Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
27 Haziran 2019 Perşembe - 11:27

Lise öğrencisinin pompalı tüfek dehşetine 20 yıl hapis cezası

BAHÇELİEVLER'de 8 ay önce aynı okulda okuduğu Mert Emre Karagöz'ü (14) sokak ortasında pompalı tüfekle 3 kez ateş ederek ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan lise öğrencisi  M.K. (15),  20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Lise öğrencisinin pompalı tüfek dehşetine 20 yıl hapis cezası
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Davanın ardından gözyaşı döken anne Nurgüzel Karagöz verilen cezanın  az olduğunu belirterek, "Adalet bu değil. Benim masumumun kanı yerde kaldı. O, bir kişiyi değil 5 kişiyi öldürdü.  Beni öldürdü, ağabeyini öldürdü, ablasını öldürdü, babasını öldürdü. Hepimizi öldürdü. Ben pırlanta gibi üç tane evlat yetiştirdim. Bu adalet değil"  diyerek karara tepki gösterdi.

BABA: EN YÜKSEK CEZAYLA CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUM

Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık M.K. ve taraf avukatları hazır bulundu. Öte yandan hayatını kaybeden Mert Emre Karagöz'ün ailesi ve yakınları da duruşmaya katıldı.  Söz verilen baba Nihat Karagöz "Herşey ortadadır. Planlı ve kasten bir eylem olduğu, okulun önüne gidip beklediği, soğukkanlılıkla sanki silahı eğitim almış gibi kullandığı ortadadır. Daha sonra da silahı sakladığı bir gerçektir. Planlı yaptığı apaçık ortadadır. Davacıyım. En yüksek cezayla cezalandırılmasını istiyorum. Çünkü çocuğum bunu haketmemişti. Okuldan eve geliyordu. İlim yolunda şehit oldu. Ben onu saat 16.00'da evimde beklerken morgda gördüm. Hala neden öldürüldüğünü anlamış değilim"  dedi.

"BİR AN DÜŞÜNCESİZCE YAPTIĞIM HATA NETİCESİNDE HAYATIMI KARARTTIM. PİŞMANIM"

Sanık M.K. "Silahı, silahlara olan merakım ve asker uğurlamalarında kullanmak üzere almıştım. Ben bu silahla ne Mert Emre Karagöz'ü ne de başkalarını vurup öldürmeyi düşünmedim. Suç işlemek istemedim. Suç işleme kastım yoktur.  Olay günü tesadüfen yolda yürüyen Mert Emre Karagöz'ü görünce arkadaşları ile yaptıkları aklıma geldi. Sinirlendim ve onu korkutmak istedim. Bu gayeyle yanına giderek ateş ettim. Nasıl olduğunu anlayamadım. Ben silah kullanmasını bilen birisi değilim. Çok pişmanım. Bir an düşüncesizce yaptığım hata neticesinde hayatımı kararttım. Adaletinize sığınıyorum" ifadelerini kullandı. 

20 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, "Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme" suçundan sanık M.K. 'yı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, sanık M.K.'nın suç tarihinde 15-18 yaş grubunda olduğunun anlaşıldığını belirterek, suçun işleniş biçimi, kastın yoğunluğunu dikkate alarak cezayı 20 yıla düşürdü. Sanık M.K.'ya "Haksız tahrik" ve "İyi hal indirimi" ise uygulanmazken, tutukluluk halinin de devamına karar verildi. 

ANNE KARARA TEPKİ GÖSTERDİ 

Davanın ardından gözyaşı döken anne Nurgüzel Karagöz sanığın aldığı 20 yıl hapis cezasının  az olduğunu belirterek, "Adalet bu değil. Benim masumumun kanı yerde kaldı. O bir kişiyi değil 5 kişiyi öldürdü.  Beni öldürdü, ağabeyini öldürdü, ablasını öldürdü, babasını öldürdü. Hepimizi öldürdü. Ben pırlanta gibi üç tane evlat yetiştirdim. Bu adalet değil"  diyerek karara tepki gösterdi.

İDDİANAME 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 7 Kasım 2018 tarihinde sanık M.K.'nın ele geçirilemeyen pompalı tüfek ile aynı lisede okuduğu Mert Emre Karagözü'e uzak ve yakın olmak üzere toplam 3 kez atış yaptığı belirtiliyordu. Adli Tıp kurumu atışlardan iki adedinin öldürücü nitelikte olduğunu raporunda belirtirken, M.K.'nın tespit edilemeyen bir nedenden dolayı husumet beslediği ve yaptığı plan çerçevesinde satın aldığı pompalı tüfekle Mert Emre Karagöz'ü tasarlayarak öldürdüğü öne sürülüyordu.  İddianamede "Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı tasarlayarak  öldürme" suçundan  sanık M.K.'nın olay tarihinde  yaşı 18'den küçük olduğundan  24 yıla kadar hapsi isteniyordu.

BAHCELIEVLER'DE 8 AY ONCE AYNI OKULDA OKUDUGU MERT EMRE KARAGOZ'U (14) SOKAK ORTASINDA POMPALI TUFEKLE 3 KEZ ATES EDEREK OLUMUNE NEDEN OLDUGU GEREKCESIYLE YARGILANAN LISE OGRENCISI  M.K. (15),  20 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. DAVANIN ARDINDAN GOZYASI DOKEN ANNE NURGUZEL KARAGOZ VERILEN CEZANIN  AZ OLDUGUNU SOYLEDI. SERPIL KIRKESER/ISTANBUL, (DHA)

Serpil KIRKESER / İSTANBUL, (DHA) 

Etiketler:
 
Marmaris'te 6 bin 849 şişe sahte içki ele geçirildi
 
Milli sporcudan babaya böbrek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Marmaris'te 6 bin 849 şişe sahte içki ele geçirildi
MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde depoya yapılan baskında 6 bin 849 şişe sahte içki ele geçirildi.
Üniversite öğrencisi camideki tacizi anlattı
KONYA'da, namaz kılmak için camiye giren üniversite öğrencisi K.Y.'yi (20) ...
Demirkazık Dağı'nda çığ altında kalan dağcı aranıyor
NİĞDE'nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı'nda yaklaşık 7 ay önce zirve ...
 
Kuşadası'nda 37 kaçak göçmen yakalandı
AYDIN'ın Kuşadası ilçesinden yası dışı yollardan lastik botla Yunanistan'ın ...
Eğitim azmi ile akademisyen oldu
AYDIN'ın Efeler ilçesinde yaşayan Menderes Akdağ (45), küçük yaşta babasını ...
Kadir, 18 günlük yaşam savaşını kaybetti
İZMİT'te 18 gün önce motosikletiyle seyir halindeyken bir otomobilin çarpması ...
 
Kötü görünümlü duvarları çizimleriyle renklendiriyor
MANİSA'nın Kırkağaç ilçesinde lise öğrencisi Alihan Kapısız (16), 7 yıl ...
Öğretmenlerden doğada öğrenelim etkinliği
HATAY’ın Reyhanlı ilçesinde okulların tatile girmesi ile birlikte öğretmenler ...
İmece usulü ile ot biçiyorlar
HAKKARİ'nin köylerinde yaşayan çiftçiler, sıcak havaya rağmen tarlalarda ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva