Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
11 Ağustos 2015 Salı - 18:04

Kundu- Belek arası 7 dakikaya düşecek

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 'Biz Boğaçay Projesi'ni yaptırmayız' diyenler olduğunu belirterek, 'Bu proje felaketmiş. Allah rızası için bir dinle" dedi, asıl felaketin ise memleketin gelişmesini, kalkınmasını engelleme gayretinde olanlar olduğu belirtti.

Kundu- Belek arası 7 dakikaya düşecek
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Menderes Türel, açacakları yeni yolla Kundu-Belek arasının 7 dakikaya düşeceğini söyledi. Başkan Türel, belediye tarafından yürütülecek yeni akıllı kart sisteminin sıfır sorun anlayışıyla uygulanacağını, vatandaşların mevcut kartlarını kullanmaya devam edeceğini açıkladı. Türel, Varsak-Meltem arasında yapılacak 3. Etap raylı sistem hattının temelini de 2016'da atacaklarını kaydetti.

Başkan Menderes Türel, Döşemealtı'ndaki Antalyaspor Tesisleri'nde basın mensupları ile bir araya geldi. Projelerin son durumuyla ilgili bilgi veren Türel, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Türel, Boğaçayı'nın Antalya tarihinin en önemli projesi olduğunu belirterek, “Boğaçayı adeta Antalya'nın geleceğine yön verecek ve Antalya'ya çok önemli marka değer sağlayacak bir vizyon proje. Kanal İstanbul'dan sonra Türkiye'nin ikinci çılgın projesi. Boğaçayı Projesi içerisinde birtakım yaşam merkezleri, halka açık rekreasyon alanları, yat limanları, halkın istifade edeceği aktivite alanları, restoranlar gibi üniteler söz konusu olacak" diye konuştu.

BOĞAÇAY'DA ÖNCELİK TAŞKIN ÖNLEME PROJESİNDE

Boğaçayı'nda 2003 yılında yaşanan sel felaketini hatırlatan Türel, “Sel gerçekleştiğinde akan suyun debisi 2300 metreküptü. Şimdi biz Boğaçayı Taşkın Önleme Projesi ile 4600 metreküp debiye göre bir taşkın önlemeye yönelik çalışma yapıyoruz. 2003'deki sel felaketinin iki misli yağış söz konusu olduğunda tehlike arz etmeyecek bir taşkın önleme projesi hazırlıyoruz" dedi.

Taşkın önleme projesinin Ağustos ayı sonunda nihai hale geleceğini ve onay için DSİ'ye sunulacağını anlatan Başkan Türel, Antalya'daki sivil toplum kuruluşları ile de projeyi paylaşacaklarını kaydetti.

ANTALYASPOR TESİSLERİ 7 TEMMUZ 2016'DA

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Antalyaspor Tesisleri'nin Antalyalıların özlediği tesisler olduğunu belirten Başkan Türel, “Nasıl ki engelli rehabilitasyon merkezimizi ziyaret eden Almanlar bile 'Bizde böylesi yok' diyorsa, tamamlandığında bu tesisi görenler dünyada ve Avrupa'da bile böylesinin az olduğunu ifade edecek. Hedefimiz 7 Temmuz 2016 tarihinde bu tesisi hizmete açmaktı" dedi. Başkan Menderes Türel, Alanyaspor için de aynı şekilde bir kamp tesisi yapacaklarını kaydetti.

KONYAALTI YENİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Mimarlar Odası işbirliğinde ilerleyen Konyaaltı Sahili Projesi ile ilgili son durumu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Türel, yarışma projesini kazanan proje müellifleri ile avan proje elde etmeye yönelik sürecin başladığını dile getirdi. Projenin 1 milyon 172 bin 158 metrekarelik bir alanda gerçekleşeceğinin altını çizen Türel, şu bilgileri verdi:

“Çevre düzenlemesi, yapısal faaliyetler ilgili mevzuatlara uygun olarak mimari avan projeler hazırlanacak. 6.5 kilometrelik Konyaaltı dünyanın en uzun sahili. Ekim ayında avan projenin tamamlanmasını bekliyoruz. Avan proje üzerinden ihaleye çıkabilmemiz mümkün. 2016 başında ihaleyi gerçekleştirebileceğiz. Gelecek yıla sahil kısmını yetiştirmeye çalışacağız. Antalya'da yepyeni bir cazibe merkezi sahil projesi ortaya çıkacak."

KUNDU- BELEK ARASI 7 DAKİKA OLACAK

Kundu'dan Belek'e 4.5 kilometrelik yeni bir yol açacaklarını aktaran Başkan Türel, bu yolu EXPO alanı ile bağlayacaklarını söyledi. EXPO-Kundu-Belek yolu ile turizme çok ciddi bir alternatif yol ağı kazandıracaklarını anlatan Başkan Türel, “Kundu-Belek arası 7 dakikaya düşecek. 46 milyon 500 bin liraya mal olması beklenen yolu EXPO'nun başlayacağı 23 Nisan 2016'ya kadar tamamlayacağız" diye konuştu.

ANTALYA ULAŞIMI YENİDEN PLANLANACAK

Antalya Ulaşım Master Planı'nın yenileneceğini, 7 Ağustos'ta bununla ilgili ihaleye çıkıldığını belirten Başkan Türel, “Ulaşım Master Planı ile Antalya'nın ilçeler dahil bütün toplu ulaşım, araç ve yaya ulaşımını yeniden planlayacağız" dedi.

3. ETAP RAYLI SİSTEMİN TEMELİ 2016'DA ATILACAK

Başkan Türel 3'üncü etap raylı sistem projesi ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Varsak- Meltem arasındaki 3'üncü hat ile ilgili proje ihalesini önümüzdeki günlerde gerçekleştiriyoruz. Bu hat eski Varsak Belediyesi'nin bulunduğu alandan Kepez Belediyesi, Sakarya Bulvarı, Otogar istikametine, buradan Akdeniz Üniversitesi'nden Meltem'e, Uygulama Hastanesi önünden de meteorolojiye kadar uzuyor. 3 etabın proje ön yeterlilik kısmı tamamlandı. Referandum yaparak vatandaşa soracağız. İstiyoruz derlerse yapacağız. 2016 yılının yaz aylarında temelini atmayı ve bu hizmet döneminde tamamlamayı istiyoruz."

AKILLI KART BİLETLEME SİSTEMİNİ BELEDİYE YAPACAK

Menderes Türel, akıllı kart biletleme sisteminin belediye tarafından yapılacağını belirterek, yeni kart sisteminin vatandaşı hiç şekilde mağdur etmeyecek şekilde planladıklarını söyledi. Şu anda 1 milyon kişinin toplu taşıma kartlarını kullandığını söyleyen Türel, “Bu kartların içinde vatandaşlarımızın paraları var. Bir anda kesip arttırmak, 'Ne haliniz varsa görün' demek vatandaşımızın mağduriyetine neden olabilir. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için hukuki süreci geçirdik. Kayyum atanmasını sağladık. Ödemeler konusunda ilk günlerde biraz sıkıntı yaşandı ama şu anda toplu ulaşım esnafına da artık günü gününe ödemeleri kayyum tarafından gerçekleşiyor. A-Kent firmasıyla tasfiye süreci konusunu yürütüyorlar. Kart uygulamasıyla ilgili yeni düzenlemeyi vatandaşları mağdur etmeyecek şekilde uygulayacağız."

Şarampol Caddesi'yle ilgili müthiş bir proje hazırladıklarını açıklayan Başkan Türel, “Efsane geri dönüyor. Şarampol'ün Yener Ulusoy Bulvarı ile Sokullu Caddesi arasında kalan yaklaşık 1000 metrelik kısmıyla ilgili yenileme tasarım projesi hazırlıyoruz. Şarampol eski günlerine geri dönecek. Şarampol dünyanın sayılı güzel caddelerinden biri olacak. Otopark alanları, Tonguç Caddesi'ne doğu- batı istikametine alt geçit olacak" diye konuştu.

GAYRİMÜSLİMLER İÇİN SiNAGOG VE KİLİSE

Türel, Kurşunlu'da hayata geçirilecek yeni mezarlık projesinde caminin yanında, gayrimüslimler için sinagog ve kilise de inşa edileceğini söyledi. Emekliler için hobi bahçeleri oluşturulacaklarını açıklayan Türel, Bahtılı Mahallesi'nde 140 bin metrekare alanda projelendirilen tesis içerisinde kullanıcıların sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla koşu parkurları, kafeteryalar, spor tesisleri, mescit, çocuk oyun alanları, yarı olimpik yüzme havuzu gibi birçok unsurun yer alacağını ifade etti.

KİRALAMA YETKİSİ BÜYÜKŞEHİRDE

Başkan Türel konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Atatürk Parkı ile ilgili soru üzerine Türel, Atatürk Parkı'nda mal sahibinin Milli Emlak olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Milli Emlak, 'Biz buranın tapu sahibiyiz buranın tahliyesini istiyoruz' diye yazı yazdı. Biz de o yazının gereğini işletmecilere iletmek zorundayız. Ondan dolayı resmi bir protokol gerçekleştirdik. O tahliye yazılarını yazdık ama yarın esnaf bana gelecek görüşeceğiz. Kullanıcılarının içinde kalması suretiyle Milli Emlak'ın güvenlik ve temizlik işlerinin büyükşehirce görülmesi suretiyle kiralanma yetkisini bize devretmesi hususunda bir mutabakatı sağladık."

BATI ÇEVRE YOLU'NDA YARGI KARARI UYGULANACAK

Batı Çevreyolu konusunda yöneltilen soruyu yanıtlayan Başkan Türel, “Bu konuda yargı süreci devam ediyor. Burada yapılmış olan planda öncelik Batı Çevre Yolu'nun açılmasıydı. Bugün için açılmıştır. Bundan sonraki mesele hukuki süreçtir. Bizim muradımız 35 trilyon kamulaştırma parası ödemeden farklı yatırımlarda kullanarak bu yolu açmak. Amaç hasıl oldu, açıldı. İlk açılan etap Uncalı-Liman arası 6 kilometredir. 1800 metresi imarsız alandı. Bütün mesele bu alanın imarla mı kamulaştırmayla mı geçilmesi. Yargı ne karar verirse uygularız" diye konuştu.

BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, DOSEMEALTI'NDAKI ANTALYASPOR TESISLERI'NDE BASIN MENSUPLARI ILE BIR ARAYA GELDI. PROJELERIN SON DURUMUYLA ILGILI BILGI VEREN TUREL, BASIN MENSUPLARININ SORULARINI YANITLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
 

 
Fikret Otyam toprağa verildi
 
Antalya'da kaza: 7 yaralı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
metin korkmaz. 22 Ağustos 2015 Cumartesi 10:32

anlasılan türelin bogacay projesini nasıl engeleriz. seçime kadar oyalıyalım. diyor meslek odaları meslek odaların kirası maaşlarını bu halkın vergilerinden geliyor. siyasetle deyil antalyayı dünya marka sehri yapacak bu projeye destek olunması gerekiyor. bu sadece antalyanın deyil türkiyenin projesi herkes sabırsızlıkla bekliyor antalyay tatile gelenlerin ugrayacagı resim cekip ölümsüzlestirecegi bir proje. halk sizin yanında tüm partilere oy veren insanlarda destekliyor. kıskanclık olan insanlarda sorun var diyorlar antalya zenginlesmesin. istemezük. fakir kalsın her sey degersiz olsun bize ihtiyac olsun..

Yorumu oyla      3      3  
hasan cakmak 20 Ağustos 2015 Perşembe 10:03

baskan türel bogacay projesi konyaaltı sahil projen türkiyenin her tarafında avrupada arap devletlerinde konusuluyor. herkes tarafından bogacay projesi yüzünden takdir ediliyon. iyiki antalya böyle baskana sahip.

Yorumu oyla      4      3  
ali kaymaz 13 Ağustos 2015 Perşembe 12:53

tesekürler türel bataklık sazlık sivrisinek yatagından tinerci evsizlerin mekanı antalyanın cöplügü olan yerden bir dünya projesi üretiyorsan helal olsun sana antalya sana minetar...

Yorumu oyla      4      3  
cözüm üretsinler 13 Ağustos 2015 Perşembe 12:16

şu an bogacayın cevresi sazlık bataklık sivrisinek dolu geceleri burda insanlar dolasamıyor tinerci hertürlü insan burda konaklıyor. insaat yada kimin çöpü varsa buraya döküyor. bogacayda tas ocaklarından cıkan pislik suya karısarak denize akıyor. meslek odalarından cözüm sunsunlar.

Yorumu oyla      4      3  
baskan anlamadınmı 12 Ağustos 2015 Çarşamba 19:26

adamlar yaptırmayız. istemezuk. dıyorlar. antalya umurlarında deyıl. nasıl secıme kadar yaptırmayız oyalarız. halbuki halkın gercegi var antalyada ayrım yapmadan turelin projelerını desteklıyor. ama meslek odaları oyalam taktigi yapacak. baskan. halk yanında.

Yorumu oyla      4      3  
mhpli karaca 12 Ağustos 2015 Çarşamba 14:12

Bu adam yapar dedimse yapar

Yorumu oyla      5      3  
Vatandas 12 Ağustos 2015 Çarşamba 12:38

Bu projelerin yapılması Antalya İcin bır kazancdir.Yapılırsa Antalya ve antalyali kazanır

Yorumu oyla      5      3  
chpli 11 Ağustos 2015 Salı 20:31

helal. biz konuşuruz, menderes yapar. böcek ne yapar

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taksi durağına 'Atatürk' adına tepki
ANTALYA'da 'Atatürk' adının taksi durağına verilmesi tepkiye neden oldu. ...
Alanya'da deniz temizliği 'Wasteddin'e emanet
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde belediye teknisyenleri tarafından atık metaller ...
Kasaplardan çağrı: Etteki KDV kalksın
TÜRKİYE Kasaplar Federasyonu Başkanvekili Osman Yardımcı, sadece Et ve ...
 
Norveçli kızlar 3 gündür kayıp
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 15 yaşındaki Norveçli iki kız arkadaştan ...
Nerede yanlış yaptım?
“ Eğer değişmek istiyorsan , bunu yap ! Geçmişi kabullen” Mehmet Nuri ILDIZ.
Bu dayağa takipsizlik kararını mahkeme bozdu
ALANYA'da Ramazan Günevi'nin, jandarma karakolunda 'işkence' yapıldığı ...
 
Atatürk Parkı'nın kaderi belli oldu
Milli Emlak’ın Atatürk Parkı’nın tahliyesine ilişkin kararı üzerine, işletmecilerin ...
EXPO 2016'ya şakayık temalı giriş kapısı
EXPO 2016 Antalya sergi alanının giriş kapıları, sembol çiçek 'şakayık' ...
İki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde iki otomobilin çarpışması sonucu 5 kişi yaralandı.
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva