Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
30 Nisan 2015 Perşembe - 15:13

Lara'da hukuk zaferi

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı'nın Antalya'da 2006 yılında Lara plajlarının da bulunduğu Lara Kent Parkı'nı özel bir firmaya tahsisinin iptali için Mimarlar Odası'nın yürüttüğü hukuki mücadelede, 9 yıl sonra nihai red kararı verildi.

Lara da hukuk zaferi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'nın eşsiz kumsallara da sahip 3 bin 500 dönümlük Lara Kent Parkı'nın tahsis iptaline ilişkin Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından açılan iptal davası, 9 yıl sonra sonuçlandı. Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, 9 yıl süren hukuki mücadele ve eylemlerle bugün gelinen noktada alınan bu kararı, odada yapılan basın toplantısında açıkladı. Osman Aydın, 3 bin 500 dönümlük Lara Kent Parkı olarak planlanan alanın kumul ekosistemi, flora, fauna, endemik türleri, alana özgü bozuk formlu kızılçamları ve çeşitli kuş türleriyle çok özel bir doğa parçası olması nedeniyle 1992'de Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nca doğal Sit alanı ilan edildiğini hatırlattı. 

2006'DA ÖZELE TAHSİS EDİLDİ

Alanın, Orman Bakanlığı'nın Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisiyle 2003'e kadar kent parkı olarak kullanıldığını belirten Aydın, 2004'te Kemerağzı- Kundu Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilmesiyle, planlama yetkisinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na geçtiğini kaydetti. Bakanlığın da planda bilimsel ve teknik doğrulara aykırı, kent halkının aleyhine değişiklikler yaptığını anlatan Aydın, temalı park tanımında geçen tesislerin yapımına olanak verecek, yapı yoğunluğunun önünü açan ve yatırımcının her şeyi yapabileceği düzenlemelerin ardından da 11 Nisan 2006'da yapılan ihaleyle özel bir firmaya tahsis edildiğini hatırlattı. 

IŞIK YAK SÖNDÜR EYLEMİ

Tahsisin iptali için Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu'nca kentlilerin katılımıyla 1 hafta süren ve her akşam 5 dakika 'Işık Yak-Söndür' eylemi düzenlendiğini anımsatan Aydın, kuma gömülme, çadır kurma, ağaçlara zincirleme gibi çok sayıda eylem gerçekleştirildiğini dile getirdi. Eylemlerin kentte tüm sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin de katıldığı eylemlere dönüştüğünü, 'Lara'yı Kurtarma Komitesi' oluşturduğunu belirten Aydın, 11 otobüsle 389 kişinin 'Lara İçin Ankara'dayız' sloganıyla Anıtkabir'de Atatürk'ün huzuruna çıktığını ve Kültür ve Turizm Bakanlığı önünde basın açıklaması yapıldığını kaydetti. 

GEZİ'YE KADARKİ EN BÜYÜK DİRENİŞ 

Kentte miting kararı alındığı ve mitingi engellemek için öncesinde bakanlığın tahsisi iptal ettiğinin duyurulduğunu belirten Aydın, mitingin meslek odaları, sivil toplum örgütleri, CHP, MHP, DYP, ANAP, KESK, DSP, TÜRK-İŞ gibi örgütlerin katılımıyla çok geniş katılımlı yapıldığını ve Gezi olaylarına kadar yapılan eylemlerin en önemlisi olduğunu söyledi. Bakanlığın 17 Ağustos 2006'da alanı 49 yıllığına bir şirkete yeniden ihale ettiğini belirten Aydın, meslek odaları olarak tahsis şartnamesinin ve tahsis ihalesinin iptali istemiyle dava açtıklarını dile getirdi. Aydın, Danıştay'ın firmaya verilen ön izni iptal ettiğini ama kanun değişikliğiyle 2008'de yeniden şirkete ön izin verildiğini kaydetti. 

ÜÇ DAVADA DA İPTAL EDİLDİ

Yeniden tahsis şartnamesi, tahsis ihalesi ve öz iznin iptali için dava açtıklarını, üç ayrı davada da mahkemelerin iptal kararı verdiğini belirten Aydın, Bakanlığın temyiz ve karar düzeltme taleplerinin de reddedildiğini, iptal kararlarının kesinleştiğini söyledi. Son olarak da öz iznin kaldığı yerden devamına izin veren kanun değişikliği kararının iptal edildiğini kaydeden Aydın, “Davaya ilişkin karar düzeltme başvurusunun ret kararı da tarafımıza ulaşmıştır. Süreç kentimizdeki tüm sivil toplum örgütlerinin mücadelesi ve hukuki sürecin şubemizin sonuna kadar takibi sonucu kentlilerin lehine hiçbir tereddüde gerek kalmaksızın sonlanmıştır" dedi. 

TÜREL'E ÇAĞRI

Dokuma'da olduğu gibi Lara Kent Parkı mücadelesini de kentlilerin kazandığını belirten Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e de çağrıda bulundu. Aydın, “Yargı süreci tamamlanan Lara Kent Parkı'nın, bakanlıktan Büyükşehir'e tahsisinin ivedilikle talep edilmesi ve tahsisin sağlanması, parkın plan ve projelerinin kent dinamiklerinin görüşleri doğrultusunda, Konyaaltı sahilinde olduğu gibi fikir projesi yarışmasıyla elde edilmesini, bir an önce uygulanması ve kentliler ve konuklarına açılması için çağrı yapıyoruz" dedi. 

ADAYLARA SESLENDİ

Bu projenin Türel'in kent için yaptığı en önemli ve en büyük projesi olacağını da kaydeden Aydın, tüm milletvekili adaylarına seslenerek, bölgenin Büyükşehir'e tahsisi ve kent halkının kullanımında kalması doğrultusunda çalışma yapmalarını talep etti.

KULTUR VE TURIZM BAKANLIGI'NIN ANTALYA'DA 2006 YILINDA LARA PLAJLARININ DA BULUNDUGU LARA KENT PARKI'NI OZEL BIR FIRMAYA TAHSISININ IPTALI ICIN MIMARLAR ODASI'NIN YURUTTUGU HUKUKI MUCADELEDE, 9 YIL SONRA NIHAI RED KARARI VERILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - 

 
Bu ne yaman çelişki
 
Emek ve Demokrasi Güçleri, Arif Koparan'ı andı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eczacıbaşı POYD'un onur üyesi
ANTALYA'da Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği'nin (POYD) geleneksel ...
Siyasi partilerin logosunu yorgana işliyor
ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde yorgancılık yapan Ramazan Hoşlar, yoğun ...
Sevgilisini ezdiğinden haberi yokmuş
ANTALYA'da tartıştığı sevgilisi 23 yaşındaki Hüsne Aslan'ın üzerinden ...
 
metrelik platforma tırmanıp türkü söyledi
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde düzenlenen Geleneksel Tarım ve Seracılık ...
Oyuncak vermedi diye taşlamışlar
ANTALYA'da CHP milletvekili adaylarının, Kepez İlçesi'ndeki bir restoranda ...
Likya kaşifleri Kaş'ta
TÜRKİYE'den ve yurt dışından katılımcıların oluşturduğu 'Likyalı Kaşifler' ...
 
2 çocuğunu alevlerin arasından kurtardı
ANTALYA'da 2 çocuğunun bulunduğu odada yangın çıktığını fark eden Ümmühan ...
Polis hırsızlara geçit vermedi
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, 2 şüphelinin evlerden çaldığı LCD televizyon ...
Deprem için 20 kişilik çok özel tim oluşturulmalı
EVEREST Dağı'na tırmanan Türk dağcılardan AKUT Antalya Birim Sorumlusu ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva