ismin Ak Parti'ye geçeceği iddiaları konuşulmaya başladı. İddialar o kadar ciddiye alındı ki CHP içinde 'olağan şüpheliler' listeleri yapılmaya başlandı.

MURATPAŞA'DA OLAĞAN ŞÜPHELİLER
Muratpaşa'da 1'i MHP'den 8 CHP'den 9 ismin Ak Parti'ye geçmek için fırsat kolladığı iddia ediliyor. CHP'nin olağan şüpheliler listesinin birinci sırasında Büyükşehir Belediyesi'nde işçi olarak çalışan Mustafa Çetin yer alıyor. Önce Demre'ye ardından Alanya'ya sürgüne gönderilen fakat birikmiş izinlerini kullanan ve emeklilik için gün sayan Çetin, iddialara “Bu kadar baskı altında hala CHP'deysem kimse aksi yönde bir hareket beklemesin" dedi. Çetin, CHP'de meclis üyelikleri için yapılan önseçimde şimdi Ak Parti sıralarında siyaset yapan Ercan Merthatun'la kurduğu yakınlığının hatırlatılması üzerine “Parti değiştirmem mümkün değil" yorumunu yaptı.

Muratpaşa için olağan şüpheliler listesinin ikinci sırasında aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olan Recep Tokgöz yer alıyor. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın döneminde Antalya Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanlığı da yapan Tokgöz'ün, Başkan Menderes Türel'in kulübü devralmamasıyla biriken ağır bir borç yükü altında kaldığı biliniyor. Fakat Tokgöz de bu iddialar karşısında çok sert konuştu. Adının sürekli 'siyasi toto' içinde yer almasına oldukça sinirlenen Tokgöz, “Ben CHP'de il yöneticiliği yaptım, meclis üyeliği yaptım. Hakkımda çıkartılan bu yalan yanlış söylentilerden bıktım usandım. Partimin transfer haberleriyle tartışılır hale getirilmesine, itibarsızlaştırmasına hele de bunun benim üzerimden yapılmasına müsaade etmem" diye konuştu.

KEPEZ VE KONYAALTI'NDA DURUM
Kepez'de ise 7 meclis üyesine sahip CHP'de olağan şüpheliler listesinin birinci sırasında Süleyman Acar yer alıyor. CHP'den Erdal Öner'in belediye başkan adaylığıyla meclis üye listesinin birinci sırasında kendisine yer bulan ve aynı zamanda CHP'yi Büyükşehir Meclisi'nde de temsil eden Acar da iddiaları yalanlayarak, “Bir rahatsızlık hissedersem, ben partiden değil meclis üyeliğinden istifa ederim" dedi. Konyaaltı'nda ise listenin birinci sırasına adaylığı noktasında CHP'nin eski merkez sağ kökenli meclis üyesi Mehmet Hacıarifoğlu yazılıyor. Hacıarifoğlu, iddialara “Kesinlikle yok öyle bir şey. Biz de öyle şey olmaz" diye cevap verdi.

DÖŞEMEALTI'NDA DURUM KRİTİK
Döşemealtı'nda ise Belediye Başkanı Turgay Genç'le birlikte 14 meclis üyesine sahip CHP'de Şevket Özkan istifa etti. İstifası beklenen bir diğer isim ise Hüseyin Çetinkaya. Çetinkaya, istifayı düşündüğünü ama şimdilik kaydıyla partiden ayrılmadığını söyledi. İki ismin istifası Döşemealtı'nda meclis aritmetiğini de alt üst edecek. 35 kişilik mecliste Çekinkaya'nın olası istifasıyla CHP muhalefet bloğunun gerisinde kalacak. İstifalarla CHP'nin üye sayısı 12'ye düşecek ve karşısında 10 Ak Partili, 2 MHP'li, 2 de bağımsız üye bulacak. İstifacılar arasında Özkan'ın Ak Parti'ye katılması ise güçlü ihtimal olarak değerlendiriliyor. 

'DERHAL GİTSİNLER'
CHP İl Başkanı Cavit Arı, istifa iddialarına ilişkin “Eğer bir meclis üyesi arkadaşımız belediyesinde bir sıkıntı hissediyorsa bunu önce yetkili organlarla paylaşması lazım. Sorunu aşmak için çaba göstermesi lazım. Ama bunların hiçbirini konuşmadan, gizli kapaklı pazarlıklarla parti değiştiriyorsa o kişinin zaten CHP'de yeri olamaz" diye konuştu.

Siyaset zeminin bu kadar kaypak ve esnek olmasına izin vermeyeceğini dile getiren Arı, “Menfaat peşinde, bireysel beklentilerle o koltukları işgal edenlere çağrım derhal gitsinler. Ama biraz onurları varsa, onlara oy veren CHP seçmenine biraz saygıları varsa meclis üyeliğinden de istifa etsinler" şeklinde konuştu.
Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) - 

 
Yöresel Ürünler Pazarı açıldı
 
Somali'de Türk heyetine bombalı saldırı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dogrumu 22 Ocak 2015 Perşembe 21:35

Şu günlerde Antalya’da “meclis üyesi transferleri” yoğun bir biçimde dilden dile dolaşıyor.. İddia o ki.. “Ak Parti, meclis üyesi transferine doymuyor.. Ercan Merthatun, Önder Önen, Eşref Ural gibi isimlerden sonra CHP’li 4 meclis üyesi daha Ak Parti’ye geçti..” AKDENIZ MANSETTE ALI TONGULUS HABERI BU “Transfer edilenler” listesinde de Recep Tokgöz, Hüseyin Çetinkaya, Şevket Özkan’ın adı geçiyor.. Hatta.. Eğer “sosyal medya”ya inanacak olursak, bu üç isim çoktan Ak Parti’li oldular bile

Yorumu oyla      4      3  
vatandaş 22 Ocak 2015 Perşembe 20:05

başkan sen uyuyorsun sen önce döşemealtında kim belediye başkanı ına karar verin kaç tane meclis üyesine başkan yardımcılıgı sözü verildi bir sorun çagırın bekir akyolu anlatsın zaten feste yazmış

Yorumu oyla      4      3  
PARTİLİ 22 Ocak 2015 Perşembe 18:03

MECLİS ÜYELERİRİNİ TOPLAMA YAPARSAN SONUNA KATLANACAKSIN BİRİLERİ DİYORDU MECLİS ÜYELERİNİN HİÇ ÖNEMİ YOK İŞLERİ BELEDİYE MEMURLRI YAPIYOR DİYORDU ALSANA ÖRNEK MECLİS ÜYESİ SATILIK BUNLAR

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarete tazminat
ANTALYA'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Büyükşehir Belediye ...
Osman Kaptan'dan Antalya için araştırma önergesi
CHP Antalya Milletvekili Sayın Osman Kaptan, Antalya'da yaşanan sel ve ...
CLK topuna Sapan'da girdi
Sapan, yandaşa verilen ballı özelleştirmenin faturasının çıktığını söyledi ...
 
Bayraktar'dan Başbakan’a fırça iddiası
Yolsuzluk yapmak ve rüşvet almakla suçlanan dört eski bakan arasında yer ...
Demreli kadınlar Avcı ile 'devam' dedi
AK Parti Demre İlçe Teşkilatı Kadın Kolları seçiminde mevcut başkan ve ...
4 ilde 'yasadışı dinleme' operasyonu
Ankara'nın da aralarında bulunduğu 4 ilde "yasadışı dinleme” ve “paralel ...
 
Türel kaçıncı sırada ?
Yaptıkları anketlerle seçim sonuçlarını en iyi tahmin eden ANDY-AR araştırma ...
Antalya'da Cizre tepkisi
CİZRE'deki ölümler Antalya'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından protesto edildi.
Deniz Baykal: Hakim gözetiminde ön seçim
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Önseçimin ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva