Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
20 Şubat 2015 Cuma - 16:20

Lisede 'erkek timi' olayına çifte suç duyurusu

ANTALYA Barosu Kadın Hakları Kurulu ve Eğitim- Sen Antalya Şubesi, Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'nde, kısa etek giyen kız öğrencileri engellemeleri için 'erkek timi' oluşturmak istediği gerekçesiyle müdür yardımcısı Filiz G. hakkında ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu.

Lisede  erkek timi  olayına çifte suç duyurusu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Müdür Yardımcısı Filiz G.'nin, sınıf başkanlarıyla yaptığı toplantıda, kısa etek giyen kız öğrencilerin peşine 'erkek timi' takıp normal giyinmelerini sağlayacaklarını söylemesi, Öğretmenler Kurulu toplantısında gündeme gelmiş ve tutanağa yansıdı. Konunun basında yer almasıyla birlikte buna büyük tepki oluştu. Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu bir toplantı yaparak, Kepez Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Figen G. hakkında hem suç duyurusunda bulunulması, hem de görevden alınması için ilgili kurumuna başvurulması kararlaştırıldı. 

Antalya Barosu alınan bu karar kapsamında Filiz G. hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na 'görevi kötüye kullanma', 'suç işlemeye tahrik', 'cinsel saldırıya azmettirme', 'kanuna uymamaya tahrik' iddialarıyla suç duyurusunda bulundu. Baro, Antalya Valiliği'ne de aynı gerekçelerle başvuruda bulunarak, müdür yardımcısı Filiz G.'nin açığa alınmasını istedi. 

BARO BAŞKANI 'ÇOK ÜZÜCÜ'
Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, olayı 'çok üzücü' diye nitelendirdi. Kadın olan okul yöneticisinin kız öğrencilere ilişkin böyle bir tavrını anlamanın mümkün olmadığını kaydeden Bacanlı, şunları söyledi:

"Bir defa kamu görevlisi olduğundan görevi kötüye kullanma suçu açık. Aynı zamanda ceza kanununda düzenlenen cinsel saldırı suçuna azmettirme suçunu da işlemiş oluyor. Bir öğretmen, nüfuz kullanma hakkınız varsa, azmettirmenin ağırlaştırılmış hali olayda meydana geliyor. Yine suça teşvik anlamında, geçen günlerde 6- 7 yaşındaki kız çocuklarının evlenebileceğine dair açıklamayı yapan şahıs hakkında da aynı maddeden suç duyurusunda bulunmuştuk. Savcılık gerekli tahkikatı yapacaktır ve biz de takipçisi olacağız. Bu tip olaylara hukuk örgütü olarak kayıtsız kalmamız mümkün değil. Hele de kadına şiddet ve vahşetin ülkemizde cinnet ortamı yaşanan şu günlerde idarecilik vasfında bulunan insanların vermiş oldukları talimat ve davranışlara son derece dikkat etmeleri lazım. Bu talimatı alan erkek öğrencilerin bundan sonra hangi psikolojiyle hareket edecekleri de son derece zararlı."

ZİHİNLERDEN HİÇ SİLİNMEYECEK
Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu üyesi Aylin Onursev ve Şengül Bayram ise Antalya Valiliği'nden öğretmenin açığa alınmasını istediklerini söyledi. 18 yaşından küçük çocukların kişilik haklarına saldırının söz konusu olduğunu belirten Aylin Onursev, şöyle dedi:

"Toplumsal cinsiyet rolleri, kadın ve erkeği birbirinden ayırmaya yönelik hareket ediyor. Burada da onu görüyoruz. Kadınları özgüvensiz kılmak, erkekleri toplumsal hayatta, Özgecan olayında da gördüğümüz gibi daha baskın, şiddete meyilli ve tacizkar kılmak üzerinden hareket etmeye yönlendiriliyor. Bu lisede yapılan, bunun belirgin bir örneği. Erkek çocukları kadınlara toplumsal hayatta rolünün yerini bildirmek için görevlendiriyorlar. 'Sen kısa etek giyemezsin, karanlıkta dolaşamazsın, rahat hareket etmemelisin' diyorlar. Kızlar da mini etek giydiklerinde taciz edilerek, laf atılarak hadleri bildiriliyor. Bu kızlar mini etek giydiklerinde bir şekilde fiziksel, psikolojik olarak bir daha giymemek üzere bin pişman ediliyor. Muhtemelen de bir daha giymeyecekler. Zihinlerinden hiç silinmeyecek bir anı olarak kaydedilmesi de önemli." 

ÇOK VAHİM BİR OLAY
Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk ise sendika avukatı Pınar Kaya ile birlikte Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek Filiz G. hakkında 'görevi kötüye kullanma' ve 'cinsel saldırıya azmettirme' suçlamalarıyla suç duyurusunda bulundu. Öztürk, Eğitim-Sen olarak olayın takipçisi olacaklarını söyledi. Avukat Pınar Kaya ise "Zaten günümüzde kadına karşı şiddet ve cinsel taciz çok fazla gündemdeyken, bir kadının, özellikle bir öğretmenin böyle davranması maalesef öğretmen açısından çok vahim bir olay" dedi.

OKUL ÖNÜNDE PROTESTO
Eğitim- Sen Antalya Şubesi ve bazı kadın örgütleri tarafından Kepez Atatürk Anadolu Lisesi önünde bugün öğle saatlerinde protesto gösterisi yapıldı. Okul önündeki eylemde konuşan Eğitim- Sen Antalya Şubesi Kadın Sekreteri Özlem Yavuz, "Karma eğitimi ortadan kaldırmayı hedefleyen zihniyet 'taciz timi' kurdu" dedi. Taciz, tecavüz, şiddet ve gerici saldırılarla kadınların hayatlarının kuşatıldığı görüşünü savunan Özlem Yavuz, şunları söyledi:

"Bu uygulamayı planlayan ve gerçekleştirmek isteyen Filiz G.'dir. Bu konu, okulda görev yapan duyarlı öğretmenler tarafından Öğretmenler Kurulu toplantısında açılınca yaptığını savunmuş ve savunması üyelerimiz tarafından tutanaklara geçirilmiştir. Bu tavrıyla yarın kız öğrencilerin başına gelebilecek tüm şiddeti üstlenmekte, haklı çıkarmakta, meşrulaştırmaktadır. Yaptığı suça teşvik etmekten başka bir şey olarak değerlendirilemez. Kadınlar mini etek giydiği, sokağa çıktığı, okula gittiği, çalıştığı ve bekar olduğu için değil sadece kadın oldukları için erkek egemen sistemin şiddetine maruz kalıyorlar."
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - 

 
Antalya'da cuma namazında Özgecan hutbesi
 
Kemer'deki Altın Nar Festivali ağır cezalık oldu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bojuware 201 20 Şubat 2015 Cuma 21:15

Müdüre hanım kızları kıskanacak kadar evde kalmış ve AKP zihniyetinin bekaret bekçisimi acaba.

Yorumu oyla      4      3  
potansiyel sapık 20 Şubat 2015 Cuma 20:55

Kendi şahsını takip için de kuralım bir vurucu tim. Dışarıda olduğu zamanlarda takip edelim açık giyinirse Antalya'lı Coşkun'a haber verelim bunu hatta bizzat taciz ederim ben bu "HOCA"yı. Yazın çarşaf giysin bu aksi takdirde yakalarsam ....

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da cuma namazında Özgecan hutbesi
MERSİN'de vahşice katledilen Özgecan Aslan için Antalya'da cuma namazında ...
Park halindeki otobüs yandı
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde park halindeki bir otobüs yanarak kullanılamaz hale geldi.
Gazipaşa'da kaçak sigara operasyonu
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde jandarma tarafından 2 otomobilde ve bir ...
 
Eşine, 'Alacaklılar gelecek, dik dur' deyip intihar etti
ANTALYA'da kadın kuaförü 46 yaşındaki Ramazan Duru, eşine 'Alacaklılar ...
Antalya'da halkın HES'lere tepkisi, İsveç'te tez konusu oldu
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde Alakır Nehri üzerindeki 8 HES projesi ile ...
İnsanlara kızdı, dağda mağaraya gitti
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde başına gelenlere kızıp dağdaki bir mağarada ...
 
Antalya'da dehşeti yaşayan kadın konuştu
Antalya'da 3 kişi tarafından sokak ortasında bayıltılarak kaçırılan ve ...
Antalyalı öğretmen Cern gezisine katıldı
KEPEZ Anadolu Lisesi'nde Fizik Öğretmeni Ercan Bayraktar, Avrupa Nükleer ...
Gazipaşa'da 2 bin 155 kişi 2B tapusu aldı
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde 2B için başvuruda bulunan 5 bin 36 kişiden ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva